Żużel w TV
- niespokojny
- Trener
Re: Żużel w TV
Te cale przepisy u ruszaniu sie na starcie do bzdury. A niech sie ruszaja, takie przerywanie biegu jest wkurwiajace dla kibica a niedzielny kibic w ogole nie wie o co chodzi. Mysle ze Cegla nie chcial sie czepiac specjalnie Miesiaca ale wbic szpile Demskiemu. Byly juz niby jakies zakusy zeby reakcje ponizej 0.3 setnej uznac za nienaturalna, wprowadzic fotokomorke i karac zawodnikow. Teraz slyszy sie ze najpierw tasma potem zawodnik. Ma to dla mnie sens ale wydaje mi sie ze byly juz bronione decyzje jak zawodnik szedl niemal rowno z tasma i tlumaczenie ze to nie jest to naturalna reakcja tylko proba oszustwa. I Cegielski mial tutaj racje bo tak bylo. W tym magazynie Demski jednak zmienil front w przypadku sytuacji z Miesiacem jak i Doylem. Z tym ruchem ciala Miesiaca to tez sprawa dyskusyjna bo ja slyszalem ze zawodnik musi stac nieruchomo na starcie a nie tylko jego motocykl. Wiec logika i interpretacja u granatowych marynarek zalezna od nastroju albo ukladu planet.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
tezetomaniak pisze:No dobra dobra, możecie zacytować Lamparta i Ziółkowskiego? Nie wszyscy oglądali, a też się chcą pooburzać na te przekleństwa w miejscu pracy!
Mistrz taktyki Ziółkowski chciał go puścić po raz pierwszy w biegu nr 13 (sic!). Dawid się oburzył, zresztą słusznie, bo to zwyczajny debilizm. Niepotrzebnie jednak użył takich a nie innych słów - krzyczał do Jacka coś w stylu "po c..ja ja teraz pojadę k...a, niech Wiktor za mnie k...a pojedzie". Ogólnie zatrudnienie w Lublinie jednego i drugiego - Ziółkowskiego i Dawida powinno się zakończyć wraz z końcem obecnego sezonu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
- tezetomaniak
- Trener
Same przekleństwa mnie w żaden sposób nie irytują, bo to jest stresowa sytuacja i dorośli faceci, a nie plac zabaw. Razi za to sam fakt postawienia się trenerowi. Lampart powinien odpocząć na dłużej, ale niestety kontuzja Lamberta...
Osobiście potrafię zrozumieć obydwie strony.
Ziółkowski nie raz pokazał, że uprawia politykę ciepłej wody w kranie i stara się utrzymywać jako takie zadowolenie zawodników rotujac składem i dając wszystkim pojeździć. Mecz był i tak przegrany więc chciał puścić Dawida w 13, gdyby coś przywiózł to pewnie pojechałby jeszcze w 14.
Dawid się sprzeciwił, bo po prostu nie czuł się na siłach pojechać w Lesznie pod koniec zawodów. Wiedział, że prawdopodobieństwo przywiezienia śliwki daleko za rywalami jest wysokie. Takie rezultaty nie są mu do niczego potrzebne i osobiście uważam, że miał rację w tym przypadku.
Osobiście uważam, że Dawid jako kewlar zupełnie się nie sprawdzi, będzie psuł tylko atmosferę. Możemy się tylko domyślać co mówił po meczu w którym nie pojechał ani razu, gdy nie było już kamer.
Kuba będzie miał bardzo ciezki orzech do zgryzienia. Jak utrzymać w drużynie młodszego, zdolnego Lamparta, nie kontraktując Dawida, który po prostu się nie sprawdził na tym poziomie.
Ziółkowski nie raz pokazał, że uprawia politykę ciepłej wody w kranie i stara się utrzymywać jako takie zadowolenie zawodników rotujac składem i dając wszystkim pojeździć. Mecz był i tak przegrany więc chciał puścić Dawida w 13, gdyby coś przywiózł to pewnie pojechałby jeszcze w 14.
Dawid się sprzeciwił, bo po prostu nie czuł się na siłach pojechać w Lesznie pod koniec zawodów. Wiedział, że prawdopodobieństwo przywiezienia śliwki daleko za rywalami jest wysokie. Takie rezultaty nie są mu do niczego potrzebne i osobiście uważam, że miał rację w tym przypadku.
Osobiście uważam, że Dawid jako kewlar zupełnie się nie sprawdzi, będzie psuł tylko atmosferę. Możemy się tylko domyślać co mówił po meczu w którym nie pojechał ani razu, gdy nie było już kamer.
Kuba będzie miał bardzo ciezki orzech do zgryzienia. Jak utrzymać w drużynie młodszego, zdolnego Lamparta, nie kontraktując Dawida, który po prostu się nie sprawdził na tym poziomie.
Flagg pisze:Sprawa Pedersen-Miedzinski, Vaculik-Smektała nie ma nic do wczorajszych derbów. Są to właściwie identyczne sytuacje z dwóch różnych spotkań, gdzie sędziowie podjęli dwie różne decyzje i Demski obie tłumaczył jako prawidłowe. W sposób tak debilny, że szkoda właściwie dłużej się nad tym rozwodzić.
tutaj się nie zgodzę, w starciu Vaculik - Smyk była kwestia ataku i tutaj do interpretacji sędziego kto zawinił. Natomiast Miedziak wjechał za Pedersenem tam, gdzie już zupełnie nie było miejsca i trafił kołem na hak Nickiego. To że w obu przypadkach wyrwało szprychy nie oznacza, że wydarzyło się to samo. Jak dla mnie w jednej sytuacji ewidentnie do wykluczenia Adrian, w drugiej 50/50, ale nie zgodzę się, że były to bliźniacze akcje
wracając jeszcze do Dawida, to jaką on miał stresową sytuacje, która go tłumaczy? Że nie pojechał ani jednego biegu? I tak zaliczył w elidze sporo wyścigów jak na okoliczność, że załapał się do niej na plecach młodszego brata. To, że pomysł jego startu mógł być idiotyczny (prawdopodobnie był, ale nie wiemy dokładnie po którym to było biegu i czy JZ wyznaczył go do startu czy chciał żeby po prostu Dawid zszedł do parkingu) nie tłumaczy takiego zachowania.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
Sama instytucja rezerwowego to proszenie sie o kwasy w sytuacji gdy nie wstawia sie juniora jako kevlar. Żaden klub z niej korzystający nie potrafi tego dobrze rozwiązać. Niby Wrocław sobie radzi ale myślę, że w głównej mierze ze względu na to, że teraz kontuzje ma Woffinden. Wczesniej robili z Milikiem to samo co Toruń z Kościuchem.
papi pisze:tutaj się nie zgodzę, w starciu Vaculik - Smyk była kwestia ataku i tutaj do interpretacji sędziego kto zawinił. Natomiast Miedziak wjechał za Pedersenem tam, gdzie już zupełnie nie było miejsca i trafił kołem na hak Nickiego. To że w obu przypadkach wyrwało szprychy nie oznacza, że wydarzyło się to samo. Jak dla mnie w jednej sytuacji ewidentnie do wykluczenia Adrian, w drugiej 50/50, ale nie zgodzę się, że były to bliźniacze akcje
Sytuacje były praktycznie bliźniacze. Vaculik napędzał się po duzej i jechał prosto, nie zmieniał toru. Smyk natomiast wynosił się w wewnętrznej, źle obliczył i chcąc zablokować Vacula po prostu w niego jechał. Tak samo było z Nickim i Miedziakiem. Przecież Miedziak sam nie wjechał w Pedersena, tylko Nicki poszerzając i chcą zamknąć Adriana nie wyrobił i walną mu hakiem w koło. Podobna sytuacja była w Toruniu z Miesiącem i Holdem, tylko tam wszytko działo się dużo dalej od bandy
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
no to pozostaniemy przy swoim zdaniu. Z tego co kojarzę, to Miedziak nawet nie zarzucał Nickiemu ataku, zamknięcia bramy czy czegokolwiek. Narzekał tylko że sędzia go wykluczył, a przecież on bez szprych nie miał jak jechać :)
Ten przepis o konieczności wykluczenia jest totalnie z d...py. Sędzia musi mieć możliwość puszczenia powtórki w pełnym składzie bo dochodzi do absurdów. Po mojemu wykładnia powinna być taka, że jeśli sędzia jest w stanie wskazać winnego to go wyklucza. Jeśli nie to puszcza we 4. Argumenty, że rodzi to pole do nadużyć bo przepis nie jest zero-jedynkowy można sobie w buty schować bo sędzia z założenia jest od tego żeby być bezstronnym i tak ma prowadzić zawody. Łapanie się takiego argumentu postrzegam jak szukanie dziury w całym i pośrednie przyznawanie, że sędziowie "gwiżdżą" w jedną stronę.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
https://www.facebook.com/nSportplus/vid ... 643327105/
Pod tym linkiem możecie obejrzeć kuchnię z meczu Leszno-Lublin i posłuchać wspomnianej sytuacji z Dawidem.
Pod tym linkiem możecie obejrzeć kuchnię z meczu Leszno-Lublin i posłuchać wspomnianej sytuacji z Dawidem.
Według mnie regulamin jest jasny i czytelny, a przepis o konieczności wykluczenia kogoś poza pierwszym łukiem w 99,9% się sprawdza. Sytuacje, w których trudno wskazać winnego przerwania biegu można policzyć na palcach jednej ręki w ciągu kilkunastu lat. Do tego dochodzi element wkalkulowamy w sport czyli pomyłki sędziego. Można uznać bramkę strzeloną ze spalonego można wykluczyć nie tego co trzeba nie za to co trzeba. Ale sytuacje gdzie w żużlu wchodzi subiektywna ocena sędziego są naprawdę rzadkie.
Zachowanie Lamparta żenujące. Łaskę robi, że do biegu wyjedzie ? Nie chciał się ubrudzić czy co jest do cholery ? Nigdy nie był moim ulubieńcem, ale teraz przegiął. Wielka szkoda, że w końcówce sezonu jesteśmy na niego skazani, wobec absencji Roberta.
Jeszcze te gadki w obecności Kępy. Będzie ustalał kto w biegu pojedzie. To zawodnik czy manager ?
Nie wiem czy dalej bracia będą chodzić w pakiecie. Mam spore wątpliwości, czy powinno się trzymać w Lublinie tak toksycznego gościa. Najwyżej trzeba będzie się pogodzić ze stratą Wiktora i szukać nowego juniora.
Na miejscu Kępy bym nie wytrzymał. Zamknij ten tępy ryj i jedź jak Cię do biegu wystawiają. Na szczęście Kuba jest grzeczniejszy ode mnie. Absurdalna sytuacja.
Jeszcze te gadki w obecności Kępy. Będzie ustalał kto w biegu pojedzie. To zawodnik czy manager ?
Nie wiem czy dalej bracia będą chodzić w pakiecie. Mam spore wątpliwości, czy powinno się trzymać w Lublinie tak toksycznego gościa. Najwyżej trzeba będzie się pogodzić ze stratą Wiktora i szukać nowego juniora.
Na miejscu Kępy bym nie wytrzymał. Zamknij ten tępy ryj i jedź jak Cię do biegu wystawiają. Na szczęście Kuba jest grzeczniejszy ode mnie. Absurdalna sytuacja.
- niespokojny
- Trener
Bez przesady. Nie ma takiego klubu w ekstralidze ktory wezmie braci w pakiecie. Chyba ze bedzie KSM. I Dawid zdaje sobie na pewno z tego sprawe.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Już przed tym sezonem Dawid mówił, że młody powinien pójść swoją drogą. I chociaż jeżdżą w jednej drużynie ligowej to chociażby z racji startów Wiktora w DMPJ czy w reprezentacji - tak powoli się staje. Wiktor z Trojanem zaczynają tworzyć osobny team. Niestety rynek się kurczy i kilku pierwszoligowców jeździ obecnie w Ekstralidze. Czy jest jakiś klub, który weźmie pakiet? Z taką jazdą Dawida i z jego "charakterkiem" - wątpliwe. Jeżeli spadnie Toruń, a Przedpełski z Miedziakiem zostaną w Czewie - Dawid mógłby pójść do Torunia, ewentualnie przy braku awansu Unii - do Tarnowa. Druga linia w zespole walczącym o playoffy - to dla Dawida odpowiednie miejsce.
Jakobsen został wypożyczony do Gorzowa.
Pomijając zachowanie Dawida Lamparta (notabene nie odmówił on jazdy lecz wyraził wątpliwy sens ["po ch.."= po co?] swojego startu w tej fazie meczu) nie rozumiem dlaczego kategorycznie niektórzy nie widzą Go w Elidze w przyszłym roku. Wg. mnie ma na to realne szanse.
Ma obecnie 14stą średnią biegopunktową wśród polskich seniorów wyprzedzając w tej klasyfikacji obu seniorów z Częstochowy i Torunia:
Bartosz Zmarzlik Gorzów 2,426
Piotr Pawlicki Leszno 2,250
Maciej Janowski Wrocław 2,156
Janusz Kołodziej Leszno 2,082
Patryk Dudek Zielona Góra 2,038
Szymon Woźniak Gorzów 1,870
Przemysław Pawlicki Grudziądz 1,852
Krzysztof Buczkowski Grudziądz 1,765
Jarosław Hampel Leszno 1,719
Paweł Miesiąc Lublin 1,709
Piotr Protasiewicz Zielona Góra 1,635
Jakub Jamróg Wrocław 1,581
Krzysztof Kasprzak Gorzów 1,509
Dawid Lampart Lublin 1,333
Adrian Miedziński Częstochowa 1,261
Paweł Przedpełski Częstochowa 1,150
Norbert Kościuch Toruń 1,120
Rune Holta Toruń 0,833
Ponadto w sezonie 2020 seniorami już będą m.in.
Maksym Drabik Wrocław 2,167
Bartosz Smektała Leszno 1,745
Michał Gruchalski Częstochowa 1,361
Gruchalski jeśli zostanie w Elidze to chyba tylko jako nr 8 w Czewie.
Ktoś z pierwszoligowców oprócz Woryny jest lepszy od Dawida? Musielak, Walasek czy Pieszczek startowali w poprzednim sezonie w Elidze ze skutkiem gorszym niż Lampart obecnie.
Kacper Woryna Rybnik 2,310
Mateusz Szczepaniak Rybnik 2,136
Tobiasz Musielak Łódź 2,095
Tomasz Gapiński Ostrów 2,087
Grzegorz Walasek Ostrów 2,071
Adrian Gała Gniezno 2,060
Rafał Okoniewski Łódź 2,043
Krystian Pieszczek Gdańsk 2,000
Daniel Jeleniewski Łódź 1,975
Mirosław Jabłoński Gniezno 1,837
Wróci jeszcze Grzegorz Zengota, ale czy w lepszej formie niż Dawid.
Dobrze mieć trójkę polskich seniorów. Kogo widzicie oprócz Miesiąca i Zengoty w naszym składzie? Myślę, że do wyciągnięcia mogą być Hampel, Kasprzak i Jamróg. A jeśli nie podpiszemy z kimś z nich kontraktu? - Częstochowa i beniaminek też będą polowali na Polaka. Lampart do walki o skład z Zengotą jest wg mnie OK
Ma obecnie 14stą średnią biegopunktową wśród polskich seniorów wyprzedzając w tej klasyfikacji obu seniorów z Częstochowy i Torunia:
Bartosz Zmarzlik Gorzów 2,426
Piotr Pawlicki Leszno 2,250
Maciej Janowski Wrocław 2,156
Janusz Kołodziej Leszno 2,082
Patryk Dudek Zielona Góra 2,038
Szymon Woźniak Gorzów 1,870
Przemysław Pawlicki Grudziądz 1,852
Krzysztof Buczkowski Grudziądz 1,765
Jarosław Hampel Leszno 1,719
Paweł Miesiąc Lublin 1,709
Piotr Protasiewicz Zielona Góra 1,635
Jakub Jamróg Wrocław 1,581
Krzysztof Kasprzak Gorzów 1,509
Dawid Lampart Lublin 1,333
Adrian Miedziński Częstochowa 1,261
Paweł Przedpełski Częstochowa 1,150
Norbert Kościuch Toruń 1,120
Rune Holta Toruń 0,833
Ponadto w sezonie 2020 seniorami już będą m.in.
Maksym Drabik Wrocław 2,167
Bartosz Smektała Leszno 1,745
Michał Gruchalski Częstochowa 1,361
Gruchalski jeśli zostanie w Elidze to chyba tylko jako nr 8 w Czewie.
Ktoś z pierwszoligowców oprócz Woryny jest lepszy od Dawida? Musielak, Walasek czy Pieszczek startowali w poprzednim sezonie w Elidze ze skutkiem gorszym niż Lampart obecnie.
Kacper Woryna Rybnik 2,310
Mateusz Szczepaniak Rybnik 2,136
Tobiasz Musielak Łódź 2,095
Tomasz Gapiński Ostrów 2,087
Grzegorz Walasek Ostrów 2,071
Adrian Gała Gniezno 2,060
Rafał Okoniewski Łódź 2,043
Krystian Pieszczek Gdańsk 2,000
Daniel Jeleniewski Łódź 1,975
Mirosław Jabłoński Gniezno 1,837
Wróci jeszcze Grzegorz Zengota, ale czy w lepszej formie niż Dawid.
Dobrze mieć trójkę polskich seniorów. Kogo widzicie oprócz Miesiąca i Zengoty w naszym składzie? Myślę, że do wyciągnięcia mogą być Hampel, Kasprzak i Jamróg. A jeśli nie podpiszemy z kimś z nich kontraktu? - Częstochowa i beniaminek też będą polowali na Polaka. Lampart do walki o skład z Zengotą jest wg mnie OK
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."
czemu Jamrog mialby byc do wyciagniecia? nie wydaje mi sie zeby Sparta byla z niego niezadowolona, a on sam chyba tez narzekac nie moze, bo po niezbyt udanym poczatku sezonu, ostatnio sie rozkrecil i punktuje bardzo fajnie
METHANOL ADVENTURE TEAM
Sparta od kilku lat szykuje na seniora Drabika. Jeżeli nie przejdzie do Czewy - co jest moim zdaniem bardzo prawdopodobne - Jamróg będzie do wyciągnięcia. Ale mam wątpliwości czy to zawodnik lepszy od Dawida. Nie mówię o obecnej formie - ale ogólnie.
Co do polaków na przyszły sezon to opcję są chyba następujące:
Zostają Łełek i Zengota plus:
1. Drabik - Hiper-super optymistyczna
2. Hampel - optymistyczna
3. Kasprzak - realna biorąc pod uwagę jego sytuację w Gorzowie i znajomość z Kępą
4. Dawid - pesymistyczna
Reszta ludków z PL raczej zostanie tam gdzie jest/ jest niespecjalnie warta uwagi
Zostają Łełek i Zengota plus:
1. Drabik - Hiper-super optymistyczna
2. Hampel - optymistyczna
3. Kasprzak - realna biorąc pod uwagę jego sytuację w Gorzowie i znajomość z Kępą
4. Dawid - pesymistyczna
Reszta ludków z PL raczej zostanie tam gdzie jest/ jest niespecjalnie warta uwagi
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Dawid tą wypowiedzią w ostatnim meczu pokazał, że nie nadaje się jako trzeci senior do walki o skład.
On chce jeździć regularnie, w przypadku odstawienia reaguje nerwowo.
Moim zdaniem najlepszy z realnych wariantów to para Miesiąc + KK. Nie przepadam za DJ ale obiektywnie patrząc potencjał ma nadal spory. Przede wszystkim chłop potrzebuje zmiany środowiska, bo trochę się zasiedział w tym Gorzowie. Zengi do walki o skład.
Pytanie co zrobimy jeśli bracia postawią warunek - albo pakiet albo papa. Ciężki orzech do zgryzienia.
On chce jeździć regularnie, w przypadku odstawienia reaguje nerwowo.
Moim zdaniem najlepszy z realnych wariantów to para Miesiąc + KK. Nie przepadam za DJ ale obiektywnie patrząc potencjał ma nadal spory. Przede wszystkim chłop potrzebuje zmiany środowiska, bo trochę się zasiedział w tym Gorzowie. Zengi do walki o skład.
Pytanie co zrobimy jeśli bracia postawią warunek - albo pakiet albo papa. Ciężki orzech do zgryzienia.
Nie sadzę, żeby bracia postawili takie ultimatum. Ryzykowaliby zbyt dużo - czyli karierę Wiktora. Wierzę, że młodemu nigdzie nie będzie lepiej niż u nas - wielopłaszczyznowo. Co do Polaków do wyciągnięcia - z dwóch gości, których nie trawię wolałbym Hampela niż Kasprzaka. Pewniejszy sprzętowo.
Klops1 pisze:Pytanie co zrobimy jeśli bracia postawią warunek - albo pakiet albo papa. Ciężki orzech do zgryzienia.
W tym wypadku wyglądałoby na to, że starszy brat ma w nosie tego młodszego i jego karierę żużlowca skoro on nim rządzi, bo wątpię żeby to młody wyszedł z taką inicjatywą. Który klub weźmie ich w parze? Wiktora pewnie każdy by chciał, ale Dawida? Gdzie mu dadzą gwarancję startów? Leszno, Zielona Góra, Wrocław odpada. Gorzów? Tam jest Zmarzlik i Woźniak, a za Kasprzaka lub Kildemanda rozważany jest Iversen. Poza tym Kasprzak chyba też chce odejść, bo podobno zalegają mu ładnych parę tysięcy za punkty.
Grudziądz też nie ma, co zbytnio narzekać na Polaków. Jedynie Częstochowa ma trochę problemów, ale czy to nie byłoby z cyklu "Zamienił stryjek siekierkę na kijek"? Oni i tak chcą bardzo Drabika na seniora. Nawet jakiś sponsor podobno się znalazł żeby dać sporo kasy. Jeśli awansuje Rybnik to ma pewnego Worynę i Szczepaniaka.
Zostałaby mu chyba I liga, tam starty na pewno by miał, ale przecież nie ściągnie Wiktora o szczebel niżej, gdzie młody ma aspiracje na bardzo dobrego żużlowca, teraz już dobrze jeździ, a co będzie za te 3 lata? Może komplety będzie robił jak Drabik ;)
Według mnie Wiktora trzeba zatrzymać za wszelką cenę, ale Dawidowi podziękować i powiedzieć wprost, że trzeba pępowinę między braćmi już odciąć, a jeśli już chciałby koniecznie zostać to niech nie rzuca się, że nie startuje, tylko niech walczy o skład z Zengotą i może Kasprzakiem/Hampelem jeśli byliby brani pod uwagę w przyszłym sezonie przez Kępę. Czy mu wyjdzie? Niech się stara ;)
Nie sadzę, żeby bracia postawili takie ultimatum. Ryzykowaliby zbyt dużo - czyli karierę Wiktora. Wierzę, że młodemu nigdzie nie będzie lepiej niż u nas - wielopłaszczyznowo. Co do Polaków do wyciągnięcia - z dwóch gości, których nie trawię wolałbym Hampela niż Kasprzaka. Pewniejszy sprzętowo.
Czy ja wiem czy pewniejszy...
Sam Hampel w wywiadach mówi, że ciągle się uczy silników RK i nie może do końca ich poznać. Raz jedzie, a drugi raz nie.
Ale sprzęt pewnie w końcu ogarnie. Bardziej się boję o jego kontuzje, chłop po każdym dzwonie się zbiera pół roku teraz.
KK jedzie straszny piach w tym sezonie, jak cała Stal prócz Zmarzlika ale wydaje się, że już gorzej być po prostu nie może. Nie jest rozbity przez urazy, ma fajniejszy dla oka styl jazdy (jeśli jest w formie) i wydaje mi się, że będzie go po prostu łatwiej wyjąć z Gorzowa.
W tym wypadku wyglądałoby na to, że starszy brat ma w nosie tego młodszego i jego karierę żużlowca skoro on nim rządzi, bo wątpię żeby to młody wyszedł z taką inicjatywą. Który klub weźmie ich w parze
Rybnik.
Wymiana Szczepana na Dawida to 1:1, a Wiktor to skarb dla Mrozka, bo Chmiel kończy juniorke po tym sezonie. Do tego mała zemsta na Kępie :)
Tak naprawdę wszystko jest kwestią tego kto prowadzi karierę Wiktora i kto podejmuje kluczowe decyzje. Jeśli Wiktor sam jest sobie przewodnikiem to spoko, ma fajny sezon, robi punkty, zarabia, kibice klaszczą. Jeśli natomiast to starszy brat nadal opiekuje się młodszym i wyznacza kierunek to boję się, że da się ponieść emocjom, a co widzieliśmy ostatnio - siedzi tych emocji w nim całkiem sporo, niekoniecznie pozytywnych.