Żużel LIVE - shoutbox meczowy
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Ja mogę przyznać, choć bez satysfakcji, że od samego początku narzekam na Vacula. Delikatne nadzieje na poprawę Słowak mi wlał po meczu ze Spartą, ale niestety szybko to uleciało i wracam do ustawień fabrycznych krytyki Vacula.
A Lindgren wiadomo - PESEL nie kłamie, Szwed stał się trochę nijaki na torze.
A Lindgren wiadomo - PESEL nie kłamie, Szwed stał się trochę nijaki na torze.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2026, o 23:03 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 1 raz.
Znaczy Jaworskiego nie czepiam się. Też szkoda, że w 2 lidze nie ma instytucji gościa dla takich zawodników jak Bartek, którzy nie mieli miejsca w podstawowym składzie drużyny Ekstraligowej. Pojeździłby przez dwa lata, nabrałby doświadczenia ligowego. Jednak sama liga u24 to też nie ten poziom.
Transfer, ale kogo na ten rok ? Ci lepsi zagraniczni u21 zaklepani. Polscy to loteria.
Vaculik od początku sezonu nie przekonuje. Jeszcze jak był Lindgren to też te parę punktów dorzucił (no może w Gorzowie to by nic nie dało) i były wyniki .
Transfer, ale kogo na ten rok ? Ci lepsi zagraniczni u21 zaklepani. Polscy to loteria.
Vaculik od początku sezonu nie przekonuje. Jeszcze jak był Lindgren to też te parę punktów dorzucił (no może w Gorzowie to by nic nie dało) i były wyniki .
Jedźmy po bandzie, dawać Zagara na mecze domowe do powrotu Fredki xD
Ge(L)o pisze:Dajcie spokój z tymi analizami transferowymi. Po Sparcie i Apatorze też pół składu wymienialiście ?
Te mecze wlały optymizmu, ale to żadna tajemnica że jesteśmy dużo słabsi niż rok temu. Woryna robi swoje jako taki "nie do końca pewny" lider, Freddie jaki jest wiadomo, a Vacul drugi rok robi zjazd do bazy. Na dziś ten zespół może zdobyć tytuł, a może nie wejść do PO, jest zbudowany na 2 uda. To już nie chodzi o pozycję U24, która z automatu wymusza zmianę, ale potrzeba drugiego pewnego lidera i to jest coś co chyba większość z nas przed sezonem czuła. Teraz po prostu widzimy jak bardzo tego brakuje
Ostatnio zmieniony 29 maja 2026, o 23:06 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Fred ma wrócić na MA, a wcześniej czeka nas tylko sparing z Czewą u siebie, więc na szczęście kończy się okres jazdy w niepełnym składzie. Pytanie tylko, na ile to pomoże.
Ramian1 pisze:Jedźmy po bandzie, dawać Zagara na mecze domowe do powrotu Fredki xD
Nicki Pedersen na Włókniarz do składu.
KrzyczącyK1b1c pisze:Fred ma wrócić na MA, a wcześniej czeka nas tylko sparing z Czewą u siebie, więc na szczęście kończy się okres jazdy w niepełnym składzie. Pytanie tylko, na ile to pomoże.
Na MA to niewiele pomoże:)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
papi pisze:potrzeba drugiego pewnego lidera i to jest coś co chyba większość z nas przed sezonem czuła. Teraz po prostu widzimy jak bardzo tego brakuje
Dlatego pewnie do znudzenia będę pisał, że szkoda odejścia Jacka H.
Ale Kępa miał inne plany i Jacka na 2026 już nie widział w zespole.
Jak idzie dobrze to idzie. Jak się zaczyna psuć (przez kontuzje) to 3x 44:46. No a w internetach można wieścić koniec żużla w Lublinie, nasz rychły spadek i upadek.
Jak idzie dobrze to idzie. Jak się zaczyna psuć (przez kontuzje) to 3x 44:46. No a w internetach można wieścić koniec żużla w Lublinie, nasz rychły spadek i upadek.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
ezbeg pisze:Ale Kępa miał inne plany i Jacka na 2026 już nie widział w zespole.
Nie. To Jack Holder nie widział siebie w zespole. Kępa przecież złożył mu jeszcze ostateczną propozycję w czerwcu 2025, którą Australijczyk odrzucił (mówi o tym w serialu).
A dobra. Pamiętam. Już się fakty mieszają ;)
Propozycja dla Holdera była po tym jak Kubera szukał szczęścia na zachodzie Polski.
Propozycja dla Holdera była po tym jak Kubera szukał szczęścia na zachodzie Polski.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Dokładnie tak.
KrzyczącyK1b1c pisze:Dlatego pewnie do znudzenia będę pisał, że szkoda odejścia Jacka H.
Jestem chyba ostatnim na tym forum, którego trzebaby do tego przekonywać :) zupełnie mnie nie interesuje czy przyjeżdża na mecz z entuzjazmem ani czy lubi jeździć na rowerze. Jest świetnym zawodnikiem, miał potężny dołek w naszych barwach, ale się podniósł. Dobry zuzlowiec, ciągle młody, głodny sukcesów. Ale, możemy sobie popisać ;)
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Brawo Grudziądz, trochę szczęścia, mniej dziur w składzie i jest efekt. Rozliczać będziemy po sezonie. Vacul solidna druga linia fakt miał być liderem na szczęście Woryna jedzie za niego. Mówicie że Holder, Kubera , brak. Brak to jest solidnego drugiego juniora i dlatego takie mecze przy braku seniora będą się zdarzać. Co ma powiedzieć Spartak i Zielona? Tam to jest dopiero szpital. Załapiemy się do PO i będziemy się martwić. No i plus taki że może przestaną pieprzyć o ksm:)
Kępie nie zazdroszczę głowienia nad składem. Zwłaszcza przy dość wąskim rynku (Toruń zabetonowany, we Wrocławiu też chyba większość z kontraktami na przyszły rok, Kubera też na 2027 w ZG, a Madsena to jakoś nie chce [chociaż ja to sobie mogę chcieć]). Warianty ma różne. Od zagranicznego juniora, przez zagranicznego u24, po rewolucje (czyt. Cierniak, Lindgren, Vaculik out). Lecz jak pisze, decydować będzie rynek.
Można było tego Przyjemskiego bardziej przepłacić (śmiech przez łzy).
Można było tego Przyjemskiego bardziej przepłacić (śmiech przez łzy).
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ciekawym pomysłem byłoby ściągnięcie MJJ, ale o nim coraz jest głośniej w kontekście Zielonej.
polecam na piątkowy wieczór zrobić symulator wyników. U mnie jesteśmy w PO, ale na żyletki
http://symulator.pokredzie.pl/i/OiEK.jpg
Oczywiście dużo zależy od tego ile potrwa przerwa Łaguty, ale zakładam, że dość szybko wróci.
http://symulator.pokredzie.pl/i/OiEK.jpg
Oczywiście dużo zależy od tego ile potrwa przerwa Łaguty, ale zakładam, że dość szybko wróci.