Treningi
Re: Treningi
Woodward debiutował z Polonią Piła i zdobył 8 punktów (0,3,2,0,3). Dwa razy został przywieziony na 1:5.
Dokładnie, też miałem to napisać. Niemniej potem z Ostrowem pojechał świetnie. Jak mam porównać Woodwarda z tamtego sezonu i jego wcześniejsze wyniki i Mastersa teraz to Cam był dużo większym kelnerem.
Jeszcze raz powtórzę - nominalnie wicemistrz Australii (wiem wiem kilku nie jechało) to nie ta sama półka co czołowy zawodnik Finlandii czy powiedzmy piętnasty zawodnik Szwecji.Sam w tym roku jeszcze zdaje się nigdzie nie dał ciała podczas gdy Timo pojechał w Niemczech i było bardzo kiepsko.Trzeba być dobrej myśli przynajmniej do niedzieli.Jak zrobi dyszkę to chyba bierzemy to w ciemno:)
Macie rację Panowie, Piła była przed Ostrowem a Cam przywiózł wtedy 8 pkt.
Miejmy nadzieję że kolejny Australijczyk u nas zadebiutuje bardziej okazale, tym bardziej że w Pile nie ma zawodników pokroju braci Pawlickich
Miejmy nadzieję że kolejny Australijczyk u nas zadebiutuje bardziej okazale, tym bardziej że w Pile nie ma zawodników pokroju braci Pawlickich
Po tym jak prezentował sie Roni na wczorajszym treningu to jednak Malita powinien zostać w składzie. Patryk był zdecydowanie najszybszy na trasie. Wieczorek kompletnie nie ma sprzętu, przegrywał z Nowińskim, który ma jeszcze problemy z płynną jazdą.
Gecko pisze:$korzen$ pisze:Ja jestem przekonany, ze jego kiepski wystep to tylko wina sprzetu i jego spasowania. Odstawianie go w ciemno na rzecz goscia bez zadnego doswiadczenia, ktory jest matadorem podwiejskich torow na wyspach i ktory z nikim nie wystartowal na naszym torze spod tasmy to dla mnie ryzyko ocierajace sie o idiotyzm. I to jeszcze Glogowski awizuje go pod 9-tke. Gdyby on te kotlety walil w EL to spoko, ale PL to sa rozgrywki tak samo smieszne jak i ta nasza II liga.
A jednak ryzyko czasami się opłaca - pamiętasz takiego zawodnika jak Cameron Woodward? Też był matadorem podwiejskich torów, nie walił kotletów w EL, prawie bez doświadczenia w lidze polskiej. Przyjechał na nasz tor i spasował motocykle nie jeżdżąc we 4 spod taśmy tylko tak samo jak Masters.
Efekt? Debiut w Lublinie w meczu z Ostrowią:
C. Woodward 13+1 (2*,2,3,3,3)
Oczywiscie, ze pamietam Woodwarda. Powiem Ci nawet wiecej, przez poltora roku przed kontraktem bardzo mocno go tutaj forsowalem. No nic, w klubie podjeli taka a nie inna decyzje. Mecz pokaze, czy Masters to faktycznie taki kozak.
Kozak nie kozak, gorzej niz Lahti nie powinien pojechac.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Problem w tym, ze nie mamy zadnego rozeznania jak Lahti czuje sie na naszym torze. Trenowal zdecydowanie wiecej niz Masters. Strasznie po prostu nie lubie jak z potencjalnych ogorkow robi sie matadorow i puszcza sie ich pod 9-tka bez powaznego sprawdzenia. No ale niech bedzie, nie bede juz marudzil czekam spokojnie na mecz. Ben Barker ma zajety termin w niedziele? bo cos czuje, ze to wlasnie jego mozemy zobaczyc za Fajfera wsrod gosci.
A King z Bachem? kogo prognozujesz w Pile pod 5-tka?
Fajfer sobie nieźle radził ostatnio w Lublinie to może zostanie pod 5. King ma zajęty termin ale pod 2 ja bym puścił Bacha za Jensena.
carpe diem!
Bach za Jensena ? kolega chyba nie śledzi wyników Rasmusa
a co do waszej dyskusji to jest ona bezsensowna bo jedzie na 100% Maciek Fajfer. Zarówno Bach i King mają zajęty termin a Barker mimo wczorajszego wyniku w Anglii nie zachwyca.
Sorki za offtop
a co do waszej dyskusji to jest ona bezsensowna bo jedzie na 100% Maciek Fajfer. Zarówno Bach i King mają zajęty termin a Barker mimo wczorajszego wyniku w Anglii nie zachwyca.
Sorki za offtop
$korzen$ pisze:Problem w tym, ze nie mamy zadnego rozeznania jak Lahti czuje sie na naszym torze. Trenowal zdecydowanie wiecej niz Masters. Strasznie po prostu nie lubie jak z potencjalnych ogorkow robi sie matadorow i puszcza sie ich pod 9-tka bez powaznego sprawdzenia. No ale niech bedzie, nie bede juz marudzil czekam spokojnie na mecz. Ben Barker ma zajety termin w niedziele? bo cos czuje, ze to wlasnie jego mozemy zobaczyc za Fajfera wsrod gosci.
Rozeznania może i nie mamy ale może to wpłynie na niego mobilizująco. Gościu nigdzie nie zrobił do tej pory dobrego wyniku wiec obiektywnie rzecz biorąc trzeba dac szanse Samowi i dobrze o tym wiesz. Nie sprawdzi się to wróci Lahti. Po co te dywagacje
Czy jutro jest planowany trening? Mam ochotę zabrać córkę.
ps.Frekwencja na eliminacji IMŚJ tak dopisała ze nasz klub spłaci zaległości i jeszcze zostanie
ps.Frekwencja na eliminacji IMŚJ tak dopisała ze nasz klub spłaci zaległości i jeszcze zostanie
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
tak
podobno 10-13 smigaja
podobno 10-13 smigaja
Deri pisze:Czy jutro jest planowany trening? Mam ochotę zabrać córkę.
Szkoda,że klub nie ustalił godziny eliminacji na godzinę 13.Efekt finansowy murowany.300 luda to naprawdę rewelacja.
mema pisze:Deri pisze:Czy jutro jest planowany trening? Mam ochotę zabrać córkę.
Szkoda,że klub nie ustalił godziny eliminacji na godzinę 13.Efekt finansowy murowany.300 luda to naprawdę rewelacja.
Po złotym kasku ja i moi znajomi mieliśmy dość oglądania jazdy gęsiego w kurzu po betonie i nie zawitaliśmy na lubelskim obiekcie.Widzę dużo osób zlało te zawody.Może to działaczy coś nauczy.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
A'propos toru
Oskar Fajfer pisze:Jeśli chodzi o tor, to byłem pozytywnie zaskoczony. Na początku myślałem, że może zacząć się rozpadać, ale nawierzchnia okazała się być świetna, stworzona do walki. Jeszcze nigdy tutaj nie jeździłem na tak dobrym torze.
mema pisze:Deri pisze:Czy jutro jest planowany trening? Mam ochotę zabrać córkę.
Jakby ustalili godzinę 18 czy późniejszą, to ilu tych kibiców przyszło by na stadion więcej? Stu? Taka liczba nie gwarantuję zwrotu kosztu oświetlenia. Nie czarujmy się. Zawody tej rangi w Lublinie nigdy nie cieszyły się popularnością.
^^^Bzdura, jeśli ludzie w klubie myślą tak samo jak Ty to nie dziwię się że tak to właśnie wygląda.
Co to za nowa moda podawania wcześniejszej godziny niż faktyczne rozpoczęcie zawodów czy nawet prezentacji?
Znam osoby które które pracują do 15 i mówiły ze nie wyrobią się na 16-tą(pojechać do domu przebrać się ,zjesc coś etc.)
nie mówiąc o osobach które pracują do późniejszych godzin...
Nie rozumiem ustawiania godziny pod kilku studentów (którzy i tak pomimo darmowego wstępu olali zawody).
A co do kosztów oświetlenia...przecież płacimy tylko za faktyczne zużycie prądu! Chyba ze od teraz coś się zmieniło ale wątpię.
A to koszt mieszczący się w 1000 zł więc na pewno 100 dodatkowych kibiców pokrywa taki koszt!
Co to za nowa moda podawania wcześniejszej godziny niż faktyczne rozpoczęcie zawodów czy nawet prezentacji?
Znam osoby które które pracują do 15 i mówiły ze nie wyrobią się na 16-tą(pojechać do domu przebrać się ,zjesc coś etc.)
nie mówiąc o osobach które pracują do późniejszych godzin...
Nie rozumiem ustawiania godziny pod kilku studentów (którzy i tak pomimo darmowego wstępu olali zawody).
A co do kosztów oświetlenia...przecież płacimy tylko za faktyczne zużycie prądu! Chyba ze od teraz coś się zmieniło ale wątpię.
A to koszt mieszczący się w 1000 zł więc na pewno 100 dodatkowych kibiców pokrywa taki koszt!
- Łoptymista
- Trener
Cz@rek masz absolutną rację. Niestety. Sam kończę robotę o 15, później zostaje "tylko" wrócić, odebrać dziecko ze szkoły, dojechać do domu i mamy już bieg nr 7 na syfach. Gratki... grunt, że studenci byli zadowoleni. :/
Ja rozumiem, że miasto studenckie i chcieli tych studentów zachęcić do speedwaya, ale żeby aż tak ryzykować utratę frekwencji wśród fanów "codziennych"? Słabe to było, frekwencja naprawdę przerażająca.
Poza tym brak profesjonalizmu. Pani na bramce nie wiedziała, że studenci na legitymacji mają wejście za darmo i musiała dopytać. Wpuszczać zaczęli około 15:30, czyli teoretycznie na pół godziny przed zawodami! O wiele za późno i ludzie przed wejściem mocno się już wkurzali. Godzina rozpoczęcia zawodów to 16:00. Myślałem, że chociaż o tej godzinie zawodnicy wyjdą na prezentację, tymczasem 15:55 zaczęli dopiero grzać motory, a prezentacja o 16:15. Nie można było od razu bębnić, że początek zawodów o 16:30? Żółta kartka dla organizatorów.
Zawody przynajmniej ciekawe. Przy dużo wyższej temperaturze niż na Złotym Kasku tor nawilżony dużo lepiej. Praktycznie bez kurzu, a mała ilość mijanek wynikała bardziej z braku doświadczenia większości zawodników a nie z toru. Jutro na takim torze możemy zobaczyć fajne widowisko.
Poza tym brak profesjonalizmu. Pani na bramce nie wiedziała, że studenci na legitymacji mają wejście za darmo i musiała dopytać. Wpuszczać zaczęli około 15:30, czyli teoretycznie na pół godziny przed zawodami! O wiele za późno i ludzie przed wejściem mocno się już wkurzali. Godzina rozpoczęcia zawodów to 16:00. Myślałem, że chociaż o tej godzinie zawodnicy wyjdą na prezentację, tymczasem 15:55 zaczęli dopiero grzać motory, a prezentacja o 16:15. Nie można było od razu bębnić, że początek zawodów o 16:30? Żółta kartka dla organizatorów.
Zawody przynajmniej ciekawe. Przy dużo wyższej temperaturze niż na Złotym Kasku tor nawilżony dużo lepiej. Praktycznie bez kurzu, a mała ilość mijanek wynikała bardziej z braku doświadczenia większości zawodników a nie z toru. Jutro na takim torze możemy zobaczyć fajne widowisko.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Po dzisiejszym treningu stwierdzam ze Głogowski na trenera się nie nadaje.
Karol Baran Karol!
-
SpeedwaY123
Może jakaś relacja z treningu????