Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Nikt mu tu źle nie życzy i punktów nie zapomni.
Ale trochę podstępnie uznał, że lepsze warunki będzie miał gdzie indziej i fakt, że nie bardzo te warunki grają, daje tutaj zdrowym chorą satysfakcję.
Mam nadzieję, że jutro 7 w 6 startach. I przypomnienie piosenki po każdym z wyśmienitych występów. Jeśli w ogóle przyjedzie, bo przecież daleko od domu.
Ale trochę podstępnie uznał, że lepsze warunki będzie miał gdzie indziej i fakt, że nie bardzo te warunki grają, daje tutaj zdrowym chorą satysfakcję.
Mam nadzieję, że jutro 7 w 6 startach. I przypomnienie piosenki po każdym z wyśmienitych występów. Jeśli w ogóle przyjedzie, bo przecież daleko od domu.
- tezetomaniak
- Trener
Niezmienny szacunek dla Kubery za odejście z Motoru w takiej formie sportowej. Mieli racje ci co mówili, że on był najbardziej lubelski. Zrezygnował sam i pchnął w ramiona Kępy Worynę w sztosie.
Co to za człowiek.
Co to za człowiek.
Haron90 pisze:Oślepiło chlopaka jak wyszedł z cienia BZ
Wyszedł z ostrego cienia mgły.
Woryna… muszę się jeszcze do niego przyzwyczaić.
Dalej mi siedzi w głowie ten fu*cker w naszą stronę z meczu z Rowem
Dalej mi siedzi w głowie ten fu*cker w naszą stronę z meczu z Rowem
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"
Glowna gwiazda wczorajszego widowiska dziś sędziuje u nas :)
Torsen pisze:Nikt mu tu źle nie życzy i punktów nie zapomni.
Serio? Czytam o Kuberze w kolejnych wątkach i - szczerze mówiąc - polemizowałbym z Twoją tezą ;)
Również uważam, że wypadek na Narodowym był punktem zwrotnym. To był początek równi pochyłej w karierze Dominika. Na forum pojawiły się głosy, że głupio zrobił odchodząc do Falubazu. Dzisiaj ta decyzja wygląda na super racjonalną. Kubera sportowo jest tylko solidnym ligowcem, ale pod względem wysokości kontraktu znajduje się w absolutnej elicie. Zeszły sezon był już bardzo przeciętny, początek obecnego wygląda beznadziejnie (średnia 1.33). A i tak Dominik wyjdzie na swoje z racji gwiazdorskiego kontraktu. My też spadliśmy na cztery łapy dzięki Kacprowi. Mam wrażenie, że mega mu zależy żeby na dłużej zostać w Motorze. Czyli mamy sytuację win-win z jednym przegranym w osobie prezesa Golińskiego.
papi pisze:Glowna gwiazda wczorajszego widowiska dziś sędziuje u nas :)
Chyba pan Leszek z kolegami nie zdążyli się zebrać i stąd brak zawieszenia. Inaczej tego nie da się wytłumaczyć.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
kdsz pisze: Serio? Czytam o Kuberze w kolejnych wątkach i - szczerze mówiąc - polemizowałbym z Twoją tezą ;)
Ja również nie widzę, żeby ktoś mu życzył źle. Tylko jest różnica - życzyć źle a kibicować. Podobnie jak w przypadku Michelsena - obecnie jako kibice Motoru nie mamy żadnego powodu żeby kibicować Dominikowi. Sentyment? Nikt mu nie zapomni zasług i punktów dla Motoru. Ale po drodze okazały się tak niefajne rzeczy z jego strony, że sam zadbał o nazwijmy "obojętny" stosunek. Kwestia najważniejsza - atmosfera w drużynie. To co było w Motorze w zeszłym roku, a co jest teraz to są dwie różne galaktyki. I winowajcą tego, że w zeszłym roku wszystko "siadło" jest właśnie Dominik - z jego decyzjami i okolicznościami wypłynięcia tych decyzji. Może to przypadek i Dominik zaczął przynosić pecha ale teraz w Falubazie jest katastrofa pod względem atmosfery. Oby się w maju/czerwcu nie okazało, że jednak Motor czeka kolejna rewolucja. A przynajmniej jedna zmiana jest nieunikniona.
kdsz pisze:Chyba pan Leszek z kolegami nie zdążyli się zebrać i stąd brak zawieszenia. Inaczej tego nie da się wytłumaczyć.
A ja jestem w stanie bez problemu sobie wyobrazić fikołek logiczny w wykonaniu p. Leszka i stwierdzenie, że gdyby Jensen nie musnął Kubery deflektorem parę sekund wcześniej, to ten jechałby innym torem i nie trafił w tę wyrwę
Motor mocnyj!
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Kshyhu pisze:kdsz pisze:Chyba pan Leszek z kolegami nie zdążyli się zebrać i stąd brak zawieszenia. Inaczej tego nie da się wytłumaczyć.
A ja jestem w stanie bez problemu sobie wyobrazić fikołek logiczny w wykonaniu p. Leszka i stwierdzenie, że gdyby Jensen nie musnął Kubery deflektorem parę sekund wcześniej, to ten jechałby innym torem i nie trafił w tę wyrwę
Tak będzie, nie kłamię:) btw albo Dominika sytuacja w zielonej zabije albo wzmocni. Za dwa lata może taki obraz Rembrandta będzie w memach latał;)
Dominik "bliżej domu" Kubera
Ciągłe szydzenie tej odległości od domu jest już trochę "do porzygu". Po pierwsze - faktem jest że ma bliżej z domu i nie ma w tym nic złego. Po drugie, to, że tak powiedział jako jeden z argumentów, nie oznacza wcale, że był kluczowy. Tak jak ktoś napisał, dla Dominika to może być finansowo super sezon, niezależnie od wyniku Falubazu. Przychylam się do zdania, że po kontuzji w Warszawie wiele się zmieniło i na pewne kwestie trzeba patrzeć inaczej.
Styl jego odejścia nie był oczywiście najlepszy, ale ten powtarzalny rechot po każdym zerze też nie jest.
No ale wiadomo, po MM też żałoba była długa, czas leczy rany.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Przecież te rozkminy - kto miał rację? Kępa czy Michelsen? trwały ponad rok
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Niestety, ale tak jak na ogólny szacunek, tak i na szczególne złośliwości w Lublinie Dominik sobie w pełni zasłużył. Szyderą ludzie wyrównują sobie poczucie nielojalności i mają do tego pełne prawo - nie dlatego, że Dominik odszedł, nie dlatego, że tłumaczył to odległością od domu, ale dlatego, że cały temat rozegrał fatalnie. Chyba każdy poczuł się trochę oszukany przez zawodnika, który dotychczas był właściwie powszechnie lubiany. A miarą "miłości" jest również poczucie straty i uzewnętrznianie mocji z tą stratą związanej.
Mnie Kubera zawsze będzie się kojarzył z sukcesami Motoru, zwłaszcza z pierwszym mistrzostwem, którego nic nie pobije.
Natomiast nie ukrywam, że mam dziką satysfakcję, że kompletnie mu w tym sezonie nie idzie.
Błagam dziś o "Freed from desire" po każdym ustawieniu Dominika w szeregu. Tzn. poza cieniem Zmarzlika
Mnie Kubera zawsze będzie się kojarzył z sukcesami Motoru, zwłaszcza z pierwszym mistrzostwem, którego nic nie pobije.
Natomiast nie ukrywam, że mam dziką satysfakcję, że kompletnie mu w tym sezonie nie idzie.
Błagam dziś o "Freed from desire" po każdym ustawieniu Dominika w szeregu. Tzn. poza cieniem Zmarzlika
-
rumburaquee
- Zawodowiec
To chyba na powrót do Leszna.
No właśnie - o tym samym obrazie pomyślałem :) Teraz kwestia czy: 1. to będzie możliwe, 2. będzie to komukolwiek potrzebne, 3. będą tego chciały obie strony. I wychodzi - 3 x NIE. Ponieważ zadziałał u mnie mechanizm wyparcia - jak na niego teraz patrzę zaczynam zapominać, że on u nas jeździł tyle lat. Nie będę hipokrytą - "szydera z zera" dostarcza mi radochy i wcale nie jest mi go żal jak oglądam kolejne wywiady zbitego psa po kolejnym laniu. Tak jak Michelsen - musi odczuć na własnej skórze co zrobił i jak zrobił. Z Motoru się nie odchodzi ;)
i koniecznie jakiś transparent, w stylu "wyszedłeś z cienia, draniu bez sumienia"
- tezetomaniak
- Trener
Weź to skasuj, bo zaraz Ekstraliga AI będzie robiła takie wstawki 
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:Tak jak Michelsen - musi odczuć na własnej skórze co zrobił i jak zrobił. Z Motoru się nie odchodzi ;)
Z dzisiejszej perspektywy i z dzisiejszą wiedzą wolałbym jednak mocnego Michelsena w Częstochowie, by nigdy nie trafił do Apatora i nie odebrał nam mistrzostwa :)
Gelo pisze:Z Motoru się nie odchodzi ;)
Odchodzi. Jak z każdego innego klubu, z każdego innego zakładu pracy.
Można to uczynić z klasą, a można tak jak Dominik.
Dzisiaj dobijamy już ledwo żywe myszy i spuszczamy resztki powietrza z tego wielkiego balonu.
Ciekawe czy dużo wielbicieli kukiełek dojedzie dzisiaj na Z5 popatrzeć jak ta droga zbieranina wącha dymek z tłumika Woryny :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Wydaje mi się, że gdyby taki słaby początek sezonu Dominik miał w Lublinie, ogarnął by się w 5, może 7 kolejek i zaczął wozić dwucyfrówki. W Zielonej może mieć z tym ciężej.
ale Czewa poleci...z hukiem jakiego dawno nie było..szkoda Staszewskiego, wybiera sobie zespoły...
Wyłączyłem to wspaniałe widowisko nie na moje nerwy, poczekam na naszych. Nasi mogą lać nawet do 30 jakoś inaczej się ogląda taki łomot.