Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

#776 Postautor: $korzen$ » 16 stycznia 2015, o 13:37

Ok, koncze temat bo za bardzo sie podniecacie. Dzisiaj i teraz wy nie przekonacie mnie, ja nie przekonam was. Placcie wiec 20zl za Malitowskiego, kolo polowy maja wrocimy do tematu cena biletu = frekwencja na Zygmuntowskich. Jak czytam wasze wpisy to na prawde jestem w szoku, albo nie mieszkacie w Lublinie, albo jestescie mega bogaczami albo jestescie na prawde oderwani od lubelskiej rzeczywistosci.

Jak nie bedzie Barana z Drymlem to bedzie frekwencyjna padlina.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#777 Postautor: istred » 16 stycznia 2015, o 13:38

Korzeń, uwierz mi, że nie trzeba być mega bogaczem żeby mieć 20 zł. Serio.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#778 Postautor: $korzen$ » 16 stycznia 2015, o 13:41

Ale to jest oczywiste, jednak czym chcesz obecnie namowic przecietnego mieszkanca miasta zeby zaplacil te 20zl i przyszedl na mecz??

Dawaj, tylko prosze o twarde stapanie po ziemi.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#779 Postautor: istred » 16 stycznia 2015, o 13:44

Niczym.
Jak kogoś taki cyrk interesuje to przyjdzie, a jak będzie ciekawie to przyjdzie po raz kolejny i różnica 3 zł w cenie biletu nie będzie miała na to żadnego wpływu.

PS. Przypomina mi się jeszcze ciekawa historia. Swojego czasu dorabiałem sobie jako selekcjoner/bileter w jednym z lubelskich klubów. Zwykła cena to było 10 zł, a że klub się robił pełny to trzeba było cenę podnosić do 20 czy 25 zł. Jak wjazd kosztował dychę to ciągle padały teksty "dlaczego tak drogo?", "a po ile studencki?". Natomiast jak zaczynałem kasować po 20 zł czy 25 zł to nagle wszyscy płacili bez gadania i jeszcze z uśmiechem na twarzy :)
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2015, o 13:51 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#780 Postautor: $korzen$ » 16 stycznia 2015, o 13:46

No i wlasnie dlatego KMZ jest tutaj gdzie jest.... i min. takim podejsciem jak twoje sprowadzono ten klub do tego poziomu. Jednemu gosciowi tez bylo obojetne, czy bedzie 100 osob czy 1000 osob. Takim podejsciem to my ekstraligi nie dozyjemy. Spodziewalem sie wiecej Istred 8)

asoibar

#781 Postautor: asoibar » 16 stycznia 2015, o 13:50

Przecież tu nie chodzi o te 20zł , tylko o poziom sportowy i korzeń ma racje !
Kto przyjdzie w lecie (przy pięknej pogodzie) na II ligę nawet jeśli normalny będzie po 10 zł oglądać Rempałów i inny trzeci sort
zawodników.
<bilet na koncert AC/DC kosztuje ze 200zł , ale na występ Mandaryny czy Pudzian Band już 20 zł>
Stosunek poziomu sportowego jest nieproporcjonalny o oferowanego przez klub biletu.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#782 Postautor: istred » 16 stycznia 2015, o 13:53

$korzen$ pisze:No i wlasnie dlatego KMZ jest tutaj gdzie jest.... i min. takim podejsciem jak twoje sprowadzono ten klub do tego poziomu. Jednemu gosciowi tez bylo obojetne, czy bedzie 100 osob czy 1000 osob. Takim podejsciem to my ekstraligi nie dozyjemy. Spodziewalem sie wiecej Istred 8)

Korzeń, wciąż nie odpowiedziałeś na nurtujące mnie pytanie:
istred pisze:
$korzen$ pisze:Ulgowe w sumie moga byc. Normalny 17zl. Przy tych cenach + walka o awans bylbym bardzo spokojny o frekwencje.
I naprawdę uważasz, że te 3 zł znacząco wpłynęłyby na frekwencję?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#783 Postautor: Cooper » 16 stycznia 2015, o 13:55

Kto przyjdzie w lecie (przy pięknej pogodzie) na II ligę nawet jeśli normalny będzie po 10 zł oglądać Rempałów i inny trzeci sort
zawodników.

Skoro nikt (czyli ten staly powiedzmy 1000 osob), to po co obnizac cene z 20zl na 10zl?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#784 Postautor: $korzen$ » 16 stycznia 2015, o 13:59

Tak, uwazam, ze 3zl moze zrobic roznice i znaczaco wplynac na frekwencje przy madrze zestawionym w stosunku do ceny skladzie. I tak ja napisal Asoibar mi bardziej chodzi nie o cene, bo jak pewnie zauwazyles napisalem, ze moge zaplacic i 50zl jezeli bedzie produkt czyt. zawodnicy, ktorzy beda tego warci. A amatorzy (nie liczac Lahtiego - bo to bedzie kozak na 2 lige) ktorych zakontraktowal nasz klub w zadnym wypadku nie sa warci 20zl. Bardziej niz o sama cene chodzi o stosunek cena = jakosc. Klub w tym momencie ze mnie, z Ciebie i innych kibicow robi frajera. Ja zaplace te 20zl i przyjde, ale oczekuje 2 konkretnych riderow. W innym wypadku ja nie bede splacal nieudolnosci zarzadzajacych tym klubem. Mam to napisac jeszcze jasniej????
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2015, o 14:02 przez $korzen$, łącznie zmieniany 1 raz.

meesha
Trener
Kontakt:

#785 Postautor: meesha » 16 stycznia 2015, o 14:02

Napisz jeszcze coś o Rzeszowie i wtedy będziemy mieli już komplet ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#786 Postautor: istred » 16 stycznia 2015, o 14:03

To po co bijesz pianę o cenę biletu skoro tak naprawdę chodzi Ci o skład?

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#787 Postautor: $korzen$ » 16 stycznia 2015, o 14:04

Ok. Jezeli Zajac chce ode mnie 20zl za normalny to chce Barana i Drymla. W innym wypadku sram na ten caly kmz i jade na ekstralige do Rzeszowa. Zadowolony?

Edit: Istred prosze, nie umiem tego prosciej wytlumaczyc :lol: :lol:

Awatar użytkownika
istred
Trener

#788 Postautor: istred » 16 stycznia 2015, o 14:04

Myślę, że wiele osób będzie zadowolonych 8)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#789 Postautor: $korzen$ » 16 stycznia 2015, o 14:05

Ja z tym problemu nie mam.

asoibar

#790 Postautor: asoibar » 16 stycznia 2015, o 14:08

Pewny jesteś że nawet Ci najwierniejsi " betonowi " forumowicze się nie wyłamią ? i standardowo zasilą gniazdo zwane potocznie (lubelską żyletą :) )
Ja mówię gdyby był bilet po 10 zł a nie żeby obniżać cenę , bo to nie chodzi o cenę ! tylko o jakość.
Nie ma znaczenia czy bilet kosztuje 10 czy 30 zł , klient płaci za widowisko,emocje,uznanych zawodników itp
Jeśli organizator nie zapewnia odpowiednich doznań sportowych to nie jest to kwestia ceny a poprostu szkoda na to czasu.

meesha
Trener
Kontakt:

#791 Postautor: meesha » 16 stycznia 2015, o 14:09

Podobnie kibice lubelskiego klubu nie będą mieć problemu żeby wydać równowartość trzech piw w barze/półtorej paczki fajek/trzech czwartych biletu do kina/jednej trzeciej biletu do teatru żeby przyjść na mecz swojej drużyny. Pozostałym dziękujemy.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#792 Postautor: $korzen$ » 16 stycznia 2015, o 14:17

Ok, wszyscy wiedza, ze jestes naczelnym wodzem lubelskich fanow i ostoja przywiazania do barw klubowych. Szanuje to - na prawde. Plac za dziadostwo, wspieraj dziadostwo ludzac sie, ze kiedys bedzie lepiej... ja juz pewne rzeczy zrozumialem. Jeszcze niedawno myslalem tak jak ty, niestety ten klub sam mnie z takiego postepowania wyleczyl. Dzisiaj facet zycie jest zbyt drogie, zeby placic 20zl za cos co nie jest warte nawet 15zl. Moze jestem dzisiaj nie kibicem a pasjonata? moze juz nie sprawia mi przyjemnosci ogladanie amatorow i wiecznie psujacej sie maszyny startowej i krzyczacego wasatego? Moze dosyc mam patrzenia na to gowno kiedy byla wielka szansa byc tam gdzie teraz Rzeszow? Ale summa summarum w koncu i tak bym na to dziadostwo przyszedl. Niestety klub znowu daje mi w policzek i robi ze mnie frajera. Ja dziekuje.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#793 Postautor: Cooper » 16 stycznia 2015, o 14:17

asoibar pisze:Nie ma znaczenia czy bilet kosztuje 10 czy 30 zł , klient płaci za widowisko,emocje,uznanych zawodników itp
Jeśli organizator nie zapewnia odpowiednich doznań sportowych to nie jest to kwestia ceny a poprostu szkoda na to czasu.

Ku*wa, to jest II liga, heloł! Nie wiem jakie macie oczekiwania? Emocje beda jak raz na jakis czsa Bober moze objedzie kogos klasy PK, albo to czy Karol zdazy w 2 minuty podjechac do tasmy. Co nie zmienia faktu, ze 20 zł to uczciwa cena (zwlaszcza, ze mozna zaplacic mniej za pomoca biletu rodzinnego lub karnetu). Po prostu - II liga 20zł, I - 30 zł, Extra - 40 zł. Mniej wiecej tak sie ta gradacja ksztaltuje - a jak ktos burzy sie o 3 zl w ta czy w tamta to jest dziad i tyle. I nie zagladam nikomu do kieszeni - wiem, ze 20 zl to jest jakas kwota - ale w ogolnym rozrachunku miesiecznym mniej wiecej taka sama jak 15 czy 17...

A co do walki na torze nazwisk itp. - moze w ogole klub powinien przyjac zasade, ze placi sie po meczu a nie przed? :lol:

Wtedy jak bedzie 30 mijanek Jamrozych i Fierlejow to rozumiem, ze Korzen wylozy 50 zł?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#794 Postautor: $korzen$ » 16 stycznia 2015, o 14:20

Cooper, to ja Ci odpowiem w ten sposob, jak ktos placi 20zl za cos co nie jest warte 15zl to dla mnie jest frajer i tyle. Wiec spoko, ja jestem dziad... ale wole byc dziadem niz frajerem i wole ekstralige w Rzeszowie niz gowno w Lublinie. Tyle w temacie.

Odpowiedzia bedzie frekwencja w trakcie sezonu, wroce do tematu badzcie tego pewni.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#795 Postautor: istred » 16 stycznia 2015, o 14:25

W jaki sposób to wyceniłeś?
Klub bilet normalny wycenił na 20 zł. Podoba się - idziesz. Nie podoba się to jedziesz do Rzeszowa na żużel albo przepijasz w barze.

Jaką masz rozrywkę w niższej cenie niż 20 zł?
Jak sam napisałeś - życie jest drogie... żużel też.

W jednym można się zgodzić, II liga to dość marna rozrywka, ale wobec tego cena 20 zł jest adekwatna. Bilet na lepszą rozrywkę np. GP kosztuje 150 zł.
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2015, o 14:27 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#796 Postautor: $korzen$ » 16 stycznia 2015, o 14:27

Swoje powiedzialem, do tematu wrocimy. Ciekawe czy najwieksi krzykacze tym razem uderza sie w piers.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#797 Postautor: sting126 » 16 stycznia 2015, o 14:27

"Do Bydgoszczy będę jeździł, a tutaj nie kupię (biletu - przyp. sting)"
Czas na zmiany :]

meesha
Trener
Kontakt:

#798 Postautor: meesha » 16 stycznia 2015, o 14:30

Ciekawe czy najwieksi krzykacze tym razem uderza sie w piers.

Ale w związku z czym? Tym, że będzie przychodziło 1-2 tysiące osób na mecze? Tylu mamy w Lublinie fanów tego sportu wbrew temu co się niektórym wydaje. I tylu przyjdzie zarówno za 20 jak i za 15 złotych. Więcej będzie jeśli będziemy wygrywać. Kilka złotych różnicy w cenie biletu nie jest tu czynnikiem decydującym. I tyle.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#799 Postautor: niespokojny » 16 stycznia 2015, o 14:34

A jak ktos burzy sie o 3 zl to jest dziad i tyle... na mistrzow go :-D.

Ja powiem tak. Jak bedzie walka o awans to zaplace nawet 30. Jak bedzie sklad Luna, Kobrin, malitowski to nie przyjde chocby bilet byl po 5 zl. Co sie liczy pokazuja 1/4 impu itp turnieje gdy stawka jest czestolepsza niz na meczach II a nawet I ligi, a ludzi z 5 razy mniej mimo ze bilety tansze dwa razy. Dla janusza liczy sie wyroznienie i dopieszczenie, zeby z usmiechnieta mina wrocil do domu, ze jego zespol dolozyl przeciwnikowi, przez co jego ego wystrzeli przez krotki czas w gore. A 3 zl nie ma tutaj najmniejszego znaczenia. Za to mozesz kupic bochenek chleba, a ludzi ktorych nie stac na bochenek i tak nie przyjda na mecz. Marketingowo mozna by opuscic cene do 19.99 bo ludzie lubia byc oszukiwani, a jedynka z przodu wyglada lepiej niz dwojka. Tylko tez trzeba sie zastanowic czy gra jest warta swieczki i ile kosztuje paczka 1 groszowek.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

go!
Trener

#800 Postautor: go! » 16 stycznia 2015, o 14:35

:)

Ja jeszcze od siebie dodam, ze proponuje brac pieniadze po meczu :D
Jak byl emocjonujacy to po 2 dychy, jak slaby to po 15, jak deszcz przerwie przed nominowanymi to po dychu.
Jak ktorys z naszych sprzeda, to doplacac kibicom po 7 zl (zeby na 1 piwo chociaz bylo)