Baraże o I lige

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

Re: Baraże o I lige

#776 Postautor: Łoptymista » 16 października 2007, o 11:50

"Spadliśmy. Każdy z Nas po części ponosi za to winę, dlatego zostajemy w MOTORze i za rok wracamy do I ligi! "

Ale nie ma takiego klubu żużlowego jak MOTOR
:D
A deklaracje ala Walasek to można skłądać jak wszystko dobrze idzie, jest kasa i jest wynik. W tonącej łajbie nikt nie chce zostawać na dłużej.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#777 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 11:52

Łoptymista pisze:
"Spadliśmy. Każdy z Nas po części ponosi za to winę, dlatego zostajemy w MOTORze i za rok wracamy do I ligi! "

Ale nie ma takiego klubu żużlowego jak MOTOR
:D
A deklaracje ala Walasek to można skłądać jak wszystko dobrze idzie, jest kasa i jest wynik. W tonącej łajbie nikt nie chce zostawać na dłużej.

Czyli mozna spartolić a potem wzruszyć jakby nic ramionami i powiedzieć bye - fajnie było?

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#778 Postautor: Łoptymista » 16 października 2007, o 11:56

Poczekaj kilka tygodni to zobaczymy co można a co nie.
Chodziło mi o wiarę w cudowne przywiązanie żużlowców do klubów i bycie z nimi na dobre i na złe. Myślisz, ze Walasek pisałby podobne bzdety gdyby ZKŻ spadł do I ligi, w klubie nie byłoby nawet pół sponsora, a on miał niepałcone od X spotkań? Fersztejen??

go!
Trener

#779 Postautor: go! » 16 października 2007, o 11:59

Gelo pisze:Czyli mozna spartolić a potem wzruszyć jakby nic ramionami i powiedzieć bye - fajnie było?

Teoretycznie mozna..
Przeciez jest zawodowcem, sam pracuje takze na opinie o sobie, o swoim charakterze, sumiennosci, lojalnosci itd..
Jego to przeciez sprawa. Kontrakt tego nie zabrania.
A kwestie moralnosci sie kiepsko komponuja z finansowymi niestety

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#780 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 12:00

Łoptymista pisze:Poczekaj kilka tygodni to zobaczymy co można a co nie.
Chodziło mi o wiarę w cudowne przywiązanie żużlowców do klubów i bycie z nimi na dobre i na złe. Myślisz, ze Walasek pisałby podobne bzdety gdyby ZKŻ spadł do I ligi, w klubie nie byłoby nawet pół sponsora, a on miał niepałcone od X spotkań? Fersztejen??

Ja nie o pieniądzach. Za występ na Łotwie cała drużyna powinna odjechać karny sezon w naszych barwach To powinna być pokuta za obrzyganie kibiców.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#781 Postautor: Łoptymista » 16 października 2007, o 12:02

Ale to byłaby nagroda dla nich, a nie kara :? Pomysłów na kary mam kilka, ale nie będę nic pisał bo to chyba podpada pod paragraf 8) :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#782 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 12:05

Łoptymista pisze:Ale to byłaby nagroda dla nich, a nie kara :? Pomysłów na kary mam kilka, ale nie będę nic pisał bo to chyba podpada pod paragraf 8) :wink:

Czy nagroda to nie wiem - raczej żaden z naszych gwiazdorów nie chciałby jezdzic za mniejsze stawki w II lidze. Ale należałoby postąpić tak jak napisał Fredek - powiedzieć "przepraszamy kibiców za Łotwę, postaramy sie zmazać plamę i szybko wrocić do I ligi". Wiem wiem - mam tyle lat a wierzę jeszcze w idealistyczne pierdoły. No tak mam - z góry przepraszam.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#783 Postautor: luCas » 16 października 2007, o 12:12

Za występ na Łotwie cała drużyna powinna odjechać karny sezon w naszych barwach

Z niewolnika nie ma pracownika. To, ze w sporcie nie ma sentymentow, to chyba kazdy na tym forum wie.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#784 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 12:13

go! pisze:
Gelo pisze:Czyli mozna spartolić a potem wzruszyć jakby nic ramionami i powiedzieć bye - fajnie było?

Teoretycznie mozna..
Przeciez jest zawodowcem, sam pracuje takze na opinie o sobie, o swoim charakterze, sumiennosci, lojalnosci itd..
Jego to przeciez sprawa. Kontrakt tego nie zabrania.
A kwestie moralnosci sie kiepsko komponuja z finansowymi niestety

Masz rację - ale odłóż na moment interes zawodnika a poczuj sie kibicem. Uważasz, ze należy przejsc do porządku dziennego nad tym co nam zaserwowano w barażu? Jako kibic masz własnie moralne prawo domagania się tego, żeby nie rzygać Ci w twarz, skoro płacisz za to, a niejednokrotnie jedziesz za druzyną pół Europy. Masz moralne prawo oczekiwać rehabliitacji. A to, ze panowie mają gdzieć moralność i licząsię pliki papierków z Jagiełłą - to inna sprawa. Jeżeli czują się z tym dobrze, ze najpierw się skompromitowali a potem mówią - mnie jazda w II lidze nie interesuje - to sprawa ich moralności.

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#785 Postautor: FREDek » 16 października 2007, o 12:17

Łoptymisto, nie czepiaj się proszę. Dla mnie możesz śpiewać/nazywać i Sipma, ale ja zawsze mówiłem/mówię i będę mówił MOTOR.

Sytuacja w Bydgoszczy nie jest zbyt kolorowa, a jednak AJ zostaje i nie tylko on. Wątpię, by za punkt dostawał tyle samo co w E-lidze... Nie jest sztuką być lojalnym itd., jak jest dobrze; sztuką jest być z klubem, gdy jest niedobrze.

Inna sprawa, ze z czegoś trzeba żyć...
"Chwala… jednych jest, ze pisza… dobrze, a innych, ze sie do tego nie zabieraja…."

Obrazek

go!
Trener

#786 Postautor: go! » 16 października 2007, o 12:25

Gelo pisze: Uważasz, ze należy przejsc do porządku dziennego nad tym co nam zaserwowano w barażu?.

Nie
I nie roznimy sie w pogladach na ten temat niczym..
Roznimy sie tylko tym ze Ty podchodzisz emocjonalnie do tego i jak sam powiedziales wierzysz, a ja im nie wierze i przywyklem ze jezeli jedyna rzecza jaka ma zatrzymac "naszych" zawodnikow w klubie jest imperatyw moralny to odjada pierwszym PKSem chocby do Rzeszowa i nie odwroca sie nawet aby nam srodkowy palec pokazac.

PS. Z tym Rzeszowem troche sie zapedzilem :)

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#787 Postautor: tezetomaniak » 16 października 2007, o 12:29

FREDek pisze:Łoptymisto, nie czepiaj się proszę. Dla mnie możesz śpiewać/nazywać i Sipma, ale ja zawsze mówiłem/mówię i będę mówił MOTOR.

Sytuacja w Bydgoszczy nie jest zbyt kolorowa, a jednak AJ zostaje i nie tylko on. Wątpię, by za punkt dostawał tyle samo co w E-lidze... Nie jest sztuką być lojalnym itd., jak jest dobrze; sztuką jest być z klubem, gdy jest niedobrze.

nie Sipma tylko TŻ bo taka jest nazwa klubu.

Sytuacji AJ i Jelenia nie ma co porownywac.
Po pierwsze primo Bydgoszcz już ma praktycznie skład na awans do Eligi więc nikt wyobraża sobie żeby przygoda z I ligą trwała dłużej niż jeden sezon.
Po drugie primo AJ ma dużo wieksza kase w Bydzi i co ważne na czas ;] więc jemu świat przez lojalne zostanie z drużyną się nie zawali.. W 1 lidze nie brakuje dobrych zawodników. Czego nie można powiedzieć o II lidze. Mimo wyniku z Lokomotivem dalej twierdzę że przepasc między II a I liga jest przeogromna.
Po trzecie primo, ultimo 8) .. U nas nie ma ani kasy, ani składu, ani zainteresowania miasta. DUPA

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#788 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 12:43

I nie roznimy sie w pogladach na ten temat niczym.
Roznimy sie tylko tym ze Ty podchodzisz emocjonalnie do tego

Pewnie, że emocjonalnie - kazdy by sie zdenerwował jakby przejechał prawie 2 tysiące kilosów i wydał tysiaka zeby oglądac wtopę 44 punktami z jakimiś beduinami czy innymi tatarami

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#789 Postautor: FREDek » 16 października 2007, o 12:44

tezetomaniak pisze:
FREDek pisze:Łoptymisto, nie czepiaj się proszę. Dla mnie możesz śpiewać/nazywać i Sipma, ale ja zawsze mówiłem/mówię i będę mówił MOTOR.

nie Sipma tylko TŻ bo taka jest nazwa klubu.

Sytuacji AJ i Jelenia nie ma co porownywac.
Po pierwsze primo Bydgoszcz już ma praktycznie skład na awans do Eligi więc nikt wyobraża sobie żeby przygoda z I ligą trwała dłużej niż jeden sezon.
Po drugie primo AJ ma dużo wieksza kase w Bydzi i co ważne na czas ;] więc jemu świat przez lojalne zostanie z drużyną się nie zawali.. W 1 lidze nie brakuje dobrych zawodników. Czego nie można powiedzieć o II lidze. Mimo wyniku z Lokomotivem dalej twierdzę że przepasc między II a I liga jest przeogromna.
Po trzecie primo, ultimo 8) .. U nas nie ma ani kasy, ani składu, ani zainteresowania miasta. DUPA

Cięzko mówić o składzie, jak dwa dni temu okazało się, ze spadliśmy do II ligi, a i to jeszcze nie jest przesądzone (patrz: Ostrów). Mozna porównywać sytuację AJ i Jelenia, bo to co dla jednych jest sufitem, dla drugich jest podłogą. Dla Jelenia II liga mniej więcej oznacza tyle samo co dla AJ I liga. To, ze Daniel zajął 4 miejsce w IMP jeszcze niczego nie oznacza. Ilu mieliśmy IMŚJ, a pozniej przepadli?! Nie umniejszam sukcesu Jeleniewskiego, z którego jestem dumny, ale popatrzmy na zdobycz punktową na Łotwie... We Wrocku "udało się", ale w barażu już nie za bardzo. Jak się chłopak zapędzi, to może skończyć jak m.in. Lubos, ze czkawką mu się odbijać będzie cały sezon! U Nas ma miejsce w składzie gwarantowane i jest gwiazdą; w "lepszym" klubie będzie tylko/aż zwykłym ligowym średniakiem...
"Chwala… jednych jest, ze pisza… dobrze, a innych, ze sie do tego nie zabieraja…."

Obrazek

Awatar użytkownika
piv
Junior

#790 Postautor: piv » 16 października 2007, o 13:56

jataman22 pisze:
Bo w tym sezonie jest to najlepszy nasz zawodnik.

Mam rozumieć, że Darek jest gorszy?

Jesli chodzi o statystyki z tego roku to tak.
Jesli chodzi o umiejetnosci ogolnie to chyba kazdy wie jak jest ;]

Ale ja nawiazywalem do slow Gela "ze przez Daniela spadlismy" z czym ja nie moge sie zgodzic.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#791 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 14:38

Mam rozumieć, że Darek jest gorszy?

Jesli chodzi o statystyki z tego roku to tak.

Przepraszam jakie statystyki? :shock: :shock: :shock: Porównałeś mam nadzieje analogiczny okres, w którym obaj sie ścigali. Czy wziąłeś może pod uwagę mecze w ktorych Darek nie jedził a Jeleń natłukł punkty na ogórkach z Gniezna?
Ale ja nawiazywalem do slow Gela "ze przez Daniela spadlismy" z czym ja nie moge sie zgodzic.

Z dupy to nawiązanie. Nie rozumiem - to spadliśmy przez Darka?

Awatar użytkownika
piv
Junior

#792 Postautor: piv » 16 października 2007, o 14:49

Co ty mi wkrecasz. Ja o Darku nic nie pisalem.
Czytam statystyki na syfie i widze Daniel Jeleniewski na 2 miejscu z polskich zawodnikow w lidze wiec o czyms to swiadczy?
Jak mozna spasc przez zawodnika ktory ma najlepszy ksm w zespole ? Niech Ci bedzie nawet pomijajac juz rybke

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#793 Postautor: InDorka » 16 października 2007, o 14:49

Gelo pisze: Nie znam przyczyny słabej postawy Daniela, mogę się tylko domyślać. I własnie dlatego powinien zostać z klubem, żeby zmazać hańbę. ......... Rok jakoś powinien sie przemeczyc.

Z wielka niechecia ,ale sie troszke "poprzyczepiam".
Skoro SZ.P.Gela przez caly sezon nie interesowal fakt,ze klub jest biedny juz kolejny rok i nie mial kasy na np.P.K.( bo jako kibic placi 17 zl i wymaga i g**** go obchodza klopoty klubu) -- to idac tym samym tokiem rozumowania............jakim prawem stawia takie wymagania
Danielowi ? Daniela tez moze nie interesowac sytuacja klubu w 2008 - on jedzie i chce miec za to kase.Wolno mu chcieć ? wolno!
Obaj sa z Lublina i jak wymagac,to w obie strony,dla dobrego przykladu zaczynajac od siebie,czyli przemeczyc sie rok,dwa i nie marudzic majac tylko wymagania na miare E-ligi.
W/g mnie zarowno Daniel jak i Gelo maja takie samo prawo przedkladac wlasny interes nad inne.Kazdy z zawodnikow ma jakis mecz "na sumieniu", nie tylko Daniel. Dopoki SZ.P.Gelo ma tylko domysly a nie dowody slabej postawy Daniela,powinien ugryźć sie w palec zanim wystuka kolejne bezpodstawne posadzenie.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#794 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 14:50

Jak mozna spasc przez zawodnika ktory ma najlepszy ksm w zespole ? Niech Ci bedzie nawet pomijajac juz rybke

Jak widać na załaczonym obrazku można - wystarczy schrzanić jeden mecz.

Awatar użytkownika
piv
Junior

#795 Postautor: piv » 16 października 2007, o 15:04

Gelo pisze:

Jak widać na załaczonym obrazku można - wystarczy schrzanić jeden mecz.

Aha czyli idac Twoim tokiem myslenia przez Darka tez spadlismy bo zlapal kontuzje nie w tym momencie co trzeba.
Dla druzyny bylo by pewnie lepszym rozwiazaniem gdyby Daniel powiedzial "nie jade na Lotwe bo np. nie jestem w formie (albo mam kontuzje nadgarstka)".
Bo co do zagranicznych to przez nich nie spadlismy? Bo olali klub i nie przyjechali. Nieobecny jest
bez winy. Daniel poprostu mial zly dzien i tyle. Moze mu tor nie pasowal - nie wiem.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#796 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 15:05

Z wielka niechecia ,ale sie troszke "poprzyczepiam"

A ja wręcz z obrzydzeniem wypunktuję linearne kobiece myślenie.
Skoro SZ.P.Gela przez caly sezon nie interesowal fakt,ze klub jest biedny juz kolejny rok i nie mial kasy na np.P.K.( bo jako kibic placi 17 zl i wymaga i g**** go obchodza klopoty klubu)

Błąd - od kilku lat mam karnet.
jakim prawem stawia takie wymagania
Danielowi ?

Bzdura - w stosunku do Jeleniewskiego nie mam żadnych wymagań - bo nie traktuję tego zawodnika poważnie. Nie lubię tylko jak ktoś mi rzyga w gębę. Może Pani lubi... nie wiem.
Daniela tez moze nie interesowac sytuacja klubu w 2008 - on jedzie i chce miec za to kase.Wolno mu chcieć ? wolno!

Wolno - ale jak szanowna pani przewrażliwiona zauważyła niech "jedzie". To co zaprezentował sobą na Łotwie nie można nazwać jazdą.
Obaj sa z Lublina i jak wymagac,to w obie strony,dla dobrego przykladu zaczynajac od siebie,czyli przemeczyc sie rok,dwa i nie marudzic majac tylko wymagania na miare E-ligi.

A kto pani zagwarantuje, że to będzie rok, dwa? A kto zagwarantuje, że nie będzie powtórki z 95 roku? A kto zapewni, że w ogóle wystartujemy w II lidze? Moze szanowna Pani wyciągnęłą z kapelusza 10 baniek i ma stertę podpisanych kontraktów w ręku a my o tym nic nie wiemy? Proszę napisać - chetnie się dowiem.
W/g mnie zarowno Daniel jak i Gelo maja takie samo prawo przedkladac wlasny interes nad inne.

Co za bzdura. A jakim moim intertesie mowa? To Jeleniewski zarabia na mnie, a nie odwrotnie - prawda?
Kazdy z zawodnikow ma jakis mecz "na sumieniu", nie tylko Daniel.

I to oczywiście rozgrzesza Daniela za Łotwę - tak? On pojechał źle, ale Karlsoon kiedyś w Zielonej Górze też nie za dobrze. Rozumowanie małego Kazia.
Dopoki SZ.P.Gelo ma tylko domysly a nie dowody slabej postawy Daniela,powinien ugryźć sie w palec zanim wystuka kolejne bezpodstawne posadzenie.

Gryzę sie w palec środkowy żeby go nie wyciągnac. I wypraszam sobie insynuację. Nie wyartykułowałem żadnego posądzenia. A moje domysły biorą się z kojarzenia ze sobą pewnych faktów. Ja po prostu nie wierzę w bajki.

Pawel_JS
Kontakt:

#797 Postautor: Pawel_JS » 16 października 2007, o 15:11

Gelu, równie dobrze mogę powiedzieć, że spadliśmy przez Darka bo złapał kontuzje, a przecież mógł nie złapać. :? I będzie to równie GŁUPIE jak to, że spadliśmy przez Jelenia. :? Zastanów się.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#798 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 15:14

Pawel_JS pisze:Gelu, równie dobrze mogę powiedzieć, że spadliśmy przez Darka bo złapał kontuzje, a przecież mógł nie złapać. :? I będzie to równie GŁUPIE jak to, że spadliśmy przez Jelenia. :? Zastanów się.

Na pewno masz równo pod sufitem? Pytam bo mi ręce opadły. Jeszcze raz może zadam pytanie - kto miał robić punkty w Daugavpils? Kto jak nie Jeleń? Ja? Ty? Śledź z połamanym kręgosłupem? Ludzie myślcie trochę.

Pawel_JS
Kontakt:

#799 Postautor: Pawel_JS » 16 października 2007, o 15:23

Gelo pisze:Na pewno masz równo pod sufitem? Pytam bo mi ręce opadły. Jeszcze raz może zadam pytanie - kto miał robić punkty w Daugavpils? Kto jak nie Jeleń? Ja? Ty? Śledź z połamanym kręgosłupem? Ludzie myślcie trochę.

Mam równo, spadła cała drużyna, nie JELEŃ. Nawet jakby zrobił o 15 pkt. więcej, to nie utrzymalibyśmy się. Na Łotwie punkty miał robić każdy, to że od jednych oczekuje się mniej, a od drugich więcej, to normalne, ale zawiódł zespół, Jeleń, Stachyra, Klimek, teoretycznie Piszcz też(choć patrząc na wyniki pozostałych...). I to Ty myśl, bo bez tego Jelenia, to od dłuższego czasu ubolewałbyś nad spadkiem. :? :? Próbujesz znaleźć kozła ofiarnego, owszem, wina leży również po stronie Daniela, ale trochę się zastanów...

szakes
Szkółkowicz

#800 Postautor: szakes » 16 października 2007, o 15:37

to jeszcze poczekamy na decyzje gksz
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... 5636&kom=1
Obrazek