Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Zaratustra
Kadrowicz

Re: Skład na sezon 2013

#751 Postautor: Zaratustra » 11 grudnia 2012, o 21:49

Wymagania Miśkowiaka powinny być wyższe, niż rok temu. Nielogiczne byłoby, gdyby tak nie było :)

PS. Jak przeczytałem w artykule, że pytanie o przyszłoroczne cele powinno być skierowane do Żuka, to mnie wyje**ło z butów :) To w końcu jest Prezes Sprawka, czy Figurant Sprawka?

simona
Szkółkowicz

#752 Postautor: simona » 11 grudnia 2012, o 22:17

czas aby po tych wypowiedziach D.S został zdymisjonowany :D

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#753 Postautor: Łoptymista » 11 grudnia 2012, o 22:20

Zaratustra pisze: To w końcu jest Prezes Sprawka, czy Figurant Sprawka?

zgdaniesz? czy trzeba popowiadac?
:p
8)

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#754 Postautor: Perez » 11 grudnia 2012, o 22:20

A tyle razy pan Prezes mówił ze finanse dla niego sa najwazniejsze, ze nie chce aby klub upadł za rok czy dwa w długach, ostatnio nawet ze chce walki o Ekstralige...
I tu nie chodzi mi o prawdopodobne odejscie Roberta bo z tym sie liczylem, lecz o to że nas nie bedzie pewnie stać na co najmniej przyzwoity skład, a pierwsze kontrakty w styczniu jak jeszcze w ogole bedzie z kims konkretnym je podpisac :?
Długi niestety zrobią swoje.
Boli mnie troche to że zaufalem Prezesowi, myślalem ze bedzie to szlo coraz w lepszym kierunku a tu taki klops i moze byc ciezko w tym sezonie z kasa, frekwencja, widowiskiem, ze wszystkim.
Czuje sie troche oszukany.
Troche wyglada to tak ze odjechalismy jeden naprawde bardzo dobry sezon w ktorym przy okazjii klub narobil dlugow, ktore teraz bardzo mocno pietnuja na najblizsza przyszlosc.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

simona
Szkółkowicz

#755 Postautor: simona » 11 grudnia 2012, o 22:53

[quote="Perez"]A tyle razy pan Prezes mówił ze finanse dla niego sa najwazniejsze, ze nie chce aby klub upadł za rok czy dwa w długach, ostatnio nawet ze chce walki o Ekstralige...
I tu nie chodzi mi o prawdopodobne odejscie Roberta bo z tym sie liczylem

dlaczego liczyłeś się z odejściem Roberta, przecież nie wiemy jakie miał oczekiwania od klubu od nośnie kontraktu, ja myślę że stać nas było na takiego zawodnika , a to co mówi Sprawka to jak zwykle stek kłamstw, jeszcze nie dawno mówił że LW KMŻ to wzór odnośnie wywiązywania się z kontraktów :(

simona
Szkółkowicz

#756 Postautor: simona » 11 grudnia 2012, o 23:02

Łoptymista pisze:
Zaratustra pisze: To w końcu jest Prezes Sprawka, czy Figurant Sprawka?

zgdaniesz? czy trzeba popowiadac?
:p
8)

może sam D.S odpowie na to pytanie , a pomoże mu w tym prezes honorowy Z.W wszak na jednym wózku jadą :lol: przepraszam ZAFIRĄ :lol:

jerry78
Trener

#757 Postautor: jerry78 » 11 grudnia 2012, o 23:15

Ciekawy jestem co na to wszystko trener Wardzała, który w piątek mówił, że nie wyobraża sobie drużyny bez Roberta.
Była bardzo duża szansa, żeby Misiek związał się z Lublinem na bardzo długo. Nie jest to typ zawodnika, który uwielbia często zmieniać kluby.
Posypało się wszystko, cały trud w zbudowanie zgranej drużyny poszedłby na marne. Mam nadzieje, że nie wszystko jeszcze stracone.
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2012, o 09:42 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

miedziany
Senior

#758 Postautor: miedziany » 11 grudnia 2012, o 23:18

Trochę nie rozumiem tego całego lamentu na forum. O tym że Misiek odejdzie wiadomo było od 2-3 tygodni... Chciał dużo $$$, nie mamy takiej kasy i tyle w temacie. Jest jeszcze wielu dobrych zawodników do zakontraktowania. Co do przypierd... się do Sprawki, to sytuacja widzę jak co roku o tej porze. Mogę się założyć że jeszcze tydzień-dwa i ktoś napisze o KMZ-cie w 2 lidze. Spokojnie jest jeszcze trochę czasu...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#759 Postautor: Łoptymista » 11 grudnia 2012, o 23:20

spoko cos sie wymysli... sie wypusci cegielki... sie zwola konfe i zaplacze, ze miasto ich nie chcialo kupic, powie sie ze eliga zawsze na celowniku, i ze tylko zle ludzie nie daja, a zarzad przeca chcial jak najlepiej:p

a tak powaniej. wie ktos ile osob zatrudnia nasz klub teraz w zimie? te wszystkie panie i panowie tez biora kase?

simona
Szkółkowicz

#760 Postautor: simona » 11 grudnia 2012, o 23:49

[quote="miedziany"]Trochę nie rozumiem tego całego lamentu na forum. O tym że Misiek odejdzie wiadomo było od 2-3 tygodni... Chciał dużo $$$, nie mamy takiej kasy i tyle w temacie. Jest jeszcze wielu dobrych zawodników do zakontraktowania. Co do przypierd... się do Sprawki, to sytuacja widzę jak co roku o tej porze. Mogę się założyć że jeszcze tydzień-dwa i ktoś napisze o KMZ-cie w 2 lidze. Spokojnie jest jeszcze trochę czasu...[/qu

piszesz dużo $$$$$$$$ to jest pojęcie względne , jeśli by chciał odejść tak jak piszesz już dawno byłby w jakimś klubie z ex , a jeśli chodzi o prezesa jak pisałam :( wiele spraw i sprawek jak po kontrolach wyjdzie na światło dzienne to nawet Bpgdanka się wycofa :( wraz z miastem i oby tak się nie stało :? Nikuś Dyzma lubelskiego żużla powinien jak najszybciej podać się do dymisji lub inaczej powinien zostać zdymisjonowany i spłacić zawodników swoim majątkiem :)

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#761 Postautor: Hayden » 12 grudnia 2012, o 00:04

Czy tylko mi sie wydaje, ze simona uaktywnia sie na forum tylko jak trzeba troche poszczekac?

Co do sytuacji w klubie- jesli to co mowi Jerry jest prawda (a do tej pory niestety zazwyczaj tak bylo) to ciezko bronic Sprawke.
Motor mocny

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#762 Postautor: rAdEk23 » 12 grudnia 2012, o 00:35

W Lublinie to chyba nigdy nie będzie normalnie ... Prezes co raz bardziej brnie w swoje klamstwa i na pewno ktos go za to rozliczy. A co do transferow... To spokojnie panowie i panie, co jak co, ale zawodników na rynku jest dużo! Misiek z Dawidem to ludzie na których każdy by chciał budować zespół ale jak nas nie stać to trzeba budować na Kuciapie i Kilokarpim. Co wcale nie jest takie złe, wielu z was na pewno pamięta co Kuciapa robił w 1 lidze, Jonas to samo. Podsumowując, trochę szczęścia i wcale nie musi być gorzej niż w tym roku.

1. Kuciapa
2. Hilb/Miesiąc
3. Jeleniewski
4. Woodward
5. Kylmarkorpi
6.
7.
Sipma Lublin :D :D :D

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#763 Postautor: Hela » 12 grudnia 2012, o 01:12

Skąd nagle taka zbiorowa histeria? Nie przesadzacie?
Mnie nie oburza odejście Miskowiaka. Można się było tego spodziewać. Bardziej oburza mnie to co powiedział Sprawka - że skład zależy od Żuka. Jeśli tak to Sprawka jeszcze dziś powinien się podać do dymisji. Jesli skład, sponsorzy, budżet zależą od Żuka to szkoda kasy na prezesowska pensje.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#764 Postautor: truskawa » 12 grudnia 2012, o 01:14

Słowo "Kuciapa" powinno podlegać cenzurze w tematach zaczynających się na "Skład na sezon..."
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#765 Postautor: niespokojny » 12 grudnia 2012, o 01:17

Akurat nie widze nic dziwnego w tym ze Sprawka powiedzial ze sklad zalezy od Zuka. Jest to pewien element presji na prezydencie i proba zdobycia lepszej pozycji przed negocjacjami co do wielkosci wsparcia. Co mial powiedziec? Ze co laska i bedzie dobrze?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

efeneJGH
Junior

#766 Postautor: efeneJGH » 12 grudnia 2012, o 03:03

taaaaaaaaaaaaa...świetna presja i cudowne zagranie-zwalanie problemów na innych... dariusz opowiada że nic nie może bo miasto nie dało kasy i nie powiedziało ile da...najpierw nawijał że jak Bogdanka się określi to będzie gitara a teraz odpowiedzialność za budżet zwala na prezydenta...jutro jak Żuk rzuci parę nowych złotych to się okaże że czekamy na deklaracje mniejszych sponsorów, pani Jadzi z zieleniaka na Tatarach i określenie się kibiców co do ilości widzów na meczach bo bez tego nie ruszymy...zastanawia mnie czy w wiodących ośrodkach jak Leszno,Gorzów czy Zielonka też stosuje się politykę spychologii...

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#767 Postautor: _piotrusss » 12 grudnia 2012, o 09:38

niespokojny pisze:Akurat nie widze nic dziwnego w tym ze Sprawka powiedzial ze sklad zalezy od Zuka. Jest to pewien element presji na prezydencie i proba zdobycia lepszej pozycji przed negocjacjami co do wielkosci wsparcia. Co mial powiedziec? Ze co laska i bedzie dobrze?

Ten klub dostaje z miasta bez porównania większe pieniądze niż kluby poprzednie, głównie za sprawą Żuka. Prezydent nie ukrywał w wywiadach, że celem miejskich pieniędzy inwestowanych w sport zawodowy jest postawienie go na nogi i wsparcie w pozyskiwaniu sponsorów, nie zaś ciągłe utrzymywanie klubów takich jak KMŻ. Presje to można wywierać na podmiocie, dla którego sponsoring przynosi wymierne i mierzalne skutki wizerunkowe czy finansowe. Żuk co najwyżej zda sobie sprawę, że obrana strategia wspierania sportu przynosi więcej szkody niż korzyści, gdyż kluby jak nigdy dotąd są oparte na pieniądzach miejskich.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#768 Postautor: $korzen$ » 12 grudnia 2012, o 09:56

Jedno jest pewne, stracilismy rewelacyjnego zawodnika. Zawodnika za ktorym zatesknimy szybciej, niz wam sie wszystkim wydaje. Stracilismy wielkiego profesjonaliste i ojca tak dobrego, zeszlego sezonu. Jezeli myslicie, ze z latwoscia zakontraktujemy zawodnika, ktory wykreci srednia prawie 2,4 i 2,7 na wlasnym torze (!! gdzie nawet nasz lokalny matador nie dobil do 2,4) to ja wam zazdroszcze matrixa w ktorym sie znajdujecie. Dajcie mi namiary na tego dilera, chetnie skorzystam. Przeciez Misiek to byl magnes na kibicow, sponsorow i kolejnych bardzo solidnych zawodnikow. Odejscie Miskowiaka zostanie bardzo zle odebrane zarowno w srodowisku zawodnikow jak i samych kibicow. Bardzo zle sie stalo. Pokazcie mi realnych zawodnikow, na ktorych postawili byscie pieniadze a ci powtorza wyniki Miska. Mam glebokie obawy, ze Dariusz obiera zeszloroczna strategie. Tzn najpierw kontraktujemy druga linie i zawodnikow, ktorzy "moga wypalic" badz chca sie odbudowac a pozniej lider na promocji. Pamietajmy jednak, ze Misiek wyladowal u nas glownie ze wzgledu na fakt, ze troche ponioslo go pazerstwo i w koncu zostal na lodzie. Nie ma zadnej gwarancji, ze w tym roku ktos na takim poziomie popelni taka gafe. I co wtedy? Stracilismy dwie nasze armaty i na chwile obecna jestesmy w ciemnej dupie i mimo, ze czasu duzo to jest sie czym martwic. A jak slysze, ze naszym nowym Miskiem ma byc... Kuciapa to mam ochote zapasc w sen zimowy. Najgorsze jest to, ze ten sklad sie zgral i cieszyl sie od pewnego momentu ogromnym zaufaniem nas, kibicow, a tego chyba nikt w klubie za bardzo nie wzial pod uwage. Zawalily sie fundamenty pod cos, co zmierzalo w na prawde swietnym kierunku i mi jako wiieeeeeelo letniemu kibicowi jest po prostu smutno, ze to wszystko tak sie sypie.

Panie Dariuszu Sprawka prosze miec na uwadze, ze w tym miejscie nie ma miejsca i nie ma racji bytu Speedway na poziomie walki o utrzymanie. Skonczy sie to katastrofa i dla klubu i dla Pana. Prosze mi wierzyc na slowo i przy budowie skladu miec to bardzo mocno na uwadze.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#769 Postautor: kibicLBN » 12 grudnia 2012, o 10:28

Proszę Cię Korzeń ta końcówka postu, pogrubiona to już przesada. Powiedz mi gdzie w Polsce wg Ciebie ma rację bytu jazda o utrzymanie itd. Nie przesadzajmy, wg Twojej logiki to żużla nie powinno być od ładnych paru lat i to w całej Polsce...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#770 Postautor: sting126 » 12 grudnia 2012, o 10:42

Gniezno zadluzone po uszy, Bydgoszcz tez - ja bym jeszcze spokojnie podchodzil do tych informacji, ze juz na pewno stracilismy Miska.
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
Expendable

#771 Postautor: Expendable » 12 grudnia 2012, o 10:46

Ja też nie rozumiem tej zbiorowej histerii, od początku był wiadomo że Miśka i Stachyrę będzie bardzo ciężko zatrzymać, bo podwyżek sobie zażyczą znacznych i mają ambicje na extralige(zwłaszcza Dawid). Wiadomo też jaka jest polityka DS, która w tamtym roku się sprawdziła, więc w obliczu (chyba) podobnego budżetu na sezon 2013 wydaje się robić to samo. Nijak ma się to się do zapowiedzi o walkę o ekstraligę, ale jeżeli nie ma kasy na poziom ekstraligowy to nie ma co się pchać w jakieś nadmuchane kontrakty.

Poza tym, przynależność klubowa Miśka w przyszłym sezonie wcale nie jest jeszcze przesądzona:)

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#772 Postautor: Rabiosa » 12 grudnia 2012, o 10:59

Korzeń ma absolutną rację ! Tworzenie składu na walkę o utrzymanie praktycznie zakończy działalność naszego klubu po sezonie 2013.Wyobraźmy sobie 2 opcje : (zakładamy 10 spotkań w Lublinie)

o utrzymanie niewielkim kosztami :

Jelen
Baran
Miesiac
Kuciapa
Chrzanowski

średnia kibiców na mecz 2000 - bilet 20 zł (więcej nikt nie da za oglądanie walki o utrzymanie)
przychód z biletów 400 000 zł

walka o ekstraligę :

Jeleń
Harris
Kylmaekropi
Kildemand
Miesiąc

średnia kibiców na mecz 6000 - bilet 30 zł (nikt mi nie powie że pożałuje 10 zł więcej za bilet oglądając drużynę która walczy o awans , w dodatku takich zawodników)
przychód z biletów 1 800 000

oczywiście nie ma co się sugerować tymi składami , są to zestawienia teoretyczne 8)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#773 Postautor: ravajas » 12 grudnia 2012, o 11:02

simona pisze: przepraszam ZAFIRĄ :lol:

Ech, boli Was ta Zafira
Obrazek
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

meesha
Trener
Kontakt:

#774 Postautor: meesha » 12 grudnia 2012, o 11:20

bilet 30 zł (nikt mi nie powie że pożałuje 10 zł więcej za bilet oglądając drużynę która walczy o awans , w dodatku takich zawodników)

A czemu nie 50 od razu? Na taaaaakich zawodników? :D Za oglądanie Kildemanda to i stówę bym dał :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#775 Postautor: sting126 » 12 grudnia 2012, o 11:22

Rabiosa pisze:średnia kibiców na mecz 6000 - bilet 30 zł

Pomijając całą resztę - liczysz srednia 6000, a przez ostatnie co najmniej 16 lat ani razu nie zdazylo sie zeby tylu kibicow zasiadlo na stadionie (zdaje sie, ze przy okazji barazu o e-lige bylo cos kolo tej liczby) no i srednia cene biletu 30 zl - to normalny w cenie 40 - gratuluje dobrego samopoczucia. Podziekowac, ze to DS kieruje klubem, a nie Ty bo bysmy moze z jeden mecz obejrzeli w przyszlym sezonie.

meesha pisze:A czemu nie 50 od razu? Na taaaaakich zawodników? Za oglądanie Kildemanda to i stówę bym dał :p

A ja bez Kozery powiem: pińcet.
Czas na zmiany :]