WIELKI FINAL Rybnik - Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

Re: WIELKI FINAŁ Rybnik - Lublin

#751 Postautor: _piotrusss » 24 września 2018, o 09:33

Należały się podziękowania także dla Sama, a chyba ani razu jego nazwisko nie pojawiło się podczas wczorajszej fety. Sam zawodnik pogratulował na Instagramie awansu.

Ogólnie to chyba wszystko zostało już napisane... Coś niesamowitego, do dzisiaj chyba do mnie nie dotarło jeszcze, że w przyszłym sezonie będziemy się ścigać ze Zmarzlikiem, Doylem, Pedersenem i całą światową czołówką. To co zrobili ludzie odpowiedzialni za ten klub to jest jakiś kosmos, kilka lat temu gdyby ktoś powiedział, że będziemy świadkami takich wydarzeń to zostałby odesłany na konsultacje psychiatryczne. Dziękuję klubowi, zawodnikom i kibicom za te wczorajsze emocje. Takich chwil się nie zapomina!
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

mariuszg
Kontakt:

#752 Postautor: mariuszg » 24 września 2018, o 09:37

Gratulacje i podziękowania dla absolutnie wszystkich osób, które pracowały na ten sukces i w jakikolwiek sposób zaangażowały się w to przedsięwzięcie.
Przez 44 lata kibicowania wielokrotnie miałem serdecznie dość lubelskiego żużla. Ale warto było poczekać żeby przeżyć ten sezon i zobaczyć ten finał.
Dziękuję.
mg

rumburaque
Szkółkowicz

#753 Postautor: rumburaque » 24 września 2018, o 09:49

Jest super. Po meczu w Rybniku ja wierzyłem że dadzą radę odrobić stratę:) Drużyny zwycięskiej nie osądza się ale Dawid powinien postawić wszystkim po dużym piwie!!! Jest on największym farciarzem meczu, moim zdaniem. Jak już pisaliście piękna klamra 91 rok Hans z Rybnikiem, 2018 rok awans z Rybnikiem i u mnie 3 pokolenia na stadionie:). Oj Rybnikowi będzie ciężko z Falubazem z taką jazdą jak zaprezentowali i u nas, szkoda.

Koper
Trener
Kontakt:

#754 Postautor: Koper » 24 września 2018, o 10:02

Debiut Hansa z Rybnikiem to 1990, a nie 1991.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#755 Postautor: Łoptymista » 24 września 2018, o 10:15

Wczoraj rano marzyłem o cudzie. A teraz dochodzę do wniosku, że nie było żadnego cudu. Była zajebista jazda i przemyślane prace całej ekipy.
Czapki z głów!
Mecz marzenie.
A 15 bieg na YT oglądałem już chyba ze 40 razy i nie mam dość :)

tck
Senior

#756 Postautor: tck » 24 września 2018, o 10:16

G R A T U L A C J E!!!
Podziękowania dla Kuby i Marka za to że się podjęli tej misji, całej ekipy, wszystkich zawodników, mechaników, wszystkich co w jakikolwiek sposób się przyczynili do tego sukcesu i dla całej śpiewającej publiczności!!

Emocje do ostatniej chwili, piękna sprawa!!

PS Czy ktoś z Was jeszcze nuci sobie dzisiaj pod nosem: AWANS JEST NASZ LA LA LA LA LA LA?? :D

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#757 Postautor: dannie » 24 września 2018, o 10:28

Łoptymista pisze:Wczoraj rano marzyłem o cudzie. A teraz dochodzę do wniosku, że nie było żadnego cudu. Była zajebista jazda i przemyślane prace całej ekipy.
Czapki z głów!
Mecz marzenie.
A 15 bieg na YT oglądałem już chyba ze 40 razy i nie mam dość :)

Najlepsza "wersja" :D
https://www.youtube.com/watch?v=ZePOJvisqU0

Popłakałem się razem z nagrywającym ;) A "Jezu kochany" mnie rozwaliło ;) i to "na to czekałem... pół życia, kur..." ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#758 Postautor: Łoptymista » 24 września 2018, o 10:32

Widziałem. ;)
Ale tylko z 5 razy. ;)
W tym biegu nie miałem już siły krzyczeć ani Motor, ani jest tylko ryczałem jakby obdzierali mnie ze skóry.
Emocje niezapomniane.

Awatar użytkownika
KeslleY
Junior

#759 Postautor: KeslleY » 24 września 2018, o 11:17

Obudziłem się i dalej nie mogę w to uwierzyć.

Czasy Speedway Vip Clubu, apelowania, sprinterów, karetek w studzienkach, wielominutowych przerw spowodowanych wyjazdami karetek lub awariami, kóz na murawie i firmy od śledzi jako sponsora odeszły w zapomnienie.

OD PRZYSZŁEGO SEZONU EKSTRALIGA.
"...pocieszać po porażkach, cieszyć po zwycięstwach..."

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#760 Postautor: kibicLBN » 24 września 2018, o 11:45

A Paweł też ,,z nadzieją patrzy w przyszłość"
Czuję się na siłach, żeby powalczyć o skład Motoru w PGE ekstralidze! – powiedział nam bohater niedzielnego spotkania.

https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... in/1g6yg60
Widać, że wie co go ewentualnie czeka, że miejsca w elidze nie dostanie za same zasługi. Pomyślcie - Miesiąc vs Lindgren na żyletki :P :D
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

rumburaque
Szkółkowicz

#761 Postautor: rumburaque » 24 września 2018, o 11:48

Tak, tak mój błąd, oczywiście 90 rok. Najlepiej AJ określiła moja siostra " chłop ma jaja, takie z mózgiem" hehe. Panowie jak to będzie żyć bez Don Vita i Mrozka?!

Awatar użytkownika
KeslleY
Junior

#762 Postautor: KeslleY » 24 września 2018, o 11:51

kibicLBN pisze: Pomyślcie - Miesiąc vs Lindgren na żyletki :P :D

Na torze w Częstochowie ;)
Ostatnio zmieniony 24 września 2018, o 12:12 przez KeslleY, łącznie zmieniany 1 raz.
"...pocieszać po porażkach, cieszyć po zwycięstwach..."

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#763 Postautor: mustafa » 24 września 2018, o 12:02

kibicLBN pisze:Widać, że wie co go ewentualnie czeka, że miejsca w elidze nie dostanie za same zasługi. Pomyślcie - Miesiąc vs Lindgren na żyletki :P :D

Paweł spokojnie mógłby sobie znaleźć klub w pierwszej lidze z gwarancją startów, a myślę że po takiej końcówce na brak ofert nie będzie narzekał (Nawrocki pewnie już tam macha banknotami :) ). Jeżeli jednak czuje się na siłach spróbować w Ekstralidze to myślę, że klub powinien dać mu szanse. Gwarancji startów pewnie nie dostanie, ale skoro taki Jamróg potrafił się odnaleźć to czego nie miałby Paweł.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#764 Postautor: _piotrusss » 24 września 2018, o 12:07

Paweł mi bardzo imponuje. Przecież przed tym sezonem nie wszyscy go widzieli w składzie, nie miał też pewnego miejsca w nim. Tymczasem nawet jak z niego wypadał to nie narzekał tylko (na to wyszło) ciężko pracował, inwestował. Jeśli ma ambicję jazdy w ekstralidze, to miejsce u nas należy mu się jak psu buda. Jest podbudowany, wie że jak wszystko zagra to potrafi się ścigać z najlepszymi. Niech walczy!
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#765 Postautor: ravajas » 24 września 2018, o 12:09

pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
MarFi

#766 Postautor: MarFi » 24 września 2018, o 12:29

Jestem kibicem dość emocjonalnie reagującym na wszelakie występy naszych sportowców, byłem na nie jednej sportowej imprezie. Jednak po wczorajszym meczu nie wiem czy można przeżyć piękniejsze chwile i większe emocje. Pełne Zygmuntowskie, wspaniała oprawa, doping przez cały czas pobytu na stadionie, zdarty głos a na koniec totalna euforia i łzy szczęścia po 15 biegu! Coś czego nie zapomnę do końca swych dni! Jak tu ktoś napisał i dla mnie jest to piękna klamra - pierwszy mecz jako 7 latek debiut Hansa z ROWem i teraz powrót na salony w pięknym stylu również z ROWem! Tyle lat dziadostwa, upokarzania lubelskiego żużla, ślepa wiara przed każdym sezonem, że może tym razem będzie inaczej... ehh to się właśnie skończyło!
Dziękuję wszystkim, którzy przyczynili się do odrodzenia żużla w Lublinie!
Idą dobre czasy :) Mocno w to wierzę!

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#767 Postautor: InDorka » 24 września 2018, o 14:01

Pierwsza myśl dzisiaj rano - " udało się". Zaraz, jakie udało? Udaje się przypadkiem ślepej kurze.
W naszym przypadku wszystko zostało wypracowane ciężką pracą i zaangażowaniem wielu ludzi znających się na tym co robią.
Dobrze, że nie zmarnowały się - zapał, pieniądze i marzenia.
Paradoksalnie, bez urazów, złamań, alkowpadki i drżenia o regulaminowy skład - sukces nie smakowałby aż tak. Przezwyciężone kłopoty dodały swoistego smaczku.
Dobrze, źe wreszcie skończyły się lamenty na forum o o pogodzie zaniżającej frekwencję...w dwóch ostatnich latach jakoś jeziora, komunie i telewizja nie wygrywały z meczami.
Na koniec podziękowania za wspaniałe oprawy. Zawsze mi się podobały, nawet te szyte na miarę skromnych możliwości, ale to co oglądaliśmy ostatnio to wprost BAJKA. Wielkie słowa uznania za pomysły, wkład pracy i rozmach.
Tak, idą dobre czasy i dobrze, ze PECH wreszcie zmienił adres, oby na dłuugo.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
papi
Trener

#768 Postautor: papi » 24 września 2018, o 14:08

Awatar użytkownika
istred
Trener

#769 Postautor: istred » 24 września 2018, o 14:22

Lambert przed kamerami Polsatu wypowiadał się w takim tonie jakby pozostanie w Lublinie było przesądzone (przynajmniej w oryginale, bo Lorek przetłumaczył to trochę inaczej). Dopiero później na pytanie Lorka o przyszły sezon Robert powiedział, że zobaczymy, że siądzie do rozmów itd.
Ja sobie Lublina w ekstralidze bez Roberta nie wyobrażam.

Zobaczymy jak Andreas. Chciałbym żeby jeździł w przyszłym roku w Lublinie i myślę, że jego ambicja (a także atmosfera w drużynie i lubelski klimat) skłoni go do ponownej jazdy w ekstralidze, jednak z drugiej strony obawiam się, że czy nie wybierze drogi Petera Karlssona, czyli dominatora w I lidze.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#770 Postautor: mustafa » 24 września 2018, o 14:35

Myślę, że obaj zostaną. Robert i Andreas (oraz Wiktor) to dla klubu powinien być temat na już. Druga linię mielibyśmy załatwioną.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#771 Postautor: Gelo » 24 września 2018, o 14:42

Od Lambo i Wiktora powinniśmy zacząć budowę składu. Co do AJ mam problem. Jeżdzi jak profesor, pięknie atakuje (agresywnie ale po dżentelmeńsku) jest najlepszym zawodnikiem ligi, zaskarbił sobie kibiców. Ale trzeba pamiętać, że to już nie młodzieniaszek, który jest w zasadzie ustawionym życiowo i finansowo gościem, bardziej biznesmenem niż sportowcem. Aż się dziwiłem, że kilka razy pojechał bardzo odważnie i ryzykownie, nie oddzierając kuponów. Z pewnością przydałby się w zespole ale bez gwarancji startów (mając na uwadze jego ostatni sezon w Częstochowie). Ten sezon pokazał, że zbyt krótka ławka to też problem, bo doraźnie trzeba się ratować zawodnikami "na sztukę".

Awatar użytkownika
papi
Trener

#772 Postautor: papi » 24 września 2018, o 14:53

dlatego wg mnie AJ - tak, ale Miesiąc już nie.
Szacunek dla Pawła za końcówkę sezonu, ale nigdy nie był zawodnikiem na Eligę, a ostatnie 2 sezony to błysk w decydujących meczach. I super, bo to się pamięta, ale w Elidze nie będzie miejsca na obudzenie się w PO, bo najzwyczajniej w świecie - rynek już teraz jest tak wyczyszczony, że o PO byłoby ciężko nawet zbierając wszystko co najlepsze.
Nie wiem czy to strategia Łełka żeby inwestować pod koniec sezonu i liczyć, że kluby pamiętają kluczowe mecze, czy zbieg okoliczności, ale nie bardzo widzę go przeciwko zawodnikom Sparty czy Apatora. Jonssona za doświadczenie i świetny sezon - zdecydowanie tak.
Oczywiście mam nadzieję, że Lambert jest priorytetem i planowo będzie pod 8, bo to nam rozwiąże problem ewentualnego słabszego seniora.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#773 Postautor: kibicLBN » 24 września 2018, o 14:58

Ale co Ci szkodzi Paweł Miesiąc walczący o skład? Nie uda się to pójdzie na wypożyczenie i już.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

bartollo
Senior

#774 Postautor: bartollo » 24 września 2018, o 15:01

AJ powinien jechac z nami w ekstralidze. Wystarczy podac przyklad Holty ktory odzyl po jednym sezonie w barwach Ostrowa w I lidze i w kolejnym utrzymal Czestochowe w elicie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#775 Postautor: Gelo » 24 września 2018, o 15:05

kibicLBN pisze:Ale co Ci szkodzi Paweł Miesiąc walczący o skład? Nie uda się to pójdzie na wypożyczenie i już.

No ok - ale tak samo można zapytać - "co nam szkodzi Jeleń i Dawid Lampart walczący o skład?"