Zbiórka pieniedzy na nowa flage!!!
Re: Zbiórka pieniedzy na nowa flage!!!
Fakt, ta historia o rybach z perspektywy czasu wydaje sie idiotyczna. Widac, ze wpajaja ja dzieciom od lat jak historie o bocianie przynoszacym noworodki. Nie wiem tylko po co.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
szukając jakiegoś wytłumaczenia dla "LUBELACY" znalazłam coś takiego: Lubelak?!? Bydlak, czy burak?!
"
więc jeżeli ludzie tak o nas myślą, to nie wiem czy ta flaga to powód do dumy. choć osobiście uważam, że jest w porządku.
Lubelak, czy lubelak to zwyczajnie pastewny burak bez krzty ogłady i bez śladu wiedzy o nas samych, o Polakach i o polskim języku.
"
więc jeżeli ludzie tak o nas myślą, to nie wiem czy ta flaga to powód do dumy. choć osobiście uważam, że jest w porządku.
Jeżeli ktoś zza zasłony monitora tak wypowiada się o innych ludziach sam wystawia sobie podobne świadectwo.
A swoją drogą skoro mieszkaniec woj. lubelskiego teoretycznie nazywa się Lublinianin, to dlaczego województwo nie nazywa się lublińskie?
Mogę podać też ciekawy przykład miasta Lubin koło Wrocławia. Zgodnie z językiem polskim kiedy tam byłem to byłem w Lubinie, a niemal wszyscy miejscowi z którymi rozmawiałem twierdzili, że byli w Lubiniu.
Także nasza flaga ma również swój regionalizm i niech wszyscy hejterzy zamilkną
A swoją drogą skoro mieszkaniec woj. lubelskiego teoretycznie nazywa się Lublinianin, to dlaczego województwo nie nazywa się lublińskie?
Mogę podać też ciekawy przykład miasta Lubin koło Wrocławia. Zgodnie z językiem polskim kiedy tam byłem to byłem w Lubinie, a niemal wszyscy miejscowi z którymi rozmawiałem twierdzili, że byli w Lubiniu.
Także nasza flaga ma również swój regionalizm i niech wszyscy hejterzy zamilkną
Ostatnio zmieniony 2 października 2012, o 19:10 przez truskawa, łącznie zmieniany 1 raz.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
-
Smirnek_
- Senior
Może dlatego, że nasz region nazywa się Lubelszczyzna, a nie Lublińszczyzna? Uwielbiam te pozażużlowe dyskusje na forum 
efeneJGH pisze:BR pisze:efeneJGH pisze:ale należy pamiętać że Lubelszczyzna jest jedyną krainą,której nazwa bierze się od największego miasta...
taa jasne, a Zamojszczyzna, Chełmszczyzna?
taa jasne...może jeszcze Białopodlaszczyzna , Świdniszczyzna i Puławszczyzna...
nie, te nie
Zamojszczyzna to Roztocze, Chełmszczyzna to Polesie...
widzę, że wchodzisz w regionalizacje fizycznogeograficzną (trochę uproszczoną)
dokończysz? Wyżyna Lubelska to... ?
dokończysz? Wyżyna Lubelska to... ?
oczywiste że Małopolska... 
Kasa uzbierana, flaga uszyta, posty niektóre dość żenujące... może by wysłać ten temat w...siną dal?
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
- Egon
- Zawodowiec
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."