Motor Lublin w sezonie 2023
Re: Motor Lublin w sezonie 2023
A ja mam nadzieję że jeśli przyjdzie to zmiana otoczenia plus nowy sprzęt, wsparcie klubu i samego mistrza świata podziałają na jego formę jak w sezonie covidowym w Stali Gorzów. Jeździć przecież umie i to bardzo dobrze technicznie i szybko.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Saint pisze:Piekarnie przekazały, że Wiktor w Toruniu 23. Także Maksym i Wiktor to „zawodnicy” - nadzieja umiera ostatnia ;)
O nie nie nie.
Ja juz się oswoilem z odejściem 3 zawodników i nie dam sobie co kolejny raz narobić nadziei :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
To moje chciejstwo bardziej, niż jakiekolwiek racjonalne przesłanki ;)
Pytanie do statystyków i tych z lepszą pamięcią … czy już wcześniej IMŚ i IMŚJ jeździli razem w druzynie ?
Hancock i Janowski w Unii Tarnów w 2012.
Drugiego takiego przypadku nie kojarzę.
Drugiego takiego przypadku nie kojarzę.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Za rok poprosze taki sam zestaw medali tylko już BZ w naszych barwach ;)
Apeluje by skonczyc z tym BZ bo facet ma imie i nazwisko.
A BZ kojarzy mi sie ze slynna lubelska taktyka lat slusznie minionych.
P.s.
"Apeluje" tez mi sie w sumie zle kojarzy ;)
A BZ kojarzy mi sie ze slynna lubelska taktyka lat slusznie minionych.
P.s.
"Apeluje" tez mi sie w sumie zle kojarzy ;)
Od listopada … teraz to tajemnica ;) Tajne przez poufne ;)
Cierniak senior:
Jak team Bańbora to czyta to temat transferu zamykamy ;)
. Nie byłoby to możliwe, gdyby nie sponsorzy Mateusza, a także klub, w którym jeździ, czyli Motor Lublin. Jesteśmy wdzięczni zarządowi, prezesowi Jakubowi Kępie za to, że klub dba tak wspaniale o Mateusza.
Jak team Bańbora to czyta to temat transferu zamykamy ;)
Saint pisze:Pytanie do statystyków i tych z lepszą pamięcią … czy już wcześniej IMŚ i IMŚJ jeździli razem w druzynie ?
W Toruniu tak prawie w 2001. Jonsson był IMŚJ w 2000, a Rickardsson IMŚ 2000.
Wedle mojej wiedzy w 2000 wygral Mark Loram
Nie wygrywajac zadnego turnieju GP
Rozumiem ze literowka w dacie u Tony'ego :)
Nie wygrywajac zadnego turnieju GP
Rozumiem ze literowka w dacie u Tony'ego :)
SF o Holderze: Może się okazać, że zmiana lokalizacji warsztatu będzie najłagodniejszą ze zmian, których w najbliższych miesiącach doświadczy młodszy z braci. Już wiadomo, że Jack niedługo zostanie ogłoszony jako nowy zawodnik Motoru Lublin, a w środowisku mówi się, że zmiana klubu ma także wiązać się z nowym teamem mechaników i zmianą podejścia do startów na żużlu.
Gelo pisze:SF o Holderze: Może się okazać, że zmiana lokalizacji warsztatu będzie najłagodniejszą ze zmian, których w najbliższych miesiącach doświadczy młodszy z braci. Już wiadomo, że Jack niedługo zostanie ogłoszony jako nowy zawodnik Motoru Lublin, a w środowisku mówi się, że zmiana klubu ma także wiązać się z nowym teamem mechaników i zmianą podejścia do startów na żużlu.
Jaki Holder, przecież MM zostaje ^_-
Ciekawe czy zmiana podejścia do sportu ma być zmianą na lepsze. Większy profesjonalizm, czy bardziej luzackie podejście, który Jack przekuje na skuteczną jazdę? Artykuł tego nie mówi, więc cierpliwie czekamy.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
CKM1946
- Zawodowiec
kdsz pisze:Ciekawe czy zmiana podejścia do sportu ma być zmianą na lepsze. Większy profesjonalizm, czy bardziej luzackie podejście, który Jack przekuje na skuteczną jazdę? Artykuł tego nie mówi, więc cierpliwie czekamy.
Jeśli on jeszcze luźniej podejdzie do tematu to bedzie dalej pikował w dół.
Tymczasem Kubera nie został doceniony i DK wędruje do Patryka Dudka
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10240 ... ix-w-2023-
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10240 ... ix-w-2023-
Każdemu jego Everest...
Jeżeli Rosjanie wrócą to zapowiada nam się liga dwóch prędkości.
1. Lublin
2. Wrocław
3. Toruń
4. Częstochowa
-------------------------
5. Leszno
6. Gorzów
7. Grudziądz
8. Krosno
(kolejność w obu grupach przypadkowa)
1. Lublin
2. Wrocław
3. Toruń
4. Częstochowa
5. Leszno
6. Gorzów
7. Grudziądz
8. Krosno
dannie pisze:Jeżeli Rosjanie wrócą to zapowiada nam się liga dwóch prędkości.
1. Lublin
2. Wrocław
3. Toruń
4. Częstochowa
5. Leszno
6. Gorzów
7. Grudziądz
8. Krosno
Z Toruniem bym się nie zgodził. Fakt, odzyskają Emila, ale nie będą mieli Lamberta na U24 tylko Kvecha lub Lamparta. W dodatku nie będzie ZZ, którą ewentualnie mogliby zasypać tę dziurę. A Przedpełski i nawet Dudek to na chwilą obecną nic nie gwarantują. No i jak zwykle juniorzy. Moim zdaniem Lublin/Wrocław/Częstochowa _ Toruń _ Leszno/Gorzów/Grudziądz/Krosno.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Przywrócenie Ruskich byłoby teraz "lekka" niekonsekwencją. Władze PZM chyba mają tego świadomość i niespecjalnie mają ochotę odwieszać Moskali.
Sebekmotor pisze:Przywrócenie Ruskich byłoby teraz "lekka" niekonsekwencją. Władze PZM chyba mają tego świadomość i niespecjalnie mają ochotę odwieszać Moskali.
Powaznie szukasz/oczekujesz logiki i konsekwencji w działaniu żużlowych krawatów? :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Na szczęście nas już ten problem bezpośrednio nie dotyczy. Jak będzie cholera wie, ale pismaki donoszą, że władze PZM nadal nie chcą Rosjan.
Ależ dotyczy - jeśli mają dopięty skład u nas, to Sparta z Artiomem a Sparta z Glebem to zupełnie inna drużyna. Podobnie Apator z/bez Emila. Tym bardziej, że jestem przekonany, że bez Rosjan nawet, nie będzie już za nich ZZ.
Saint pisze:Tym bardziej, że jestem przekonany, że bez Rosjan nawet, nie będzie już za nich ZZ.
To raczej oczywiste. Rosjanie są zawieszeni i jeśli jakiś klub buduje sobie zespół i bierze do składu zawieszonego zawodnika, to tylko i wyłącznie jego sprawa i wina.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Saint pisze:Ależ dotyczy - jeśli mają dopięty skład u nas, to Sparta z Artiomem a Sparta z Glebem to zupełnie inna drużyna. Podobnie Apator z/bez Emila. Tym bardziej, że jestem przekonany, że bez Rosjan nawet, nie będzie już za nich ZZ.
Jasna sprawa, ale pisząc ,ze nie dotyczy bezpośrednio miałem na myśli, że nie mamy już u siebie Rosjan.
Gelo pisze:SF o Holderze: Może się okazać, że zmiana lokalizacji warsztatu będzie najłagodniejszą ze zmian, których w najbliższych miesiącach doświadczy młodszy z braci. Już wiadomo, że Jack niedługo zostanie ogłoszony jako nowy zawodnik Motoru Lublin, a w środowisku mówi się, że zmiana klubu ma także wiązać się z nowym teamem mechaników i zmianą podejścia do startów na żużlu.
Trzymam kciuki, żeby dogadał się z Darkiem Sajdakiem!!!