Finał DMP: Motor Lublin - Stal Gorzów 53:37 (92:88)
Re: Finał DMP: Motor Lublin - Stal Gorzów (39:51), 25.09.
Czy Marek Kępa policzył już sobie w programie, że jego zespół jest w stanie odrobić tę stratę z nawiązką?
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Jeszcze awizowanych nie ma ;)
dannie pisze:Czy Marek Kępa policzył już sobie w programie, że jego zespół jest w stanie odrobić tę stratę z nawiązką?
No jacha
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Poprawcie mnie jeśli się mylę. Za ZZ nie może jechać rezerwa taktyczna, prawda?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Mam nadzieję, że w niedzielę 25 września ujrzę takie same obrazki jak 23 września 2018 roku.
Tylko tym razem ze złotem DMP :)
https://streamable.com/ewybf2
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Saeyl pisze:Mam nadzieję, że w niedzielę 25 września ujrzę takie same obrazki jak 23 września 2018 roku.
Sędzia Sasin, ależ ironia losu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Flagg pisze:Poprawcie mnie jeśli się mylę. Za ZZ nie może jechać rezerwa taktyczna, prawda?
Wydaje mi się, że może. Coś kojarzę, że robiłem taktyki za ZZ w starym Menedżerze Mańskich :)
Jednakże rzadko praktykowane.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Flagg pisze:Poprawcie mnie jeśli się mylę. Za ZZ nie może jechać rezerwa taktyczna, prawda?
Wydaje mi się, że może. Coś kojarzę, że robiłem taktyki za ZZ w starym Menedżerze Mańskich :)
Jednakże rzadko praktykowane.
No właśnie Kuzbicki z Musiałem przy okazji transmisji chyba naszego meczu z Toruniem co wspominali, że nie można. Wikipedia równiez mówi, że nie wolno. Ale wiadomo, ze to zadne źrodło, a wertować regulaminu mi sie nie chce
Za zawodnika zastępowanego nie można stosować rezerwy taktycznej, można natomiast rezerwę zwykłą.
Za zawodnika zastępowanego nie można stosować rezerwy taktycznej, można natomiast rezerwę zwykłą. Wystawianie do składu zawodnika zastępowanego nie musi także oznaczać konieczności zastępowania go właśnie na zasadach ZZ, równie dobrze można przez całe spotkanie stosować względem niego rezerwę zwykłą. W tym przypadku panuje pełna dowolność. Rezerwowy może także jechać jako ZZ, ale – zgodnie z zasadami - tylko raz. Każda kolejna zmiana będzie już tylko rezerwą zwykłą. Ostatnią rzeczą o której należy wspomnieć jest to, że zawodnika zastępowanego nie można wystawiać do biegów nominowanych i tam za niego stosować ZZ. A więc "udział" takiego żużlowca w meczu kończy się wraz z dokonaniem za niego czwartej zmiany.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Zawodnik_zast%C4%99powany
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Art. 719 regulaminu.
4. Niedopuszczalne jest:
1) użycie rezerwy taktycznej:
a) za zawodnika zastępowanego,
b) polegającej na zastąpieniu zawodnika drugim zawodnikiem z pary,
która powinna wystartować w danym biegu, zgodnie z rozkładem
biegów z art. 717 ust. 1,
c) za zawodnika, który został wykluczony za dotknięcie motocyklem
taśmy maszyny startowej po zapaleniu zielonego światła startowego,
d) za samego siebie,
Dzieki KDS :)
Przeanalizowałem sobie ustawienie Stali z meczu z Czewą i trzeba oddac Chomskiemu, ze zestawił zespół perfekcyjnie. Jestem przekonany, że z nami pojadą tak samo.
1. Wozniak 2. Hansen 3. Zmarzlik 4. ZZ 5. Vacul 6. Paluch 7. Bartkowiak
Ustawienie na ten duży atut, że Hansen jedzie raz z Vaculikiem, 2 x z Wozniakiem (w polowie zawodów i tutaj Chomski zostawia sobie miejsce na RT w osobach Vacula/Zmarzlika oraz jedzie w biegu 12, gdzie ewentualnie moze pojechac za niego Wozniak. Do tego, za jednym zamachem zabezpiecza równie biegi z Wozniakiem, który jest poencjalnie najsłabzym ogniwem z tego tercetu. Do tego oczywiscie 13 na 15 biegów jest obstawionych kimś z trójki Vacul/Zmarzlik/Wozniak. A potencjanie nawet 14/15 jeśli w 12 biegu pójdzie taktyczna. Plus Zmarzlik jedzie minimum 3 razy w ostatnich 5 biegach.
I teraz tak:
1. Zaczynają od mocnego uderzenia w pierwszym biegu i pary Zmarzlik - Wozniak.
2. Najbardziej newragiczna część meczu dla nich to biegi 2-7. Tutaj są, na papierze, najsłabsi.
- bieg drugi to wiadomo. W biegu trzecim jest Hansen z Vaculikiem, a w biegu czwartym Jako ZZ jedzie Wozniak z juniorem. To sa trzy biegi, w których jesteśmy w stanie zbudować przewagę.
Bieg 5 to pierwsza bomba Stali, która trzeba przetrwać, bo z ZZ jedzie Vaculik do pary ze Zmarzlikiem
Bieg 6 to pierwsza okazja na taktyczną, bo jedzie para Wozniak - Hansen
Bieg 7 to Vacul z juniorem.
Bieg 8 to Hansen jako ZZ w parze ze Zmarzlikiem. Wystawienie tutaj Hansena jako ZZ ma sens, bo za rywala ma naszego juniora.
Bieg 9 to kolejna szansa na taktyczną za Hansena (jedzie z Wozniakiem)
Bieg 10 to Vacul z juniorem
No i potem czwarta seria, gdzie 2 razy jedzie Zmarzlik, a w biegu 12 ewentualnie z RT za Hansena moze pojechac Wozniak
IMO lepiej nie da się tego zestawić.
Dla nas kluczowe mimo wszystko bedzie budowanie przewagi w pierwszej fazie spotkania. Bo od 11 biegu Zmarzlik jedzie 3, a potencjalnie nawet 4 razy (jako RT w 14 biegu). Dlatego musimy tą przewage budować w pierwszych trzech seriach. Pierwsza okazja do taktycznej to bieg 6, ale tutaj zakładam, ze jesli pójdzie taktyczna, to bedzie nią Vacul, bo Zmarzlika będzie trzymac na jak najpóźniejszą fazę meczu (bieg 9 albo idealnie - 14). Musimy zrobić wszystko, żeby Chomski puścil Zmarzlika najpóźniej w 9 biegu z taktyka. Bo jak nie, to pojedzie w 11, 13, 14 i 15 i zrobić jakąkolwiek przewagę bedzie cholernie trudno.
Przeanalizowałem sobie ustawienie Stali z meczu z Czewą i trzeba oddac Chomskiemu, ze zestawił zespół perfekcyjnie. Jestem przekonany, że z nami pojadą tak samo.
1. Wozniak 2. Hansen 3. Zmarzlik 4. ZZ 5. Vacul 6. Paluch 7. Bartkowiak
Ustawienie na ten duży atut, że Hansen jedzie raz z Vaculikiem, 2 x z Wozniakiem (w polowie zawodów i tutaj Chomski zostawia sobie miejsce na RT w osobach Vacula/Zmarzlika oraz jedzie w biegu 12, gdzie ewentualnie moze pojechac za niego Wozniak. Do tego, za jednym zamachem zabezpiecza równie biegi z Wozniakiem, który jest poencjalnie najsłabzym ogniwem z tego tercetu. Do tego oczywiscie 13 na 15 biegów jest obstawionych kimś z trójki Vacul/Zmarzlik/Wozniak. A potencjanie nawet 14/15 jeśli w 12 biegu pójdzie taktyczna. Plus Zmarzlik jedzie minimum 3 razy w ostatnich 5 biegach.
I teraz tak:
1. Zaczynają od mocnego uderzenia w pierwszym biegu i pary Zmarzlik - Wozniak.
2. Najbardziej newragiczna część meczu dla nich to biegi 2-7. Tutaj są, na papierze, najsłabsi.
- bieg drugi to wiadomo. W biegu trzecim jest Hansen z Vaculikiem, a w biegu czwartym Jako ZZ jedzie Wozniak z juniorem. To sa trzy biegi, w których jesteśmy w stanie zbudować przewagę.
Bieg 5 to pierwsza bomba Stali, która trzeba przetrwać, bo z ZZ jedzie Vaculik do pary ze Zmarzlikiem
Bieg 6 to pierwsza okazja na taktyczną, bo jedzie para Wozniak - Hansen
Bieg 7 to Vacul z juniorem.
Bieg 8 to Hansen jako ZZ w parze ze Zmarzlikiem. Wystawienie tutaj Hansena jako ZZ ma sens, bo za rywala ma naszego juniora.
Bieg 9 to kolejna szansa na taktyczną za Hansena (jedzie z Wozniakiem)
Bieg 10 to Vacul z juniorem
No i potem czwarta seria, gdzie 2 razy jedzie Zmarzlik, a w biegu 12 ewentualnie z RT za Hansena moze pojechac Wozniak
IMO lepiej nie da się tego zestawić.
Dla nas kluczowe mimo wszystko bedzie budowanie przewagi w pierwszej fazie spotkania. Bo od 11 biegu Zmarzlik jedzie 3, a potencjalnie nawet 4 razy (jako RT w 14 biegu). Dlatego musimy tą przewage budować w pierwszych trzech seriach. Pierwsza okazja do taktycznej to bieg 6, ale tutaj zakładam, ze jesli pójdzie taktyczna, to bedzie nią Vacul, bo Zmarzlika będzie trzymac na jak najpóźniejszą fazę meczu (bieg 9 albo idealnie - 14). Musimy zrobić wszystko, żeby Chomski puścil Zmarzlika najpóźniej w 9 biegu z taktyka. Bo jak nie, to pojedzie w 11, 13, 14 i 15 i zrobić jakąkolwiek przewagę bedzie cholernie trudno.
Ostatnio zmieniony 14 września 2022, o 20:46 przez Flagg, łącznie zmieniany 2 razy.
Flagg pisze:. Bo od 11 biegu Zmarzlik jedzie 3, a potencjalnie nawet 14 razy (jako RT w 14 biegu).
Łoooo. To pozamiatane ;)
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Nieprzypadkowo nazywają Chomskiego magiem ;)kdsz pisze:Flagg pisze:. Bo od 11 biegu Zmarzlik jedzie 3, a potencjalnie nawet 14 razy (jako RT w 14 biegu).
Łoooo. To pozamiatane ;)
Poprawione
Flagg wysyłaj to do klubu. Kuciapa i Ziółek niech czytają i ogarnąłbys nasze ustawienie najlepsze na ten mecz. 
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Nasze ustawienie jest dużo trudniej sensownie sklecic, bo mamy na ten moment dwie niewiadome: MM i Drabik. I tylko w klubie będą pewnie wiedzieć, czy MM jest w pełni sprawy i czy na Drabika mozna jeszcze cokolwiek liczyć.
Na pewno zwróciłbym uwagę na ten początek meczu. I tutaj rzucają sie w oczy trzy biegi 1, 3 i 5. W naszym Stndardowym ustawieniu we wszystkich trzech jechał Drabik, w tym jak ZZ (bieg 3). Pytanie, czy to jest dobry pomysł na Gorzów.
Bieg 1: Wozniak - Zmarzlik vs. Hampel - Drabik
Bieg 3: Vaculik - Hansen vs. Michelsen - Drabik
Bieg 5: Zmarzlik - Vaculik vs. Drabik - Hampel (ZZ)
Czyli w biegach 1 i 5 na bardzo silne pary Gorzowskie my wystawiamy słabszą parę seniorów, przynajmniej na papierze. Z kolei na bieg trzeci mozna spojrzec dwojako. Z jednej strony jedzie tam Hansen, wiec sensowne jest puszczenie naszej najsłabszej ZZ-tki na najsłabsze ogniwo Gorzowa. Z drugiej strony pierwszy start vaculika + Hansen to mógłby być dobry moment na uderzenie i potencjalne 5:1.
Dalej jest już lepiej bo Drabik jedzie w 10 biegu na juniora i w 12 na Hansena i juniora, więc prz słabszej dyspozycji mogą tutaj jechac za niego juniorzy bez wiekszego ryzyka.
IMO na pierwszą ZZ chyba bym puścił jednak Jarka i liczył na 5:1 w biegu trzecim. Nawet kosztem słabszych biegów 1 i 5.
Na pewno zwróciłbym uwagę na ten początek meczu. I tutaj rzucają sie w oczy trzy biegi 1, 3 i 5. W naszym Stndardowym ustawieniu we wszystkich trzech jechał Drabik, w tym jak ZZ (bieg 3). Pytanie, czy to jest dobry pomysł na Gorzów.
Bieg 1: Wozniak - Zmarzlik vs. Hampel - Drabik
Bieg 3: Vaculik - Hansen vs. Michelsen - Drabik
Bieg 5: Zmarzlik - Vaculik vs. Drabik - Hampel (ZZ)
Czyli w biegach 1 i 5 na bardzo silne pary Gorzowskie my wystawiamy słabszą parę seniorów, przynajmniej na papierze. Z kolei na bieg trzeci mozna spojrzec dwojako. Z jednej strony jedzie tam Hansen, wiec sensowne jest puszczenie naszej najsłabszej ZZ-tki na najsłabsze ogniwo Gorzowa. Z drugiej strony pierwszy start vaculika + Hansen to mógłby być dobry moment na uderzenie i potencjalne 5:1.
Dalej jest już lepiej bo Drabik jedzie w 10 biegu na juniora i w 12 na Hansena i juniora, więc prz słabszej dyspozycji mogą tutaj jechac za niego juniorzy bez wiekszego ryzyka.
IMO na pierwszą ZZ chyba bym puścił jednak Jarka i liczył na 5:1 w biegu trzecim. Nawet kosztem słabszych biegów 1 i 5.
Ogólnie wygląda to trochę strasznie - tak, jakbyśmy nie mogli wygrać biegu, poza juniorskim.
Vaculik musi zostać zneutralizowany do poziomu przeciętnego (10 w sześciu), Woźniak do poziomu marnego (5-6 punktów), a Hansen do poziomu juniora po licencji (0-1) - wtedy odrobimy stratę. W innym wypadku, pewnie nie da rady.
Flagg robi świetną robotę. W dużych firmach zawsze najbardziej imponowali mi analitycy ekonomiczni i to mniej więcej tak wygląda.
Ciekawe, jakie zestawienie byłoby optymalne dla nas. Niestety musimy odrabiać sporą stratę, czyli nie możemy zestawiać par na 3-3. Musimy robić mocne pary i trzymać za słabeuszy, by przetrwali. Nasi słabeusze słabi nie są i w zasadzie w każdej chwili mogą walnąć dobre punkty, tylko czy można mieć na to nadzieję?
Vaculik musi zostać zneutralizowany do poziomu przeciętnego (10 w sześciu), Woźniak do poziomu marnego (5-6 punktów), a Hansen do poziomu juniora po licencji (0-1) - wtedy odrobimy stratę. W innym wypadku, pewnie nie da rady.
Flagg robi świetną robotę. W dużych firmach zawsze najbardziej imponowali mi analitycy ekonomiczni i to mniej więcej tak wygląda.
Ciekawe, jakie zestawienie byłoby optymalne dla nas. Niestety musimy odrabiać sporą stratę, czyli nie możemy zestawiać par na 3-3. Musimy robić mocne pary i trzymać za słabeuszy, by przetrwali. Nasi słabeusze słabi nie są i w zasadzie w każdej chwili mogą walnąć dobre punkty, tylko czy można mieć na to nadzieję?
- m.a.c.i.e.k.s
- Junior
Saeyl pisze:Mam nadzieję, że w niedzielę 25 września ujrzę takie same obrazki jak 23 września 2018 roku.
Ależ TOR! Z takim torem w finale z Gorzowem moglibyśmy nie wygrać. Lambo już nie mamy.
Torsen pisze:Ogólnie wygląda to trochę strasznie - tak, jakbyśmy nie mogli wygrać biegu, poza juniorskim.
Tez mnie to przeraza troche. Wychodzi z tej analizy na to ze do 7 biegu trzeba zbudowac taka przewage, aby po 15 zostalo jeszcze z niej 12pkt. To chyba nie jest mozliwe.
Małe szanse, abyśmy przed 15 biegiem mieli zapewnione mistrzostwo, bo to wymagałoby prowadzenia 16 pkt po 14 biegu.
Jeśli wyjdziemy z założenia, że Zmarzlik zrobi komplet, Vaculik blisko kompletu, a Woźniak 10 pkt, to oczywistym jest, że nie mamy żadnych szans odrobić straty. Nawet mecz będzie ciężko wygrać.
Ale pamiętajmy, że cała nasza szóstka jest w stanie wygrywać z Woźniakiem, trójka seniorów z Vaculikiem, a i Bartka mogą tu i tam ugryzc.
Mam nadzieję, że po dzisiejszych zawodach nasi zrobią tor i położą plandekę, która zdejmowac będą tylko na treningi. Musimy być spasowanie z torem od pierwszego biegu
Ale pamiętajmy, że cała nasza szóstka jest w stanie wygrywać z Woźniakiem, trójka seniorów z Vaculikiem, a i Bartka mogą tu i tam ugryzc.
Mam nadzieję, że po dzisiejszych zawodach nasi zrobią tor i położą plandekę, która zdejmowac będą tylko na treningi. Musimy być spasowanie z torem od pierwszego biegu
Potrzebne jest perfekcyjne sklejenie z torem. Tak jak w meczu z Unią w rundzie zasadniczej, to by było marzenie. I nie można patrzeć na Vacula, Woźniaka, a nawet na Zmarzlika jak na niepokonanych herosów. W Motorze też mamy trzech kozaków. Drabik i juniorzy nie mogą stracić punktów na Hansenie, Bartkowiaku i Paluchu.
Jest sporo warunków, które muszą zostać spełnione, ale wszystko w zasięgu. Moc z trybun i moc na torze.
Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej cieszę się że kostka Mikkela odpoczywa.
Jest sporo warunków, które muszą zostać spełnione, ale wszystko w zasięgu. Moc z trybun i moc na torze.
Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej cieszę się że kostka Mikkela odpoczywa.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Re: Finał DMP: Motor Lublin - Stal Gorzów (39:51), 25.09., godz. 19:15
Hej,
Złoto będzie tylko w jednym przypadku... Vaculik musi pojechać poniżej oczekiwań. Jak to zrobic? Tor, tor i jeszcze raz tor....
Jak nasi będą dobrze spasowani, a Vaculikowi nie bedzie poczatkowo szło to 53:37 dla nas.
Zmarzlik 18pkt (7) - w komplet nie wierze
Vaculik 12pkt (6)
Wozniak, Hansen plus juniorka to te magiczne 7pkt.
Sorry, ale dla mnie Wozniak to taki Jeleń naszego toru ...ma czasem przeblyski ale tym razem uwazam, ze nie poszaleje.
Bylem mocno przekonany, ze w Gorzowie bedzie w palnik ...ale teraz jestem bardziej pewny tych 53 punktow. Wcale sie nie zdziwie jak ich stukniemy wiecej. Vaculik, Vaculik to jest ten czlowiek ktory wg mnie zadecyduje o złocie.
Pozdr
Złoto będzie tylko w jednym przypadku... Vaculik musi pojechać poniżej oczekiwań. Jak to zrobic? Tor, tor i jeszcze raz tor....
Jak nasi będą dobrze spasowani, a Vaculikowi nie bedzie poczatkowo szło to 53:37 dla nas.
Zmarzlik 18pkt (7) - w komplet nie wierze
Vaculik 12pkt (6)
Wozniak, Hansen plus juniorka to te magiczne 7pkt.
Sorry, ale dla mnie Wozniak to taki Jeleń naszego toru ...ma czasem przeblyski ale tym razem uwazam, ze nie poszaleje.
Bylem mocno przekonany, ze w Gorzowie bedzie w palnik ...ale teraz jestem bardziej pewny tych 53 punktow. Wcale sie nie zdziwie jak ich stukniemy wiecej. Vaculik, Vaculik to jest ten czlowiek ktory wg mnie zadecyduje o złocie.
Pozdr
...
Jakimś pocieszeniem może być fakt, że Vaculik u nas w tym roku jeszcze nie jechał.
Z drugiej strony nasi na naszym torze - przy spodziewanej pogodzie (wilgotność, temperatura) - też nie jechali od pół roku. Mikkel pewnie pojedzie dopiero w dniu meczu. Inni... cholera wie. Pogoda nieprzewidywalna.
Vaculik w Lublinie:
Martin Vaculik 3 3 3 2* 3 14 +1
Martin Vaculik 0 1* u/- - - 1+1
Martin Vaculik 3 3 0 3 w 1* 10 +1
Martin Vaculik 3 1 1* 0 3 8 +1
Z drugiej strony nasi na naszym torze - przy spodziewanej pogodzie (wilgotność, temperatura) - też nie jechali od pół roku. Mikkel pewnie pojedzie dopiero w dniu meczu. Inni... cholera wie. Pogoda nieprzewidywalna.
Vaculik w Lublinie:
Martin Vaculik 3 3 3 2* 3 14 +1
Martin Vaculik 0 1* u/- - - 1+1
Martin Vaculik 3 3 0 3 w 1* 10 +1
Martin Vaculik 3 1 1* 0 3 8 +1
Krzysztof pisze:Sorry, ale dla mnie Wozniak to taki Jeleń naszego toru ...ma czasem przeblyski ale tym razem uwazam, ze nie poszaleje.
Wyniki Woźniaka na wyjazdach (z bonusami): 11, 9, 10, 11, 6, 8, 8, 9, 16.
Czyli średnio robi w meczach wyjazdowych prawie 10 punktów. Nie jest to lider, ale bardzo silna druga linia. On właśnie nie ma praktycznie przebłysków. Jeździ powtarzalnie. W Motorze tylko Michelsen i Kubera mają średnią biego-punktową lepszą od niego.
Mnie chyba dopadła jesienna deprecha, bo w czarnych barwach widzę niedzielny mecz. Z Drabikiem w formie z ostatnich meczów nie da się odrobić takiej straty. A tu jeszcze Zmarzlik i Vaculik byli najskuteczniejszymi zawodnikami SGP w Malilli. Gorzów jak żaden inny zespół w lidze potrafi trzymać kontakt punktowy z przeciwnikiem, a my musimy im konkretnie odjechać już na początku, bo na biegi nominowane trudno patrzeć z optymizmem.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Myślę, że przy zdrowym Michelsenie ugralibyśmy te 2-3 pkt więcej w Gorzowie i pewnie zgarnęlibyśmy tego mistrza zgodnie z planem.
A tak... Heh...
Btw. rok temu rozwalił nam się na finał Łaguta :/
A tak... Heh...
Btw. rok temu rozwalił nam się na finał Łaguta :/
Rok temu do Lublina przyjechała Sparta z kosmicznymi Janowskim, Łagutą w składzie i ledwo ukuła 38 pkt.
Leszno z Doylem, Kołodziejem i Pawlickim miało po 8 biegach 9 punktów :)
Spokojnie Panowie. Wozniak i Vaculik to nie sa żadne cyborgi. Spokojnie można ich zatrzymać na under 10 pkt. Oczywiście nie będzie to łatwe, ale w zadnym wypadku nie jest niemożliwe
Leszno z Doylem, Kołodziejem i Pawlickim miało po 8 biegach 9 punktów :)
Spokojnie Panowie. Wozniak i Vaculik to nie sa żadne cyborgi. Spokojnie można ich zatrzymać na under 10 pkt. Oczywiście nie będzie to łatwe, ale w zadnym wypadku nie jest niemożliwe