z Krosnem i Opolem,ale jeżeli wygramy(w co nie wątpię
Motor-GTÅ» 45-45 - mecz prawdy, smutnej dla nas prawdy.....
-
Gość
- WojtekF
- Szkółkowicz
Jeśli skład będzie wyglądał tak jak pisze kleczes, to wcale się nie zdziwię jeśli Grudziądz wywiezie jutro 2 punkty z koziego grodu.
Zetterstroem- Jensen. Minimalne wskazanie na tego 2ego
Piszcz-Knapp. Jeśli jest to prawda z tym twardym torem to chociaż obydwaj zawodnicy wolą tory przyczepne, Knapp na twardym sobie lepiej radzi.
Staszek- Jeleniewski. Obydwoje znają tor lubelski nieźle, jednak Staszek jest odrobinę lepszym zawodnikiem
Fijałkowski- Pietraszko. Wydaje mi się, że Darek zaliczy ten sezon do udanych, jednak Pietraszko na swoim torze będzie groźniejszy.
Franków- zastępstwo. No właśnie w tym miejscu dodatkowo raz pojedzie Knapp, dodatkowo raz Szwed, dodatkowo raz Staszek i Fijałkowski a ponieważ Franków na al. Zygmuntowskich spisuje się słabo, w tej formacji sytuacja Grudziądza wygląda lepiej
juniorzy- 1 regulaminowy punkt w 1szym biegu zdobędą Lublinianie.
Jak widać można oczekiwać emocjonującego meczu, którego losy będą się ważyły do ostatniego biegu.
Zetterstroem- Jensen. Minimalne wskazanie na tego 2ego
Piszcz-Knapp. Jeśli jest to prawda z tym twardym torem to chociaż obydwaj zawodnicy wolą tory przyczepne, Knapp na twardym sobie lepiej radzi.
Staszek- Jeleniewski. Obydwoje znają tor lubelski nieźle, jednak Staszek jest odrobinę lepszym zawodnikiem
Fijałkowski- Pietraszko. Wydaje mi się, że Darek zaliczy ten sezon do udanych, jednak Pietraszko na swoim torze będzie groźniejszy.
Franków- zastępstwo. No właśnie w tym miejscu dodatkowo raz pojedzie Knapp, dodatkowo raz Szwed, dodatkowo raz Staszek i Fijałkowski a ponieważ Franków na al. Zygmuntowskich spisuje się słabo, w tej formacji sytuacja Grudziądza wygląda lepiej
juniorzy- 1 regulaminowy punkt w 1szym biegu zdobędą Lublinianie.
Jak widać można oczekiwać emocjonującego meczu, którego losy będą się ważyły do ostatniego biegu.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
kleczes_GKM pisze:Za http://www.pzm.pl
GKM Grudziadz:
Magnus Zetterstroem 2,171
Adam Fajfer 1,896
Robert Kempinski 1,895
ło jezu, a skad on taka wysoka srednia ma? ;]
no ale jak tak, to bedzie baaaardzo ciezko, bo Zorro, Staszek, Knapp i Fijałkowski beda mieli po 6 startow...
boje sie tego meczu, bardziej niz wczorajszego z Krosnem
METHANOL ADVENTURE TEAM
- kleczes_GKM
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Sam bylem ciekawy, bo takze mi sie wydawalo ze Grzesiek ma srednia wyzsza przynajmniej od Kempesa... I sie potwierdzilo:
http://www.sportowefakty.pl/index.php?dysc_id=4&k1_id=45&k2_id=101&dzial_id=366&news_id=47056
Grzegorz Knapp ma srednia z sezonu 2004:
1,931
Takze to PZM wprowadzil wszystkich w blad, jednak nie zmienia to faktu, ze za Fajke MOZNA zrobic Z/Z
http://www.sportowefakty.pl/index.php?dysc_id=4&k1_id=45&k2_id=101&dzial_id=366&news_id=47056
Grzegorz Knapp ma srednia z sezonu 2004:
1,931
Takze to PZM wprowadzil wszystkich w blad, jednak nie zmienia to faktu, ze za Fajke MOZNA zrobic Z/Z
Uff - właśnie dotarłem do domu po podkarpackim tournee. Byłem i w Krośnie i na dzisiejszym meczu Rzeszów - Rybnik. Oba pojedynki uzmysłowiły mi - jak beznadziejny mamy zespół. O Krośnie pisać nie będe - po ci co byli - widzieli. Natomiast wiele do myślenia dał mi mecz Józków. Początkowo wszyscy zachłysnęli się rzeszowiakami po tym jak wbili nas w tor, jakie to mają drogie zabawki i jaką kasę wpompowali w klub. A tymczasem Rybnik pokazał, że wcale nie są tacy mocni. Rybnik był druzyną lepszą tylko... no właśnie. Do dzisiaj uważałem, że mamy najgorszego obcokrajowca w lidze - ale to co pokazywał Iversen woła o pomstę do nieba. W drugim starcie szprycę dostał Czerwiński i z rozciętym łukiem brwiowym pojechał do szpitala (pierwszy wyścig zdecydowanie wygrał). Nie traktowałem Rybnika poważnie, ale to co zobaczyłem mnie przeraziło. Okazuje się, że jest kolejny zespół w kolejcee do upokorzenia nas w tym roku. Przyczyna naszych porażek jest jedna - rozpieprzyli nam fajną drużynę. Jeżeli mamy sie utrzymac - natychmiast trzeba podziekować Jensenowi i wziąć sie za sprzęt.
-
Siwek Patataj
Przed poinformowaniem nas przez kolegów z Grudziądza o możliwości skorzystania z "zastępstwa zawodnika" w miejsce kontuzjowanego Adama Fajfera liczyłem, że wynik będzie oscylował w okolicach remisu, bez wyraźnego wskazania na jedną bądź drugą stronę. Teraz gdy wiem, że za Fajfera pojadą po razie zawodnicy wystawieni pod innymi numerami zastanawiam się, czy 2 duże punkty mogą jutro zostać w Lublinie. Na razie wydaje mi się, że bliżej zwycięstwa jest Grudziądz. Ale pobawię się w typowanie i przeprowadzenie symulacji. Zobaczymy co z tego wyjdzie:
GKM GrudziÄ…dz 47
1. Grzegorz Knapp (2+,0,3,0,1,3) 9+1
2. Magnus Zetterstroem (3,3,3,1,3,3) 16
3. Dariusz Fijalkowski (2,2,1,0,1) 6
4. Pawel Staszek (1+,1+,1,3,0,0) 6+2
5. Adam Fajfer(Zastepstwo Zawodnika) NS
6. Grzegorz Czechowski (2+,-,- -,-) 2+1
7. Marek Cieslewicz (3,1,0,2,2,0) 8
Motor Lublin 43
9. Adam Pietraszko (1,3,2+,2,2) 10+1
10. Daniel Jeleniewski (0,RT,RT,1+) 1+1
11. Tomasz Piszcz (3,1+,2+,3,0,2) 11+2
12. Mariusz Franków (0,2,1,3,1+) 7+1
13. Jesper Jensen (2,3,2,3,2,1+) 13+1
14. Kacper Kępa (0,-,-,-,-) 0
15. Krzysztof Dominiczak (1,0,0,0,0) 1
I. Cieślewicz, Czechowski, Dominiczak, Kępa (1:5)
II. Zetterstroem, Knapp, Pietraszko, Jeleniewski 1:5, (2:10)
III. Piszcz, Fijałkowski, Staszek, Franków 3:3, (5:13)
IV. Zetterstroem (ZZ), Jensen, Cieślewicz, Dominiczak 2:4, (7:17)
V. Zetterstroem, Franków, Piszcz, Knapp 3:3, (10:20)
VI. Jensen, Fijałkowski, Staszek, Dominiczak 3:3, (13:23)
VII. Pietraszko, Piszcz, Fijałkowski (ZZ), Cieślewicz 5:1, (18:24)
VIII. Knapp, Jensen, Zetterstroem, Dominiczak 2:4, (20:28 )
IX. Jensen, Pietraszko, Staszek, Fijałkowski 5:1, (25:29)
X. Piszcz, Cieślewicz, Franków, Knapp (ZZ) 4:2, (29:31)
XI. Staszek, Pietraszko, Fijałkowski, Dominiczak 2:4, (31:35)
XII. Franków, Cieślewicz, Knapp, Piszcz 3:3, (34:38 )
XIII. Zetterstroem, Jensen, Jeleniewski, Staszek (ZZ) 3:3, (37:41)
XIV. Knapp, Pietraszko, Franków, Staszek 3:3, (40:44)
XV. Zetterstroem, Piszcz, Jensen, Cieślewicz 3:3, (43:47)
No i wyszło 43:47 dla Grudziądza
Gdzie mogłem przeszacować albo niedoszacować?
- być może Zetterstroem ma za dużo punktów, ale i Fijałkowskiego i Staszka stać na dużo więcej niż tylko po 6 oczek,
- być może znowu przeszacowałem Jensena, ale ostatnimi czasy niedoceniałem odrobinkę Jeleniewskiego i może ta "jensenowa" nadwyżka pójdzie na konto "Jelenia".
Reszta powinna być moim zdaniem w tych granicach jakie wyszły z symulacji.
Wychodzi więc, że jutro przegramy i tak niestety obstawiam
Nasza wygrana jest wg mnie możliwa tylko przy pechu gości typu wykluczenia, defekty, taśmy, upadki. Bez tego wydaje mi się, że przegramy. A przegramy nie przez seniorów, nie przez słabego stranieri, tylko przez najsłabszych w lidze juniorów!!! Będzie tylko 1 punkt i nie ma nawet prawa być więcej, po prostu różnica klasy albo i dwóch pomiędzy Kacprem, Dominiczakiem, a Czechowskim, nie mówiąc o Cieślewiczu.
I to będzie przełom.
ukłoniki
lucki73
GKM GrudziÄ…dz 47
1. Grzegorz Knapp (2+,0,3,0,1,3) 9+1
2. Magnus Zetterstroem (3,3,3,1,3,3) 16
3. Dariusz Fijalkowski (2,2,1,0,1) 6
4. Pawel Staszek (1+,1+,1,3,0,0) 6+2
5. Adam Fajfer(Zastepstwo Zawodnika) NS
6. Grzegorz Czechowski (2+,-,- -,-) 2+1
7. Marek Cieslewicz (3,1,0,2,2,0) 8
Motor Lublin 43
9. Adam Pietraszko (1,3,2+,2,2) 10+1
10. Daniel Jeleniewski (0,RT,RT,1+) 1+1
11. Tomasz Piszcz (3,1+,2+,3,0,2) 11+2
12. Mariusz Franków (0,2,1,3,1+) 7+1
13. Jesper Jensen (2,3,2,3,2,1+) 13+1
14. Kacper Kępa (0,-,-,-,-) 0
15. Krzysztof Dominiczak (1,0,0,0,0) 1
I. Cieślewicz, Czechowski, Dominiczak, Kępa (1:5)
II. Zetterstroem, Knapp, Pietraszko, Jeleniewski 1:5, (2:10)
III. Piszcz, Fijałkowski, Staszek, Franków 3:3, (5:13)
IV. Zetterstroem (ZZ), Jensen, Cieślewicz, Dominiczak 2:4, (7:17)
V. Zetterstroem, Franków, Piszcz, Knapp 3:3, (10:20)
VI. Jensen, Fijałkowski, Staszek, Dominiczak 3:3, (13:23)
VII. Pietraszko, Piszcz, Fijałkowski (ZZ), Cieślewicz 5:1, (18:24)
VIII. Knapp, Jensen, Zetterstroem, Dominiczak 2:4, (20:28 )
IX. Jensen, Pietraszko, Staszek, Fijałkowski 5:1, (25:29)
X. Piszcz, Cieślewicz, Franków, Knapp (ZZ) 4:2, (29:31)
XI. Staszek, Pietraszko, Fijałkowski, Dominiczak 2:4, (31:35)
XII. Franków, Cieślewicz, Knapp, Piszcz 3:3, (34:38 )
XIII. Zetterstroem, Jensen, Jeleniewski, Staszek (ZZ) 3:3, (37:41)
XIV. Knapp, Pietraszko, Franków, Staszek 3:3, (40:44)
XV. Zetterstroem, Piszcz, Jensen, Cieślewicz 3:3, (43:47)
No i wyszło 43:47 dla Grudziądza
Gdzie mogłem przeszacować albo niedoszacować?
- być może Zetterstroem ma za dużo punktów, ale i Fijałkowskiego i Staszka stać na dużo więcej niż tylko po 6 oczek,
- być może znowu przeszacowałem Jensena, ale ostatnimi czasy niedoceniałem odrobinkę Jeleniewskiego i może ta "jensenowa" nadwyżka pójdzie na konto "Jelenia".
Reszta powinna być moim zdaniem w tych granicach jakie wyszły z symulacji.
Wychodzi więc, że jutro przegramy i tak niestety obstawiam
I to będzie przełom.
ukłoniki
lucki73