Motor-GTÅ» 45-45 - mecz prawdy, smutnej dla nas prawdy.....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Gość

#76 Postautor: Gość » 16 kwietnia 2005, o 20:21

Jeśli przewalimy to już moim zdaniem możemy się bić już tylko o 6 miejsce
z Krosnem i Opolem,ale jeżeli wygramy(w co nie wątpię 8) )To może nawet będziemy przed rybnikiem.....

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#77 Postautor: WojtekF » 16 kwietnia 2005, o 20:25

Jeśli skład będzie wyglądał tak jak pisze kleczes, to wcale się nie zdziwię jeśli Grudziądz wywiezie jutro 2 punkty z koziego grodu.

Zetterstroem- Jensen. Minimalne wskazanie na tego 2ego

Piszcz-Knapp. Jeśli jest to prawda z tym twardym torem to chociaż obydwaj zawodnicy wolą tory przyczepne, Knapp na twardym sobie lepiej radzi.

Staszek- Jeleniewski. Obydwoje znają tor lubelski nieźle, jednak Staszek jest odrobinę lepszym zawodnikiem

Fijałkowski- Pietraszko. Wydaje mi się, że Darek zaliczy ten sezon do udanych, jednak Pietraszko na swoim torze będzie groźniejszy.

Franków- zastępstwo. No właśnie w tym miejscu dodatkowo raz pojedzie Knapp, dodatkowo raz Szwed, dodatkowo raz Staszek i Fijałkowski a ponieważ Franków na al. Zygmuntowskich spisuje się słabo, w tej formacji sytuacja Grudziądza wygląda lepiej

juniorzy- 1 regulaminowy punkt w 1szym biegu zdobędą Lublinianie.

Jak widać można oczekiwać emocjonującego meczu, którego losy będą się ważyły do ostatniego biegu.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#78 Postautor: grzesieck » 16 kwietnia 2005, o 20:25

kleczes_GKM pisze:Za http://www.pzm.pl

GKM Grudziadz:
Magnus Zetterstroem 2,171
Adam Fajfer 1,896
Robert Kempinski 1,895

ło jezu, a skad on taka wysoka srednia ma? ;]

no ale jak tak, to bedzie baaaardzo ciezko, bo Zorro, Staszek, Knapp i Fijałkowski beda mieli po 6 startow...

boje sie tego meczu, bardziej niz wczorajszego z Krosnem :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

rob7
Senior

#79 Postautor: rob7 » 16 kwietnia 2005, o 20:35

jeżeli czyta to forum ktoś z GTW, ludzie jeżeli Grudziądz ma jechać z Z/Z to tor musi być super przyczepny bo taki tor wymaga bardzo dobrej kondycji a oni będą jechać po 6 razy i w końcówce mogą nie wytrzymać kondycyjnie,
PS. a Knapp nie miał wyższej średniej?

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#80 Postautor: kleczes_GKM » 16 kwietnia 2005, o 20:42

Sam bylem ciekawy, bo takze mi sie wydawalo ze Grzesiek ma srednia wyzsza przynajmniej od Kempesa... I sie potwierdzilo:

http://www.sportowefakty.pl/index.php?dysc_id=4&k1_id=45&k2_id=101&dzial_id=366&news_id=47056

Grzegorz Knapp ma srednia z sezonu 2004:
1,931

Takze to PZM wprowadzil wszystkich w blad, jednak nie zmienia to faktu, ze za Fajke MOZNA zrobic Z/Z

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#81 Postautor: WojtekF » 16 kwietnia 2005, o 21:00

Pozdrawiam wszystkich!!!!

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#82 Postautor: Gelo » 16 kwietnia 2005, o 21:09

Uff - właśnie dotarłem do domu po podkarpackim tournee. Byłem i w Krośnie i na dzisiejszym meczu Rzeszów - Rybnik. Oba pojedynki uzmysłowiły mi - jak beznadziejny mamy zespół. O Krośnie pisać nie będe - po ci co byli - widzieli. Natomiast wiele do myślenia dał mi mecz Józków. Początkowo wszyscy zachłysnęli się rzeszowiakami po tym jak wbili nas w tor, jakie to mają drogie zabawki i jaką kasę wpompowali w klub. A tymczasem Rybnik pokazał, że wcale nie są tacy mocni. Rybnik był druzyną lepszą tylko... no właśnie. Do dzisiaj uważałem, że mamy najgorszego obcokrajowca w lidze - ale to co pokazywał Iversen woła o pomstę do nieba. W drugim starcie szprycę dostał Czerwiński i z rozciętym łukiem brwiowym pojechał do szpitala (pierwszy wyścig zdecydowanie wygrał). Nie traktowałem Rybnika poważnie, ale to co zobaczyłem mnie przeraziło. Okazuje się, że jest kolejny zespół w kolejcee do upokorzenia nas w tym roku. Przyczyna naszych porażek jest jedna - rozpieprzyli nam fajną drużynę. Jeżeli mamy sie utrzymac - natychmiast trzeba podziekować Jensenowi i wziąć sie za sprzęt.

Siwek Patataj

#83 Postautor: Siwek Patataj » 16 kwietnia 2005, o 21:21

Przed poinformowaniem nas przez kolegów z Grudziądza o możliwości skorzystania z "zastępstwa zawodnika" w miejsce kontuzjowanego Adama Fajfera liczyłem, że wynik będzie oscylował w okolicach remisu, bez wyraźnego wskazania na jedną bądź drugą stronę. Teraz gdy wiem, że za Fajfera pojadą po razie zawodnicy wystawieni pod innymi numerami zastanawiam się, czy 2 duże punkty mogą jutro zostać w Lublinie. Na razie wydaje mi się, że bliżej zwycięstwa jest Grudziądz. Ale pobawię się w typowanie i przeprowadzenie symulacji. Zobaczymy co z tego wyjdzie:

GKM GrudziÄ…dz 47
1. Grzegorz Knapp (2+,0,3,0,1,3) 9+1
2. Magnus Zetterstroem (3,3,3,1,3,3) 16
3. Dariusz Fijalkowski (2,2,1,0,1) 6
4. Pawel Staszek (1+,1+,1,3,0,0) 6+2
5. Adam Fajfer(Zastepstwo Zawodnika) NS
6. Grzegorz Czechowski (2+,-,- -,-) 2+1
7. Marek Cieslewicz (3,1,0,2,2,0) 8

Motor Lublin 43
9. Adam Pietraszko (1,3,2+,2,2) 10+1
10. Daniel Jeleniewski (0,RT,RT,1+) 1+1
11. Tomasz Piszcz (3,1+,2+,3,0,2) 11+2
12. Mariusz Franków (0,2,1,3,1+) 7+1
13. Jesper Jensen (2,3,2,3,2,1+) 13+1
14. Kacper Kępa (0,-,-,-,-) 0
15. Krzysztof Dominiczak (1,0,0,0,0) 1

I. Cieślewicz, Czechowski, Dominiczak, Kępa (1:5)
II. Zetterstroem, Knapp, Pietraszko, Jeleniewski 1:5, (2:10)
III. Piszcz, Fijałkowski, Staszek, Franków 3:3, (5:13)
IV. Zetterstroem (ZZ), Jensen, Cieślewicz, Dominiczak 2:4, (7:17)
V. Zetterstroem, Franków, Piszcz, Knapp 3:3, (10:20)
VI. Jensen, Fijałkowski, Staszek, Dominiczak 3:3, (13:23)
VII. Pietraszko, Piszcz, Fijałkowski (ZZ), Cieślewicz 5:1, (18:24)
VIII. Knapp, Jensen, Zetterstroem, Dominiczak 2:4, (20:28 )
IX. Jensen, Pietraszko, Staszek, Fijałkowski 5:1, (25:29)
X. Piszcz, Cieślewicz, Franków, Knapp (ZZ) 4:2, (29:31)
XI. Staszek, Pietraszko, Fijałkowski, Dominiczak 2:4, (31:35)
XII. Franków, Cieślewicz, Knapp, Piszcz 3:3, (34:38 )
XIII. Zetterstroem, Jensen, Jeleniewski, Staszek (ZZ) 3:3, (37:41)
XIV. Knapp, Pietraszko, Franków, Staszek 3:3, (40:44)
XV. Zetterstroem, Piszcz, Jensen, Cieślewicz 3:3, (43:47)

No i wyszło 43:47 dla Grudziądza :-( :-( :-(

Gdzie mogłem przeszacować albo niedoszacować?

- być może Zetterstroem ma za dużo punktów, ale i Fijałkowskiego i Staszka stać na dużo więcej niż tylko po 6 oczek,

- być może znowu przeszacowałem Jensena, ale ostatnimi czasy niedoceniałem odrobinkę Jeleniewskiego i może ta "jensenowa" nadwyżka pójdzie na konto "Jelenia".

Reszta powinna być moim zdaniem w tych granicach jakie wyszły z symulacji.

Wychodzi więc, że jutro przegramy i tak niestety obstawiam :-( Nasza wygrana jest wg mnie możliwa tylko przy pechu gości typu wykluczenia, defekty, taśmy, upadki. Bez tego wydaje mi się, że przegramy. A przegramy nie przez seniorów, nie przez słabego stranieri, tylko przez najsłabszych w lidze juniorów!!! Będzie tylko 1 punkt i nie ma nawet prawa być więcej, po prostu różnica klasy albo i dwóch pomiędzy Kacprem, Dominiczakiem, a Czechowskim, nie mówiąc o Cieślewiczu.

I to będzie przełom.

ukłoniki
lucki73