Nasi rywale w sezonie 2019
Re: Nasi rywale w sezonie 2019
Sponsor extraligi i tv kolejne 2mln
No bo Czarek jest KIBICEM, jak piłkarscy motorowcy w Lublinie, którzy potrafią pójść pod ratusz i wykrzyczeć: "Więcej pieniędzy!", a nie jak żużlowe pizdeczki co cicho siedzą i nie potrafią się o nic upomnieć. Szkoda tylko, że Czarek nie jest też takim KIBICEM, kiedy chodzi o wiarę we własną drużynę.
Popek pisze:No bo Czarek jest KIBICEM, jak piłkarscy motorowcy w Lublinie, którzy potrafią pójść pod ratusz i wykrzyczeć: "Więcej pieniędzy!", a nie jak żużlowe pizdeczki co cicho siedzą i nie potrafią się o nic upomnieć. Szkoda tylko, że Czarek nie jest też takim KIBICEM, kiedy chodzi o wiarę we własną drużynę.
Najchętniej wykrzyczałbym: żadnego finansowania sportu z budżetu. Co do wiary we własną drużynę to wolę racjonalną ocenę jej wartości.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
kibicLBN pisze:No bo miejsce Grudziądza jest w tamtejszych koszarach, ale ich czasem wypuszczają na rozpoznanie wrogaBarti10 pisze:kibicLBN pisze:Mam problem z ,,Mikkelsenem"
Już napisałem ze Mój błąd , źle po prostu napisałem ;) Ty się nigdy nie mylisz ?
Jak byś na prawdę żył żużlem to taką pomyłkę mógł byś zaliczyć w przypadku jakiegoś zawodnika 2 ligi który odjechał w niej kilka biegów. To dobrze że żużlem interesuje się więcej osób, być może więcej osób będzie się o niego martwić gdy czasy będą gorsze, A nie jesteśmy Lesznem więc pewnie nas takie kiedyś zostaną. Nie bronię nikomu rozpocząć przygody z tym sportem od kibicowania w ekstralidze, tylko strasznie to pachnie Januszem. Rozumiesz?
Popłakałem się w trakcie finału z Rybnikiem bo tliła się we mnie przed tym meczem nadzieja. A teraz ten jarmark, po prostu nie czuję tego do końca...
Rozumiem o co Ci chodzi ale , żyje żużlem odkąd poszedłem na pierwszy mecz 2003 roz z Rybnikiem ;) i po prostu się pomyliłem , po paru piwkach na treningu , może dla Niektórych Januszowate , rozumiem ;) życzę wszystkim żeby ominęli 2 mecze od 2003 roku jak ja !
ML
Ogladam mecz Grudziadza i nie moge sie nadziwic jak tam ta szeroka chodzi. Lelek bedzie tam rajderem kolejki, nie ma bata :) GKM idzie po wygrana i robi krok w strone bonusa, domowym torem powinni utrzymac sie w lidze. My chyba patrzmy raczej w strone Torunia i Gorzowa
Oj chyba mają jednak po bonusie. Nie potrafię sobie wyobrazić jak banda betoniarzy robi 44 pkt w Częstochowie. Przez chwilę wyglądało to dla nich nieźle, ale koncertowo spieprzyli nominowane 
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Nie potrafię sobie wyobrazić jak banda betoniarzy robi 44 pkt w Częstochowie.
Zerknij na wrześniowy mecz Włokniarz - GKM. Przypomnę, że było 45:45.
Włóniarz ma obecnie swoje problemy - nierównych juniorów i nierówną drugą linię. Przedpełski ma wystrzały na 3 pkt i biegi na 0. Zagar też nie imponuje. Wynik trzymają im Madsen z Lindgrenem, którym specjalnie różnicy nie robi, czy jadą w domu, czy na wyjeździe. Do meczu dwa tygodnie, oby zaciąg toruński się specjalnie nie przebudził, a będzie szansa na +40
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Przedpełski jest cieniuteńki ze ojojoj. Miedziński lepszy w tej chwili o przysłowiowy błysk szprychy, do tego juniorzy bez szału i Zagar przyzwoicie ale do pokonania. Lindgren i Madsen mocni, ale Fredka jest do ugryzienia nawet u siebie, bo to nie jest szczyt formy u niego. Powiem krótko.
Jasna Góra ulegnie...
Jasna Góra ulegnie...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
To i tak cud, że 43 punkty Włókniarze wyciągnęli wczoraj. Ogólnie można się było spodziewać, że Miśkowiak będzie cieniował. Po Gruchalskim można się było więcej spodziewać. Zagar słabo się zabiera ze startu. Polacy w tej chwili poniżej naszych krajowych. Na razie wszystko zmierza ku temu, że poza Lesznem wyjazdów nikt nie będzie wygrywał. Wrocław też jakoś nie przekonuje. Ten, kto nie przegra z Lesznem u siebie, to się utrzyma ;)
falubaz bedzie wygrywal wyjazdy
Outsider z Torunia jako pierwszy polegnie z Lesznem u siebie :)
No Toruń ma o tyle przerąbane, że więcej niż połowa żużlowców się dobrze czuje na Motoarenie i atut własnego toru jest znikomy
Ich wejście w sezon nie napawa ponadto optymizmem i faktycznie mają ciepło, tylko że jak im przyjdzie spaść to będą pewnie chcieli cholera jasna ich kosztem skrzywdzić polski żużel i na siłę będą poszerzać ekstralige
Ich wejście w sezon nie napawa ponadto optymizmem i faktycznie mają ciepło, tylko że jak im przyjdzie spaść to będą pewnie chcieli cholera jasna ich kosztem skrzywdzić polski żużel i na siłę będą poszerzać ekstralige
- _piotrusss
- Kadrowicz
Coś czuję, że Greg się na nich wzbogaci.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Niestety istnieje spore ryzyko. Jak dotąd czerpię nieopisaną satysfakcję z bezrobocia tego jegomościa.
Swoją drogą to widzę, że Gregorze to lubią być Złotówami ;) Hancock, nasz Łaguta i chyba Walasek zdaje się :)
Swoją drogą to widzę, że Gregorze to lubią być Złotówami ;) Hancock, nasz Łaguta i chyba Walasek zdaje się :)
_piotrusss pisze:Coś czuję, że Greg się na nich wzbogaci.
Tylko czyim kosztem?
Iversen'a i Doyle'a nie. Starszy Holder? Za długo tam siedzi to raz, dwa obrazi się i zawinie Jack'a.
Czasami coś napisze
Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!
Toruń strzeli sobie w stopę jeśli nie zakontraktuje dziadka, mając najwyższy budżet. Oprócz podatnego na kontuzje Doyla, ich skład to mocna druga linia. Nie chciałbym przedwcześnie wyrokować ale nasz punkt bonusowy w pojedynku z Apatorem powinien być planem minimum.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Patrząc na to że na Moto Arenie można się poscigać, to o ile Miesiąc utrzyma formę do czerwca to w Toruniu może czekać nas bardzo ważny mecz w kontekście utrzymania. Do tego dochodzi Łaguta i na prawdę jest spora szansa na utrzymanie choćby kosztem Torunia.
Czasami coś napisze
Greg sie właśnie wygodnie rozsiada w fotelu obok telefonu, bo ten niedługo rozgrzeje się do czerwoności. Na tę chwilę są już 3 ekipy, które chetnie by go przytuliły: Gorzów, Toruń i Wrocław. O ile w Stali może zabraknąć hajsu na taki ruch, to nie zdziwiłbym się, jakby na mecz z Apatorem nie tylko Motor był wzmocniony Łagutą...Z naszej perspektywy najlepiej żeby jednak Rusko się połasił na Amerykanina.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Biorąc pod uwagę ostatnio zakończone spotkanie TORLES. Rozmowy o powiększeniu ekstraligi do 10 drużyn za
3...2...1...
3...2...1...
DON'T THINK!!! DRINK!!!
To teraz trzymamy kciuki za Falubaz - niech wygraja we Wrocku, Rusko wtedy bierze Hancocka i Torun ma cieplutko
- tezetomaniak
- Trener
A ja bym chciał, żeby Hancock nigdzie nie jeździł ;)
Na razie wygląda na to, że głównym rywalem w walce o utrzymanie będzie Toruń, ale trzeba pamiętać, że dostali na początek Falubaz i Leszno.
Na razie wygląda na to, że głównym rywalem w walce o utrzymanie będzie Toruń, ale trzeba pamiętać, że dostali na początek Falubaz i Leszno.
tezetomaniak pisze:A ja bym chciał, żeby Hancock nigdzie nie jeździł ;)
Dokładnie. Żeby na polskiej ziemi złotówki nie zarobił na wieki wieków
Taki mój mały Power Ranking po dwóch kolejkach (zaznaczam, ze jest on czysto subiektywny)
1. Unia Leszno - Nawet bez Hampela sa potwornie mocni, ale nie może być inaczej, skoro na juniorce mają gościa, który większości ekip Eligowych mógłby robić za podstawowego seniora. Ciężko będzie komukolwiek ich pokonać.
2. Falubaz Zielona Góra - Seniorka mega mocna, ale mistrzostwa nie wygrają. Nie z takimi młodymi po 6-7. Tonder i Krakowiak to poziom Nice, a i tam chyba nie byliby czołowymi zawodnikami. W Zielonej coś jeszcze pewnie będą jechać, ale na wyjazdach dramat. Leszno też ma mega mocną seniorkę i olbrzymią przewagę na pozycjach 6-7
3. Sparta Wrocław - Rusko marzenia o mistrzostwie musi odłożyć na kolejny rok. Sorry, ale nie da się wygrac PGE z MIlikiem, Jamrógiem, Czugunowem i Fricke'm w składzie. Drabik to diament na juniorce, ale on tez miewa słabsze mecze. Woffinden narazie lata niczym Lindgren rok temu, ale podejrzewam, ze jak zacznie się GiPi, to trochę spuści z tonu. Na większość ekip to wystarczy, ale żeby powalczyć z Unią i Falubazem, to potrzebują Hancocka.
Dalej mam już spory problem, bo każda z pozostałych 5 ekip ma swoje problemy, z którymi musi sobie poradzić.
4. Włokniarz Częstochowa - dałem Czewe na miejsce 4, bo jednak maja stosunkowo największy potencjał ze wszystkich pozostałych ekip. Madsen i Lindgren jadą swoje, Przedpełski też, ale reszta zawodzi. Juniorka ma potencjał.
5. GKM Grudziądz - Mają ten "atut", że jada bez Artioma, który jak wróci, raczej bedzie pewniakiem na 12 pkt w meczu. Wygląda, ze dalej będą ekipą własnego toru, ale w obecnej sytuacji, to moze wystarczyć nawet na PO
6. Stal Gorzów - Mają Zmarzlika, a to już samo w sobie jest olbrzymim Handicapem. Thomsen też wygląda bardzo solidnie, podobnie Wozniak. Bartkowiak z meczu na mecz powinien być lepszy, a Karczmarz robi Karczmarza. Ma biegi, gdzie wozi seniorów, i ma też biegi, gdzie juniorzy wożą jego. Ale kilka punktów w kazdym meczu daje.
7. Motor Lublin - Dwa bardzo dobre mecze, ale co się rzuca, to jednak brak lidera, kogoś, kto jak staje pod taśmą, to niemal gwarantuje te 2-3 pkt. Mamy równy zespoł i dobrych juniorów i to cieszy, ale to moze być za mało. Trzeba jeszcze jakoś przetrwać nastepne dwa mecze bez Griszy. Nie mamy w nich nic do stracenia, a wszystko do zyskania.
8. Get Well Toruń - mają obecnie 2,5 zawodnika i beznadziejnego menago. Nie wiem, czy Kosciuch byłby w stanie zrobić coś wiecej, ale jak nie dostaje szans, to nie możemy się o tym przekonać. Z naszej perspektywy to dobrze, niech Frątczak panuje tam jak najdłużej :)
1. Unia Leszno - Nawet bez Hampela sa potwornie mocni, ale nie może być inaczej, skoro na juniorce mają gościa, który większości ekip Eligowych mógłby robić za podstawowego seniora. Ciężko będzie komukolwiek ich pokonać.
2. Falubaz Zielona Góra - Seniorka mega mocna, ale mistrzostwa nie wygrają. Nie z takimi młodymi po 6-7. Tonder i Krakowiak to poziom Nice, a i tam chyba nie byliby czołowymi zawodnikami. W Zielonej coś jeszcze pewnie będą jechać, ale na wyjazdach dramat. Leszno też ma mega mocną seniorkę i olbrzymią przewagę na pozycjach 6-7
3. Sparta Wrocław - Rusko marzenia o mistrzostwie musi odłożyć na kolejny rok. Sorry, ale nie da się wygrac PGE z MIlikiem, Jamrógiem, Czugunowem i Fricke'm w składzie. Drabik to diament na juniorce, ale on tez miewa słabsze mecze. Woffinden narazie lata niczym Lindgren rok temu, ale podejrzewam, ze jak zacznie się GiPi, to trochę spuści z tonu. Na większość ekip to wystarczy, ale żeby powalczyć z Unią i Falubazem, to potrzebują Hancocka.
Dalej mam już spory problem, bo każda z pozostałych 5 ekip ma swoje problemy, z którymi musi sobie poradzić.
4. Włokniarz Częstochowa - dałem Czewe na miejsce 4, bo jednak maja stosunkowo największy potencjał ze wszystkich pozostałych ekip. Madsen i Lindgren jadą swoje, Przedpełski też, ale reszta zawodzi. Juniorka ma potencjał.
5. GKM Grudziądz - Mają ten "atut", że jada bez Artioma, który jak wróci, raczej bedzie pewniakiem na 12 pkt w meczu. Wygląda, ze dalej będą ekipą własnego toru, ale w obecnej sytuacji, to moze wystarczyć nawet na PO
6. Stal Gorzów - Mają Zmarzlika, a to już samo w sobie jest olbrzymim Handicapem. Thomsen też wygląda bardzo solidnie, podobnie Wozniak. Bartkowiak z meczu na mecz powinien być lepszy, a Karczmarz robi Karczmarza. Ma biegi, gdzie wozi seniorów, i ma też biegi, gdzie juniorzy wożą jego. Ale kilka punktów w kazdym meczu daje.
7. Motor Lublin - Dwa bardzo dobre mecze, ale co się rzuca, to jednak brak lidera, kogoś, kto jak staje pod taśmą, to niemal gwarantuje te 2-3 pkt. Mamy równy zespoł i dobrych juniorów i to cieszy, ale to moze być za mało. Trzeba jeszcze jakoś przetrwać nastepne dwa mecze bez Griszy. Nie mamy w nich nic do stracenia, a wszystko do zyskania.
8. Get Well Toruń - mają obecnie 2,5 zawodnika i beznadziejnego menago. Nie wiem, czy Kosciuch byłby w stanie zrobić coś wiecej, ale jak nie dostaje szans, to nie możemy się o tym przekonać. Z naszej perspektywy to dobrze, niech Frątczak panuje tam jak najdłużej :)
24 maja trzeba koniecznie wygrać z Apatorem. I to najlepiej wysoko. To może być kluczowy mecz, jeśli nie daj Bóg, przyjdzie nam walczyć o utrzymanie. Juniorów mają bardzo słabych, seniorów polskich bardzo słabych. Doyle z Iversenem trzymają wynik, ale sami meczów wygrywać nie będą. Jestem pewien, że już dzwonili do Hancocka, ale on problemu z juniorami i PL seniorami nie rozwiąże. Łyknąć za bardzo nie mają kogo. Kiedy wraca Holta ?