Lubelskie programy żużlowe

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#76 Postautor: wojtek_78 » 4 sierpnia 2004, o 13:51

Talib pisze:Jeśli chodzi o jakość papieru to pewnie tak, ale może ktoś niekoniecznie związany z klubem, a interesujący się żużlem mógł coś takiego przygotowac i dostarczyć do redakcji np. w postaci projektu dodatkowych 4 stron z informacjami o torze, zespołach, historii pojedynków pomiędzy nimi oraz aktualną tabelą.

Historia pojedynków jest opracowywana na każdy mecz. Jest ona zamieszczana w Dzienniku Wschodnim a nie w programie zawodów. Dlaczego?? To już nie ode mnie zależy, ale mi pasuje :lol:

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#77 Postautor: Talib » 4 sierpnia 2004, o 14:02

Rzecz gustu. Zauważ tylko, że gazetę po meczu zazwyczaj się wyrzuca, a programów raczej nie.

Carlito

#78 Postautor: Carlito » 4 sierpnia 2004, o 16:32

wojtek_78 pisze:Historia pojedynków jest opracowywana na każdy mecz. Jest ona zamieszczana w Dzienniku Wschodnim a nie w programie zawodów. Dlaczego?? To już nie ode mnie zależy, ale mi pasuje :lol:

Nawet o tym nie wiedziałem, bo tej gazety po prostu nigdy nie biore.
To tak ciężko wrzucić te statystyki do programu skoro są opracowane?

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#80 Postautor: wojtek_78 » 5 sierpnia 2004, o 10:16

Gawrzyk pisze:dziennik nie wszyscy kupuja a takie opracoweania historyczne kazdy przeczytalby w przerwie biegow. na trybunach wtedy wieje potworna nuda i chociaz rozrywka w tej postacie by sie przydala. Gazeta pojdzie na smieci a program zostanie w domu...

To czas zacząć kupować :D Jeszcze kilka ciekawych materiałów powinno się ukazać.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#81 Postautor: Talib » 5 sierpnia 2004, o 10:54

wojtek_78 napisał:

"To czas zacząć kupować Jeszcze kilka ciekawych materiałów powinno się ukazać."

Masz coś wspólnego z przygotowywaniem tych materiałów w DW? :)

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#82 Postautor: wojtek_78 » 5 sierpnia 2004, o 18:55

Talib pisze:wojtek_78 napisał:

"To czas zacząć kupować Jeszcze kilka ciekawych materiałów powinno się ukazać."

Masz coś wspólnego z przygotowywaniem tych materiałów w DW? :)

Przygotowuję zarówno programy jak i materiały dla Dziennika.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#83 Postautor: kdsz » 6 sierpnia 2004, o 00:32

wojtek_78 pisze:To czas zacząć kupować :D Jeszcze kilka ciekawych materiałów powinno się ukazać.

Watek dotyczy programow i tego co tzw. publika od nich oczekuje. Jak widac po reakcjach ludzi ciekawostki, statystyki i temu podobne informacje bylyby jak znalazl. Bardzo fajnie, ze w DW mozna o tym przeczytac, ale w sieci lub w bibliotece rowniez, wiec Twoje tlumaczenie, jak dla mnie, jest po prostu bez sensu.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

arek200
Szkółkowicz
Kontakt:

#84 Postautor: arek200 » 6 sierpnia 2004, o 12:27

Wracając do programu z BK, to moim zdaniem nie był zbyt dobrze opracowany. Pomysł, który dobrze sprawdza sie w programach z meczów ligowych(tzn. mniejsze strony z rozpiską biegów, żeby można było cały czas widzieć tabelkę), tutaj niestety nie wyglądał zbyt dobrze. Najgorsze było to, że nie było gdzie wpisywać zmian i teraz jest to mało czytelne. Jakość papieru jakoś mnie specjalnie nie obchodzi,ale objętość mogłaby być zwiększona.

I popieram głosy, że takie rzeczy jak statystyki, tabela, historia spotkań itd powinny się znajdować w programie, a nie w Dzienniku

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#85 Postautor: wojtek_78 » 6 sierpnia 2004, o 17:05

arek200 pisze:I popieram głosy, że takie rzeczy jak statystyki, tabela, historia spotkań itd powinny się znajdować w programie, a nie w Dzienniku

Wyżej wymienione rzeczy umieszczam tam, gdzie chcą je opublikować.

arek200
Szkółkowicz
Kontakt:

#86 Postautor: arek200 » 6 sierpnia 2004, o 20:02

wojtek_78 pisze:
arek200 pisze:I popieram głosy, że takie rzeczy jak statystyki, tabela, historia spotkań itd powinny się znajdować w programie, a nie w Dzienniku

Wyżej wymienione rzeczy umieszczam tam, gdzie chcą je opublikować.

Ja wiem Wojtek, że ty o tym nie decydujesz, ale nie mam żadnych "ale" do Ciebie, tylko po prostu stwierdzam co by było lepsze. I tak te programy co ostanio dostajemy są bez porównania lepszy od tych z np 1997roku,ale każdy ma chyba jakieś marzenia. Nawet kibice z Rzeszowa bardziej najeżdżają na swoje programy niż nasi na nasze.

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#87 Postautor: wojtek_78 » 6 sierpnia 2004, o 23:54

arek200 pisze:Ja wiem Wojtek, że ty o tym nie decydujesz, ale nie mam żadnych "ale" do Ciebie, tylko po prostu stwierdzam co by było lepsze. I tak te programy co ostanio dostajemy są bez porównania lepszy od tych z np 1997roku,ale każdy ma chyba jakieś marzenia. Nawet kibice z Rzeszowa bardziej najeżdżają na swoje programy niż nasi na nasze.

Czuję się dowartościowany. W 1997 roku też robiłem programy. Skoro piszesz, że są lepsze to znaczy że moja praca idzie w dobrym kierunku. :)

garsija_montex

#88 Postautor: garsija_montex » 14 października 2004, o 11:23

Ja jeszcze coś dorzucę do programów żużlowych. Ja tak na marginesie kolekcjonuję i posiadam trochę na wymianę. Może są jeszcze osoby które też zbierają programy. Ja mam do wymiany trochę m.in. wyjazdowe naszej druzyny

Oto one:

Kolejarz Rawicz - LKÅ» Lublin (11.06.2000)-liga 2 szt.(niewpisane)
Śląsk Świętochłowice - TŻ Lublin (02.09.2001) - liga (niewpisany)
Kolejarz Rawicz - TÅ» Sipma Lublin (27.04.2003)- liga (niewpisany)
RKM Rybnik - TÅ» Sipma Lublin (31.08.2003) - liga (wpisany)
Unia Tarnów - TŻ Sipma Lublin (23.03.2004)-towarzyski 2 szt. (niewpisane)
Start Gniezno - TÅ» Sipma Lublin (12.04.2004)-liga (niewpisany)

Mogę mieć jeszcze programy wyjazdowe naszej drużyny z tego seoznu z Ostrowa, Grudziądza, Gorzowa, Gdańska. Jak by był ktoś zainteresowany to niech da znać tutaj albo na mailto:marcin595@op.pl

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#89 Postautor: ravajas » 14 października 2004, o 13:24

a propos programów: w Zielonej Górze program na mecz z TŻem będzie kosztował 5 zł i liczył... 32 strony. Ciekawe czy to zwyczaj czy może jakaś ściema, zważywszy, że kierownictwo ZKŻ poinformowało, iż wszystkie zakupione przed sezonem karnety tracą waznośc, czyli wszyscy, którzy zechcą wejść na mecz będą musieli kupic bilet. Dobrze, że nikt z Lublina nie kupował karnetu w Zielonej Górze hehh :D

pozdrawia:
Rafał Borowski

Gość

#90 Postautor: Gość » 30 października 2004, o 15:10

Te lubelskie programy to poprostu klipa.Mówie otych co są na ligowych meczach a trafia się jeszcze nieraz takie jak ostatnio na Amatorach czy kiedyś na meczu z WKM-em GWarszawą to normalnie wstyd.Z gazety wzieli poprostu,szkoda gadać.Mogli by sie postarać i robić lepsze.
Program to podstawa zawodów żużlowych,to pamiątka na ładnych pare lat.

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#91 Postautor: kuba » 30 października 2004, o 15:22

Ja do ulepszenia programow nie mial bym zastrzezen pod warunkiem ze cena nie pojdzie w gore . mimo wszystko to różnica 2 zł a 5 zł

Gość

#92 Postautor: Gość » 30 października 2004, o 17:27

Może i 5 zł to zadrogo ale to jest dopiero program a nie takie badziewie.W innych miastach to ten program mają jak książeczke taką małą,zdjęcia zawodników wraz z wywiadami i wogóle bardziej efektowne. :)

kamillublin

#93 Postautor: kamillublin » 30 października 2004, o 17:30

Śliwa pisze:Może i 5 zł to zadrogo ale to jest dopiero program a nie takie badziewie.W innych miastach to ten program mają jak książeczke taką małą,zdjęcia zawodników wraz z wywiadami i wogóle bardziej efektowne. :)

Zgadzam się ze śliwą droższe ale lepsze ten kto był widział programy w Zielonej

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#94 Postautor: kuba » 30 października 2004, o 22:03

Tak sie sklada ze widzialem program z zielonej i szczerze mowic wolał bym wydac 3 zł na piwo niz na ogladanie reklam

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#95 Postautor: mikas » 30 października 2004, o 22:27

kuba pisze:Tak sie sklada ze widzialem program z zielonej i szczerze mowic wolał bym wydac 3 zł na piwo niz na ogladanie reklam

Jestem tego samego zdania na 32 strony dwie zajęła tabela biegów, dwie kolejne to dwa artykuły zresztą marne jak rzeszowskie folie :wink: Na kolejnych pięciu stronach kilka fotek(po jednej z kazdego meczu Falubazu z sezonu 2004) i reszta to wszechotaczające reklamy. Sorry ale na 32 strony na 9-ciu nie było reklam a i czytanie tych artykułów to była strata czasu. Jak odjąc tabelę biegów i reklamy(mamy to u siebie za 2 zł) to wychodzi 7 marnych stron A5 za 3 zł!!!.Jak dla mnie przegięcie. Ja się już do naszych programów przyzwyczaiłem i uwazam ze tabela biegów i reklamy(ze względu na sponsorów) to to co powinien zawierac program, wszystkie inne dodatki są dla mnie zbędne. Jedyne co mogłby zawierac jeszcze program to aktualną tabelę, aby Ci co na żużel chodza rzadko mogli sie zorientować jak w danym momencie sezonu wygląda sytuacja naszej druzyny, oraz krótka informację o kontuzjach(jesli są) czy innych wydarzeniach które akurat miały miejsce w naszym klubie a sa warte odnotowania(tak jak w tym sezonie śmierc Roberta :( i poświęcony Jemu artykuł w programie pierwszego meczu).
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#97 Postautor: wojtek_78 » 30 października 2004, o 22:55

sting126 pisze: Mam nadzieje, ze doczekamy sie chociaz jednej strony wiecej w programie i poczytamy takie informacje juz w nastepnym sezonie :)

Nadzieja matką... A zresztą co ja będę gadał...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#98 Postautor: Gelo » 30 października 2004, o 23:32

Przygotowuję zarówno programy jak i materiały dla Dziennika.

nobody's perfect ;)

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#100 Postautor: wojtek_78 » 31 października 2004, o 12:29

Gawrzyk pisze:oo czyzbys podupadał na duchu ?

jest ciekawa koncepcja co do przyszlorocznych programow, tylko ciekawe czy uda sie jÄ… zrealizowac...

Przed tym sezonem też była ciekawa koncepcja (16 stron A4) i co wyszło?? Chyba nie muszę pisać.