Żużel LIVE - shoutbox meczowy

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy

#7476 Postautor: kibicLBN » 28 września 2025, o 22:25

Zauważcie jedną rzecz, telewizja nam wmawia, że zajebisty jest finał pełen emocji, gdzie wszystko decyduje się na samym końcu. Tylko że żeby były emocje na końcu, ktoś zabił emocje na 3/4 sezonu. Super pomysł!
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Flagg
Trener

#7477 Postautor: Flagg » 28 września 2025, o 22:27

Apator pojechał dokładnie jak mistrz. Zero błędów, wyciskanie maksa z obu spotkań, same dobre decyzje. Tak właśnie jedzie mistrz.

Zwalanie wszystkiego na 1 bieg i sytuację Dudek - Holder, to usprawiedliwianie masy innych błędów, które nasi porobili w obu spotkaniach. Błędy sędziowskie się zdarzają, raz na korzyść, raz na niekorzyść. Gdyby tych błędów z naszej strony nie było, to można zganiac na Meyze. Ale mieliśmy mnóstwo okazji, żeby ten pierwszy bieg odrobić.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#7478 Postautor: RadeKas » 28 września 2025, o 22:31

Nasze błędy nie sprawiają, że babol sędziego powinien być zaakceptowany. W ten sposób rozmydla się sprawę. O takich rzeczach powinno się mówić głośno inaczej będą zdarzały się częściej. Ale na to już za późno, bo i tak w mediach nikt o tym się nie zająknie, może oprócz jakiegoś małego artykuliku 3 dni po meczu.

Dwumecz przegrali frajersko wszyscy nasi żużlowcy. Żaden nie pojechał obu meczów zgodnie z oczekiwaniami.

A Meyze powinien stracić licencję i zając się swoim "biznesem" co to mu kibice niszczą.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#7479 Postautor: spokojny » 28 września 2025, o 22:38

RadeKas pisze:Nasze błędy nie sprawiają, że babol sędziego powinien być zaakceptowany. W ten sposób rozmydla się sprawę. O takich rzeczach powinno się mówić głośno inaczej będą zdarzały się częściej. Ale na to już za późno, bo i tak w mediach nikt o tym się nie zająknie, może oprócz jakiegoś małego artykuliku 3 dni po meczu.

Dwumecz przegrali frajersko wszyscy nasi żużlowcy. Żaden nie pojechał obu meczów zgodnie z oczekiwaniami.

A Meyze powinien stracić licencję i zając się swoim "biznesem" co to mu kibice niszczą.

Nic dodać nic ująć

ezbeg
Trener

#7480 Postautor: ezbeg » 28 września 2025, o 22:39

Jakby było 5:1 w tamtym biegu bo sędzia wykluczyłby Dudka to raczej Zmarzlik podniósłby puchar za mistrzostwo. Ale też Holder jak nie na drugim wirażu to i tak Dudka by wyprzedził na trasie. Był wolny.
Sama decyzja sędziego, wstyd. Jak już Cieślak uważał za nami to musiało być źle.

Nie wchodzę w SM, ale domyślam się że euforia. Niestety dość smutna dla nas. Dzieci co nigdy nie zaznały smaku 2 ligi, dziadostwa (jednak spadki Zielonej, Leszna czy Torunia nie skutkowały dnem), polewaczek w studzienkach, motocykli przywożonych przez zawodnika w Ładzie pierwsze do wyśmiewania w internecie.

Flagg
Trener

#7481 Postautor: Flagg » 28 września 2025, o 22:47

RadeKas pisze:Nasze błędy nie sprawiają, że babol sędziego powinien być zaakceptowany.

Cieślak mówi Dudek, Cegielski mówi Holder.

W 2022 też niektórzy mówili Woźniak, a inni Michelsen.

Ja nie wiem, czy to byl babol, czy nie. Sytuacja 50/50. Ale jednak istotne jest to, że mieliśmy 14 biegów, by to nadrobić. I spokojnie mogliśmy to zrobić.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#7482 Postautor: grzesieck » 28 września 2025, o 22:50

Flagg pisze:
RadeKas pisze:Nasze błędy nie sprawiają, że babol sędziego powinien być zaakceptowany.

Cieślak mówi Dudek, Cegielski mówi Holder.

W 2022 też niektórzy mówili Woźniak, a inni Michelsen.

Ja nie wiem, czy to byl babol, czy nie. Sytuacja 50/50. Ale jednak istotne jest to, że mieliśmy 14 biegów, by to nadrobić. I spokojnie mogliśmy to zrobić.

po co te dywagacje, ekspert juz przeciez napisal ze trzy razy ze to bylo NIE DO ZROBIENIA
METHANOL ADVENTURE TEAM

ezbeg
Trener

#7483 Postautor: ezbeg » 28 września 2025, o 22:51

Nawet jakby nie było upadku to te 4:2 byłoby w tym biegu.
A nawet zakładając 3:3 to zarówno Zmarzlik jak i Lindgren mogli pojechać lepiej ostatnie wiraże w 3 i 7 biegu. Wyszłoby dokładnie 54

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#7484 Postautor: Gelo » 28 września 2025, o 22:51

Nie można tak patrzeć. Pierwszy bieg z dzisiaj nie zadecydował. Finał to 30 biegów. Spotkały się drużyny, które bardzo nie umieją na wzajemnych wyjazdach. Spieprzyliśmy tydzień temu i tyle. Trochę błędów, trochę pecha i poszło 18 z dupy. Baronowi dzisiaj wystarczyło półtora zawodnika żeby to utrzymać.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#7485 Postautor: Perez » 28 września 2025, o 22:52

Ekspert też może się mylić. Przecież zabrakło niewiele. Sami sobie winni.
Ostatnio zmieniony 29 września 2025, o 08:25 przez Perez, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

ezbeg
Trener

#7486 Postautor: ezbeg » 28 września 2025, o 22:55

Z drugiej strony Lindgren taranujący Kawczyńskiego w Toruniu.
Upadek Holdera w tym samym meczu.

No i niepełna sprawność Przyjemskiego, co skończyło się przegranym juniorskim (wiem łańcuch Bańbora, ale przyjmuje że Przyjemski by wygrał) a jednak te 3:3 można było zakładać.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#7487 Postautor: Gelo » 28 września 2025, o 22:57

Bańbor w tym biegu jechał jak kaleka. Ten łańcuch tez przez jego błąd

Flagg
Trener

#7488 Postautor: Flagg » 28 września 2025, o 22:59

ezbeg pisze:Z drugiej strony Lindgren taranujący Kawczyńskiego w Toruniu.

No i niepełna sprawność Przyjemskiego, co skończyło się przegranym juniorskim (wiem łańcuch Bańbora, ale przyjmuje że Przyjemski by wygrał) a jednak te 3:3 można było zakładać.

Łańcuch Banbora nie miał nic do rzeczy, Duchinski już go wtedy zrobil. Chyba nikt nie wierzy, że Banbor odzyskałby pozycję.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#7489 Postautor: tezetomaniak » 28 września 2025, o 22:59

ezbeg pisze:polewaczek w studzienkach

Tadek...to nie ta sprawa. To była karetka.

ezbeg
Trener

#7490 Postautor: ezbeg » 28 września 2025, o 23:01

Tak. Polewaczkę ciągnął u nas traktor.

ezbeg
Trener

#7491 Postautor: ezbeg » 28 września 2025, o 23:02

Flagg pisze:
ezbeg pisze:Z drugiej strony Lindgren taranujący Kawczyńskiego w Toruniu.

Łańcuch Banbora nie miał nic do rzeczy, Duchinski już go wtedy zrobil. Chyba nikt nie wierzy, że Banbor odzyskałby pozycję.

Tak. Wiem. Bańbor jechał źle po trasie w Toruniu. Bardziej zakładam to że jakby Przyjemski był zdrowy to wygrałby bieg. Stąd 3:3, a nie 4:2 :)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#7492 Postautor: Torsen » 28 września 2025, o 23:03

W Toruniu przegraliśmy zbyt wysoko, ale nie zgadzam się z twierdzeniem że w Toruniu przegraliśmy finał. Dziś to było do wzięcia i zabrakło bardzo niewiele, pomimo znowu niekorzystnego dla nas rozstrzygnięcia wszystkich stykowych sytuacji.
Z drugiej strony, nie można nie dostrzegać, że Toruń jechał asekurancko, szanował każde 3:3 - gdyby musiał gonić wynik, jechaliby inaczej.
Kilka symbolicznych momentów dzisiaj - Michelsen wygrywający bieg na wagę złota. Kubera, co "nie przywozi nigdy zera", z zerem w swoim ostatnim starcie w naszych barwach.
Chciałbym napisać, że jestem dumny z drużyny, ale nie mogę i to nawet nie dlatego, że nie jestem dumny, ale dlatego, że nie ma drużyny.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#7493 Postautor: Cooper » 28 września 2025, o 23:03

Gelo pisze:Młodzież w natarciu. Zabawne :) wytrzyjcie gile

Musiał paść ten koronny argument, jakże by inaczej ;]
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Leniu
Szkółkowicz

#7494 Postautor: Leniu » 28 września 2025, o 23:11

Można powiedzieć, ze faktycznie przegraliśmy to złoto tydzień temu. Dzisiaj drużyna pojechała przyzwoity mecz. Każdy miał słabsze momenty, ale w żółtym i białym kasku to nie byli łapańcy, tylko czołówka ligi.
I jeszcze takie przemyślenie odnośnie kibicowania - zamiast dopingować swoich, to większość marnowała energię na wygwizdywanie przyjezdnych. Kibicowsko poza Euforią i trochę pierwszym wirażem leżymy. Ludzie zamiast śpiewać, to w telefonach punkty liczą. Ja w tych kibicach wiary nie widziałem i może dobrze zrobi przewietrzenie składu, także tego kibicowskiego.
Inna sprawa, to ocena poszczególnych zawodników za cały dwumecz. Każdy dołożył mniejszą lub większą cegiełkę w daniu dupy. Za rok rewanż, może w finale. Dalej będziemy faworytem większości dwumeczy i może się okazać, że znów skończymy na 1 miejscu, czego sobie i Wam życzę.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#7495 Postautor: Gelo » 28 września 2025, o 23:12

Jak się ma czterech gości do jazdy i sympatycznego Czecha, którego sie zastępuje po jego pierwszym starcie to każdy trener byłby mistrzem. Nie trzeba geniusza. U nas Holder, Lindgren, Cierniak i Przyjemski nie dojechali na mecz w Toruniu. Przyjemski bez nóg - to wytłumaczalne. Ale reszta? Ani trochę. O tym, że więcej powinniśmy oczekiwać po Fredzie pisałem kilka miesięcy temu. Holder w Toruniu 8 punktów to minimum.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#7496 Postautor: Torsen » 28 września 2025, o 23:20

Leniu pisze: Każdy dołożył mniejszą lub większą cegiełkę w daniu dupy.

:lol: :lol: :lol:
A to poważny kandydat do cytatu sezonu.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#7497 Postautor: Kshyhu » 28 września 2025, o 23:26

Leniu pisze:Kibicowsko poza Euforią i trochę pierwszym wirażem leżymy. Ludzie zamiast śpiewać, to w telefonach punkty liczą. Ja w tych kibicach wiary nie widziałem i może dobrze zrobi przewietrzenie składu, także tego kibicowskiego.

Przyjacielu, a Ty z Euphorii? Może łysy z gniazda? Jeśli chwalisz intonowanie na cały stadion przez megafon "Jazda z k***ami" to rzeczywiście mamy inne podejście do "kibicowania". Chyba jednak wolę tych liczących w telefonie punkty.
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#7498 Postautor: Gelo » 28 września 2025, o 23:29

Ale macie problemy...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#7499 Postautor: papi » 28 września 2025, o 23:30

Domin ze łzami w oczach powiedział, że ma nadzieję kiedyś tu wrócić. Chyba coś podobnego powiedział 5 lat temu w Lesznie. Zaczyna mi przypominać Hancocka i Vaculika, uśmiech na twarzy, a zamiast szczerości wyuczone formułki. Nie mam żalu, że odchodzi, nie mam złości za dzisiejszy występ, nie lubię dwulicowości i robienia z siebie idioty

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#7500 Postautor: Gelo » 28 września 2025, o 23:32

Temu Panu już dziękujemy. Niech 4 punkty robi u nowego pana. Blisko domu