Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Zauważcie jedną rzecz, telewizja nam wmawia, że zajebisty jest finał pełen emocji, gdzie wszystko decyduje się na samym końcu. Tylko że żeby były emocje na końcu, ktoś zabił emocje na 3/4 sezonu. Super pomysł!
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Apator pojechał dokładnie jak mistrz. Zero błędów, wyciskanie maksa z obu spotkań, same dobre decyzje. Tak właśnie jedzie mistrz.
Zwalanie wszystkiego na 1 bieg i sytuację Dudek - Holder, to usprawiedliwianie masy innych błędów, które nasi porobili w obu spotkaniach. Błędy sędziowskie się zdarzają, raz na korzyść, raz na niekorzyść. Gdyby tych błędów z naszej strony nie było, to można zganiac na Meyze. Ale mieliśmy mnóstwo okazji, żeby ten pierwszy bieg odrobić.
Zwalanie wszystkiego na 1 bieg i sytuację Dudek - Holder, to usprawiedliwianie masy innych błędów, które nasi porobili w obu spotkaniach. Błędy sędziowskie się zdarzają, raz na korzyść, raz na niekorzyść. Gdyby tych błędów z naszej strony nie było, to można zganiac na Meyze. Ale mieliśmy mnóstwo okazji, żeby ten pierwszy bieg odrobić.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Nasze błędy nie sprawiają, że babol sędziego powinien być zaakceptowany. W ten sposób rozmydla się sprawę. O takich rzeczach powinno się mówić głośno inaczej będą zdarzały się częściej. Ale na to już za późno, bo i tak w mediach nikt o tym się nie zająknie, może oprócz jakiegoś małego artykuliku 3 dni po meczu.
Dwumecz przegrali frajersko wszyscy nasi żużlowcy. Żaden nie pojechał obu meczów zgodnie z oczekiwaniami.
A Meyze powinien stracić licencję i zając się swoim "biznesem" co to mu kibice niszczą.
Dwumecz przegrali frajersko wszyscy nasi żużlowcy. Żaden nie pojechał obu meczów zgodnie z oczekiwaniami.
A Meyze powinien stracić licencję i zając się swoim "biznesem" co to mu kibice niszczą.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
RadeKas pisze:Nasze błędy nie sprawiają, że babol sędziego powinien być zaakceptowany. W ten sposób rozmydla się sprawę. O takich rzeczach powinno się mówić głośno inaczej będą zdarzały się częściej. Ale na to już za późno, bo i tak w mediach nikt o tym się nie zająknie, może oprócz jakiegoś małego artykuliku 3 dni po meczu.
Nic dodać nic ująć
Jakby było 5:1 w tamtym biegu bo sędzia wykluczyłby Dudka to raczej Zmarzlik podniósłby puchar za mistrzostwo. Ale też Holder jak nie na drugim wirażu to i tak Dudka by wyprzedził na trasie. Był wolny.
Sama decyzja sędziego, wstyd. Jak już Cieślak uważał za nami to musiało być źle.
Nie wchodzę w SM, ale domyślam się że euforia. Niestety dość smutna dla nas. Dzieci co nigdy nie zaznały smaku 2 ligi, dziadostwa (jednak spadki Zielonej, Leszna czy Torunia nie skutkowały dnem), polewaczek w studzienkach, motocykli przywożonych przez zawodnika w Ładzie pierwsze do wyśmiewania w internecie.
Sama decyzja sędziego, wstyd. Jak już Cieślak uważał za nami to musiało być źle.
Nie wchodzę w SM, ale domyślam się że euforia. Niestety dość smutna dla nas. Dzieci co nigdy nie zaznały smaku 2 ligi, dziadostwa (jednak spadki Zielonej, Leszna czy Torunia nie skutkowały dnem), polewaczek w studzienkach, motocykli przywożonych przez zawodnika w Ładzie pierwsze do wyśmiewania w internecie.
RadeKas pisze:Nasze błędy nie sprawiają, że babol sędziego powinien być zaakceptowany.
Cieślak mówi Dudek, Cegielski mówi Holder.
W 2022 też niektórzy mówili Woźniak, a inni Michelsen.
Ja nie wiem, czy to byl babol, czy nie. Sytuacja 50/50. Ale jednak istotne jest to, że mieliśmy 14 biegów, by to nadrobić. I spokojnie mogliśmy to zrobić.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:RadeKas pisze:Nasze błędy nie sprawiają, że babol sędziego powinien być zaakceptowany.
Cieślak mówi Dudek, Cegielski mówi Holder.
W 2022 też niektórzy mówili Woźniak, a inni Michelsen.
Ja nie wiem, czy to byl babol, czy nie. Sytuacja 50/50. Ale jednak istotne jest to, że mieliśmy 14 biegów, by to nadrobić. I spokojnie mogliśmy to zrobić.
po co te dywagacje, ekspert juz przeciez napisal ze trzy razy ze to bylo NIE DO ZROBIENIA
METHANOL ADVENTURE TEAM
Nawet jakby nie było upadku to te 4:2 byłoby w tym biegu.
A nawet zakładając 3:3 to zarówno Zmarzlik jak i Lindgren mogli pojechać lepiej ostatnie wiraże w 3 i 7 biegu. Wyszłoby dokładnie 54
A nawet zakładając 3:3 to zarówno Zmarzlik jak i Lindgren mogli pojechać lepiej ostatnie wiraże w 3 i 7 biegu. Wyszłoby dokładnie 54
Nie można tak patrzeć. Pierwszy bieg z dzisiaj nie zadecydował. Finał to 30 biegów. Spotkały się drużyny, które bardzo nie umieją na wzajemnych wyjazdach. Spieprzyliśmy tydzień temu i tyle. Trochę błędów, trochę pecha i poszło 18 z dupy. Baronowi dzisiaj wystarczyło półtora zawodnika żeby to utrzymać.
Ekspert też może się mylić. Przecież zabrakło niewiele. Sami sobie winni.
Ostatnio zmieniony 29 września 2025, o 08:25 przez Perez, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Z drugiej strony Lindgren taranujący Kawczyńskiego w Toruniu.
Upadek Holdera w tym samym meczu.
No i niepełna sprawność Przyjemskiego, co skończyło się przegranym juniorskim (wiem łańcuch Bańbora, ale przyjmuje że Przyjemski by wygrał) a jednak te 3:3 można było zakładać.
No i niepełna sprawność Przyjemskiego, co skończyło się przegranym juniorskim (wiem łańcuch Bańbora, ale przyjmuje że Przyjemski by wygrał) a jednak te 3:3 można było zakładać.
Bańbor w tym biegu jechał jak kaleka. Ten łańcuch tez przez jego błąd
ezbeg pisze:Z drugiej strony Lindgren taranujący Kawczyńskiego w Toruniu.
Łańcuch Banbora nie miał nic do rzeczy, Duchinski już go wtedy zrobil. Chyba nikt nie wierzy, że Banbor odzyskałby pozycję.
- tezetomaniak
- Trener
ezbeg pisze:polewaczek w studzienkach
Tadek...to nie ta sprawa. To była karetka.
Tak. Polewaczkę ciągnął u nas traktor.
Flagg pisze:ezbeg pisze:Z drugiej strony Lindgren taranujący Kawczyńskiego w Toruniu.
Łańcuch Banbora nie miał nic do rzeczy, Duchinski już go wtedy zrobil. Chyba nikt nie wierzy, że Banbor odzyskałby pozycję.
Tak. Wiem. Bańbor jechał źle po trasie w Toruniu. Bardziej zakładam to że jakby Przyjemski był zdrowy to wygrałby bieg. Stąd 3:3, a nie 4:2 :)
W Toruniu przegraliśmy zbyt wysoko, ale nie zgadzam się z twierdzeniem że w Toruniu przegraliśmy finał. Dziś to było do wzięcia i zabrakło bardzo niewiele, pomimo znowu niekorzystnego dla nas rozstrzygnięcia wszystkich stykowych sytuacji.
Z drugiej strony, nie można nie dostrzegać, że Toruń jechał asekurancko, szanował każde 3:3 - gdyby musiał gonić wynik, jechaliby inaczej.
Kilka symbolicznych momentów dzisiaj - Michelsen wygrywający bieg na wagę złota. Kubera, co "nie przywozi nigdy zera", z zerem w swoim ostatnim starcie w naszych barwach.
Chciałbym napisać, że jestem dumny z drużyny, ale nie mogę i to nawet nie dlatego, że nie jestem dumny, ale dlatego, że nie ma drużyny.
Z drugiej strony, nie można nie dostrzegać, że Toruń jechał asekurancko, szanował każde 3:3 - gdyby musiał gonić wynik, jechaliby inaczej.
Kilka symbolicznych momentów dzisiaj - Michelsen wygrywający bieg na wagę złota. Kubera, co "nie przywozi nigdy zera", z zerem w swoim ostatnim starcie w naszych barwach.
Chciałbym napisać, że jestem dumny z drużyny, ale nie mogę i to nawet nie dlatego, że nie jestem dumny, ale dlatego, że nie ma drużyny.
Gelo pisze:Młodzież w natarciu. Zabawne :) wytrzyjcie gile
Musiał paść ten koronny argument, jakże by inaczej ;]
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Można powiedzieć, ze faktycznie przegraliśmy to złoto tydzień temu. Dzisiaj drużyna pojechała przyzwoity mecz. Każdy miał słabsze momenty, ale w żółtym i białym kasku to nie byli łapańcy, tylko czołówka ligi.
I jeszcze takie przemyślenie odnośnie kibicowania - zamiast dopingować swoich, to większość marnowała energię na wygwizdywanie przyjezdnych. Kibicowsko poza Euforią i trochę pierwszym wirażem leżymy. Ludzie zamiast śpiewać, to w telefonach punkty liczą. Ja w tych kibicach wiary nie widziałem i może dobrze zrobi przewietrzenie składu, także tego kibicowskiego.
Inna sprawa, to ocena poszczególnych zawodników za cały dwumecz. Każdy dołożył mniejszą lub większą cegiełkę w daniu dupy. Za rok rewanż, może w finale. Dalej będziemy faworytem większości dwumeczy i może się okazać, że znów skończymy na 1 miejscu, czego sobie i Wam życzę.
I jeszcze takie przemyślenie odnośnie kibicowania - zamiast dopingować swoich, to większość marnowała energię na wygwizdywanie przyjezdnych. Kibicowsko poza Euforią i trochę pierwszym wirażem leżymy. Ludzie zamiast śpiewać, to w telefonach punkty liczą. Ja w tych kibicach wiary nie widziałem i może dobrze zrobi przewietrzenie składu, także tego kibicowskiego.
Inna sprawa, to ocena poszczególnych zawodników za cały dwumecz. Każdy dołożył mniejszą lub większą cegiełkę w daniu dupy. Za rok rewanż, może w finale. Dalej będziemy faworytem większości dwumeczy i może się okazać, że znów skończymy na 1 miejscu, czego sobie i Wam życzę.
Jak się ma czterech gości do jazdy i sympatycznego Czecha, którego sie zastępuje po jego pierwszym starcie to każdy trener byłby mistrzem. Nie trzeba geniusza. U nas Holder, Lindgren, Cierniak i Przyjemski nie dojechali na mecz w Toruniu. Przyjemski bez nóg - to wytłumaczalne. Ale reszta? Ani trochę. O tym, że więcej powinniśmy oczekiwać po Fredzie pisałem kilka miesięcy temu. Holder w Toruniu 8 punktów to minimum.
Leniu pisze: Każdy dołożył mniejszą lub większą cegiełkę w daniu dupy.
A to poważny kandydat do cytatu sezonu.
Leniu pisze:Kibicowsko poza Euforią i trochę pierwszym wirażem leżymy. Ludzie zamiast śpiewać, to w telefonach punkty liczą. Ja w tych kibicach wiary nie widziałem i może dobrze zrobi przewietrzenie składu, także tego kibicowskiego.
Przyjacielu, a Ty z Euphorii? Może łysy z gniazda? Jeśli chwalisz intonowanie na cały stadion przez megafon "Jazda z k***ami" to rzeczywiście mamy inne podejście do "kibicowania". Chyba jednak wolę tych liczących w telefonie punkty.
Motor mocnyj!
Ale macie problemy...
Domin ze łzami w oczach powiedział, że ma nadzieję kiedyś tu wrócić. Chyba coś podobnego powiedział 5 lat temu w Lesznie. Zaczyna mi przypominać Hancocka i Vaculika, uśmiech na twarzy, a zamiast szczerości wyuczone formułki. Nie mam żalu, że odchodzi, nie mam złości za dzisiejszy występ, nie lubię dwulicowości i robienia z siebie idioty
Temu Panu już dziękujemy. Niech 4 punkty robi u nowego pana. Blisko domu