Na kogo oddać głos w zblizających się wyborach???

żużel w Lublinie

Najlepszym kandydatem na prezydenta Lublina jest:

Czas głosowania minął 16 października 2006, o 19:39

Kowalski Marian
4
5%
Mańka Andrzej
1
1%
Pruszkowski Andrzej
4
5%
Sęk Jan
4
5%
Sienkiewicz Dariusz
0
Brak głosów
Sierakowska Izabela
12
15%
Wasilewski Adam
17
22%
Wojciechowski Zbigniew
37
47%

Liczba głosów: 79

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#726 Postautor: RadeKas » 23 listopada 2006, o 15:43

Odnosze wrazenie, ze Jataman popelnia jeden zasadniczy blad. Kazdego kto ma poglady lewicowe wrzuca do worka o nazwie "KOMUNISCI, MORDERCY, STALINOWCY". A tak sie dziwnie sklada, ze jedno drugiego nie oznacza :roll:. Proponuje troche trzezwego umyslu i obiektywizmu. Nie wszystko co mowi Kaczka Matka jest prawda :lol:.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#727 Postautor: mikas » 23 listopada 2006, o 15:46

Jatamanie źle zrozumiałeś. Chodziło mi tylko o to że tak jak i on nie masz za wiele do powiedzenia jeśli chcemy podyskutowac merytorycznie. Jeśli ktoś podaje argumenty merytoryczne czy nawet przykłady złych działan PiS-u to Ty albo je omijasz szerokim łukiem i sie do nich wcale nie odnosisz albo Twoim argumentem jest "lewica jest zła a PZPR to partia uznana za zbrodniczą". Merytorycznie nie da sie niestety z Toba podyskutowac i taka jest prawda.
Ten Lepper w kontekscie tej wypowiedzi nie miał zadnego znaczenia i nie miałem zamiaru Cie obrazać.

P.S. Swoją drogą może teraz zrozumiesz że dla jednych jak sie do nich zwracasz "dziecko" albo "chłopczyku" może byc obrazliwe, a dla innych może byc obraźliwe porównianie do Leppera, dlatego Ty tez następnym razem poprostu odnoś sie do wszystkich z wiekszym szacunkiem i zrozumieniem, bo czasami też przesadzasz ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#728 Postautor: Gelo » 23 listopada 2006, o 15:47

Zlitujcie sie juz - nie ma nic gorszego jak Polacy dyskutujący o polityce Końca nie widać, nie widać, nie widać...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#729 Postautor: Cooper » 23 listopada 2006, o 15:48

RadeKas pisze:Kazdego kto ma poglady lewicowe .

Zeby bylo jasne, ja nie mam pogladow lewicowych (socjalnych), gdybym takie mial, zapisalbym sie do PiS, najbardziej socjalnej partii w Polsce.

"Lewice" w Polsce cenie za umiejetne poprowadzenie kilku spraw, typu wspolpraca z zagranica (kompetentni ludzie). Mam nadzieje, ze teraz te wszystkie Fotygi i Leppery tego nie popsuja.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#730 Postautor: Cooper » 23 listopada 2006, o 15:50

jataman21 pisze:
Mnie to nie dziwi. Merytorycznie jest wam bardzo blisko do siebie.

No i tu Jatamanie musze sie niestety zgodzić z Cooperem

No to mnie już wkórwiliście obaj na powaznie.
Kto jak kto ale żaden wiesniak z SLD nie powinien mnie obrażać, mając takie poglądy powinieneś raczej siedziec cicho pod poduszką i się nie wychylać... a do Ciebie Mikas to brak mi słów. Kończe jakiekolwiek wypowiedzi na tym forum puki nie będzie nic ciekawego o żużlu.
Porównywać mnie do Leppera bo tym dennym lewicowcu to się spodziewałem ale po Tobie Mikas nie.
Tyle NARAZIE!

Kurde, Mikas, ale narobilismy... :roll: 8) :wink:

P.S. Nie naleze do SLD i nigdy do zadnej partii nie nalezalem, wiec nie wiem o kim mowisz wiesniak. Denny lewicowiec tez chyba nie o mnie (?), bo ja uwazam sie raczej za liberala. Szkoda, ze Ci sie juz nie chce gadac, bo bylo fajnie. Pa, miedzygalaktyczny miszczu szachowo-bokserski.

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#731 Postautor: marcin_lub » 23 listopada 2006, o 16:03

jataman21 pisze:
To jakto Stingu bedzie? Z kim sie dogadujecie? Wolalbym wiedziec przed wyborami, czy glosujac na Wasilewskiego, popieram rzady PiS w Sejmiku.

Z każdym oby nie z SLD, wole 100 razy Leppera

Jataman, już chyba każdy na tym forum zna Twoje poglądy i chyba każdy wie że jesteś wielkim wielbicielem braci Kaczyńskich, więc nie rozumiem w jakim celu powtarzasz to samo tylko w innej oprawca :?: :?: :!: :!: :!:

Shack
Administrator

#732 Postautor: Shack » 23 listopada 2006, o 16:03

dilucio pisze:masz pecha nie pobawisz sie w sobote...normalnie rece opadaja...

bawie to ja sie caly czas, np czytajac takich frustratów jak Ty.

Różnimy sie tylko tym, że ja nie robie niczego na pokaz. Ani nie nabijam sobie kasy, nie załatwiam interesow politycznych na ludzkiej tragedii.

U nas lepiej zrobić trzy dni żałoby, niż wyciagać wnioski z tragedii. Albo robić pokazówke patrz kibice crakovi i wisly po smerci papieza.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#733 Postautor: Łoptymista » 23 listopada 2006, o 17:02

Nie zagladałem chwilkę a ominęła mnie akcja miesiac czyli lewaki prowokuja Jatamana :lol: :lol: :lol: :lol:
Jak czytam wpisy niektórych osób (liczba mnoga użyta celowo dla zmylenia przeciwnika) to cieszę się, że spotykacie się i dyskutujecie o polityce tylko na forum. W realu z taką zajadłością nic dobrrego by z tego nie wyszlo. Szczególnie ucierpiałyby sztachety w pobliskim płocie lub kostki chodnikowe. :roll: :mrgreen:
Więcej luzu. Przecież to tylko polityka czyli takie cos od samego srodka gownem podszyte.

JAG
Senior

#734 Postautor: JAG » 23 listopada 2006, o 17:08

mnie również drażnią wystapienia w miejscach tragedii,ciągłe relacje telewizyjne.wygląda to jak żerowisko sępów.
gdyby właściwi ludzie zajęli sie tym co do nich należy nie mieli bysmy tyle tragedii w tym kraju.tu kuleje praktycznie kazda dziedzina życia.

niech w końcu zaczna wyciągac wnioski bo samo gadanie i wprowadzanie załoby to za mało.
:),czasami :(

Awatar użytkownika
istred
Trener

#735 Postautor: istred » 23 listopada 2006, o 17:12

No to mnie już wkórwiliście obaj na powaznie.
Kto jak kto ale żaden wiesniak z SLD nie powinien mnie obrażać, mając takie poglądy powinieneś raczej siedziec cicho pod poduszką i się nie wychylać... a do Ciebie Mikas to brak mi słów. Kończe jakiekolwiek wypowiedzi na tym forum puki nie będzie nic ciekawego o żużlu.
Porównywać mnie do Leppera bo tym dennym lewicowcu to się spodziewałem ale po Tobie Mikas nie.
Tyle NARAZIE!
Ale przecież to prawda, że PiS i Samoobrona mają bardzo podobne programy, oba socjalne, oba populistyczne i z tym nie ma co dyskutować, to jest niezaprzeczalny fakt, o którym przecież mówią i Lepper i Kaczyński. Koalicja na czymś musi się przecież opierać.

Tak swoją drogą Lepper robi OBECNIE lepsze wrażenie na mnie niż Kaczyńscy, zrobił dobre wrażenie w Brukseli, nawet coś wywalczył, podobało mi się też jego stanowisko w sprawie z Macierewiczem i jeszcze w kilku innych kwestiach kiedy potrafił otwarcie sprzeciwić się PISowi.
Także Jatamanie, nie ma co się denerwować, ja bardziej obraźliwe byłoby porównanie do Kaczki :wink:

Shack
Administrator

#736 Postautor: Shack » 23 listopada 2006, o 17:33

Awatar użytkownika
Markoni

#737 Postautor: Markoni » 23 listopada 2006, o 21:53

Jeszcze w sprawie tych andrzejek w tym temacie politycznym chciałem sie wtrącić. Mianowicie adwent zaczyna się 3 grudnia, także główne obchody andrzejkowe przypadają w sobotę 2 grudnia.
Przynajmniej tak twierdzi ks. Marian z forum katolickiego.
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz

Koper
Trener
Kontakt:

#738 Postautor: Koper » 23 listopada 2006, o 21:58

sting126 pisze:A tu potwierdzenie moich wczesniejszch slow,ze (wbrew temu co twierdzili niektorzy uzytkownicy na tym forum) koalicja PO-PiS jeszcze nie zostala zawarta:

http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,3750237.html

Koalicja PiS-PO w Radzie Miasta stała się juz faktem:
http://www.radio.lublin.pl/index.php?id=12303

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#739 Postautor: Cooper » 23 listopada 2006, o 22:06

Jeee, Koper chlopie, zyjesz, a juz sie martwilem, ze cos sie z Toba stalo 8) A tu nie dosc, ze krotki post, to jeszcze jaki konkretny 8) Good news dla wyborcow Wasilewskiego :wink:

Koper
Trener
Kontakt:

#741 Postautor: Koper » 23 listopada 2006, o 23:43

Jednak Ty swojego linka wkleiłes w kontekscie tego ze koalicja PO-PiS jeszcze nie powstała, dlatego wkleilem linka ktory rozwiewa wszelkie watpliwosci czy powstanie koalicja PiS-PO w Radzie Miasta.

W Twoim linku mowa jest przede wszystkim o koalicji w sejmiku, zas o Radzie Miasta sÄ… tylko dwa zdania:
Nie ma różnic w przypadku rady miasta, kilka kwestii dotyczących sejmiku wymaga dopracowania. (...) W radzie miasta sprawa jest prosta, bo nie ma w niej przedstawicieli PSL.

Od czwartku ta koalicja to juz nie tylko wstepny list intencyjny ale fakt (czyt. potwierdzenie tego co zostalo napisane w artykule w Twoim linku :wink: )
Wybór Drehera oznacza powstanie koalicji Prawa i Sprawiedliwości i Platformy Obywatelskiej w Radzie Miasta Lublina. W nowej radzie PiS ma 12 radnych, PO - 11

UWAGA: porozumienie programowe Zbigniewa Wojciechowskiego z Adamem Wasilewskim do pobrania TUTAJ
Ogolnie podobaja mi się punkty wybrane do porozumienia, m.in. departament sportu w UM na czele ktorego moglby stanac Zbigniew Wojciechowski, przelduzenie deptaka do 3-maja, czy tez polubowne rozwiazanie sprawy gorek czechowskich z wybudowaniem tam kompleksu handlowo-sportowo-rekreacyjnego. Polubowne nie znaczy ugodowe bez zadnych powaznych korzysci dla miasta w zamian za zezwolenie na budowe tam czesci handlowej ktora nie byla uwzgledniona w planach zagospodarowania tamtych terenów.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#742 Postautor: RadeKas » 26 listopada 2006, o 21:11

Wedlug tego co mowili na TVN jest jakos 60-40 dla Wasilewskiego.

No i PiSuarek dostal po dupci w Wawie. Nie moge sie doczekac przemowienia Pana Jasnie Oswieconego Premiera Brata Prezydenta 8).
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
volf

#743 Postautor: volf » 26 listopada 2006, o 21:32

RadeKas pisze:No i PiSuarek dostal po dupci w Wawie.
Po dupci na pewno nie dostał! 47% dla Marcinkiewicza w liberalnej Warszawie to nie jest zły wynik!

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#744 Postautor: marcin_lub » 26 listopada 2006, o 21:46

dziennik wschodni pisze:Jak podało Polskie Radio po podliczeniu głosów z 15 proc. obwodowych komisji wyborczych wygrywa Adam Wasilewski z PO przed Izabellą Sierakowską (Lewica i Demokraci) stosunkiem głosów 60 do 40 proc.

Awatar użytkownika
WÄ…ski_Stecyk
Kontakt:

#745 Postautor: WÄ…ski_Stecyk » 26 listopada 2006, o 22:04

Żydorcza podaje 63% dla Wasilewskiego

http://www.gazeta.pl
-----Pozdrawiam-----
***Emil Stec***
Obrazek

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#746 Postautor: ravajas » 27 listopada 2006, o 09:11

Moi rodzice też są za PIS-em, ale dla nich polityka kończy się w momencie wyłączenia telewizora, a mnie - niestety - rządy Kaczyńskich i PIS, uderzają po kieszeni. No i kto mnie przekona, że ten rząd jest sprawny ,a przede wszystkim w czymkolwiek mądrzejszy niż SLD? Tak się porobiło, że dziś krajem rządzą Związki Zawodowe - najgorsza plaga jaka tylko mogła się przydarzyć w XXI wieku. Agenci jednak - niestety - wiedzieli co robią, że nie dali Olszewskiemu przeprowadzić dekomunizacji.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#747 Postautor: bkapusta » 27 listopada 2006, o 10:01

volf pisze:
RadeKas pisze:No i PiSuarek dostal po dupci w Wawie.
Po dupci na pewno nie dostał! 47% dla Marcinkiewicza w liberalnej Warszawie to nie jest zły wynik!

Jakiej liberalnej? PiS mial sie tu niezle -> rzadzil ostatnia kadencje w Radzie Miasta i mial prezydenta :) Warszawa jest centrowa. Dzieki czemu latwo przeciagac wyborcow pomiedzy Pis, Po i SLD. Odpadaja tylko skrajnosci typu LPR czy Samoobrona.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Monter_77

#748 Postautor: Monter_77 » 28 listopada 2006, o 22:57

No coz glosowalem na Sierakowska, wygral Wasilewski.
Grunt , ze prezydentem nie zostal ten nieudolny bufon - Pruszon.
Wasilewski juz zlapal plusa - jedzie do Wroclawia by tam zobaczyc w jaki sposob pracuje sie dla dobra miasta co owocuje potem blisko 90% popracia mieszkancow a nie do Meksyku czy ch... wie gdzie.
Co ciekawe wybory w cuglach wygrywali kandydaci startujacy jako niezalezni (Dutkiewicz, Szczurek, Ferenc) ciekawe kiedy doczekamy sie odpartyjnienia wyborow samorzadowych w Lublinie??
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#750 Postautor: Cooper » 29 listopada 2006, o 10:26

Z tym, ze dobrego kandydata niezaleznego zawsze popiera jakas partia, bo chca sie podpiac pod sukces 8)