Skład na sezon 2014
Re: Skład na sezon 2014
To co w przyszłym tygodniu pierwsze nazwiska ??

LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Ostatnie dwa lata pokazały że Dario ma nosa. Dajmy mu czas 
Mars pisze:To co w przyszłym tygodniu pierwsze nazwiska ??![]()
![]()
tak
D.S czeka na promocję więc nie ma co się spieszyć w końcu kasa mu się zgadza , znaczy jego pensja
Ułamek nie byłby zły, choć jeśli jego kontrakt miałby "pożreć" jakąś kosmiczną kasę to ja podziękowałbym temu panu. Asem przestał być kilka ładnych lat temu.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
henek1234, możesz nas wszystkich olśnić, jakie znaczenie w kwietniu będzie miało to kiedy dany zawodnik podpisał kontrakt? Czy to był 2 listopada, czy 15 grudnia? Bo nie rozumiem. Jakoś do tej pory nigdy nie zabrakło dla nas wartościowych zawodników to i w tym roku tym bardziej nie zabraknie. A to czy czeka na promocje, czy nie, to jego sprawa, bo to on będzie musiał płacić za te kontrakty a nie Ty. Tak więc proponuję meliskę i czekaj cierpliwie.
jerry, czy tylko ja mam takie wrażenie, czy może jest tak, że za wszelką cenę będziesz do upadłego bronił DS?
Na dzień dzisiejszy jego działania naprawdę nie wyglądają fajnie.
MOTOR LUBLIN
Co do prezesa " to po owocach go poznacie"
Ja nie bronie DS, bo nie mam w tym żadnego interesu tylko wyrażam swoje prywatne zdanie.
Poza tym jakie ma to znaczenie jak WYGLĄDAJĄ jego działania? Chyba ważniejsze jest to jakie SĄ jego działania, a tego wcale nie musisz wiedzieć. Równie dobrze zawodnicy mogą podpisywać już z nami kontrakty a DS chowa jest do szufladki i ogłosi kiedy będzie miał na to ochotę. Może? Może.
Strasznie molestujecie się tutaj na tym forum, tylko co to da?
Poza tym jakie ma to znaczenie jak WYGLĄDAJĄ jego działania? Chyba ważniejsze jest to jakie SĄ jego działania, a tego wcale nie musisz wiedzieć. Równie dobrze zawodnicy mogą podpisywać już z nami kontrakty a DS chowa jest do szufladki i ogłosi kiedy będzie miał na to ochotę. Może? Może.
Strasznie molestujecie się tutaj na tym forum, tylko co to da?
Oj nie irytuj się tak chłopaku. Póki co kibice doświadczyli ze strony DS "rewelacyjnej" rundy finałowej, teraz totalne odpuszczenie Jelenia i póki co mamy jeden kontrakt - Kudriaszow. Co to ma wspólnego z molestowaniem? Nie wiem 
MOTOR LUBLIN
Maxx pisze:jerry, czy tylko ja mam takie wrażenie, czy może jest tak, że za wszelką cenę będziesz do upadłego bronił DS?
W tamtym roku też nie wyglądały a skład dostarczył nam wielu emocji. Spokojnie, poczekamy zobaczymy. Najeżdżanie na Dario też nic nie da. Napewno nie siedzi z założonmi rękami. Zapowiedział na Syfach że pierwsza czwórka to minimum więc ma chłop nad czym myśleć. Jedno jest pewne, do 15 grudnia bedziemy wiedzieli wszystko
W ubiegłym roku też wiedzieliśmy wszystko. Do czasu rundy finałowej, kiedy to mimo "realnych" kontraktów okazało się, że wszystko się zes...ało. Optymistą nie jestem, w realne kontrakty też nie bardzo wierzę. Ciężko w ogóle w cokolwiek optymistycznego uwierzyć. Brak Jelenia w składzie odbieram jako totalną porażkę tego pana. Oby czymś pozytywnym zaskoczył. Pytanie, czy tak się stanie...?
MOTOR LUBLIN
Molestowanie o szybkość w działaniach na rynku transferowym jest bez sensu. Nie ma pośpiechu, można poczekać i spokojnie zebrać niezły skład. Zawodników nie zabraknie, więc można spokojnie negocjować. Ja pomstuję na koncepcję składu, bez Jeleniewskiego.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Maxx pisze:W ubiegłym roku też wiedzieliśmy wszystko. Do czasu rundy finałowej, kiedy to mimo "realnych" kontraktów okazało się, że wszystko się zes...ało. Optymistą nie jestem, w realne kontrakty też nie bardzo wierzę. Ciężko w ogóle w cokolwiek optymistycznego uwierzyć. Brak Jelenia w składzie odbieram jako totalną porażkę tego pana. Oby czymś pozytywnym zaskoczył. Pytanie, czy tak się stanie...?
Moja mowa będzie krótka: Z niewolnika nie ma robotnika. Danny dobrze wiedział kiedy kończy się okres transferowy. Ja osobiście nie obwiniałbym tylko i wyłącznie Sprawki za to że Jeleń wylądował w Grudziądzu. Wiem, wiem, nie chciał czekać no ale bez przesady, miesiąc przed zakończeniem okresu transferowego??
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że misiek podpisał w Grudziądzu, jeśli to prawda to śmiało będzie można powiedzieć, ze Dariusz Sprawka olal nas ciepłym moczem i tyle. Bo ja jestem człowiekiem wierzącym, ale nie w bjarne, ułamków czy innych kildemandow.
Mad pisze:Co do prezesa " to po owocach go poznacie"
prezes D.S che być prekursorem polskiego żużla .Zaplanował że kontrakty zawodników nie mogą być wyższe niż w lidze Szweckiej i takowe przedstawia zawodnikom .Mogą w Szwecji jezdzić za takie stawki to i mogą w Polsce , a jaka oszczędność dla polskich zawodników nie muszą płacić dodatkowo za promy tylko na S 17 ( nie płatną
A więc czekajmy cierpliwie i jak w Misiu ; łubu dubu , łudu, budu..............................
Ja nie rozumiem w czym wam przeszkadza, że ktoś (zawodnik) podpisuje kontrakt teraz, a nie czeka do końca. Kluby, owszem mogą czekać do końca mając "dogadanych" kilku zawodników, ale zawodnicy boją się, żeby nie obudzić się z ręką w nocniku. Na ten moment nie jest za bogato z dobrze płacącymi i wypłacalnymi klubami w I lidze także ja się nie dziwię, że chłopaki podpisują już teraz. Zawodników na poziomie takim jak Jeleń czy Misiek jest jednak sporo, a klubów mogących i chcących spełnić ich warunki na prawdę nie ma dużo.
henek1234 pisze:prezes D.S che być prekursorem polskiego żużla.
Na to to jest jakieś 90 lat za późno
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:henek1234 pisze:prezes D.S che być prekursorem polskiego żużla.
Na to to jest jakieś 90 lat za późno
może jeszcze raz przeczytaj uważnie o co chodzi w tym wpisie ! jakim prekursorem chce być !
bo inaczej pomyślę że jesteś rzecznikiem prasowym dsa
i nie wrzucaj tutaj tylko tekstu wybranego z tekstu tylko całość
Chyba nie rozumiesz słów, których używasz. Napisałeś, że prezes chce być prekursorem żużla w Polsce, a nie przekursorem np. nowego trendu w żużlu, co by było prawidłowe patrząc na dalszą treść...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
meesha pisze:Chyba nie rozumiesz słów, których używasz. Napisałeś, że prezes chce być prekursorem żużla w Polsce, a nie przekursorem np. nowego trendu w żużlu, co by było prawidłowe patrząc na dalszą treść...
sorry , ale już tak jak Ty i Twój ukochany prezes inteligentny to ja nie jestem
dla mnie i dla wielu jest wszystko zrozumiałe /
a możemy podyskutować po 15.12 tyle w temacie
Może sie powtórze (wspomniałem o tym w innym watku),ale zapytam raz jeszcze co da DS awans do czwórki?
Jeśli jakims cudem mielibyśmy sie tam załapać to max z 3 lub czwartej pozycji,a przeciez regulamin sie nie zmienił
to wtedy mamy znowu "powtórkę z rozrywki"...naprawdę chciałbym sie miło rozczarować ale moim zdaniem,bedzie gadka o czwórce a celować bedziemy w miesca 5-6...
To oczywiscie tylko moja opinia wyrobiona na podstawie kliku rozmów z osobami pośrednio lub bezposrednio związanych z klubem i aktualnych dzialań transferowych jakie mozna zaobserwować...
Jeśli jakims cudem mielibyśmy sie tam załapać to max z 3 lub czwartej pozycji,a przeciez regulamin sie nie zmienił
to wtedy mamy znowu "powtórkę z rozrywki"...naprawdę chciałbym sie miło rozczarować ale moim zdaniem,bedzie gadka o czwórce a celować bedziemy w miesca 5-6...
To oczywiscie tylko moja opinia wyrobiona na podstawie kliku rozmów z osobami pośrednio lub bezposrednio związanych z klubem i aktualnych dzialań transferowych jakie mozna zaobserwować...
A ja zapytam czy ktoś coś wie o rozmowach z Jamrogiem bo są słuchy że ma podpisać u nas? Jeśli to prawda to to jest jakaś kpina...
W ubiegłym roku też wiedzieliśmy wszystko. Do czasu rundy finałowej, kiedy to mimo "realnych" kontraktów okazało się, że wszystko się zes...ało.
Zesrało się w Gnieznie. W Bydgoszczy. Byc moze w Gdansku. Sportowo zesralo sie w Ostrowie i Rzeszowie. U nas akurat zrobiono to, co zrobic trzeba bylo. Postawiono na klub a nie na zawodnikow. Nie mowie o sposobie zalatwienie rundy finalowej bo byl on beznadziejny, ale sorry, przy braku realnych szans na awans zadluzanie klubu i robienie sobie przed kolejnym sezonem dziury w budzecie byloby po prostu idiotyzmem. Skorzystaliby na tym tylko zawodnicy. A po sezonie taki zawodnik i tak moglby pojsc do innego klubu, bo u nas nie byloby jak zaproponowac mu dobrego kontraktu.
Prawda jest taka, ze e-lige zmniejszono. Dobrych zawodnikow jest sporo, tylko czesc osob na forum nie wytrzymuje cisnienia jak ktokolwiek podpisze gdzies indziej. Ja tam czekam do konca okresu transferowego. Wtedy bede mogl najezdzac na prezesa, jak bedzie zle.
Najezdzac wczesniej troche glupio, bo sklad moze okazac sie fajny i trzeba bedzie swoje slowa odszczekiwac. Chociaz obserwujac to forum od kilku lat mozna zauwazyc, ze po dobrym sezonie pieniacze z okresu transferowego jakos do odszczekiwania swoich tekstow za bardzo sie nie rwa. A rok pozniej sa pierwsi do ponownych wrzut, zanim jeszcze cokolwiek wiadomo.
Rozmowy z kim? Bez jaj 
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Klub nie podpisuje żadnych kontraktów na razie - ok. Jest na to czas do 15 grudnia, ale błagam niech ktoś dementuje na bieżąco "plany" zakontraktowania takich jeźdźców, jak Jamróg, Lampart itp. Jak człowiek ma wytrzymać do 15 grudnia w spokoju, pomimo podpisów niezłych żużlowców w innych klubach, to bardzo proszę, bez takich kwiatków