Oprawa i doping na meczach

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Oprawa i doping na meczach

#676 Postautor: istred » 12 czerwca 2009, o 00:20

Od początku do końca? Pomyśl , ile trwa przerwa między biegami ?
powstaje dylemat - grać , zanim Stypuła coś powie , czy nie grać?
a potem , jak omówi bieg , poda punktacje, czas, ...i wyjadą zawodnicy - grać, czy , nie grać, oto jest pytanie !
Lepsza cisza, czy plumkanie ?
Oczywiście, że nie grać. W tym czasie ciszy nie ma, warczą motory zawodników przygotowujących się do startu, to jest muzyka dla kibica żużla. ;)
Grać w czasie dłużyzn - jak jest równanie toru, jak jest jakaś dłuższa przerwa. A raczej nie "grać", tylko puszczać muzykę.

DJPEPE
Junior

#677 Postautor: DJPEPE » 12 czerwca 2009, o 00:22

papi pisze:skonczcie dziecinade. Z jednej strony - mamy czlowieka, ktory lubi, stara sie i chce urozmaicac przerwy miedzy biegami, ale z drugiej strony - PEPE wiecej luzu, bo chyba ponosza Cie emocje i zaczynasz wojne z kazdym po kolei. Ja rozumiem, ze sie denerujesz bo chce dobrze, a zbierajac opinie wszystkich po kolei okaze sie, ze zadna piosenka dzis puszczona nie byla dobra, ale rob swoje i nie zwracaj uwagi, bo mysle ze jednak wiekszosc kibicow ma o Twojej pracy pozytywne zdanie

Dzięki, ale trzeba więcej MOCNYCH argumentów , żeby mnie zdenerwować. POZA tym gram 20 lat i wolę , żeby marudzili niż siedzieli cicho, bo wtedy to ...trumna.
Mało tego , moja muzyka[ rockowa ] odbija się echem w Polsce , bo kto przyjezie do Lublina lub jestem na wyjeżdzie, i zobaczy moją koszulkę DJ PEPE .... to gadamy o ..muzyce .
Zresztą w Krośnie ma być TSA, którego zagrałem dziś 4 utwory!

Awatar użytkownika
login

#678 Postautor: login » 12 czerwca 2009, o 00:26

Formalności odnośnie muzyki nie są dopięte WCALE, a to, że jest muzyka, to tylko dzięki uprzejmości pewnych ludzi z ZAiKSu (którym dziękuję za wyrozumiałość i cierpliwość, która... w każdej chwili może się skończyć!), jak i firmie DJ's MOD! 21 kolejne zawody i może przecież nie być koziołka matołka (jedyny motyw muzyczny, który dzieciaczki poznały i się cieszyły z muzyki!), hymny, dzwonki itd.. Chciałbym zobaczyć co wtedy zrobią "miernoty z żylety" - opinia osoby, która była ze mną pierwszy raz na żużlu, a nie raz była na meczu piłki!

DJPEPE
Junior

#679 Postautor: DJPEPE » 12 czerwca 2009, o 00:31

Dziękuję za komentarze. Powtarzam ..za muzykę nie musicie się wstydzić, ale za zachowanie niektórych kibiców na ..pewno.
Z podniesioną głową wejdę na sektor kibiców krośnieńskich, chociażby za ..TSA '' Marsz Wilków ''
A kibole- kibice Motoru lubią The Gits, podejrzewam, że niektórzy wybaczą mi troszeczkę gwizdów przed MOTOR, MOTOR, MOTOR

A teraz mam prośbę, napiszcie co myślicie o DOPINGU na MECZU , bo oprawa [ muzyczna już skomentowana ], wszak tytuł brzmi '' oprawa i DOPING na meczu. Prawda?

DJPEPE
Junior

#680 Postautor: DJPEPE » 12 czerwca 2009, o 01:11

istred pisze:
Od początku do końca? Pomyśl , ile trwa przerwa między biegami ?
powstaje dylemat - grać , zanim Stypuła coś powie , czy nie grać?
a potem , jak omówi bieg , poda punktacje, czas, ...i wyjadą zawodnicy - grać, czy , nie grać, oto jest pytanie !
Lepsza cisza, czy plumkanie ?
Oczywiście, że nie grać. W tym czasie ciszy nie ma, warczą motory zawodników przygotowujących się do startu, to jest muzyka dla kibica żużla. ;)
Grać w czasie dłużyzn - jak jest równanie toru, jak jest jakaś dłuższa przerwa. A raczej nie "grać", tylko puszczać muzykę.

Ostatnia uwaga- odpowiedż.Gdy była ''dłużyzna'', kibice poprosili o '' ciszę'', bo chcieli pośpiewac.
Istred, ty naprawdę popatrz, jak wygląda oprawa muzyczna na innych stadionach!
A teraz propozycja dla ciebie nie do odrzucenia! ZAPRASZAM cię na następne zawody do kabiny dj-a i sprawozdawy.Czekam godzinę przed zawodami. Poprowadzimy RAZEM , będzie SUPER! Przyjdziesz?

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#681 Postautor: kilar » 12 czerwca 2009, o 02:23

Po co ta cala gadka ? I tak sie wszystkim nie dogodzi. Jednemu bedzie muzyka za cicho, drugi nie lubi kozioloka matolka, trzeci chce Bajm, a czwarty Feel. Na zuzel sie idzie wyscigi ogladac, a jak kogos drazni muzyka, to niech sobie odpali ze swojego koma jakas mp3 w czasie przerwy i bedzie gitarra.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#682 Postautor: Manitou » 12 czerwca 2009, o 09:29

Moim zdaniem muzyka wczoraj jak najbardziej dawala rade. Po pierwsze nie bylo tak glosno jak na poprzednich meczach i jak sobie ta muzyczka leciala to mozna bylo swobodnie rozmawiac. I o to chodzi - muzyka na takich imprezach ma byc milym dodatkiem, a nie przeszkadzac:) Zdania co do koziolka widze podzielone, ja jednak stane po stronie Speedwaya - podobalo mi sie to. Takie z jajem bylo:)
"Show must go on" rzeczywiscie troche kontrowersyjne w zaistnialej sytuacji, ale nie dramatyzowalbym. Pepe podjal ryzyko, a jak wyszlo to kazdy sobie sam ocenil.
Teraz doping - w mojej ocenie przez caly mecz jakos to nie rowno szlo. Byly dobre momenty, ale czasami jedni zaczynali cos spiewac, kilka metrow obok inni juz konczyli:) Wniosek jest jeden - beben MUSI byc na dole, a osoba go posiadajaca powinna prowadzic doping zeby nie bylo takiej partyzantki jak wczoraj.

Ge(L)o
Trener

#683 Postautor: Ge(L)o » 12 czerwca 2009, o 10:35

Niech spiker i niektorzy kibice przestana nazywac trybune od Bystrzycy 'zyleta' bo to drazniace, a nawet niesmaczne.
Zyleta jest tylko jedna !

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#684 Postautor: KosaRKS » 12 czerwca 2009, o 10:54

Żylety to już chyba nie ma nawet jednej :)
Naczelny obrońca Karola Barana.

Ge(L)o
Trener

#685 Postautor: Ge(L)o » 12 czerwca 2009, o 10:56

I tu sie mylisz Panie RKS :D

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#686 Postautor: KosaRKS » 12 czerwca 2009, o 11:02

Dobra, nie będę się kłócił ;) Myślałem, że po meczu ze Śląskiem Żyleta, jako taka, nie istnieje :)

DJPEPE
Junior

#687 Postautor: DJPEPE » 12 czerwca 2009, o 15:42

InDorka pisze:Podziekowania za Koziolka Matolka z glosnika -- bardzo mi to kląskanie pasuje na naszym stadionie
i za pomyslowe wplecenie fragmentu Budki "Sen o dolinie" - "...znowu w zyciu mi nie wyszlo..." przy drugiej tasmie Mateusza Kowalczyka.Dodalo mu to sportowej zlosci i wzial sie do roboty...:)

Pragnę jeszcze przypomnieć, że uszły waszej uwadze
- Europe- The final...
-Survivol -Eye of the..
- TSA- Marsz wilków, Maratończyk, Ona to lubi, Dla przyjaciół, Hymn rock'n'roll
-Dario G. - Carnaval de Paris
- odliczanie [ start rakiety ]
- Queen- We will rock ... [ wygrany bieg ]
- K. Mitffoch - Jezu jak się cieszę [wygrany bieg ]
- T.Love - Chłopaki nie płaczą [ przegrany bieg ]
- A. Jantar - Nic nie może... [ przegrany bieg ]
- Queen - We are champions [ wygrane zawody ]
- Blenders - Ciągnik [ równanie toru ] + dla żartu Korba - Biały rower+ Defekt Muzgó - Lato z browarem
- Fatum - Mania szybkości , by wprowadzić nastrój + IRA - Mój dom

Od godz.16.30 emitowane były utwory : Lady Pank, Aya RL, Azyl P., Maanam , Perfect, IRA, TSA , Budka Suflera, Defekt Muzgó, Bank ,AC/DC, Kiss, Judas Priest, Metallica, Iron Maiden , Van Halen , Def Leppard , Green Day , The Offspring, Metro Station.
I co - no comment ?
Zaproszenie dla niezadowolonych , jak najbardziej aktualne.
Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2009, o 15:57 przez DJPEPE, łącznie zmieniany 2 razy.

baranek
Junior

#688 Postautor: baranek » 12 czerwca 2009, o 15:48

no i chyba jeszcze "lato z browarem"(defekt muzgo) :lol:

Czarek
Trener

#689 Postautor: Czarek » 12 czerwca 2009, o 15:50

Ge(L)o pisze:Niech spiker i niektorzy kibice przestana nazywac trybune od Bystrzycy 'zyleta' bo to drazniace, a nawet niesmaczne.
Zyleta jest tylko jedna !

Niestety osioł poza tym, że głupi to jest jeszcze strasznie uparty. Nie wytłumaczysz takiemu niczego. :(
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

meesha
Trener
Kontakt:

#690 Postautor: meesha » 12 czerwca 2009, o 15:59

Tak jeszcze wracajac do dopingu to mysle, ze wczoraj byl na dosyc przyzwoitym poziomie jak na nasze mozliwosci :) Wiadomo, ze nie ma i na zuzlu nigdy nie bedzie darcia japy przez caly mecz, bo taka jest specyfika tego sportu, ale wczoraj bylo niezle. Na pewno to w duzej mierze dzieki temu, ze wreszcie jacys kibice gosci do nas przyjechali :) No i cos musimy popracowac nad repertuarem, zeby nie krzyczec w kolko tych samych 3-4 okrzykow.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Becia
Kontakt:

#691 Postautor: Becia » 12 czerwca 2009, o 16:01

Nie ma Meeshy na stadionie 8)

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#692 Postautor: KosaRKS » 12 czerwca 2009, o 16:02

Myślę, że oprawa wyszła calkiem,calkiem :)

DJPEPE
Junior

#693 Postautor: DJPEPE » 12 czerwca 2009, o 16:11

meesha pisze:Tak jeszcze wracajac do dopingu to mysle, ze wczoraj byl na dosyc przyzwoitym poziomie jak na nasze mozliwosci :) Wiadomo, ze nie ma i na zuzlu nigdy nie bedzie darcia japy przez caly mecz, bo taka jest specyfika tego sportu, ale wczoraj bylo niezle. Na pewno to w duzej mierze dzieki temu, ze wreszcie jacys kibice gosci do nas przyjechali :) No i cos musimy popracowac nad repertuarem, zeby nie krzyczec w kolko tych samych 3-4 okrzykow.

Wiadomo, jedziemy teraz na Krosno i rzeczywiście warto mieć ''przygotowany repertuar ''.Może jakiś - ''lider''
Obawiam się,że niektórzy lubelscy kibice - po występie NIE NASZYCH ŻUŻLOWYCH FANÓW -pewnie będą woleli zasiąść na trybunach in cognito, a to osłabi siłę naszego dopingu.

meesha
Trener
Kontakt:

#694 Postautor: meesha » 12 czerwca 2009, o 16:12

Moze sprobujemy nastepnym razem z ta piosenka z mojego podpisu :?: Tylko trzeba rozdac tekst ludziom, bo nawet sam autor go dobrze nie zna :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Koper
Trener
Kontakt:

#695 Postautor: Koper » 12 czerwca 2009, o 16:43

Myśle ze warto text wkleić na forum.

Awatar użytkownika
Aganesu

#696 Postautor: Aganesu » 12 czerwca 2009, o 16:51

KosaRKS pisze:Myślę, że oprawa wyszła calkiem,calkiem :)

Gdyby nie wrzutu na kibiców z krosna.

Moje gardło znów chore. :(
\m/

meesha
Trener
Kontakt:

#697 Postautor: meesha » 12 czerwca 2009, o 16:53

Myśle ze warto text wkleić na forum.

Nie widze przeszkod :)

Wszyscy na stadion bo dziś jest żużel,
Motor Lublin o zwycięstwo walczy.
Żadnych hamulców, żadnego strachu,
remis w tym meczu nam nie wystarczy.

Już ryk silników słychać z daleka
i emocje już sięgają nieba,
wchodzę na sektor, zawieszam flagę,
do szczęścia więcej nic mi nie trzeba.

Więc chodź pomaluj mój świat
na żółto-biało-niebiesko,
Motor dzisiaj wygra mecz,
przywiezie nam zwycięstwo.

Więc chodź zaśpiewaj jak ja,
piosenkę tę wszędzie znaną,
w sercu moim tylko Motor,
a w żyłach mam metanol!

lub wersja druga ostatniej zwrotki (do wyboru)

Więc chodź dziś ze mną na stadion,
niech świat nasz kręci się w lewo,
w moich żyłach mam metanol,
w sercu Motor od małego!

Kompozycja utworu: Janusz Kruk
Slowa: meesha, Jcob, Dabel i inni ;)

Co do wrzut na Krosno - robila to zdecydowana mniejszosc na szczescie...

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#698 Postautor: dannie » 12 czerwca 2009, o 17:03

DJPEPE pisze:p.s. Dzięki - jeszcze raz - dla mądrego kibica, który przysyłał sms z info , co robić, czego chcą kibice na '''wprost ''' siedzacy

Polecam sie na przyszlosc 8) ;)
Ja dziekuje za wyskuchanie prosby:) Dzieki temu moglismy zorganizowac porzadne "Kto wygra mecz?" ...aczkolwiek I luk musi pocwiczyc, bo wczoraj za jednym razem przekrzyczalo Was nieco Krosno :)

Ogolnie uwazam, ze doping calkiem dobry. Juz dawno (na pewno w tym sezonie) tyle nie spiewalismy. Repertuar rzeczywiscie ograniczony ale nie dlatego, ze go nie ma - tylko dlatego, ze niewiele osob zna. Meesha trzeba byc wytrwalym i spiewac nawet w kilka osob to ludzie podlapia i bedzie dobrze :)

Co do muzyki... nie bylo zle. Rzeczywiscie spora roznorodnosc i mysle, ze wszyscy znalezli cos dla siebie. A jak bylo juz pisane - wszystkim i tak sie nie dogodzi. Koziolek, budzik itp. moga irytowac, ale przezyje i na pewno mi to jakos nie przeszkadzalo :) A skoro dzieciom sie podobalo to dobrze, niech one z takiego wyjscia na mecz tez cos maja :D

Szkoda troche, ze jak pisal Mani ludzie nawet chca dopingowac, ale troche na "partyzanta". Pol prostej spiewa, druga siedzi, zeby za chwila sama inicjowac jakies przyspiewki. Szkoda. Kibicujemy jednemu klubowi i nie wiem dlaczego niektorzy sa "na nie". Niektorym to nawet pasy przeszkadzaly i wielkim problemem bylo ich trzymanie... bo sie nie chce, bo zaslania :shock: :?

Aganesu pisze:
KosaRKS pisze:Myślę, że oprawa wyszła calkiem,calkiem :)

Gdyby nie wrzutu na kibiców z krosna.

Bylo doslownie kilka pojedynczyk okrzykow, ktore zostaly dosc szybko zagluszone i powstrzymane. Niektorzy jak te owieczki w owczym pedzie daja sie poniesc emocjom :? Ale ogolnie byla kultura. Na poczatku bylo Lublin wita Krosno i oklaski dla kibicow, jak K.Jakobsen lezal to tez skandowalismy jego nazwisko, po meczu zawodnicy z Krosna dostali brawa, wiec uwazam, ze jako "kibice Motoru" nie mamy sobie nic do zarzucenia. A ze znajdzie sie paru debili to coz zrobic. Tepic takich i juz. Ale Krosno calkiem "niewinne" tez nie bylo spiewajac podobno (u nas nie bylo slychac) "Czesc, czesc, czesc - Krosno wita wies" :shock:

Oby to byl pierwszy i ostatni taki incydent.
Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2009, o 17:10 przez dannie, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#699 Postautor: mustafa » 12 czerwca 2009, o 17:10

meesha pisze:Nie widze przeszkod :)

eee... dobre dobre, drukować i będziem śpiewać :)

hehe, można by znaleźć jakąś laskę śpiewającą amatorsko i nagrać pod szybko zmontowany - przerobiony podkład 2 + 1. Wtedy by się puściło w głośnikach, to by lepiej się śpiewało ;)

A, i ta 2ga wersja ostatniej zwrotki zdecydowanie lepsza

meesha
Trener
Kontakt:

#700 Postautor: meesha » 12 czerwca 2009, o 17:16

No wlasnie nie wiem o co chodzi, tyle lat juz na tym sektorze siedzimy, krzyczymy, palimy jakies ognie, race, wieszamy flagi, rozkladamy pasy itepe itede, a ludzie ktorzy tego nie lubia wciaz tam siadaja. Przeciez to nie jest jedyne miejsce na stadionie gdzie mozna usiasc. Ja jak juz stetryczeje calkiem i nie bedzie mi sie podobalo to co robia kibice w temacie opraw czy dopingu to sie po prostu przeniose stamtad gdzies indziej (vide Cooper czy grzesiecek :P )

A, i ta 2ga wersja ostatniej zwrotki zdecydowanie lepsza

Tez nam sie tak wydaje :)