Motor Lublin w sezonie 2025
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Re: Motor Lublin w sezonie 2025
Łączmy kropki. Dla mnie Piter na dłuższy okres. Dlaczego? Bo moim zdaniem niestety Ferdek będzie zmierzał ku końcowi i za niego wejdzie Mateusz C.
Jak dla mnie szykują się dwa, może trzy sezony na przeczekanie - w tym czasie będzie odremontowany stadion i co daj Boże po zmianie władzy główni sponsorzy znowu będą generować zyski. Kuba zdecydował się na opcję mniej drastyczną niż to zrobili w Sparcie, gdzie jechali o utrzymanie. Wiedział, że rozbiórka Motoru, która ma miejsce będzie fatalnie przyjęta więc musi zasypać dziury, żeby być w miarę bezpiecznym. I tak - mając Zmarzlika w składzie realnie zawsze można myśleć o medalach. Dlatego ja bym się do Pitera (którego bardzo lubię i szanuję) nie przyzwyczajał pod kątem długofalowym. Po zachowaniu Domina jestem bardzo rozczarowany...
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Przyjście Bieńkowskiego do Falubazu, miłość Przyjemskiego do Polonii i zmęczenie mechaników Holdera długimi wyjazdami nie mają nic wspólnego z tym, kto aktualnie rządzi krajem.
Na przeczekanie to jedzie Gorzów wstawiając Kroka i Chatłasa a nie Motor, który na przyszły sezon ma 3 gości z TOP 10 GP.
Też liczę, że Azoty się jeszcze podniosą.
Gelo pisze: co daj Boże po zmianie władzy główni sponsorzy znowu będą generować zyski.
Też liczę, że Azoty się jeszcze podniosą.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Gelo pisze:Jak dla mnie szykują się dwa, może trzy sezony na przeczekanie - w tym czasie będzie odremontowany stadion
Będzie albo nie będzie. Obawiam się, że skończy się na liftingu, który pozwoli otrzymać licencję. Czyli nowa trybuna na drugim wirażu + oświetlenie. A reszta zostanie po staremu, czyli standard Ludowej Republiki Bangladeszu.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
KrzyczącyK1b1c pisze:Przyjście Bieńkowskiego do Falubazu, miłość Przyjemskiego do Polonii i zmęczenie mechaników Holdera długimi wyjazdami nie mają nic wspólnego z tym, kto aktualnie rządzi krajem.
Fajne poczucie humoru - takie niemieckie...
moglbys przetlumaczyc ze zjebanego na normalny?
METHANOL ADVENTURE TEAM
Klikhieny z fb podają, że w związku z przesądzonym odejściem Przyjemskiego Motor rozmawia z Małkiewiczem.
best speedway pisze nawet, że bijemy się o niego z Falubazem
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Mógłbyś Gelo przetłumaczyć swój zjebany tekst do mnie na normalny język?
Flagg pisze:Woryna na juniorce, jeżdżąc 5-6 biegów w meczu wykręcił średnią niemal 2.0 w Elidze. I to w czasach, gdy juniorka była jednak trochę lepiej obsadzona i nie było U-24. Talentu tam nie brakuje, pytanie tylko czy nie jest trochę za późno, zeby go uwolnić.
Woryna to taki typowy śląski synek. Średnio budzący moją sympatię, ale... w Motorze jeździli już chyba wszyscy nielubiani przez mnie zawodnicy, więc Woryna to nic nowego ;)
Natomiast Woryna swojego czasu zapowiadał się na całkiem przyzwoitego ligowca. Niestety kariera nie rozwinęła się tak jak mogła. I choć złożyło się na to na pewno wiele czynników to uważam, że na pewnym etapie popełnił błąd - po spadku Rybnika w 2017 r. zamiast kierować się dobrem kariery to chciał pomóc Rybnikowi awansować do Ekstraligi. Błąd. To był właśnie moment, żeby po dobrym sezonie wejść na wyższy poziom. (i wcale, absolutnie nie nawiązuję do sytuacji Przyjemskiego ;) ).
Oczywiście sportowo Woryna nie zastępuje Kubery, Holdera, a nawet Przyjemskiego, ale może to być logiczny ruch dla obu stron. Dla Woryny, jeżeli ma w sobie jakieś ambicje, to ostatni dzwonek na zaznaczenie swojej pozycji w poważnym żużlu, a Lublin wydaje się do tego najlepszym miejscem. Albo mu się to uda i dobije do dobrego poziomu Ekstraligowego - takiego 1.9-2.0, albo pójdzie drogą innych utalentowanych - Zengoty, Buczkowskiego, Woźniaka i znajdzie swoje miejsce w I lidze. Dla Motoru to z kolei szansa na zawodnika w miarę taniego, a jednocześnie dającego nadzieję na wyniki lepsze od obecnych .
Gelo pisze:best speedway pisze nawet, że bijemy się o niego z Falubazem
Best speedway to jest jeszcze większe bagno niż Interia. Oni tam wymyślają historie jak na zawołanie. Nie traktowałbym niczego, co się tam pojawia, poważnie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
W Kolegium anonsują transfer Woryny do Lublina. Aspekt finansowy ma być kapitalny, bo wg Puki Kacper zdecydował się na przenosiny pomimo wyraźnie mniejszych pieniędzy oferowanych przez Motor względem CKM.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Przecież przegląd napisał, że Woryna dostał bańkę za podpis i 11 tys. za punkt. To ile dawał mu Swiacik?
P.S. żeby nie było, dla mnie kwota podana przez PS to jakis wymyślony absurd, bo to kwoty na poziomie Lamberta czy Dudka w Apstorze. Madsen w Zielonej ma 12 tys za punkt.
P.S. żeby nie było, dla mnie kwota podana przez PS to jakis wymyślony absurd, bo to kwoty na poziomie Lamberta czy Dudka w Apstorze. Madsen w Zielonej ma 12 tys za punkt.
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2025, o 12:59 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Odwinąłem sobie ten fragment (38 minuta, gdyby ktoś pytał) i jednak nie do końca anonsuje. Trochę jest tam rezerwy w postaci określeń "wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują" "wszystko wskazuje na to, że...". No, ale tak, nie ma co sobie robić nadziei na kogoś innego.
kdsz pisze:W Kolegium anonsują transfer Woryny do Lublina. Aspekt finansowy ma być kapitalny, bo wg Puki Kacper zdecydował się na przenosiny pomimo wyraźnie mniejszych pieniędzy oferowanych przez Motor względem CKM.
Jeśli to prawda to coraz bardziej przekonuje mnie ten transfer.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
No i podtrzymalibyśmy lubelską filię w Lejonen Gislaved.
Jeśli to prawda z tymi stawkami, że woli jeździć za mniej w Lublinie to znaczy że ma po prostu dość Włókniarza i tamtejszego towarzystwa. No chyba, że od klubu mniej ale sponsorzy (przyjmijmy że po Kuberze) wyrównują z nawiązką.
Jeśli to prawda z tymi stawkami, że woli jeździć za mniej w Lublinie to znaczy że ma po prostu dość Włókniarza i tamtejszego towarzystwa. No chyba, że od klubu mniej ale sponsorzy (przyjmijmy że po Kuberze) wyrównują z nawiązką.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Podobno Mastermedia była chętna przerzucić swoje zaangażowanie finansowe z Kubery na Przyjemskiego. Jak widać, to nie wyszło i może w takim razie przejmą Worynę na indywidualnym sponsoringu.
Do tego dostanie nowe BMW i gra gitara.
- niespokojny
- Trener
Być może Woryna poradzi sobie u nas na torze bo zazwyczaj dobrze mu szło, ale ciężko przełknąć ten transfer bo chłopak całe życie spędził w klubach z którymi mieliśmy na pieńku. Poza tym liczyłem na 5 wyrównanych seniorów, a tu mamy gościa co może kiedyś w końcu odpali. Już seniorsko jesteśmy słabsi a dodając do tego Przyjemskiego to będziemy potężnie osłabieni, 3-4 siła w lidze. Pierwsza linia Włókniarza Częstochowa 2022 z liderami Stali Gorzów 2022. Dziwny ten żużel.
Paradoks całej tej sytuacji polega na tym że awans do ekstraligi zawdzięczamy defektowi Woryny na prowadzeniu, a pierwsze mistrzostwo defektowi Vaculika, też na prowadzeniu. Oba biegi kluczowe, bodaj oba w 4 serii. Po takich zasługach widocznie musieli trafić do Lublina ;)
Paradoks całej tej sytuacji polega na tym że awans do ekstraligi zawdzięczamy defektowi Woryny na prowadzeniu, a pierwsze mistrzostwo defektowi Vaculika, też na prowadzeniu. Oba biegi kluczowe, bodaj oba w 4 serii. Po takich zasługach widocznie musieli trafić do Lublina ;)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Najgorsze jest to że się strasznie pali psychicznie. Chociaż może u nas nie będzie pod presją, ale jednak.
Ogólnie jeździec przyzwoity, choć nie orzeł i bardzo sympatyczny gość.
Ogólnie jeździec przyzwoity, choć nie orzeł i bardzo sympatyczny gość.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- tezetomaniak
- Trener
Gelo pisze:Po zachowaniu Domina jestem bardzo rozczarowany...
Kubera odchodzi, bo Tusk przyjmuje migrantów i on woli być bliżej domu. Informacje potwierdzone przez KM Ostrów.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
kibicLBN pisze: Chociaż może u nas nie będzie pod presją, ale jednak.
No właśnie na nim oraz na Cierniaku i Lindgrenie będzie ciążyła największa presja. Zmarzlik i Vacul będą robili swoje, ale kluczowe punkty muszą dołożyć właśnie oni, żeby wygrywać mecze - szczególnie z Toruniem, Wrockiem i Zieloną.
niespokojny pisze:
Ile lat będę słuchał te opowieści z krainy mchu i paproci. W każdym dwumeczu jest 30 biegów a nie jeden defekt no bez jaj. Wychodzi na to jakby pozostałe 29 biegów się nie liczyło.
Uważam, że czas najwyższy więcej oczekiwać po Fredzie. Ktoś powie, że robi swoje, jeździ zespołowo, nie robi syfu w drużynie. To prawda - ale jednak z nielicznymi wyjątkami nie przekracza średniej 2.0 buja się w drugiej połowie drugiej dziesiątki najlepszych zawodników w lidze. A to jest facet, który od lat jest w światowej czołówce. Jak będzie robił w przedziale 8-11 regularnie i bez wpadek jak w Grudziądzu to wszyscy powinni być zadowoleni.