Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Czarek
Trener

Re: Stadion

#6451 Postautor: Czarek » 11 lutego 2019, o 08:14

Przecież pisałem, że ratusz doskonale zdaje sobie sprawę, że o stadionie żużlowym mówi do idiotów. Macie kolejny tego dowód.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#6452 Postautor: Gelo » 12 lutego 2019, o 23:43

To są jawne kpiny. Dwa projekty obywatelskie wygrane, kilkanaście tysięcy ludzi na trybunach, co dwa tygodnie transmisja tv na cały kraj - a tu czwartoligowi kopacze mają arenę, stadion lekkoatletyczny używany raz na 5 lat odremontowany na cacy. Koncepcja reaktywacji projektu sprzed 11 lat to też jakaś myśleniowa klęska.

Awatar użytkownika
pav4u
Szkółkowicz
Kontakt:

#6453 Postautor: pav4u » 13 lutego 2019, o 06:28

to było do przewidzenia...teraz przez kilka lat znowu pierniczenie o szopenie i zero konkretów

Czarek
Trener

#6454 Postautor: Czarek » 13 lutego 2019, o 08:07

Ewidentna gra na zwłokę dla frajerów. Teraz zrobi się nowy projekt, co potrwa z analizami i badaniami terenu jakiś rok/dwa. Na tym zarobi jakaś zaprzyjaźniona firma. Później się zobaczy, bo może żużlowcy spadną i nie będzie problemu. W tym czasie będziecie bić brawo na stadionie prezydentowi i jego dziewczynom z MKS-u, co po raz kolejny uznają za poparcie dla polityki sportowej ratusza.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#6455 Postautor: $korzen$ » 13 lutego 2019, o 09:09

Dlaczego zatem piszecie o tym tutaj zamiast formuowac i kierowac pytania bezposrednio do prezydenta? Jest to zasadne tym bardziej, ze publicznie wyglosil kilka powaznych deklaracji. Czarek, Czarkiem.... ale widac ewidentnie, ze ktos znowu zaczyna robic sobie z nas jaja i traktowac nas jak zbieranine idiotow.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#6456 Postautor: _piotrusss » 13 lutego 2019, o 10:17

Mogę odradzić skrzynkę dialogu publicznego. Po około miesiącu nadal nie otrzymałem odpowiedzi na pytania dot. stadionu.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#6457 Postautor: $korzen$ » 13 lutego 2019, o 11:00

Trzeba pisac posty a nie prywatne wiadomosci.

Sa tez rady miasta itp itd. Szkoda tylko, ze jak przychodzi co do czego to kibice lubelskiego zuzla ograniczaja sie do forum zuzlowego albo pojawiaja sie w grupie doslownie 10-12 osob na sesjach rady miasta. Wiem o tym ja, wiecie o tym wy, wiedza o tym tez w ratuszu.

Pamietam, jak jakies 7-8-9-10 lat temu spinalismy sie, ze nowy stadion zagwarantuje przyszlosc dyscyplinie i trzeba zrobic wszystko, zeby nowy obiekt powstal kiedy bedzie ku temu idealna okazja.

No i jest ta idealna okazja i co sie dzieje z naszej strony? Tlumy na stadionie, budzety obywatelskie wygrane na sporym luzie 2 lata z rzedu i co ? Nic - dalej robia z nas idiotow.

Czarka teorie o Rzeszowie, torze w Tarnowie czy Zuku sa mocno przesadzone - ale jezeli chodzi o stadion to im dalej w las, tym trudniej sie w tym aspekcie z chlopem nie zgodzic. Powaznie sie zaczynam o to wszystko martwic.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#6458 Postautor: _piotrusss » 13 lutego 2019, o 11:13

Najgorsze jest to, że od początku cała akcja ze starym projektem to była cyniczna gra. Mam wrażenie, że transfer Griszy zmienił nieco spojrzenie, bo teraz gdy mamy realne szanse na utrzymanie, mogłoby nie być łatwo się wytłumaczyć z obietnic rozpoczęcia budowy w 2020 roku. To, że nie było takich planów ani nawet pomysłu na finansowanie, stało się teraz jasne.
Andrzej Waligórski

Czarek
Trener

#6459 Postautor: Czarek » 13 lutego 2019, o 12:05

$korzen$ pisze:Czarka teorie o Rzeszowie, torze w Tarnowie czy Zuku sa mocno przesadzone - ale jezeli chodzi o stadion to im dalej w las, tym trudniej sie w tym aspekcie z chlopem nie zgodzic. Powaznie sie zaczynam o to wszystko martwic.

Miło to słyszeć, zwłaszcza że co najmniej jednego bana za to dostałem :)
PS. Czepiasz się o ten Tarnów. Chyba mogę nie przepadać za tamtejszym torem?

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#6460 Postautor: tezetomaniak » 13 lutego 2019, o 12:18

Może Lublina po prostu nie stać na nowe stadiony? Wszystkie drogi już połatane? ;)
Zburzyć Arene w imię sprawiedliwości i po temacie.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#6461 Postautor: _piotrusss » 13 lutego 2019, o 12:23

No to trzeba kalkulować a nie rozklejać bannery z hasłem "Nowy Stadion Żużlowy!". Oczywiście, wybory rządzą się swoimi prawami... ale jak powiedział w tak dosadny sposób A to powinniśmy oczekiwać powiedzenia B.
Andrzej Waligórski

Czarek
Trener

#6462 Postautor: Czarek » 13 lutego 2019, o 12:29

W sytuacji gdy Lublin utrzymuje stadion piłkarski, halę Globus, stadion lekkoatletyczny, basen olimpijski i parę innych nowych obiektów + spółki: piłkarską i szczypiorniaka to ewidentnie nie stać go na żużel. Tylko ktoś za tę ewidentną niesprawiedliwość odpowiada i ktoś autora tej koncepcji poparł. Co można w tej sytuacji zrobić to wam pisałem. Trzeba pozbyć się najsłabszego ogniwa, a nim jest piłka ręczna i hala Globus (+ koszykówka). Oczywiście stosując jedyne do przyjęcia kryterium demokratyczne, a więc frekwencję.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#6463 Postautor: lombard » 14 lutego 2019, o 15:09

A ja myślę, że skoro mamy mądre głowy w Ratuszu i mądre głowy w klubie, to bez naszych rad wymyślą co z tym stadionem zrobić. :cool:

Czarek
Trener

#6464 Postautor: Czarek » 14 lutego 2019, o 16:10

A ja myślę, że mądre głowy w Klubie już dawno oświadczyły, że Ratusz nie konsultuje z nimi kwestii stadionu, a mądre głowy z Ratusza konsekwentnie przedstawiają kolejne wersje do wierzenia dla niemądrych kibicowskich głów i dobrze przy tym się bawią.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#6465 Postautor: Perez » 19 lutego 2019, o 22:02

Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#6466 Postautor: tezetomaniak » 19 lutego 2019, o 22:07

Wiadomo jaki jest dokładnie zakres prac?

samba
Senior

#6467 Postautor: samba » 20 lutego 2019, o 03:32

Akurat bylem wczoraj na stadionie zerknąć co tam się dzieje, wyglada to podobnie do zdjec z kuriera. Niby caly czas jakies prace trwają ale nie znam się na tyle na budownictwie zeby ocenic ile to jeszcze potrwa a w polowie marca wypadaloby juz przygotowywac tor do treningow na grudziadz. Mam nadzieje, że zdążą bo poki co tor to jedna wielka kałuża i góra błota ;d (czyli zdecydowanie pod koło ;p)

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#6468 Postautor: _piotrusss » 20 lutego 2019, o 07:07

Z tego co zauważyłem to:
- zrobili dodatkowe pomieszczenie przy parku maszyn, z wejściem od strony ulicy
- zdemontowali resztę wysokich płotów pomiędzy sektorami
- gdzieniegdzie ułożyli kostkę
- trwają przygotowania pod powiększenie parku, wyglada na to że zajmie trawnik od strony ulicy
- rozebrali kiosk
Andrzej Waligórski

Czarek
Trener

#6469 Postautor: Czarek » 20 lutego 2019, o 07:26

samba pisze:Akurat bylem wczoraj na stadionie zerknąć co tam się dzieje, wyglada to podobnie do zdjec z kuriera. Niby caly czas jakies prace trwają ale nie znam się na tyle na budownictwie zeby ocenic ile to jeszcze potrwa a w polowie marca wypadaloby juz przygotowywac tor do treningow na grudziadz. Mam nadzieje, że zdążą bo poki co tor to jedna wielka kałuża i góra błota ;d (czyli zdecydowanie pod koło ;p)

Wizja braku atutu własnego toru na meczu z Grudziądzem powodu nie przeprowadzenia treningów jest bardzo realna.
PS. Stare kontenery dalej straszą od strony Bystrzycy.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#6470 Postautor: Hans » 20 lutego 2019, o 10:18

Jesli chodzi o tor to prace na samym torze wygladaja dobrze, powinni sie wyrobic max do przyszlego piatku. Chyba, ze cos jeszcze oprocz odplywow beda robic.

Robson
Senior

#6471 Postautor: Robson » 20 lutego 2019, o 10:26

Ale nie uważam, że przyczynią się do tego prace na torze. Teoretycznie o tej porze moģłby leżeć śnieg i z 15 stopni mrozu...

Czarek
Trener

#6472 Postautor: Czarek » 20 lutego 2019, o 11:57

Hans pisze:Jesli chodzi o tor to prace na samym torze wygladaja dobrze, powinni sie wyrobic max do przyszlego piatku. Chyba, ze cos jeszcze oprocz odplywow beda robic.

Chyba jeszcze krawężniki. Powinni robić na 3 zmiany, bo mecz z Grudziądzem jest najważniejszy. Jeśli drużyna "nie wjeździ się" w tor i przegramy pierwsze spotkanie to znajdziemy się w fatalnej sytuacji.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#6473 Postautor: kibicLBN » 20 lutego 2019, o 12:19

Robson pisze:Ale nie uważam, że przyczynią się do tego prace na torze. Teoretycznie o tej porze moģłby leżeć śnieg i z 15 stopni mrozu...

7 stopni mrozu w nocy będzie od piątku ;) Także prawie trafiłeś
https://www.yr.no/sted/Polen/Lublin/Lub ... arsel.html
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

bartollo
Senior

#6474 Postautor: bartollo » 21 lutego 2019, o 00:35

Mogliby postawic jakis masz dla tv. Wkurzajace jest ze tv zajmuje pol sektora na wyjsciu z I luku na tak malym stadionie.

Czarek
Trener

#6475 Postautor: Czarek » 26 lutego 2019, o 12:10

https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... _Kv5WCSqLA
Ze względu na niedostępność toru w Lublinie, władze klubu planują już wcześniej pomóc zawodnikom w zorganizowaniu pierwszych jazd i wspólnie wybrać się na zagraniczne treningi w pierwszym tygodniu marca.

Tłumacząc to na ludzki język: prace na stadionie będą się przeciągać i nawet w przypadku bardzo dobrej pogody wyjazd na lubelski tor nie będzie możliwy.