Karol Baran

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

Re: Karol Baran

#601 Postautor: Flint » 11 sierpnia 2011, o 23:23

W I lidze to on mógł jeździć już w tym sezonie. To raz.

Dwa.
KibicLBN pisze:Mówisz o czeskiej ekstralidze? 8) Przepraszam, ale nie widzę Barana w starciu chociażby z Balińskim, Świderskim czy Miedzińskim o takich asach jak Gollob, Hampel czy Pedersen nie wspomnę...

Karol, gdyby poszedł teraz do ekstraligi, to wykręciłby podobną średnią co Szombierski rok temu, czyli 1.500.

Trzy.
KibicLBN pisze:facet nieraz wyskoczy, ale jest mało stabilny

Przez pierwsze 2 lata też wyskakiwał tylko czasem i był mało stabilny?
Ja rozumiem, że to pewnie miał być jakiś żarcik, i co prawda na mojej twarzy pojawił się uśmiech, ale nazwałbym go raczej uśmiechem z politowaniem.
Wybacz. Nie wstrzeliłeś się w mój humor.:(
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#602 Postautor: istred » 11 sierpnia 2011, o 23:30

Karol, gdyby poszedł teraz do ekstraligi, to wykręciłby podobną średnią co Szombierski rok temu, czyli 1.500.
Czyli niewiele mniej niż robi w II lidze z na Nowaczykach, Pawlaszczykach i Dilgertach.
Ja rozumiem, że to pewnie miał być jakiś żarcik, i co prawda na mojej twarzy pojawił się uśmiech, ale nazwałbym go raczej uśmiechem z politowaniem.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#603 Postautor: tezetomaniak » 11 sierpnia 2011, o 23:39

Flint pisze:Karol, gdyby poszedł teraz do ekstraligi, to wykręciłby podobną średnią co Szombierski rok temu, czyli 1.500.

Sponsorem następnej edycji podpisu zostaje FlintObrazek

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#604 Postautor: Flint » 11 sierpnia 2011, o 23:41

Rozumiem, że nie widzicie różnicy pomiędzy dwoma poprzednimi sezonami, a tym obecnym, prawda?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#605 Postautor: grzesieck » 11 sierpnia 2011, o 23:56

no wlasnie niestety widzimy...
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#606 Postautor: Flint » 12 sierpnia 2011, o 00:01

No właśnie. Gdyby podpisał kontrakt w ekstralidze, to wyglądałoby to tak samo jak w trakcie tych pierwszych dwóch lat. Wiem o tym.;]

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#607 Postautor: RadeKas » 12 sierpnia 2011, o 00:08

A gdzie taka tajemna wiedze o alternatywnych rzeczywistosciach mozna nabyc?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#608 Postautor: Popek » 12 sierpnia 2011, o 00:33

od MojRzesza

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#609 Postautor: Flint » 12 sierpnia 2011, o 00:59

RadeKas pisze:A gdzie taka tajemna wiedze o alternatywnych rzeczywistosciach mozna nabyc?

To proste.
14 lat obczajki jego kariery wystarczyło. Po takim czasie nietrudno wykumać takie rzeczy.;]

Popek pisze:od MojRzesza

Ułaaa. Aleś mi pojechał! Gangster!

Jest mi smutno. :(

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#610 Postautor: tezetomaniak » 12 sierpnia 2011, o 01:05

A pomyślcie jakie wyniki kręciłby Tomasz B. jakby podpisal w elidze ? :shock: Taki talent? :shock:

Awatar użytkownika
Misiejk

#611 Postautor: Misiejk » 12 sierpnia 2011, o 01:19

Kurde, to jeśli robiłby 1,5 w ekstralidze, to dlaczego w Lublinie przegrywał z takimi wymiataczami jak Korolew albo Dilger?
Hmm... A. Łaguta ma średnią 1,46... ciekawe czy dałby radę wycisnąć 1,9 w II lidze ;).
Lubelski Klub Węglowy

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#612 Postautor: Flint » 12 sierpnia 2011, o 02:14

tezetomaniak pisze:A pomyślcie jakie wyniki kręciłby Tomasz B. jakby podpisal w elidze ? :shock: Taki talent? :shock:

Albo dyskutujmy jak inteligentni ludzie, albo nie róbmy tego wcale. Porównujesz gówno do czekolady. Równie dobrze mogłeś zapytać jakie wyniki miałby Plech.

Misiejk pisze:Kurde, to jeśli robiłby 1,5 w ekstralidze, to dlaczego w Lublinie przegrywał z takimi wymiataczami jak Korolew albo Dilger?

To samo co do ziomka wyżej.
A dlaczego Stachyra w tamtym roku wykręcił średnią 1.9, a teraz wozi ogony?
A dlaczego Hans Andersen w tamtym roku jeździł przyzwoicie, a teraz nie?
A dlaczego Kołodziej, który rok temu był jednym z trzech najlepszych zawodników na świecie teraz jeździ w GP jak picza?
A dlaczego Okoniewski dwa lata temu zamulał w Gorzowie, a teraz w Rzeszowie potrafił przyjechać z 18 punktami?
A dlaczego Szombierski w 2008 w II lidze wykręcił średnią 1.333, by po roku przerwy (tak, w 2009 nie wykręcił nawet 0,000, bo nie wystąpił w żadnym meczu. Zdziwionyś?) wykręcić w ekstralidze 1.500?

Jeżeli nie wiecie co może mieć wpływ na takie wyniki, to nie mamy o czym rozmawiać. Popytajcie znajomych. Jak Wam ktoś wytłumaczy i się ogarniecie, to będziemy mogli skończyć dyskusję.

Tobuls
Szkółkowicz

#613 Postautor: Tobuls » 12 sierpnia 2011, o 08:56

Hmmmm To może mnie oświecisz gdyż ja uważam że :
1. Brak kasy na przygotowanie - nie dotyczy - chyba Karol był w najlepszej sytuacji w całej swojej karierze. Przytulił sporo kasy w sezonie i otrzymał sporo kasy na przygotowanie.
2 Kontuzja - nie dotyczy
3 Problemy rodzinne itp - nie wiem ale nie słyszałem o takowych
4 Brak możliwości treningu, jazd - tu i owszem ale na własne życzenie , temat wałkowany i znany
5. Oczywiście jeszcze pozostaje NOWE TŁUMIKI - śmiech, jakoś większości to nie przeszkadza

Co oprócz powyższego może mieć wpływ na taką a nie inną jazdę ?
Według mnie nic tylko olewczy stosunek do tego co się robi czyli słynny brak zajawki co powoduję że jest tu gdzie jest i o ekstralidze z takim podejściem to może tylko śnić, a i I liga na dzień dzisiejszy to za wysokie progi.
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#614 Postautor: mlody26 » 12 sierpnia 2011, o 13:17

Tobuls pisze:5. Oczywiście jeszcze pozostaje NOWE TŁUMIKI - śmiech, jakoś większości to nie przeszkadza

sie nie dziwie ze innym to nie przeszkadza :arrow: http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... -tlumikow/

pulkownik
Junior

#615 Postautor: pulkownik » 22 sierpnia 2011, o 12:34

bardzo ładnie prezentował się Karol :D nawet pobrykał troche dla publiczności

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/08/22/zobacz-relacje-z-turnieju-o-wielka-nagrode-debreczyna-wideo/

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#616 Postautor: Remus » 5 września 2011, o 09:00

Widać że chłopaki szukają jazdy przed Ostrowem gdzie się tylko da. Oby to miało przełożenie na wynik tego meczu.

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/09/05/baran-kontra-bracia-pawliccy-przed-meczem-grindsted-holsted/
Obrazek

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#617 Postautor: Fork » 5 września 2011, o 22:20

trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#618 Postautor: grzesieck » 5 września 2011, o 22:53

ktos zna regulamin ligi dunskiej? w ilu startach te 12 punktow? w 5 czy moze bardziej 8? : P
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#619 Postautor: mlody26 » 5 września 2011, o 22:59

W 6

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#620 Postautor: truskawa » 6 września 2011, o 00:03

Widzów: 2168 :D
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

straho
Junior

#621 Postautor: straho » 6 września 2011, o 07:03

3/4 widzów przyszło zobaczyć zajawke Karola Barana :D :D
Z niczego może być tylko nic.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#622 Postautor: tezetomaniak » 6 września 2011, o 11:49

raczej 90% widzów pierwszy raz spotkała się z nazwiskiem Baran ;]

Davv
Kadrowicz

#623 Postautor: Davv » 6 września 2011, o 14:25

Nazwisko nazwiskiem, ale "zajawka" jest słynna już na całym świecie.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#624 Postautor: radonis » 12 września 2011, o 13:22

Karol potwierdza, że początki współpracy z trenerem Dzikowskim były trudne ale po dotarciu się przynosi ona oczekiwane efekty.

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/09/12/karol-baran-walcze-juz-trzeci-sezon-z-rzedu-o-awans/

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#625 Postautor: Cz@rek » 1 października 2011, o 15:32

Nie wiem czy było ale chyba nie wszyscy na forum zauważyli że Karol chyba ma już dość startów u nas...
Za SF
Lubelski Węgiel KMŻ zwyciężył w czwartek w ostatnim meczu tegorocznych rozgrywek II ligi z Kaskadem Równe 54:36 i awansował do I ligi. Duży udział w sukcesie "Koziołków" miał Karol Baran.
Karol Baran już trzeci rok z rzędu reprezentował Klub Motorowo-Żużlowy Lublin. Wychowanek rzeszowskiej Stali we wszystkich sezonach w barwach "Koziołków" był czołową postacią drużyny, która od początku istnienia w 2009 roku za cel obrała sobie awans do I ligi. Weteran startów pod szyldem KMŻ wraz z kolegami wreszcie dopiął swego i w sezonie 2012 obecny Lubelski Węgiel KMŻ wystartuje na zapleczu Speedway Ekstraligi.

- Ja się bardzo cieszę z awansu. Boję się jednak, że przyszła pora na zmiany, tak że mój staż chyba się zakończył (śmiech). Zobaczymy co będzie, zima pokaże - mówi popularny Carlos.

Początek sezonu był słaby w wykonaniu Lubelskiego Węgla KMŻ. Czara goryczy przelała się po przegranym przez lublinian na własnym torze meczu ze Stokłosa Polonią Piła. Po tamtym spotkaniu klub rozstał się z dotychczasowym szkoleniowcem Rafałem Wilkiem, którego miejsce zajął Grzegorz Dzikowski. Początkowo nowy trener miewiał dość ostre starcia z zawodnikami, jednak ostatecznie udało mu się odbudować ekipę znad Bystrzycy i wywalczyć upragniony awans.

- Początki zawsze są trudne. Na pewno jakieś niesnaski na początku się zdarzały, ale były to zagrania trenera Dzikowskiego, który zna się na żużlu i wydaje mi się, że taka była jego taktyka. Dotarł do nas, zawodników, poukładał drużynę i dzięki temu awansowaliśmy - twierdzi trzydziestoletni żużlowiec.

Kiedy tylko kończą się rozgrywki ligowe, kluby muszą myśleć już o składach na przyszły sezon. Sporym utrudnieniem jest Kalkulowana Średnia Meczowa, która przeszkadza nie tylko trenerom, ale również potrafi bardzo utrudnić życie zawodnikom, zwłaszcza tym z wysoką "biegopunktówką".

- KSM z jednej strony może okazać się dobry, a z drugiej nie bardzo. Działacze będą mieli teraz problemy z budowaniem składów drużyn na przyszły sezon, tym bardziej że w Ekstralidze będzie mógł w zespole startować tylko jeden zawodnik z Grand Prix. Jak już mówiłem, zima pokaże, co będzie dalej - uważa Baran.