Dominik Kubera

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

Re: Dominik Kubera

#601 Postautor: dannie » 14 maja 2025, o 11:55

A dajta spokój z Bastianami. Mamy Jaworskiego, Bańbora, Szmyda
Obrazek

ezbeg
Trener

#602 Postautor: ezbeg » 14 maja 2025, o 12:08

Żeby nie było. Popieram polski skład na juniorce. Mamy z czego wybrać. Jakiś potencjał w nich jest.
Ale kto wie co tam Kępie przyjdzie do głowy :D

KrzysiekS
Senior

#603 Postautor: KrzysiekS » 14 maja 2025, o 12:19

Do czego to doszło. Środek sezonu, a my bardziej o transferach :) Jakby Domin odszedł to już dla nas koniecznością jest zachowanie Przyjemskiego. I w takiej konfiguracji można dać szansę komuś z I ligi (Douglas, Becker?). Co do Bańbora to też mu się chyba kontrakt kończy i jak tak dalej w jego wykonaniu pójdzie to nie wiem czy jest sens walczyć o niego za grube... Idee fixe składu np: 1 Zmarzlik 2 Lindgren 3 Cierniak 4 Underdog z I ligi 5 Vaculik + Jaworski i Przyjemski wygląda konkurencyjnie jak dla mnie. Na pewno nie faworyt, ale powalczyć by mogli. Moim zdaniem jest to ekipa na pierwszą czwórkę. Coś trochę jak z naszym pierwszym złotem. A jakby tak wypalił ten nasz wynalazek to ekscytacja wróci ;) Mnie właśnie najbardziej cieszyło jak goście których wynaleźliśmy zaczynali jechać u nas z pozycji tych słabszych, a tych przypadków było trochę.
Ps. Domin to nie jeździ na MMX?

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#604 Postautor: Perez » 14 maja 2025, o 12:24

Środek? Raczej początek :P
Kępa i Pedersen? Zdziwiłbym się. Raczej optuję za tym co już mamy.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Karamba
Kadrowicz

#605 Postautor: Karamba » 14 maja 2025, o 12:26

Klasyczny przykład to był Mikuś, jeszcze Bartulę 3 razy na jego torze dziabnął .

KrzysiekS
Senior

#606 Postautor: KrzysiekS » 14 maja 2025, o 14:02

Perez pisze:Środek? Raczej początek :P
Kępa i Pedersen? Zdziwiłbym się. Raczej optuję za tym co już mamy.

RACJA :)

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#607 Postautor: boxing » 14 maja 2025, o 17:48

Jeżeli Jacka już u nas w zasadzie nie ma, jeżeli milioner wyciągnie Domina, jeżeli Polonia awansuje i odejdzie Wiktor - to nie możemy składu uzupełniać Beckerem i Douglasem. Nie wiem co się dzieje z Bartkiem Bańborem - rok temu w lidze szału nie było ale były Srebrne Kaski, IMŚ juniorów i parę innych świetnych występów indywidualnych. A teraz lipa w każdej mocniej obsadzonej młodzieżówce. Ale i Małkiewicz po fajnym wejściu przez Wrocław, ochach i achach - spuścił na rok z tonu, a w tym roku fajnie odpalił, więc może podobnie będzie z naszym Bartkiem. Nawet chętnie byłbym za 2 młodymi Bartkami w składzie ale tu warunek pozostania Dominika i zastąpienia Jacka mocną armatą z extraligi. PGE - nie z Metalkasu.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#608 Postautor: kibicLBN » 14 maja 2025, o 19:09

Nie ma też Kuby Kępy i Ziółkowskiego. Wszystkich nam podkupili!
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Flagg
Trener

#609 Postautor: Flagg » 14 maja 2025, o 20:18

Nie no wiadomo, że sobie spekulujemy. Nikt nie wie, czy Dominik odejdzie, wymiana Holdera na Vaculilka to też wciąż tylko plotki i piekarnie.

Ale stawianie znaku zapytania przy Wiktorze jest jak najbardziej zasadne. Wizja powrotu do Bydgoszczy pewnie wciąż jest dla niego bardzo kusząca. Szczególnie, ze razem z Pawełczakiem mogą stworzyć najmocniejszą parę juniorów w lidze i mocno namieszać. I niby z jednej strony Wiktor i jego manager mówili, ze więcej takich umów jak rok temu nie będzie i nie będzie czekania, to tak naprawdę wszystkie karty są w rękach Wiktora. Oczywiście nie oznacza to, ze na pewno postawi taki sam warunek jak rok temu, ale nie można tego wykluczyć. Kępa może się co najwyżej zgodzić albo nie. A jak się nie zgodzi, a Polonia nie awansuje, to każdy z pozostałych 7 klubów weźmie Przyjemskiego z pocałowaniem ręki.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

KrzyczącyK1b1c
Trener

#610 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 14 maja 2025, o 21:59

Flagg pisze:Kępa może się co najwyżej zgodzić albo nie. A jak się nie zgodzi, a Polonia nie awansuje, to każdy z pozostałych 7 klubów weźmie Przyjemskiego z pocałowaniem ręki.

I tym samym Kuba jest niejako "zmuszony" się na to zgodzić, bo odpuszczeniem może bardzo poważnie wzmocnić rywala. Lepszego od Przyjemskiego niestety nie znajdzie nawet wśród zagranicznych juniorów.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#611 Postautor: Gelo » 14 maja 2025, o 22:03

Ponieważ jest realna możliwość odejścia Wiktora w przypadku awansu Polonii Motor nie może odpuścić Dominika. Po prostu nie może.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#612 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 14 maja 2025, o 22:10

Gelo pisze:Ponieważ jest realna możliwość odejścia Wiktora w przypadku awansu Polonii Motor nie może odpuścić Dominika. Po prostu nie może.

Więc pewnie Kuba będzie musiał złamać swoją zasadę i musi zacząć się policytować.

Flagg
Trener

#613 Postautor: Flagg » 14 maja 2025, o 22:21

Kuba raczej udowodnił do tej pory, ze żaden zawodnik nie jest ponad budżet. Nie ważne jaki. Zresztą nie wydaje mi się, żeby to pieniądze w przypadku Dominika były decydujące. Owszem, będą ważnym dodatkiem, ale nie one głównie skłonią go do zmiany klubu. A wtedy nawet licytacja nic nie da.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

KrzyczącyK1b1c
Trener

#614 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 14 maja 2025, o 22:36

Swoją drogą jestem na ile popularność siatkówki w Lublinie i jej ogromne sukcesy w 2025 roku wpływają na zainteresowanie sponsorów lokalnych żużlem. Bo to też może mieć znaczenie przy szukaniu finansów dla Domina.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#615 Postautor: dannie » 14 maja 2025, o 22:48

Powiedzmy to.szczerze. Domin odejdzie, bo w Lublinie (przy Olkach, Julkach, Wilfredach i Bartkach) nie ma szans na zostanie Najlepszym Sportowcem Województwa w plebiscycie Kuriera Lubelskiego ;)
W lubuskim będzie mu łatwiej ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#616 Postautor: Gelo » 15 maja 2025, o 07:42

Konsekwentnie uważam, że Dominik powinien być priorytetem w budowaniu składu - jakiegokolwiek. Nie Zmarzlik. Ale mam przeczucie graniczące z pewnością, że to właśnie Bartek jest teraz oczkiem w głowie Kuby. Nie wiem - tak jak mam sentyment do sezonu 2018 z Ejdżejem tak mam wielki sentyment do sezonu 2022 z Mikkelem.

KrzysiekS
Senior

#617 Postautor: KrzysiekS » 15 maja 2025, o 08:46

No ten sezon 22' oraz sezon awansu były dla mnie No. 1. Może to się powtórzy jak znowu uda nam się coś wielkiego z pozycji słabszego. Może czas pogadać z synem marnotrawnym. Może najtwardsza jest niekoniecznie najłatwiejsza relacja... Może warto dać drugą szansę... Może...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#618 Postautor: Cooper » 15 maja 2025, o 09:05

Gelo pisze:Konsekwentnie uważam, że Dominik powinien być priorytetem w budowaniu składu - jakiegokolwiek. Nie Zmarzlik.

Jakieś twarde argumenty sportowe, marketingowe?

Jest jeszcze jedna sprawa w tym wszystkim - Zmarzlik podpisał na dwa lata, pewnie za gruby hajs. Ja wiem, że wszyscy mają Dominika za kulturalnego, grzecznego chłopaka, ale całe to "zamieszanie" może być równie dobrze tylko ostrą grą pod nowy, największy w karierze kontrakt, również na dłużej. This is speedway.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

L(o)katy
Szkółkowicz

#619 Postautor: L(o)katy » 15 maja 2025, o 09:48

Sporo analogii do sezonu 22'. Wtedy do poziomu Zmarzlika zbliżył się Michelsen (w pewnej części sezonu jadąc nawet lepiej od Zmarzlika), aktualnie to Kubera mocno podgryza pozycję IMŚ. Wtedy wyciągnięto nam ze składu dwóch zawodników, teraz podobnie mówi się o Holderze i Kuberze (nie wspominając już nawet o Przyjemskim). Ciekawe jak Kępa, bogatszy w tamte doświadczenia, rozegra łamigłówkę transferową.
Z plotek (już nawet nie "piekarni" ale raczej zasłyszanych mimochodem pod "budką z piwem") Kępa znalazł antidotum na ofensywę zielonogórską ale ciężkie działa wytoczył z kolei Rusko. Na bank oferty i rozmowy były i z ZG i Wrocławiem, tyle, że my nie znamy ani ich chronologii ani aktualnego stanu. Tęsknię za czasami kiedy wieści transferowe rozgrzewały wyobraźnię w sezonie ogórkowym.
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#620 Postautor: Cooper » 15 maja 2025, o 09:51

L(o)katy pisze:Kępa znalazł antidotum na ofensywę zielonogórską ale ciężkie działa wytoczył z kolei Rusko.

Teraz to mi to lotto ;)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#621 Postautor: Gelo » 15 maja 2025, o 09:53

Argument jest jeden - Dominik jest talizmanem, gwarantem walki w finale. Z Każdym rokiem jest lepszy. Ale marketingowo oczywiście ma się nijak do Zmarzlika. Zgadzam się tutaj z Puką. Finansowo Motor jest w stanie postawić się ofertom każdego klubu w Polsce. Ponieważ to nie moje pieniądze mogę sobie chlapnąć, że wcale nie dziwię się Dominikowi, że walczy ostro o kontrakt życia. Wart jest każdych pieniędzy.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#622 Postautor: Cooper » 15 maja 2025, o 10:02

Gelo pisze:Argument jest jeden - Dominik jest talizmanem, gwarantem walki w finale.

Zmarzlik nie jest?

Nie pytałem, co daje Kubera (bo że dobre punkty i niech że nawet jest "talizmanem" to oczywiste), tylko dlaczego ma być priorytetem przed Zmarzlikiem? I co o tym przesądza.

Kwestia sympatii - ok, rozumiem, spora część lubelskich kibiców mocno się z Dominikiem identyfikuje.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#623 Postautor: istred » 15 maja 2025, o 10:17

Można powiedzieć, że sympatia to całkiem niezłe kryterium do wydawania nie swoich pieniędzy.
Zresztą, gdzieś już to widziałem... i proszę mi tu nie wyjeżdżać z polityką ;)

Awatar użytkownika
Lumpproletariacki
Szkółkowicz

#624 Postautor: Lumpproletariacki » 15 maja 2025, o 13:50

Odnośnie do Wrocławia - u nas, chyba właściwie od reaktywacji, mówi się o atmosferze, warunkach, rozwoju, pieniądzach, ble ble ble, a to Sparta jest tym klubem, który nie traci zawodników, na których im zależy. Kiedy ostatnio odszedł stamtąd ktoś, kogo Wrocław chciał zatrzymać?
Jakieś 2 tygodnie temu usłyszałem, że Domin przedłużony, ale przecież Mikkel też był dogadany i miał zostać ;)

Haron90
Kadrowicz

#625 Postautor: Haron90 » 15 maja 2025, o 14:01

Lumpproletariacki pisze:Odnośnie do Wrocławia - u nas, chyba właściwie od reaktywacji, mówi się o atmosferze, warunkach, rozwoju, pieniądzach, ble ble ble, a to Sparta jest tym klubem, który nie traci zawodników, na których im zależy. Kiedy ostatnio odszedł stamtąd ktoś, kogo Wrocław chciał zatrzymać?
Jakieś 2 tygodnie temu usłyszałem, że Domin przedłużony, ale przecież Mikkel też był dogadany i miał zostać ;)

Wrocek ma zdecydowanie atut lokalizacji. Nie ma co udawać że dla zawodników, którzy mają domy/bazy w tamtej części Polski, nie ma różnicy między 100 a 500km w jedną stronę.