Motor Lublin w sezonie 2021
Re: Motor Lublin w sezonie 2021
Dla mnie Woryna to najgorsza opcja z możliwych. Już bym wolał Rysia Holte, bo jest większa szansa, że zostanie na kolejny sezon. Jedynym atutem projektu Woryna 2021, jest jego wiek i szanse rozwoju. Na ten moment jest znacznie więcej zawodników z większymi umiejętnościami niż on, ale znacznie starszych i mniej perspektywicznych. Tylko problem polega na tym, że w kontekście awansu Rybnika do PGEE 2022 i to czy on ma 25 czy 45 lat nie ma najmniejszego znaczenia. Pewne jest, że Woryna wraca do Rybnika jak tylko ROW wejdzie do PGEE. W takim przypadku jest to bardziej budowanie zawodnika przeciwnikowi, niż jakakolwiek korzyść dla klubu.
To tak, jak byśmy po tym sezonie wybierali pomiędzy Zagarem i Mikkelem, ale mieli pewność, że Mikkel po tym sezonie odejdzie do innego klubu. Dla mnie to żaden wybór.
To tak, jak byśmy po tym sezonie wybierali pomiędzy Zagarem i Mikkelem, ale mieli pewność, że Mikkel po tym sezonie odejdzie do innego klubu. Dla mnie to żaden wybór.
Idąc dalej wątkiem średnio czerstwego pieczywa - leszczynianie w swoim wątku na SB twierdzą, że prawdopodobne jest odejście Kubery. Wcześniejsze plotki i ploteczki, łączą Dominika z Motorem.
O ile na myśl o Przedpełskim to mi cierpnie skóra na głowie, o tyle Kubera to zbyt piękne żeby było możliwe.
O ile na myśl o Przedpełskim to mi cierpnie skóra na głowie, o tyle Kubera to zbyt piękne żeby było możliwe.
Zakładając, że nie ma tematu Kasprzaka na rynku zostali Przedpełski, Woryna i Woźniak - porównywalni pod względem sportowym. Za nimi Buczkowski. Musimy w tym momencie wyjść z założenia, że każdy będzie lepszy od Jamroga i Miesiąca. O Dudkach i Janowskich bym nie myślał.
Rynek jest jaki jest czyli ubogi. Przedpełski byłby lepszy niż Jamrog i Miesiac. O ile w ogóle to prawda. Ciekawy jestem jak stoi sprawa z juniorem.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Kubera w Eleven:
Oczywiście nie jest to równoznaczne z "odchodzę z Leszna", ale zawodnicy, którzy nie planują zmieniać klubu raczej wypowiadają się w innym tonie, typu "Dobrze się tu czuję, wszystko mi odpowiada, będziemy rozmawiać".
Teraz tylko pytanie, czy Kubera po prostu wywiera presję na Unii, by wynegocjować lepsze warunki kontraktu, czy faktycznie rozważa odejście.
życie pisze nam różne scenariusze, ja jeszcze decyzji o przynależności klubowej w sezonie 2021 nie podjąłem...a ludziom którzy piszą rzeczy jak piszą, prosiłbym zająć się tym co jest ważne w sporcie a nie głupotami...
Oczywiście nie jest to równoznaczne z "odchodzę z Leszna", ale zawodnicy, którzy nie planują zmieniać klubu raczej wypowiadają się w innym tonie, typu "Dobrze się tu czuję, wszystko mi odpowiada, będziemy rozmawiać".
Teraz tylko pytanie, czy Kubera po prostu wywiera presję na Unii, by wynegocjować lepsze warunki kontraktu, czy faktycznie rozważa odejście.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Trzeba mieć nierówno pod sufitem, żeby zostać jako 6 senior w Unii Leszno, a 3 zawodnik U24. Ktoś z dwójki Smektała/Kubera odejdzie, bo Leszna nie stać, żeby utrzymać przy takim regulaminie tych 3 zawodników. Rusiecki sam się wkopał.
No to nie ulega wątpliwości. Smyk odjechał już sezon jako senior, Lidsey to oczko w głowie i jednak pięknie odpalił. Z chłopaka będzie pewnie mega kot. Nie ma szans, że wszyscy zostaną. Pytanie na jakich warunkach i kiedy któryś odejdzie. Wiadomo, że Emil i Piter podpisali, Cegła twierdzi, że Janusz zostaje. Została tylko ta trójka U24 i któryś z nich pewnie odejdzie bo przepis o U24 to dla nich teraz manna z nieba i nie ma pewności, że dostaną na wiosnę takie warunki, jakie mogę ugrać teraz. W Lublinie jest (mam nadzieję) idol Dominika, Jarek i pewnie swoje też zdążył młodemu już na temat klubu, organizacji, kibiców powiedzieć. Składa się to wszystko w jeden wniosek, którego boję się napisać głośno żeby nie zapeszyć :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
blajar pisze:No to nie ulega wątpliwości. Smyk odjechał już sezon jako senior, Lidsey to oczko w głowie i jednak pięknie odpalił. Z chłopaka będzie pewnie mega kot. Nie ma szans, że wszyscy zostaną. Pytanie na jakich warunkach i kiedy któryś odejdzie. Wiadomo, że Emil i Piter podpisali, Cegła twierdzi, że Janusz zostaje. Została tylko ta trójka U24 i któryś z nich pewnie odejdzie bo przepis o U24 to dla nich teraz manna z nieba i nie ma pewności, że dostaną na wiosnę takie warunki, jakie mogę ugrać teraz. W Lublinie jest (mam nadzieję) idol Dominika, Jarek i pewnie swoje też zdążył młodemu już na temat klubu, organizacji, kibiców powiedzieć. Składa się to wszystko w jeden wniosek, którego boję się napisać głośno żeby nie zapeszyć :)
Bardzo sensowne.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Raf pisze: Pewne jest, że Woryna wraca do Rybnika jak tylko ROW wejdzie do PGEE. W takim przypadku jest to bardziej budowanie zawodnika przeciwnikowi, niż jakakolwiek korzyść dla klubu.
W kontekście tej wypowiedzi o Worynie i rozważań o startach Kubery u nas co sądzicie o takim tekście z SB?
Z Kubera jak z Woryna. Odejdzie Kolodziej to wroci do Leszna. To nie jest dlugoterminowa inwestycja
A mamy jakieś wyjście? W chwili obecnej (dostępność PL zawodników) to Kubera jest strzałem w 10 bo może i jako Polak i jako U24. A co będzie po roku... Jest opcja na wzięcie = brać! Lepiej gadać o kontynuacji kontraktu niż jego podpisaniu pierwszy raz.
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Slusznie. Juz z Doylem byly wymowki ze tylko na rok to nie ma sensu. Minal rok a Doyle wcale niekoniecznie musi wrocic do Apatora i nawet wydaje sie od tego dosc daleki.
Dla mnie Kubera to bylby wiekszy strzal niz comeback Lamberta. Chlopak daje punkty na wyjazdach i nie ma takich wielkich wahan formy.
Dla mnie Kubera to bylby wiekszy strzal niz comeback Lamberta. Chlopak daje punkty na wyjazdach i nie ma takich wielkich wahan formy.
Wiadomo, ze jeśli Unia zaproponuje Kuberze zbliżone warunki kontraktu (nie tylko pod względem finansowym), to Dominik nigdzie się nie ruszy, wiec Rusiecki ma wszystko w swoich rękach. Tylko, że Leszno nie da całej szóstce gwarancji startów. Pytanie tylko, kogo z tej swojej gromadki cenią najmniej. Lidsey to jest ich autorski projekt i ponoć ulubieniec prezesa, wiec nie ma szans go ruszyć. Smyk ma za sobą już sezon na seniorce. Całkiem udany. I teraz pytanie, czy Rusiecki jest gotowy zaryzykować odstrzelenie Janusza kosztem kolejnego młodego. Kolodziej może i jeździ w kratkę, ale to uznana marka, a Kubera mimo wszystko jest pewną niewiadomą. Gadanie, ze Leszno chce budować zespół na lata w oparciu o Smyka i Kubere jest fajne w mediach, ale liczą się też wyniki tu i teraz. A przy słabszej w 2021 roku juniorce, jechanie do tego 3 x U24 jest mocno ryzykowne. No i mam wrażenie (może mylne), ze to jednak Smyk zawsze był w Lesznie tym "lepszym", a Dominik pozostawał w jego cieniu. To daje jakieś nadzieje, ze tym razem ta akcja się uda.
Zostaje kwestia drugiego Polaka. ten Przedpełski nie wygląda wcale tak źle. Z listy, którą wymieniłem wcześniej pasowałyby mi 3 nazwiska: Pawlicki, Woryna, Przedpełski. Pawlicki zostaje w Grudziądzu, Woryna jednak zapewne wybierze Częstochowę. Jest jeszcze Wozniak, ale on jednak chyba najdroższy z całej tej pakiety, a dodatkowo to strasznie jednowymiarowy zawodnik. Start, kredy i do mety. Jak sie wysunie na więcej jak metr od krawęznika, to go objeżdżaja jak furmankę.
Przedpełski to solidna druga linia. Jego wadą jest brak stabilności. Ma mecze, ze zrobi 10 pkt, a ma takie co robi 1. Ale byłby to niewątpliwy upgrade w stosunku do Jamroga czy Miesiąca.
No to wróci. A jaką mamy alternatywę? Zostawić Bobera i budować go na lata? Martwmy się o sezon 2021. Poza tym w 2022 Zmarzlik w Lublinie (Info 100% :D)
Zostaje kwestia drugiego Polaka. ten Przedpełski nie wygląda wcale tak źle. Z listy, którą wymieniłem wcześniej pasowałyby mi 3 nazwiska: Pawlicki, Woryna, Przedpełski. Pawlicki zostaje w Grudziądzu, Woryna jednak zapewne wybierze Częstochowę. Jest jeszcze Wozniak, ale on jednak chyba najdroższy z całej tej pakiety, a dodatkowo to strasznie jednowymiarowy zawodnik. Start, kredy i do mety. Jak sie wysunie na więcej jak metr od krawęznika, to go objeżdżaja jak furmankę.
Przedpełski to solidna druga linia. Jego wadą jest brak stabilności. Ma mecze, ze zrobi 10 pkt, a ma takie co robi 1. Ale byłby to niewątpliwy upgrade w stosunku do Jamroga czy Miesiąca.
Z Kubera jak z Woryna. Odejdzie Kolodziej to wroci do Leszna. To nie jest dlugoterminowa inwestycja
No to wróci. A jaką mamy alternatywę? Zostawić Bobera i budować go na lata? Martwmy się o sezon 2021. Poza tym w 2022 Zmarzlik w Lublinie (Info 100% :D)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Kalkulacja jest banalnie prosta. Musieliśmy się pozbyć drugiej armaty w drużynie. Zostajemy z dwoma zawodnikami, którzy równie dobrze mogą trzasnąć dwucyfrówkę żeby kilka dni później pojechać mecz jak Mikkel z Czewą. Griszy też zdarzają się wpadki. Wobec braku Zagara wygląda to przeciętnie. Pole do nadrobienia jest w juniorach (tu mam nadzieję na Mateusza) i w u24. Lambo prawdopodobnie został odpuszczony i słusznie - za drogo by to wyszło jak na jeden sezon. A taki Kubera to 3 lata u24. Lepiej się chyba nie da. Pomysł świetny. Z dzisiejszej wypowiedzi Dominika wynika że jest gotowy odejść z Leszna. Wie, że tam walka o skład - u nas pewne starty i status jednego z liderów
- niespokojny
- Trener
To ja za Przedpelskiego juz Cysia wole, GP rider i byli wicemistrzowie swiata u nas odpalaja 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Nie wiem czy ktoś ogląda teraz magazyn Eleven, ale Świącik stwierdził, że żaden z zawodników jeszcze nie odrzucił oferty, nawet Przedpełski. A jak poruszyli temat U24 oraz, że chcą zatrzymać Doyle oraz Lindgrena i Madsena to pojawiło się stwierdzenie od Korosciela, że może dać obywatelstwo polskie Madsenowi, bo i tak już tu mieszka. To prezes stwierdził, że jest on płatnikiem podatków u nas od paru lat i jeszcze o tym porozmawiają, bo chcą wielką trójkę zachować na 2021 :)
Dajcie Łagucie obywatelstwo polskie i mamy rozwiązany brak zawodnika polskiego na 2021 rok, wtedy żadne Cysie, Przedpełskie, Woryny nam nie będą potrzebne ;)
Dajcie Łagucie obywatelstwo polskie i mamy rozwiązany brak zawodnika polskiego na 2021 rok, wtedy żadne Cysie, Przedpełskie, Woryny nam nie będą potrzebne ;)
Akurat w takich rozmowach ważniejsze jest nie to, kto oferty nie odrzucił, a kto ją przyjął. Wypowiedz o Przedpełskim świadczy jedynie o tym, że Pawełek ma oferty z innych klubów i Świącik musi się trochę napocić.
Madsen nie wystartuje na Polskiej licencji. Madsen (podobnie jak Michelsen) ma sporą grupę sponsorów z Danii. Świącik musiałby bank rozbić, żeby przekonać Leona do zmiany licencji. Aczkolwiek słowa o Doyle'u zastanawiające. Choć moze to być tez zwykłe bicie piany
Madsen nie wystartuje na Polskiej licencji. Madsen (podobnie jak Michelsen) ma sporą grupę sponsorów z Danii. Świącik musiałby bank rozbić, żeby przekonać Leona do zmiany licencji. Aczkolwiek słowa o Doyle'u zastanawiające. Choć moze to być tez zwykłe bicie piany
Nawet stwierdził, że to sam Doyle do nich przyszedł, że chce tu zostać. A o Przedpełskim to uśmieszek był przy Toruniu, więc na pewno coś na rzeczy jest.
Ogólnie ten prezes to taki dowcipniś, na poważnie bym go nie brał chyba w żadnej kwestii patrząc na te jego wywiady :)
Ogólnie ten prezes to taki dowcipniś, na poważnie bym go nie brał chyba w żadnej kwestii patrząc na te jego wywiady :)
Ze Doyle sam przyszedł, to jestem w stanie uwierzyć po tym jak go Apator odstrzelił.
Ale nie mam pojęcia jak oni chcą wykorzystać regulamin, zeby go gdzieś upchnąć. Są dwie opcje: 1) obywatelstwo Madsena 2) Odstrzelenie Lidngrena. Obie nierealne jak dla mnie
Ale nie mam pojęcia jak oni chcą wykorzystać regulamin, zeby go gdzieś upchnąć. Są dwie opcje: 1) obywatelstwo Madsena 2) Odstrzelenie Lidngrena. Obie nierealne jak dla mnie
Skoro uważacie, że Kubera to najlepsza opcja to pewnie macie rację.
Po prawdzie to nie wiadomo ile to przetrwa, ale i tak - jako Polak - może być to cenna inwestycja.
Jak ktoś spolszczał Petranowa, Korolewa czy Kesslera to mnie to nie wzruszało - ot tacy średniacy na drugą linię. Jednak jak czytam o tym w przypadku Łaguty czy Madsena to coś mi zgrzyta. To pokazanie, że jakiekolwiek przepisy dotyczące składów zespołów mają wątpliwy sens i może lepszy już ich brak. Ale czy na pewno?
Gelo pisze:A taki Kubera to 3 lata u24.
Po prawdzie to nie wiadomo ile to przetrwa, ale i tak - jako Polak - może być to cenna inwestycja.
Saeyl pisze:To prezes stwierdził, że jest on płatnikiem podatków u nas od paru lat i jeszcze o tym porozmawiają, bo chcą wielką trójkę zachować na 2021 :) Dajcie Łagucie obywatelstwo polskie i mamy rozwiązany brak zawodnika polskiego na 2021 rok, wtedy żadne Cysie, Przedpełskie, Woryny nam nie będą potrzebne ;)
Jak ktoś spolszczał Petranowa, Korolewa czy Kesslera to mnie to nie wzruszało - ot tacy średniacy na drugą linię. Jednak jak czytam o tym w przypadku Łaguty czy Madsena to coś mi zgrzyta. To pokazanie, że jakiekolwiek przepisy dotyczące składów zespołów mają wątpliwy sens i może lepszy już ich brak. Ale czy na pewno?
Ponoć Kułakow w przyszłym sezonie pojedzie jako Polak.
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Jeszcze 2 sezony i trudniej będzie wyciągnąć solidnego obco niż Polaka

Pewnie u24 przetrwa rok. Ale rynek polskich seniorów będzie dalej szczupły. A z kogo czerpać jak nie z mistrza Polski?
A tam szczupły. Madsen, Kułakov, Grisza, Artiom, Emil. A na horyzoncie jeszcze Michailov, Gust, Lambo tez ponoć dziewczynę na Polkę zmienił.
Najpózniej w 2025 roku Elipa z troski o stan zuzla na świecie wprowadzi obowiązek posiadania dwóch obcokrajowców w składzie xD
Najpózniej w 2025 roku Elipa z troski o stan zuzla na świecie wprowadzi obowiązek posiadania dwóch obcokrajowców w składzie xD
-
CKM1946
- Zawodowiec
Saeyl pisze:Nie wiem czy ktoś ogląda teraz magazyn Eleven, ale Świącik stwierdził, że żaden z zawodników jeszcze nie odrzucił oferty, nawet Przedpełski. A jak poruszyli temat U24 oraz, że chcą zatrzymać Doyle oraz Lindgrena i Madsena to pojawiło się stwierdzenie od Korosciela, że może dać obywatelstwo polskie Madsenowi, bo i tak już tu mieszka. To prezes stwierdził, że jest on płatnikiem podatków u nas od paru lat i jeszcze o tym porozmawiają, bo chcą wielką trójkę zachować na 2021 :)
Siedział cymbał około miesiąc cicho i znów wypłynął od 2-3 dni w media i to jeszcze z bardzo dużą pewnością siebie jakby grubego upolował na rynku transferowym.
Flagg pisze:A tam szczupły. Madsen, Kułakov, Grisza, Artiom, Emil. A na horyzoncie jeszcze Michailov, Gust, Lambo tez ponoć dziewczynę na Polkę zmienił.
Śmiejesz się to wszystko realne. Brak szkolenia jak w Lublinie innych nie widać jedynie Tarnów czy Unia L mają swoich