Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 20.06.2010
- niespokojny
- Trener
Re: Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 20.06.2010
Co do relacji 23:20 start Dyma
. Moze dacie juz spokoj Puzonowi 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- kmzlublinfan
- Senior
Puzon był po ciężkich zawodach w Łodzi. Dobrze, że Rymel jest w formie. Szkoda tych jego dwóch upadków, bo wynik byłby większy.

Zdjęcie sezonu. Przynajmniej na Zygmuntowskich.
Taki zawodnik jak Dryml to skarb. A za skarby dużo się płaci
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
Facet ma talent, umiejętności i jaja. Czego chciec więcej? Jest kapitalny jak na II ligę.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Uwierz mi, ze w I bylo by podobnie 
Dryml jk sie troche bardziej wygnie, to niedlugo glowe bedzie mial na wysokosci piasty
Wydaje mi sie, ze Rymel powinien byc prowadzacym pare. Baran pojechal wczoraj bez blysku, no poprawnie, ale jego na pewno stac na wiecej. Szczegolnie mozna mic pretensje do niego za ostatni bieg. To samo dotyczy tez TRR. Mecz byl juz wygrany, ale trzeba sie koncentrowac i walczyc do konca, a tu jakis Lopaczewski ich objezdza.
Moze to i lepiej, ze wygralismy tylko 6. Jest na czym popracowac przed runda finalowa, tak zeby wtedy juz wszystko zagralo.
Wydaje mi sie, ze Rymel powinien byc prowadzacym pare. Baran pojechal wczoraj bez blysku, no poprawnie, ale jego na pewno stac na wiecej. Szczegolnie mozna mic pretensje do niego za ostatni bieg. To samo dotyczy tez TRR. Mecz byl juz wygrany, ale trzeba sie koncentrowac i walczyc do konca, a tu jakis Lopaczewski ich objezdza.
Moze to i lepiej, ze wygralismy tylko 6. Jest na czym popracowac przed runda finalowa, tak zeby wtedy juz wszystko zagralo.
Sezon sezonowi nierówny. W zeszłym roku w pierwszej lidze:
Daugavpils 3 pkt (1,1,1,0)
Gniezno 5 (1,1,2,1,0)
Poznan 12 (1,3,3,2,3)
Rybnik 6 (0,1,2,3)
Ostrow 8 (0,1,1,3,3)
Rybnik (w Rzeszowie) 10 (2,3,0,2,3)
Grudziadz (w Rzeszowie) 10 (3,1,3,2,1)
Ostrów (w Rzeszowie) 8 (1,3,2,w,2)
Taka solidna druga linia, ale raczej nie lider zespołu.
Daugavpils 3 pkt (1,1,1,0)
Gniezno 5 (1,1,2,1,0)
Poznan 12 (1,3,3,2,3)
Rybnik 6 (0,1,2,3)
Ostrow 8 (0,1,1,3,3)
Rybnik (w Rzeszowie) 10 (2,3,0,2,3)
Grudziadz (w Rzeszowie) 10 (3,1,3,2,1)
Ostrów (w Rzeszowie) 8 (1,3,2,w,2)
Taka solidna druga linia, ale raczej nie lider zespołu.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Co do przebiegu wczorajszego meczu, pierwsza rzecz, która się nasuwa to fakt, że w tym upale chłopaki nieźle się namęczyli, nie tylko ze sobą ale przede wszystkim ze sprzętem. Każdy wie, że w takich temperaturach silniki często odmawiają posłuszeństwa. Co do kwestii Puzona - każdy ma czasem słabszy dzień i tyle. Jemu wczoraj nie poszło ale skoro mylą się tacy wirtuozi speedway`a jak Tomek Gollob to nie można nie wybaczyć Puzonowi. Natomiast bardziej niepokoi postawa "Baraniny". Facet jedzie jakby ktoś go do tego zmuszał. Zero błysku, zero waleczności na torze, powiedziałbym, że jedzie bo jedzie. Co gorsza nie jest to jego pierwszy "martwy" mecz. A biorąc pod uwagę, że kasę dostał z klubu na sprzęt, pozostaje pytanie - dlaczego fury nie jadą? Czyżby przesadzone oszczędności w inwestowaniu w sprzęt? Skądinąd jak wróbelki ćwierkają, te oszczędności były na rzecz innych zakupów...
Tak czy owak Karol Baran nie jest tym samym Karolem Baranem, który zdążył nas kibiców przyzwyczaić do nieprzecietnych akcji na lubelskim owalu. Miejmy nadzieję, że na rundę finałową znowu "zaskoczy".
Odrębny temat to "nasi Czesi". Kapitalna postawa Drymla, który udowadnia, że jest jest 100-procentowym profesjonalistą i zdecydowanym liderem. Adrian Rymel nieco gorzej wczoraj od swojego rodaka ale generalnie - kapitalnie:) Tomek Rempała jak zwykle czyli typowo przeciętnie. Juniorzy - tradyjnie nasza pięta achillesowa z wyjątkiem jednego ataku Tadzia, który faktycznie mógł się podobać.
A teraz dwa słowa o tym co dla nas kibiców istotne. Przedsprzedaż biletów miała rozpoczać się o 15-tej (???). Dziwne. Druga sprawa to fakt, że rozpoczęła się kilkanaście minut po 15-tej a spora grupa kibiców w pełnym słoncu stała przed kioskiem słysząc tłumaczenia sprzedawczyni, że "nie ma jeszcze dyrektora" a tym samym nie można ruszyć wcześniej ze sprzedażą biletów. To jest olewanie kibiców i brak szacunku do nas.
Tak czy owak Karol Baran nie jest tym samym Karolem Baranem, który zdążył nas kibiców przyzwyczaić do nieprzecietnych akcji na lubelskim owalu. Miejmy nadzieję, że na rundę finałową znowu "zaskoczy".
Odrębny temat to "nasi Czesi". Kapitalna postawa Drymla, który udowadnia, że jest jest 100-procentowym profesjonalistą i zdecydowanym liderem. Adrian Rymel nieco gorzej wczoraj od swojego rodaka ale generalnie - kapitalnie:) Tomek Rempała jak zwykle czyli typowo przeciętnie. Juniorzy - tradyjnie nasza pięta achillesowa z wyjątkiem jednego ataku Tadzia, który faktycznie mógł się podobać.
A teraz dwa słowa o tym co dla nas kibiców istotne. Przedsprzedaż biletów miała rozpoczać się o 15-tej (???). Dziwne. Druga sprawa to fakt, że rozpoczęła się kilkanaście minut po 15-tej a spora grupa kibiców w pełnym słoncu stała przed kioskiem słysząc tłumaczenia sprzedawczyni, że "nie ma jeszcze dyrektora" a tym samym nie można ruszyć wcześniej ze sprzedażą biletów. To jest olewanie kibiców i brak szacunku do nas.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Jeszcze jedno. Uważam, że Tomek Piszcz zrobiłby wczoraj dużo więcej niż jego imiennik z Tarnowa.
MOTOR LUBLIN
Jakim cudem skoro podczas treningu nawet nie był w stanie nawiązać walki z Rempałą? Nie raz, ale chyba aż w 6 wyścigach. Ja rozumiem wiarę w jego umiejętności ,ale bez przesady.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Maxx pisze:Jeszcze jedno. Uważam, że Tomek Piszcz zrobiłby wczoraj dużo więcej niż jego imiennik z Tarnowa.
a skąd u ciebie taka pewność??
Maxx pisze:Jeszcze jedno. Uważam, że Tomek Piszcz zrobiłby wczoraj dużo więcej niż jego imiennik z Tarnowa.
Gdyby był w pełni sił byłoby to możliwe, ale...
Relacja z Łodzi:
http://www.dzienniklodzki.pl/sport/2831 ... ,id,t.html
Ramzes pisze:
Jak dla mnie tez, po prostu super strzal.
Nawiazujac do wypowiedzi Flinta - czesto dosyc madrze u nas na forum pisales, ale teraz nie widzac meczu troche sie kompromitujesz. Karol lapie punkty na wieeelkim farcie, bardzo sie meczy na torze. Nie ma nawet polowy luzu i frajdy z jazdy, jaka mozemy zaobserwowac na fotce powyzej.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Panowie albo będziemy dyskutować jak ludzie po maturach (chodzi mi o rozumienie tekstu czytanego^^), albo jak dzieciaki z podstawówki.
Czy ja coś piszę o jeździe Karola i Rymela, czy o ich zdobyczach punktowych? Jeśli jest inaczej to ja bym poprosił o jakiś cytat, cobym mógł się na własne oczy przekonać, że się kompromituję.
Ale ok, pojedynczo, proszę się nie pchać.
Rzuć okiem na to co napisałem trochę wyżej. I wskaż mi tych, dla których 8+3 w słabszej formie, w meczu z liderem to mało.
Pamiętaj, że mówię o punktach, a nie o jeździe.
Chyba wg Ciebie i Tobie podobnym.
Karol nigdy nie był, nie jest i pewnie już nigdy nie będzie liderem (pod względem średniej oczywiście) żadnej z drużyn. Co oczywiście nie zmienia faktu, że i tak jest zajebisty.
Uwaga! Ciekawostka. Mój cytat z typera:
Aś mi dopiekł! To Twój jedyny argument?
Bo już mi to chyba z 4x powtarzasz a mi się już nie chce po raz kolejny Ci tego tłumaczyć..
Ale jakim wrzutem? Co jest, nie mam racji, że PUNKTOWO(teraz mam większą pewność, że wszyscy zrozumieją) Karol wypadł lepiej?
Ale po co właściwie zamykał gaz? Żeby jechać parą, czy jak? Bo czegoś tu nie rozumiem.
Nie mów hop.
Dwa słabsze mecze Rymela i będzie u Was dokładnie w tym samym miejscu co teraz Karol. Dam sobie uciąć za to lewe jądro.
O!
I to jest idealny post jeśli chodzi o występ Karola.
Brawo kilar. Już myślałem, że otaczaja mnie tu sami niespokojni.^^
Z tego co mi się obiło o uszy... Nie, inaczej. Jeśli znasz kogoś ze Świętochłowic to proponowałbym Ci jego spytać o profesjonalizm Lukasa.
Jak dla mnie to 8+3 w słabszej formie w meczu z liderem mógłby wozić nawet i na rowerze bez dętek. I z dynamem na tylnej rafce.
O tym to ja pisałem wczoraj, jeszcze przed meczem.;]
Czy ja coś piszę o jeździe Karola i Rymela, czy o ich zdobyczach punktowych? Jeśli jest inaczej to ja bym poprosił o jakiś cytat, cobym mógł się na własne oczy przekonać, że się kompromituję.
Ale ok, pojedynczo, proszę się nie pchać.
niespokojny pisze:Nikt poza Toba dobrego slowa nie powiedzial o wczorajszym meczu Barana - z tych co byli?
Rzuć okiem na to co napisałem trochę wyżej. I wskaż mi tych, dla których 8+3 w słabszej formie, w meczu z liderem to mało.
Pamiętaj, że mówię o punktach, a nie o jeździe.
niespokojny pisze:Przypominam tylko ze gosc mial byc liderem
Chyba wg Ciebie i Tobie podobnym.
Karol nigdy nie był, nie jest i pewnie już nigdy nie będzie liderem (pod względem średniej oczywiście) żadnej z drużyn. Co oczywiście nie zmienia faktu, że i tak jest zajebisty.
Uwaga! Ciekawostka. Mój cytat z typera:
14. Najlepszy jezdziec KMZ Lublin - Tomasz Piszcz (Karol jest zajebisty, ale liderem pod względem średniej nie był nigdy;])
niespokojny pisze:Ni chce mi sie z Toba juz dalej klocic bo jeszcze pamietam twoje wywody na temat napieracza Zielinskiego.
Aś mi dopiekł! To Twój jedyny argument?
Bo już mi to chyba z 4x powtarzasz a mi się już nie chce po raz kolejny Ci tego tłumaczyć..
$korzen$ pisze:Flint tym wrzutem na Rymela to sie dosc mocno skompromitowales
Ale jakim wrzutem? Co jest, nie mam racji, że PUNKTOWO(teraz mam większą pewność, że wszyscy zrozumieją) Karol wypadł lepiej?
$korzen$ pisze:w bodajze 10 biegu Rymel musial doslownie zamykac gaz zeby wogole Baran byl w stanie za nim nadarzyc,
Ale po co właściwie zamykał gaz? Żeby jechać parą, czy jak? Bo czegoś tu nie rozumiem.
$korzen$ pisze:Karol w porownaniu do Rymela jest gleboko w czarnej dupie i nie sadze, zeby to sie nawet do konca sezonu zmienilo.
Nie mów hop.
Dwa słabsze mecze Rymela i będzie u Was dokładnie w tym samym miejscu co teraz Karol. Dam sobie uciąć za to lewe jądro.
O!
kilar pisze:Baran pojechal wczoraj bez blysku, no poprawnie, ale jego na pewno stac na wiecej.
I to jest idealny post jeśli chodzi o występ Karola.
Brawo kilar. Już myślałem, że otaczaja mnie tu sami niespokojni.^^
Maxx pisze:Kapitalna postawa Drymla, który udowadnia, że jest jest 100-procentowym profesjonalistą
Z tego co mi się obiło o uszy... Nie, inaczej. Jeśli znasz kogoś ze Świętochłowic to proponowałbym Ci jego spytać o profesjonalizm Lukasa.
niespokojny pisze:Gdyby nie fuksy jego wynik bylby taki sam jak z Rawiczem - kto widzial ten wie.
Cooper pisze:Karol lapie punkty na wieeelkim farcie
Jak dla mnie to 8+3 w słabszej formie w meczu z liderem mógłby wozić nawet i na rowerze bez dętek. I z dynamem na tylnej rafce.
Cooper pisze:bardzo sie meczy na torze. Nie ma nawet polowy luzu i frajdy z jazdy, jaka mozemy zaobserwowac na fotce powyzej.
O tym to ja pisałem wczoraj, jeszcze przed meczem.;]
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
- Łoptymista
- Trener
a wiesz jak sie maja sprawy ze sprzetem po piatkowym meczu?
Flint pisze:$korzen$ pisze:Flint tym wrzutem na Rymela to sie dosc mocno skompromitowales
Mozesz mi wytlumaczyc od kiedy 8 punktow to jest wiecej niz 9?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Był czas, że w Rzeszowie typy walczyli między sobą o punkty (nie wiem, może nie mieli płacone za bonusy?). Wtedy nauczyłem się traktować 2* jako 3.;]
Nie. Wiem tylko, że zdupcyły mu się 3 silniki. Jak się z nimi upora przekonamy się jutro.;]
Łoptymista pisze:a wiesz jak sie maja sprawy ze sprzetem po piatkowym meczu?
Nie. Wiem tylko, że zdupcyły mu się 3 silniki. Jak się z nimi upora przekonamy się jutro.;]
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
8 + 3
Nie zmienia to faktu, że ich krajówka bije naszą na głowe.
Gdyby nie gigantyczna praca Drymla na pierwszym łuku w swoim drugim biegu, to Dym miałby drugą trójke albo przynajmniej 2 pkt. W ogóle Dym bardzo zgrabnie sobie poczynał. W zasadzie wszyscy u nich kąsają, z najslabszym juniorem włącznie. Juz w drugim starcie Łopaczewski mało co na 5-1 naszych nie powiózł.
Gdyby nie gigantyczna praca Drymla na pierwszym łuku w swoim drugim biegu, to Dym miałby drugą trójke albo przynajmniej 2 pkt. W ogóle Dym bardzo zgrabnie sobie poczynał. W zasadzie wszyscy u nich kąsają, z najslabszym juniorem włącznie. Juz w drugim starcie Łopaczewski mało co na 5-1 naszych nie powiózł.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
truskawa pisze:8 + 3
Sprawa jest prosta. Widać kto inwestuje w sprzęt. To tak jak z czechami. Były dyskusje na temat zarobków Drymla ale nikt nie wspomniał o tym że facet niesamowite pieniądze musi inwestować w sprzęt żeby robić wynik, nawet w drugiej lidze. Naprawdę się dziwie naszym krajowym zawodnikom że tak olewają sprawę. Albo jedziemy o awans i robimy wynik albo trzeba sobie dać spokój. Śmiem twierdzić że nie będzie już drugiej szansy, przy tym składzie i takim sponsorze to musi zaskoczyć. Trzeba tylko bata i pojechać po premii co niektórym. Stop Świętym Krowom!
- niespokojny
- Trener
A Flint dalej bedzie nam tu wciskal ze biale jest czarne itd
1. Bieg Barana: Rymel wykonal robote na luku. Barana na kresce prawie by dopadl Burza. Ale spoko. Tu bylo nawet fajnie.
2. Bieg: Jankowski ''wciaga dupcia'' Barana robiac mu nozyce. Zacina mu sie manetka i Karol dostaje za free 1+1
3. Dyma stawia na luku i wpycha Kowalczyka w bande. Pozniej Dym goni Barana i juz go ma ale Karol ratuje sie zajechaniem mu drogi. Po wyscigu ostrzezenie za niebezpieczna jazde dla Barana.
4. Baran drugi, Jacek pol prostej przed nim.
5. Jeden punkt na koledze z druzyny. Przegrywa z takimi tuzami jak Lopaczewski i Jedrzejewski -najslabsi zawodnicy Orla tego dnia.
Punkty uciulane fartownie. Co z tego ze jazda nie zachwyca skoro dowozi punkciki? A no taka ze kiedys szczescie musi sie w koncu skonczyc. Z rawiczem nie mial tyle sczescia i co? Tomkowi Rempale moze podziekowac ze zrobil 4+1
. Bo zanosilo sie na 0. Jeszcze rozumiem, ze gosc by sie staral. Ale on ostatnio leje na wszystko cieplym moczem. Treningi ma w dupie. Wkurza mnie i pewnie wiekszosc, ze dobry zawodnik olewa sobie temat akurat kiedy najbardziej jest potrzebny. Baran byl kreowany na lidera i na nim mial sie opierac sklad. Wiedzial dobrze o tym przed sezonem, a i pieniazki wzial zeby sie do swojej roli przygotowac. Tymczasem pod koniec rundy zasadniczej okazuje sie, ze do tej pory mielismy tylko II linie a liderow zalatwila nam Bogdanka
. O nieprzygotowaniu sprzetowym to juz mi sie nawet nie chce pisac.
1. Bieg Barana: Rymel wykonal robote na luku. Barana na kresce prawie by dopadl Burza. Ale spoko. Tu bylo nawet fajnie.
2. Bieg: Jankowski ''wciaga dupcia'' Barana robiac mu nozyce. Zacina mu sie manetka i Karol dostaje za free 1+1
3. Dyma stawia na luku i wpycha Kowalczyka w bande. Pozniej Dym goni Barana i juz go ma ale Karol ratuje sie zajechaniem mu drogi. Po wyscigu ostrzezenie za niebezpieczna jazde dla Barana.
4. Baran drugi, Jacek pol prostej przed nim.
5. Jeden punkt na koledze z druzyny. Przegrywa z takimi tuzami jak Lopaczewski i Jedrzejewski -najslabsi zawodnicy Orla tego dnia.
Punkty uciulane fartownie. Co z tego ze jazda nie zachwyca skoro dowozi punkciki? A no taka ze kiedys szczescie musi sie w koncu skonczyc. Z rawiczem nie mial tyle sczescia i co? Tomkowi Rempale moze podziekowac ze zrobil 4+1
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- _piotrusss
- Kadrowicz
Flint. Problem jest w tym, że PUNKTOWO jazdę zawodników może ocenić każdy średnio inteligentny człowiek. Wystarczy wejść na Sportowe Fakty i zobaczyć jakie cyferki mają przy swoich nazwiskach poszczególni zawodnicy. Naprawdę, nie trzeba Twoich 50-zdaniowych postów do takiej, nieskomplikowanej analizy. Polecam troszkę pokory i zrozumienia dla ludzi, którym leży na sercu przyszłość żużla w tym mieście i myślą o czymś więcej niż wybronieniu swoich ulubieńców po kolejnym, kiepskim meczu. Co z tego, że Ty pokażesz, że Baran z bonusami zdobył więcej punktów niż Rymel, co po takiej suchej analizie, skoro każdy kto był na meczu powie Ci, że Rymel jest pewniakiem jakich mało w IIgiej lidze, a Karol Baran jedzie kaszane totalną i póki co Czechowi nie dorasta do... kolan. Powtarzam... trochę pokory, bo przez swój fanatyzm stracisz szacunek na tym forum.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Skąd u mnie pewność, że Piszcz powalczyłby bardziej od Rempały? Pewności nie mam ale znając Tomka i jego serducho do walki mogę się domyślać, że przy dobrych startach (czego brakuje Rempale) mógłby być nieco bardziej skuteczny od Tarnowianina. Gdybania jednak nie ma, są za to fakty i wygrany mecz z Łodzią. Gratulacje za walkę w upale. Czekamy na jutro.
MOTOR LUBLIN
Ramzes pisze:
Taki zawodnik jak Dryml to skarb. A za skarby dużo się płaci
Panowie czy da się gdzieś znaleźć to zdjęcie w większej rozdzielczości?
To pytanie do Wojtka_78. Obawiam się że jest chronione prawami autorskimi
Swoją drogą super fota!! Brawo Wojtek!
Przecież nie chce sobie zrobić z tego billboardu na mieście i jeszcze w jakiś magiczny sposób z niego czerpać korzyści, ale taka rozdzielczość to po prostu kicha. Nawet na tapetę na kompie się nie nadaje.