Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Dużo szkalowania magazynu w C+ było tutaj, więc ten wczorajszy trzeba pochwalić. Dobrze się to oglądało, być może zasługa prowadzącego.
Bardzo fajnie się też Barney wypowiedział o Ratajczaku :)
Bardzo fajnie się też Barney wypowiedział o Ratajczaku :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
kdsz pisze:Jego styl dużo bardziej mnie przekonuje, niż szarpanie się z motocyklem w wykonaniu Kuby Krawczyka, czy sztywna jazda po kredzie Wiktora Przyjemskiego.
Ratajczak kontroluje motocykl, jest w stanie na nim wykonywać manewry, zmieniać płynnie tor jazdy itd. Przyjemski umie jechać szerzej, nie w tym rzecz. On jak wejdzie w łuk tak już jedzie, nie ma panowania nad maszyną, nie potrafi złamać i przyciąć do kredy, a jak wydarzy się coś na torze (zmienna przyczepność, atak rywala) to jest tak nieogarnięty technicznie, że z reguły upada. Defensywie też jeździć mądrze nie umie, no chyba że tak jak w sobotę...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
kibicLBN pisze:kdsz pisze:Jego styl dużo bardziej mnie przekonuje, niż szarpanie się z motocyklem w wykonaniu Kuby Krawczyka, czy sztywna jazda po kredzie Wiktora Przyjemskiego.
Ratajczak kontroluje motocykl, jest w stanie na nim wykonywać manewry, zmieniać płynnie tor jazdy itd. Przyjemski umie jechać szerzej, nie w tym rzecz. On jak wejdzie w łuk tak już jedzie, nie ma panowania nad maszyną, nie potrafi złamać i przyciąć do kredy, a jak wydarzy się coś na torze (zmienna przyczepność, atak rywala) to jest tak nieogarnięty technicznie, że z reguły upada. Defensywie też jeździć mądrze nie umie, no chyba że tak jak w sobotę...
Dlatego też Cierniak, Drabik no i może jeszcze paru innych już seniorów szukali, szarpali i są teraz niezłymi grajkami. A zawodnicy pokroju Wiktor, Misiek co mieli fury podstawie pod nos są gdzie są. Nasz przyszły polonista.... zobaczymy jak zakończy. Mam problem z Kowalskim, taki jest pół na pół:)
- niespokojny
- Trener
Ale ten młody Kowalski ma potencjał. Lepiej wygląda na motocyklu od starszego już w tym momencie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Fajne argumenty pod z góry założoną tezę. Że niby Cierniak czy Drabik nie mieli wszystkiego podstawionego pod nos i poustawianego na start ;););) Kowalski najwięcej z nich miał do przejścia i miał najtrudniejszą drogę. Góra pieniędzy mu trochę ułatwiała wiadomo, ale jeśli chodzi o tajniki żużlowe to najdłuższą drogę przebył z wymienionych.
Zawodnicy z rodzin osadzonych w danym sporcie mają zdecydowanie łatwiejszy start. To jest oczywista oczywistość w każdej dyscyplinie. Ale w żużlu to jest szczególnie ważne, bo wiedza jaka dysza/zębatka jest w zasadzie niedostępna dla chłopaka zaczynającego karierę, a jest to element bezpośrednio przekładający się na wyniki. A im lepsze wyniki, tym więcej środków na inwestycje. Większe inwestycje to coraz lepsze wyniki i w konsekwencji podpisywanie coraz wyższych kontraktów. Wysoki kontrakt to możliwość skonstruowania silnego teamu i tak kula śniegowa się rozpędza. Ale nie trwa to wiecznie, bo z czasem okresy ochronne U21 i U24 się kończą i trzeba rywalizować o miejsce w składzie z chłopakami z zagranicy. Dla gości pokroju Miśkowiaka i Lamparta to będzie brutalna weryfikacja. Obaj bazują wyłącznie na startach i dobrym sprzęcie. Na dobry sprzęt trzeba mieć pieniądze, a te już nie będą płynąć szerokim strumieniem. I jedziemy z kulą śniegową w przeciwnym kierunku.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
kibicLBN pisze: Przyjemski umie jechać szerzej, nie w tym rzecz. On jak wejdzie w łuk tak już jedzie, nie ma panowania nad maszyną, nie potrafi złamać i przyciąć do kredy, a jak wydarzy się coś na torze (zmienna przyczepność, atak rywala) to jest tak nieogarnięty technicznie, że z reguły upada. Defensywie też jeździć mądrze nie umie, no chyba że tak jak w sobotę...
Ehh, ja wiem, że ten weekend nie sprzyja pozytywnym ocenom jazdy Wiktora, ale bez przesady. Moim zdaniem w jeździe zrobił bardzo duże postępy, kojarzę z tego sezonu jego akcje które w myślach skomentowałem "to on tak potrafi?". KK go wczoraj zjechał mocno, niemniej wydaje mi się, że po prostu Wiktor ma bardziej drogę kariery Hampelową przed sobą niż Gollobową. To nic złego i nie świadczy że jest nieutalentowanym drewnem na szybkiej furze.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2025, o 12:10 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Oczywista oczywistość jest że oni też mieli podstawione fury, ale chodzi o styl jazdy. Tak jak każdy przejmujący pałeczkę po przodkach w każdym biznesie ma ułatwiony start, kwestia tylko jak się potoczy dalej...
Cooper pisze:kibicLBN pisze: Przyjemski umie jechać szerzej, nie w tym rzecz. On jak wejdzie w łuk tak już jedzie, nie ma panowania nad maszyną, nie potrafi złamać i przyciąć do kredy, a jak wydarzy się coś na torze (zmienna przyczepność, atak rywala) to jest tak nieogarnięty technicznie, że z reguły upada. Defensywie też jeździć mądrze nie umie, no chyba że tak jak w sobotę...
Ehh, ja wiem, że ten weekend nie sprzyja pozytywnym ocenom jazdy Wiktora, ale bez przesady. Moim zdaniem w jeździe zrobił bardzo duże postępy, kojarzę z tego sezonu jego akcje które w myślach skomentowałem "to on tak potrafi?". KK go wczoraj zjechał mocno, niemniej wydaje mi się, że po prostu Wiktor ma bardziej drogę kariery Hampelową przed sobą niż Gollobową. To nic złego i nie świadczy że jest nieutalentowanym drewnem na szybkiej furze.
No nie powiem żeby nic się nie zmieniło. Ale nie da się ukryć, że Wiktor nie jest przesadnie gibki i elastyczny na motocyklu i jeśli chodzi o swobodę jazdy, płynne zmiany toru jazdy. No są po prostu lepsi w tej kwestii juniorzy i tyle. Pozostałe kwestie sprawiają, że Wiktor jest od nich lepszy, a przede wszystkim skuteczniejszy . Ogarniętych żużlowców wchodzi do stawki coraz mniej i może się okazać, że ten Wiktor który nigdy techniką nie zachwycał, poprawi ją nieco i wystarczy to żeby być w przyszłości medalistą SGP i to kilkukrotnie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Wiktor chyba powinien pomyśleć o zmianie zajęcia.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Myśli. Ma dosyć prężnie działający kanał na YT wraz z żoną.
Coś kibice Włókniarza piszą, że jest zdecydowanie sprawniejszym posiadaczem mieszkań niż żużlowcem. Do niedawna handlował etui na srajfona.
Rzeszów prawdopodobnie zatrzyma Rew, więc z racji paszportu szansa na kontrakt wzrosła, ale to może być ostatni śpiew
Woryna wygląda dziś lepiej od Vaculika. Motor 2026 to będzie hydra ;)
Woryna jeździ strasznie głupio i chaotycznie. Jest szybszy a kantuje motocykl. Coś czuję, że to będzie Buczek 2.0 w Motorze. Bez tragedii ale i bez szału.
Buczek zrobił niecale 1.3, poza jednym półfinałem to była tragedia
Dokładnie takie samo wrażenie odniosłem (porównanie z Buczkiem). Łamanie kilka razy w łuku, wygibasy i żadnego z tego pożytku.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Tylko pytanie czy Woryna będzie u nas? Jeśli Włókniarz straci Pawlickiego to zrobi dużo a nawet bardzo dużo, żeby Kacpra u siebie zatrzymać inaczej kibice Świącika na taczkach wywiozą.
dajcie spokój, może i więcej efektów niż punktów (w sumie to ma 13+2 w 6), ale walczy z zawodnikami GP na ich torze. Buczkowski to zawodników GP oglądał 50m przed sobą
Świącik rok temu dał prywatne pożyczki żeby ratować klub, nie zdziwie się jak wystawi jakiegoś słupa (jak Półtorak) żeby pozbyć się problemu, szczególnie że rozbierają mu skład z każdej strony
toinoja pisze:Tylko pytanie czy Woryna będzie u nas? Jeśli Włókniarz straci Pawlickiego to zrobi dużo a nawet bardzo dużo, żeby Kacpra u siebie zatrzymać inaczej kibice Świącika na taczkach wywiozą.
Świącik rok temu dał prywatne pożyczki żeby ratować klub, nie zdziwie się jak wystawi jakiegoś słupa (jak Półtorak) żeby pozbyć się problemu, szczególnie że rozbierają mu skład z każdej strony
Nie wiem czy Woryna będzie u nas. Takie są plotki. Patrzę na niego pod tym kątem jakby był. Nie trawię go ale trzeba oddać, że akurat w Gorzowie zawsze mu leży. Ale sadzi babole niestety. Może jazda ze Zmarzlikiem mu pomoże
Woryna musiał zainstalować jakiś upgrade od kiedy łączą go z Lublinem....Może Kępa mu wyznaczył średnią biegową do osiągnięcia żeby kontrakt wszedł w życie ;-)
Kępa głupi nie jest załatwi mu kogoś pokroju Lewickiego do boksu i będzie jechał jak jeden z liderów.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Nie liczyłbym na to.
Na co? Na to, że załatwi kogoś do boxu czy na to, że będzie jechał jak lider?
asid73 pisze:Na co? Na to, że załatwi kogoś do boxu czy na to, że będzie jechał jak lider?
No jedno i drugie.
Woryna to jest profesjonalista, a nie junior, który potrzebuje teamu. Kępa może pomoc z dojściami do tunerów, może pomóc w sensie doradztwa (nie on sam, ale poprzez sztab), ale na pewno nie będzie ustawiać komuś boksu, bo nigdy tego nie robił.
O Kacpra bym sie nie martwił. Jeśli bedzie robić 8-9 punktów na mecz, to będzie wręcz super. Jeśli w ogóle dołączy do nas.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski