Stadion
Re: Stadion
Ja słyszałem że to dzięki Markowi tylko i wyłącznie a właściwie jego ukladom z tymi, którzy do tej pory stali nieprzejednanym murem za kratami. Ale ile w tym prawdy to nie mogę powiedzieć.Myślę, że swoje dołożył też prezydent a i niewykluczone, że Krzysiek też maczał w tym palce.
Wszelkie zaś pisma z klubów żużlowych i piłkarskich od kilkunastu lat policja ma bardzo głęboko gdzieś.
Wszelkie zaś pisma z klubów żużlowych i piłkarskich od kilkunastu lat policja ma bardzo głęboko gdzieś.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
to jest kolejny przykład, że żyjemy w kraju w którym liczą się znajomości, nazwisko czy pieniądze...
Innymi słowy żyjemy w kraju takim jak każdy inny.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
To tylko powrót do normalności a jestem w szoku jakby wybudowali coś niesamowitego
To jak upadek muru berlińskiego !
Przyzwyczaiłem się do oglądania wyścigów przez to dziadostwo,
ale to ważniejsze dla mnie niż kontrakt Jelenia, Miśkowiaka czy Kuciapy,
kraty na stadionie to chore i całe szczęście, że ktoś zrobił z tym porządek.
Jeśli są potrzebne jakiejś dyscyplinie to znaczy że nie powinno się w Polsce organizować
w niej profesjonalnych rozgrywek do czasu kiedy taka potrzeba będzie.
Podziękowania dla wszystkich którzy się przyczynili.
Teraz czekam kiedy ponumerują miejsca biletowane.
A za kolejną dekadę może na skrócenie toru i zamknięcie trybunami.
To jak upadek muru berlińskiego !
Przyzwyczaiłem się do oglądania wyścigów przez to dziadostwo,
ale to ważniejsze dla mnie niż kontrakt Jelenia, Miśkowiaka czy Kuciapy,
kraty na stadionie to chore i całe szczęście, że ktoś zrobił z tym porządek.
Jeśli są potrzebne jakiejś dyscyplinie to znaczy że nie powinno się w Polsce organizować
w niej profesjonalnych rozgrywek do czasu kiedy taka potrzeba będzie.
Podziękowania dla wszystkich którzy się przyczynili.
Teraz czekam kiedy ponumerują miejsca biletowane.
A za kolejną dekadę może na skrócenie toru i zamknięcie trybunami.
Oby tylko nie wróciły po zawodach.
Ale to i tak super wiadomość i niespodzianka dla kibiców,nie sądziłem że jednak się uda choć słyszałem
o tych zamiarach
Ale to i tak super wiadomość i niespodzianka dla kibiców,nie sądziłem że jednak się uda choć słyszałem
o tych zamiarach
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
sting126 pisze:Wyraznie widac, ze kraty zostaja w miejscu sektora gosci
Cz@rek pisze:Oby tylko nie wróciły po zawodach.
Kraty na czas meczu 12 października będą zdemontowane na wszystkich sektorach, natomiast po meczu będą zamotnowane ponownie jedynie na sektorze kibiców gości.
Ostatnio zmieniony 7 października 2013, o 01:22 przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.
Talmai pisze:Teraz czekam kiedy ponumerują miejsca biletowane.
A za kolejną dekadę może na skrócenie toru
Twoj post b madry, popieram, nie krata a potencjalna kara powinna chronic ludzi, ale wyjatku powyzej nie bardzo rozumiem. Rozjasnisz?
-
arturek111
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Koper pisze:sting126 pisze:Wyraznie widac, ze kraty zostaja w miejscu sektora gosciCz@rek pisze:Oby tylko nie wróciły po zawodach.
Kraty na czas meczu 12 października będą zdemontowane na wszystkich sektorach, natomiast po meczu będą zamotnowane ponownie jedynie na sektorze kibiców gości.
Witam
Mam inną propozycję - dogadać się z gospodarzem Stadionu START, aby wypożyczyli dach na budynku który znajduję się za parkingiem dla traktorka i polewaczki (żółty budynek) - swojego czasu odbył sie nawet koncert jakiegoś bendu. Oczywiście można a nawet taka potrzeba by była wykorzystanie zdemontowanych krat, i strefa kibiców gości załatwiony. I temat załatwiony. A tak z drugiej strony byłem dzisiaj na Stadionie - piękny jest Świat bez krat.
Pozdrawiam
arturek111 pisze: swojego czasu odbył sie nawet koncert jakiegoś bendu.
IRA na tzw. Speedway Show. Pierwsze zawody przy reflektorach teatralnych świetne, głównie ze względu na atmosferę. Drugie - beznadziejne
Każdemu jego Everest...
-
arturek111
- Szkółkowicz
- Kontakt:
ermen pisze:arturek111 pisze: swojego czasu odbył sie nawet koncert jakiegoś bendu.
IRA na tzw. Speedway Show. Pierwsze zawody przy reflektorach teatralnych świetne, głównie ze względu na atmosferę. Drugie - beznadziejne
Dzięki za przypomnienie,
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Manitou pisze:Dziwne tylko, że to się dzieje tak jakoś po cichaczu... Mam nadzieję, że lubelscy dziennikarze ustalą kto, co i dlaczego. Fajnie byłoby wiedzieć czyj to sukces
Ustalili:
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/10 ... ,id,t.html
" – Robimy to dla lubelskiego sportu i dla kibiców, którzy od 18 lat nie oglądali w naszym mieście dobrego żużla. My tego wszystkiego po zawodach nie zabierzemy. To zostanie i będzie dalej służyło żużlowcom – podkreśla Marek Kępa, współorganizator test-meczu."
Podsumowane ...
tapatalked
Podsumowane ...
tapatalked
Użytkownik Talami
Dobrze, że nie Salami 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Tymczasem na stadionie troche sie dzieje. Kępa nadzoruje prace przy torze. Odsłonięte zostały dmuchawce, żeby ciężki sprzęt mógł wybrać spod nich nawierzchnię.
Kilka zdjec zrobilem specjalnie z najnizszych rzedow trybun, zeby sobie przypomniec jak widzac tor bez "posrednictwa" krat.

Robione z pierwszego rzędu krzesełek. Tor podany jak na tacy i nic go nie przysłania.

Niestety, wysokie kraty pomiędzy sektorami zostają

Dobry, kratowy gust wizytówką naszych urzedasow:

Po 15(?) latach to miejsce znów nadaje się do dobrego oglądania walki w pierwszym wirażu

Wiszą już pierwsze reklamy sponsorów

Mają rozmach

Trwa skladanie boksow dla zawodnikow:

Kilka zdjec zrobilem specjalnie z najnizszych rzedow trybun, zeby sobie przypomniec jak widzac tor bez "posrednictwa" krat.

Robione z pierwszego rzędu krzesełek. Tor podany jak na tacy i nic go nie przysłania.

Niestety, wysokie kraty pomiędzy sektorami zostają

Dobry, kratowy gust wizytówką naszych urzedasow:

Po 15(?) latach to miejsce znów nadaje się do dobrego oglądania walki w pierwszym wirażu

Wiszą już pierwsze reklamy sponsorów

Mają rozmach

Trwa skladanie boksow dla zawodnikow:

co odgradza park maszyn od ulicy/chodnika? jest tam jakas siatka? jezeli tak to jakas taka marniutka chyba...
a zdjecia ciesza, ja musze przyznac, ze juz nie pamietam jak sie ogladalo zuzel bez krat
a zdjecia ciesza, ja musze przyznac, ze juz nie pamietam jak sie ogladalo zuzel bez krat
METHANOL ADVENTURE TEAM
Świat bez krat... Teraz jeszcze walka o obniżenie siatek między sektorami i będziemy się czuli na stadionie jak wolni ludzie 
A reklama PKP Cargo w tej chwili nie dziwi. Właśnie dziś rozpoczęły się zapisy na akcje spółki w ramach oferty publicznej.
A reklama PKP Cargo w tej chwili nie dziwi. Właśnie dziś rozpoczęły się zapisy na akcje spółki w ramach oferty publicznej.
Każdemu jego Everest...
Ja się najbardziej cieszę, że w końcu udowodniono, że w Lublinie też się da jeśli tylko ktoś ogarnięty się za temat weźmie.
I czołowych żużlowców można do Lublina sprowadzić.
I kraty można usunąć.
I zrobić park maszyn, za który przynajmniej wstydzić się nie będziemy musieli.
I kraty można usunąć.
- niespokojny
- Trener
Ta srebna krata to jakaś porażka. Pasuje tam jak kwiatek do korzucha. Właściwie to czemu ona tam służy? Szkoda że te kraty w sektorówkach są, mogłyby być trochę niższe bo nakładają się na siebie i słabo widać wejście w drugi łuk albo w ogóle nie widać. No ale zobaczymy i tak jest duży postęp 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Kepie za to wszystko nalezy sie mega owacja na stojaco, w tej kwestii nie mozemy zawiesc.
$korzen$ pisze:Kepie za to wszystko nalezy sie mega owacja na stojaco, w tej kwestii nie mozemy zawiesc.
Pełna zgoda. Nie można też zawieść w kwestii dopingu dla reprezentacji. Doświadczenie z DPŚ i GP pokazuje, że jeśli za doping nie weźmie się zorganizowana grupa miejscowych kibiców to tego dopingu prawie nie ma.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
istred napisał
Ja się najbardziej cieszę, że w końcu udowodniono, że w Lublinie też się da jeśli tylko ktoś ogarnięty się za temat weźmie.
I kraty można usunąć.
Tak, tylko jest różnica taka jedna mała. To jest tylko jeden mecz pokazowy a nie liga, w której musisz odjechać 18 spotkań. Nie ma porównania bo i cel imprezy wyjątkowy - charytatywny itd. Liga to inna bajka, nawet tylko pierwszoligowa.
Co do krat to dobrze, że ich nie ma wreszcie, podwaliny pod to przygotował Kmż, męczył, nękał odpowiednie instytucje, zdobywał dokumenty, opinie na ten temat. Turniej ze znanymi osobami w roli organizatorów na szczęście przeważył o końcowym sukcesie, bo presja w związku z tym była ogromna i kraty padły z wielkim hukiem. Kibice też przecież domagali się usunięcia krat, więc swój udział tez pewnie mają
Wszyscy wspólnie osiągnęli sukces i to się liczy najbardziej.
Reszta prac na stadionie, które zostały wykonane jak choćby zwykłe pomalowanie czegokolwiek, pokazuje tylko jak Mosir do tej pory się nie wysilał, a przecież jako zarządzający obiektem powinien, niezależnie od rangi imprez, starać się aby lubelscy kibice nie czuli się jak w skansenie i to w obdartym i brudnym.
I kraty można usunąć.
Tak, tylko jest różnica taka jedna mała. To jest tylko jeden mecz pokazowy a nie liga, w której musisz odjechać 18 spotkań. Nie ma porównania bo i cel imprezy wyjątkowy - charytatywny itd. Liga to inna bajka, nawet tylko pierwszoligowa.
Co do krat to dobrze, że ich nie ma wreszcie, podwaliny pod to przygotował Kmż, męczył, nękał odpowiednie instytucje, zdobywał dokumenty, opinie na ten temat. Turniej ze znanymi osobami w roli organizatorów na szczęście przeważył o końcowym sukcesie, bo presja w związku z tym była ogromna i kraty padły z wielkim hukiem. Kibice też przecież domagali się usunięcia krat, więc swój udział tez pewnie mają
Reszta prac na stadionie, które zostały wykonane jak choćby zwykłe pomalowanie czegokolwiek, pokazuje tylko jak Mosir do tej pory się nie wysilał, a przecież jako zarządzający obiektem powinien, niezależnie od rangi imprez, starać się aby lubelscy kibice nie czuli się jak w skansenie i to w obdartym i brudnym.
Aż szkoda że to nie KMZ nie organizuje tego meczu. Na pewno wszystko byłoby jeszcze lepsze i piekniejsze i bardziej zorganizowane. Jakim cudem nasz prezes nie wpadł na taki wspaniały pomysł jak ten mecz? Nie przeszło mu przez głowę organizacja tego meczu? Tyle splendoru uciekło! Jaka szkoda. A tak Kępa i Cugowski pokazali że można bez problemu tyle rzeczy załatwić dla żużla. I w 2-3 miesiące. Ale najważniejsze, że to włąściwie KMŻ zaczął i gdyby nie te pisma od nie wiadomo kiedy to nic by sie nie udało załatwić. Gdyby nie KMŻ to kraty byłyby dalej.
M
M
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
Napisał to ktoś wyżej, ale powtórzę. jeden mecz takiej rangi zorganizować nie jest łatwo, ale to nic w porównaniu do zorganizowania CAŁEGO SEZONU W I LIDZE. Tutaj już Kępa i Cugowski nie kwapią się do działania w KMŻ - doskonale wiedzą dlaczego.
Proste myślenie - kiedy łatwioej wyciągnąć kase od sponsora?
1. Daj 50 tys,. to przyjedzie mistrz świata, a za kase innych przyjedzie jeszcze reprezentacja i kilku innych IMŚ czy IMŚJ.
2. Daj 50 tys to podpiszemy kontrakt z Danielem Jeleniewskim. (Chociaż to chyba za mało jak na Jelenia ;p)
No to jak?
Proste myślenie - kiedy łatwioej wyciągnąć kase od sponsora?
1. Daj 50 tys,. to przyjedzie mistrz świata, a za kase innych przyjedzie jeszcze reprezentacja i kilku innych IMŚ czy IMŚJ.
2. Daj 50 tys to podpiszemy kontrakt z Danielem Jeleniewskim. (Chociaż to chyba za mało jak na Jelenia ;p)
No to jak?
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Ale o co w ogóle ta dyskusja?
Kępa zorganizował mecz? Zorganizował.
Załtwił usunięcie krat? Załatwił.
Ściągnął najlepszych żużlowców na świecie do Lublina? Ściągnął.
Jakby nie patrzeć zrobił rzeczy, które w Lublinie były do nierealne do osiągnięcia od czasów Nielsena.
A Sprawka? Meczu nie zorganizował, krat nie załatwił i człówki światowej nie ściągnął, więc po co w ogóle wspominać o nim przy okazji tego święta? Niech grzecznie usiądzie na betonie lub krzesełki, przygląda się i uczy jak wygląda wielki speedway. Może w końcu złapie żużlowego bakcyla.
Kępa zorganizował mecz? Zorganizował.
Załtwił usunięcie krat? Załatwił.
Ściągnął najlepszych żużlowców na świecie do Lublina? Ściągnął.
Jakby nie patrzeć zrobił rzeczy, które w Lublinie były do nierealne do osiągnięcia od czasów Nielsena.
A Sprawka? Meczu nie zorganizował, krat nie załatwił i człówki światowej nie ściągnął, więc po co w ogóle wspominać o nim przy okazji tego święta? Niech grzecznie usiądzie na betonie lub krzesełki, przygląda się i uczy jak wygląda wielki speedway. Może w końcu złapie żużlowego bakcyla.