Sparringi 2006
NO no jestem pełen podziwu dla naszych. Obie drużyny jechały w okrojonych składach. My w dodatku na wyjeździe i z juniorami o wiele gorszymi od tych z leszna. Gdyby w 13 biegu było odwrotnie, mieli byśmy remis z drużuną ekstraligową. Mimo wszystko wynik i tak bardzo dobry. Oby Świst jeździł tak już do końca sezonu.

Unia Leszno 49-41 TÅ» Lublin
Miskowiak 0,3,2,3,3 -11
Jurga 3,1,1,2,1 -8
Dobrucki 2,3,3,3 -11
Hougaard 0,0,1 -1
Kajoch 3,1,2,0,0 -6
Bali jn. 2,1,1,0 -4
Nowaczyk(goscinnie) 2,3,0,3 -8
Knapp 1,,2,1,2,2 -9
Jeleniewski 2,1,3,0,3-9
Åšwist(w plastronie UNII) 3,2,3,2,2 -12
Karpow 1,1,0,1 -3
Rempała 3,2,2,1,1 -9
Michaluk 0,,0,0,0 -0
Miskowiak 0,3,2,3,3 -11
Jurga 3,1,1,2,1 -8
Dobrucki 2,3,3,3 -11
Hougaard 0,0,1 -1
Kajoch 3,1,2,0,0 -6
Bali jn. 2,1,1,0 -4
Nowaczyk(goscinnie) 2,3,0,3 -8
Knapp 1,,2,1,2,2 -9
Jeleniewski 2,1,3,0,3-9
Åšwist(w plastronie UNII) 3,2,3,2,2 -12
Karpow 1,1,0,1 -3
Rempała 3,2,2,1,1 -9
Michaluk 0,,0,0,0 -0
Ostatnio zmieniony 7 maja 2006, o 18:11 przez Pils, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Speedway-Mati pisze:Pils pisze:Åšwist(w plastronie UNII) 3,2,3,2,2 -12
A dlaczego w plastronie Unii jeżeli można spytać![]()
![]()
Z nieoficjalnych źródeł wiadomo, że Unia zabiega o pozyskanie Śwista, ponoć ma zastąpić Adamsa
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
-
sledzio
Porażki z juniorami z Leszna - może bez nazwiska ale Leszno zawsze miało niezłych juniorów - nie cieszą, ale już walka i to nieraz zwycięzka z Dobruckim i Miśkowiakiem na ich torze może cieszyć. Ogólnie cieżko coś powiedzieć bo to był sparing, dopasowywanie sprzętu, próbowanie ustawień itp, ale pozytywnie Świst, rozczarował natomiast Rempała - tak słabo na torze, na którym jeździł przez tyle lat... 
Ogólnie pojechaliśmy nieźle.
Wygrywaliśmy większość startów co na obcym torze nie zdarza się często.Nawet Maciek w pierwszym biegu do wyjścia z 1 łuku jechał przed Balińskim jr.
Świst poza błędem w 15 biegu - pojechał za szeroko robiąc miejsce Miśkowiakowi - zaczyna WRESZCIE pokazywać, że potrafi jeździć.
Jeleń fajny bieg 8 walka z Kajochem i bieg 14 z Grzechem na 5:1 chociaż tak nie powinna wyglądać jazda parą
Knapp - czegoś tu jeszcze brakuje, Rempała z biegu na bieg słabiej.
Miśkowiak poza swoim 1 biegiem bardzo szybki tak samo jak Dobrucki, który po przegranych startach atakami na wirażach wychodził na 1 miejsce.Jedynie Świst nie dał się Mu wyprzedzić.
Kajoch i Jurga na swoim torze poczynali sobie bardzo ładnie, Duńczyk w Unii baaardzo słabo.
Wygrywaliśmy większość startów co na obcym torze nie zdarza się często.Nawet Maciek w pierwszym biegu do wyjścia z 1 łuku jechał przed Balińskim jr.
Świst poza błędem w 15 biegu - pojechał za szeroko robiąc miejsce Miśkowiakowi - zaczyna WRESZCIE pokazywać, że potrafi jeździć.
Jeleń fajny bieg 8 walka z Kajochem i bieg 14 z Grzechem na 5:1 chociaż tak nie powinna wyglądać jazda parą
Knapp - czegoś tu jeszcze brakuje, Rempała z biegu na bieg słabiej.
Miśkowiak poza swoim 1 biegiem bardzo szybki tak samo jak Dobrucki, który po przegranych startach atakami na wirażach wychodził na 1 miejsce.Jedynie Świst nie dał się Mu wyprzedzić.
Kajoch i Jurga na swoim torze poczynali sobie bardzo ładnie, Duńczyk w Unii baaardzo słabo.
-
sledzio
portek pisze:sledzio pisze:Z takim skladem jakim wystąpila Unia to powinniśmy wygrac to spotkanie gdy Unia wystąpila tylko z dwoma zawodnikami z pierwszego skladu a gdyby pojechali w pełnym to nie wiem czy 20 pkt byśmy zdobyli
Pozdro
o masztrzeba sie cieszyc z tego co sie ma
![]()
Mi tam nic nie jest do cieszenia !
-
katrin
To był tylko sparing, nie chodzi tutaj o wynik, ponieważ Unia była w bardzo mocno okrojonym składzie, narazie niestety odstajemy od Zielonej Góry i Ostrowa, przede wszystkim organizacyjnie, Lublina nie stać na ekstraligę, klub nie jest przygotowany to jest wielka przepaść tylko nikt nie odważy się tego powiedzieć, co roku jest to samo, będziemy się może cieszyć bo wygramy u siebie mecze z Zielonką i Ostrowem, może nawet zajmiemy trzecie miejsce, które da nam baraż...Czy chcielibyście w Lublinie ekstralige tylko po to żeby powtórzyć wyniki Rybnika z tego sezonu, bo ja osobiście nie bardzo.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
katrin pisze:Czy chcielibyście w Lublinie ekstralige tylko po to żeby powtórzyć wyniki Rybnika z tego sezonu, bo ja osobiście nie bardzo.
Absolutnie nie porownywalbym Rybnika do Lublina, to dwie rozne sytuacje, mozna porownywac jak sobie radzi Rzeszow po awansie a nie Rybnik ktory nagle wszedl do extraligi z przygotowaniem pierwszoligowym. Uwazam ze rzeczywiscie daleko nam do samego awansu ale gdyby ten zostal uzyskany nie uwazam ze bylibysmy skazani na same porazki, zupelny inny kaliber sponsoringu mozna byloby przygotowac moim zdaniem, tak wiec jak dla mnie takiemu osrodkowi jak Lublin trudniej jest awansowac niz pozniej powalczyc w extralidze. Trudno nam po prostu tak finansowo byc mocnym juz na poziomie pierwszej ligi tak jak bylo to np. z Gdanskiem 2 lata temu, z Gorzowem czy nawet Rzeszowem i Ostrowem rok temu czy tez w tym roku z Ostrowem i Zielona Gora. Gdyby udalo sie awansowac moim zdaniem pod tym wzgledem sytuacja mogloby sie znaczaco zmienic, moze sie myle ale takie jest moje zdanie.
-
katrin
Koper pisze:katrin pisze:Czy chcielibyście w Lublinie ekstralige tylko po to żeby powtórzyć wyniki Rybnika z tego sezonu, bo ja osobiście nie bardzo.
Absolutnie nie porownywalbym Rybnika do Lublina, to dwie rozne sytuacje, mozna porownywac jak sobie radzi Rzeszow po awansie a nie Rybnik ktory nagle wszedl do extraligi z przygotowaniem pierwszoligowym. Uwazam ze rzeczywiscie daleko nam do samego awansu ale gdyby ten zostal uzyskany nie uwazam ze bylibysmy skazani na same porazki, zupelny inny kaliber sponsoringu mozna byloby przygotowac moim zdaniem, tak wiec jak dla mnie takiemu osrodkowi jak Lublin trudniej jest awansowac niz pozniej powalczyc w extralidze. Trudno nam po prostu tak finansowo byc mocnym juz na poziomie pierwszej ligi tak jak bylo to np. z Gdanskiem 2 lata temu, z Gorzowem czy nawet Rzeszowem i Ostrowem rok temu czy tez w tym roku z Ostrowem i Zielona Gora. Gdyby udalo sie awansowac moim zdaniem pod tym wzgledem sytuacja mogloby sie znaczaco zmienic, moze sie myle ale takie jest moje zdanie.
Zgadzam się, że jeżeli awansujemy to ekstraliga będzie nasza, tylko trzeba będzie się wzmocnić klasowymi zawodnikami. Ale przede wszystkim u nas organizacja jest fatalna, stadion wymaga remontu, cała infrastuktura.Nawet Rzeszów który ma pożądnego sponsora i jakiś tam skład jest tylko tłem dla pozostałych drużyn w ekstralidze. W Lublinie potrzebny jest wielki wstrząs w klubie, bogaty sponsor, to miasto potrebuje wielkiego żużla.
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
katrin pisze:Koper pisze:katrin pisze:Czy chcielibyście w Lublinie ekstralige tylko po to żeby powtórzyć wyniki Rybnika z tego sezonu, bo ja osobiście nie bardzo.
Zgadzam się, że jeżeli awansujemy to ekstraliga będzie nasza, tylko trzeba będzie się wzmocnić klasowymi zawodnikami. Ale przede wszystkim u nas organizacja jest fatalna, stadion wymaga remontu, cała infrastuktura.Nawet Rzeszów który ma pożądnego sponsora i jakiś tam skład jest tylko tłem dla pozostałych drużyn w ekstralidze. W Lublinie potrzebny jest wielki wstrząs w klubie, bogaty sponsor, to miasto potrebuje wielkiego żużla.
Większośc zna moje stanowisko do Rzeszowa, ale ja bym chciał w Lublinie oglądać takie "tło". Co ma w takim razie powiedzieć Rybnik?
Rybnik wygral przy stoliku. Sami sie pchali do extraligi, wiec maja to co chca... ludnosc domaga sie tanszych biletow, ale to ich problem. Natomiast Rzeszow mimo im ma 2ch klasowych graczy (Holta, Pedersen) przegrywa mecz za meczem. To jest takie ich frycowe. Utrzymac sie utrzymaja, a w nastepnym roku, po zdobyciu juz doswiadczenia e-ligowego i utrzymaniu dobrego skladu, na pewno beda bardzo grozni. Ja ich nie przekreslam w tym sezonie, ale wedlug mnie za rok nie beda juz przegrywac tak glupio meczow, jak ostatnio z Wroclawiem.
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
-
katrin
-
szafirek
RZESZOW da sobie rade w tym sezonie,a wracajac do naszych to zobaczymy co pokaza w Zielonej Gorze,czy SWIST potwierdzi zwyzke formy czy znowu zrobi 2-4 punkty tak samo pozostali,w Lesznie to byl tylko sparing niewiele znaczacy aczkolwiek objezdzenie sie przyda,moze tym razem nas zaskocza,gdyby tak punktowali w kazdym meczu dodajac obcokrajowcow to obecne wyniki byly by calkiem inne-a tak musza sie do czworki zalapc a latwo nie bedzie