Pozaligowe występy lubelskich zawodników
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Re: Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Ach te słowniki w telefonach:)
Czyzby Czarnek wjechal w slownik? ;)
Dobre zawody dla naszych zawodnikow. Widac ze jest juz to co trzeba na lige.
Domin ma refleks, ma w miare szybkosc.
Wiktor lapie szpryce i wie ze mu brak do seniorow nadal sporo i ze musi cisnac by nie isc droga swego imiennika z lubelska przeszloscia.
A ze Bartek nie byl choc na podium? Na polskich torach to juz stala tendencja ze nieraz jest bezradny, jak np w zeszlorocznym IMP, czy niektorych ligowych meczach. Mnie to specjalnie nie przeszkadza, po prostu taki jest wspolczesny zuzel. Chwala mu za to, ze zloto IMS bierze co rok swoimi umiejetnosciami jazdy po wszelkich torach, czyli tym czego zawsze Polakom brakowalo. Moim zdaniem gdyby nie covid i "polski" cykl gp to Artem by mu wtedy nie podskoczyl.
Dobre zawody dla naszych zawodnikow. Widac ze jest juz to co trzeba na lige.
Domin ma refleks, ma w miare szybkosc.
Wiktor lapie szpryce i wie ze mu brak do seniorow nadal sporo i ze musi cisnac by nie isc droga swego imiennika z lubelska przeszloscia.
A ze Bartek nie byl choc na podium? Na polskich torach to juz stala tendencja ze nieraz jest bezradny, jak np w zeszlorocznym IMP, czy niektorych ligowych meczach. Mnie to specjalnie nie przeszkadza, po prostu taki jest wspolczesny zuzel. Chwala mu za to, ze zloto IMS bierze co rok swoimi umiejetnosciami jazdy po wszelkich torach, czyli tym czego zawsze Polakom brakowalo. Moim zdaniem gdyby nie covid i "polski" cykl gp to Artem by mu wtedy nie podskoczyl.
Dzisiaj o 13:45 finał MPPK. Nasi jadą w składzie Zmarzlik, Kubera, Przyjemski. Transmisja niestety w TVP Sport.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Szkoda finału. U Zmarzlika błąd, a u Kubery dwa błędy chociaż byłem w trasie i internet działał jak działał więc moja ocena może być zaburzona. Ale ogólnie rozgrzewka na plus.
Z oceną wyglądu strojów wstrzymywałem się do pierwszych zawodów. Wiadomo zdjęcia i filmy marketingowe są odpowiednio przygotowane. Chociaż sama prezentacja w Mediolanie na plus. Bo i była galeria Vittorio Emanuele II, i Duomo.
Moja ocena jest dyplomatyczna - dzieło sztuki to nie jest. W Castello Sforzesco raczej by nie wisiały.
Z oceną wyglądu strojów wstrzymywałem się do pierwszych zawodów. Wiadomo zdjęcia i filmy marketingowe są odpowiednio przygotowane. Chociaż sama prezentacja w Mediolanie na plus. Bo i była galeria Vittorio Emanuele II, i Duomo.
Moja ocena jest dyplomatyczna - dzieło sztuki to nie jest. W Castello Sforzesco raczej by nie wisiały.
kdsz pisze:Dzisiaj o 13:45 finał MPPK. Nasi jadą w składzie Zmarzlik, Kubera, Przyjemski. Transmisja niestety w TVP Sport.
Feddek(czy ja on tam) właśnie powiedział, że śnieg przestał padać.
P.S. A czemu "niestety"?
Raczejj pisze:P.S. A czemu "niestety"?
Bo brakuje tylko Śwista do tej redakcji omnibusów.
Spoko, tak tylko zapytałem ze zwykłej ludzkiej przyziemnej ciekawości ;)
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Dlaczemu Falubaz nie bierze udziału w MPPK?
W finale MPPK udział bierze para organizatora zawodów oraz pary klubów, które
w poprzednim sezonie zajęły:
1) pierwsze 4 miejsca w rozgrywkach DMP,
2) pierwsze miejsce w rozgrywkach DM I Ligi,
3) drużyna najwyżej sklasyfikowana w finale MPPK w poprzednim sezonie, która nie spełnia kryteriów udziału w finale wskazanych w pkt. 1 albo 2 powyżej
Z regulaminu
Pola startowe niezwykle równe.
w poprzednim sezonie zajęły:
1) pierwsze 4 miejsca w rozgrywkach DMP,
2) pierwsze miejsce w rozgrywkach DM I Ligi,
3) drużyna najwyżej sklasyfikowana w finale MPPK w poprzednim sezonie, która nie spełnia kryteriów udziału w finale wskazanych w pkt. 1 albo 2 powyżej
Z regulaminu
Pola startowe niezwykle równe.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Tu jest jakis zapis ze rezerwowy musi pojechac choc jeden bieg czy to tylko w SON bylo kiedys?
P.s. I sie porobilo. Nadzieja w Paluchu i Vaculiku ze Apator zatrzymaja...
P.s. I sie porobilo. Nadzieja w Paluchu i Vaculiku ze Apator zatrzymaja...
Najlepiej w dzisiejszych zawodach jadą... Pola startowe. Taka nuda te zawody że szok.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
A jeszcze w ostatnim biegu mamy pola 1,3. Ciężko będzie.
Ale wszyscy będą się zachwycać jakie to wspaniałe zawody.
Ale wszyscy będą się zachwycać jakie to wspaniałe zawody.
Pola swoja droga, ale nie zmienia to faktu ze nasi calkiem zgubili predkosc na trasie i nawet Zmarzlik nie mial czym wyprzedzic Tarasienki.
Oj ten Pawlicki....
-
rumburaquee
- Zawodowiec
K....a klasyczny bączek jakby juniorem był.
Pierwsze zawody w Grudziądzu, a już im się nawierzchnia skończyła.
Piter sprawdzał mocowanie bandy, szacun.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Mamy czwarte zloto MPK z rzedu. Tym cenne ze w zasadzie zadna z tych wygranych nie byla bezdyskusyjna, za kazdym razem decydowaly szczegoly, a w dwoch przypadkach bieg dodatkowy. Brawo!
no to ciekawe czy tradycje zostaną podtrzymane. Motor w sezonie w którym wygrywał MPPK, zdobywał też złoto DMP. Bartek wygrywał IMŚ tylko w sezonach, w których triumfował w IMME.
Zobaczymy :)
Zobaczymy :)
Gratulacje dla chłopaków za kolejne złoto. I dla Bartka i dla Dominika to zdaje się piąty tytuł MPPK. Przy czym Domin 4 z nich zdobywał w naszych barwach, a Bartek trzy. Tylko bracia Gollobowie mają więcej (Tomek - 11, Jacek - 6). Jeszcze Protas ma 5.
W klasyfikacji medalowej MPPK, Motor pozostaje na 7 miejscu, ale zrównaliśmy się liczbą złotych medali z Wrockiem, Toruniem i Zieloną Górą. Czołowa trójka daleko z przodu (Bydgoszcz - 11, Leszno i Gorzów po 10)
W klasyfikacji medalowej MPPK, Motor pozostaje na 7 miejscu, ale zrównaliśmy się liczbą złotych medali z Wrockiem, Toruniem i Zieloną Górą. Czołowa trójka daleko z przodu (Bydgoszcz - 11, Leszno i Gorzów po 10)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Jeśli dobrze sprawdziłem, to jesteśmy drugim klubem, który MPPK zdobył 4x pod rząd - dokonała tego wcześniej Stal Gorzów. A lepsza jest tylko Polonia Bydgoszcz, która zdobyła 5 x złoto w kolejnych latach.
Czyli tak naprawdę trzecim 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Dziś niemal cały skład Motoru startuje w zawodach towarzyskich.
Kubera i Cierniak wystąpią w Memoriale Alfreda Smoczyka w Lesznie (14:00). W turnieju o koronę Bolesława Chrobrego w Gnieźnie (16:00, transmisja wideo ma być dostępna na WP Sportowefakty) startują Zmarzlik, Lindgren, Holder i Przyjemski.
Kubera i Cierniak wystąpią w Memoriale Alfreda Smoczyka w Lesznie (14:00). W turnieju o koronę Bolesława Chrobrego w Gnieźnie (16:00, transmisja wideo ma być dostępna na WP Sportowefakty) startują Zmarzlik, Lindgren, Holder i Przyjemski.
Dominik wygrał Memoriał Smoczyka. Mati był ostatni. Dla kontrastu.
Transmisja z Gniezna:
https://www.youtube.com/live/FVCEhbbyA8 ... 9dll1ehuMz
Transmisja z Gniezna:
https://www.youtube.com/live/FVCEhbbyA8 ... 9dll1ehuMz