Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

Re: Różności

#5201 Postautor: Cooper » 10 września 2008, o 14:03

no jasne, niech jedzie na blokadzie, albo na innych srubach :roll: Naprawde meesha uwazasz ze 16-latek 2 tygodnie po operacji barku powinien wsiadac na motocykl?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

meesha
Trener
Kontakt:

#5202 Postautor: meesha » 10 września 2008, o 14:35

Jakim barku? Była mowa tylko o "urazie ręki" parę postów wyżej i na tym opieram swoją wiedzę na ten temat. W Tygodniku Żużlowym jeszcze o tym nie pisali. A ja jestem człowiek starej daty i SyFów i im podobnych portali nie czytam :twisted:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5204 Postautor: Cooper » 10 września 2008, o 16:08

No, moze tak zle nie bedzie, Joonas jest wyjatkowy pod tym wzgledem:) Natomisat co do Pawlickiego, to taka sytuacja byla do przewidzenia, kwestia tylko kiedy mail nastapic pierwzsy solidniejszy dzwon. Moim zdaniem lepiej, ze stalo sie to teraz, na koniec dobrego sezonu, niz np. na poczatku przyszlego (ktory bedzie dla niego prawdziwym wyzwaniem - vude Piaszczynski). Pawlicki sie teraz spokojnie wykuruje, przez zime odbuduje forme fizyczna i w nowy sezon wejzdie na dobrej swiezosci 8)

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#5205 Postautor: Cz@rek » 10 września 2008, o 21:43

To ja trochę z innej beczki. Czy ktoś z Was wybiera się może do Pardubic na finał IMŚJ i Zlatą Prilbę??? A drugie pytanko do tych co mieli okazję już tam bywać,czy znacie jakieś namiary na noclegi w okolicy a może lepiej nolegu szukać po polskiej stronie?

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#5206 Postautor: Manitou » 10 września 2008, o 23:03

Wybiera sie jeden samochod lubelsko-gnieznienski:)
I mamy ten sam problem - hotele dostepne w necie nie maja juz miejsc, ale na miejscu cos sie znajdzie na pewno;) Trzeba byc dobrej mysli. A jak nie to sie nakryjemy kevlarami i bedziemy spac w parku maszyn :)

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#5207 Postautor: Cz@rek » 10 września 2008, o 23:16

W 1993 roku pojechałem tam z tym samym nastawieniem i dwie noce przespałem na...
dworcu :? Także raczej wolałbym uniknąć...

Awatar użytkownika
AGENCIK
Szkółkowicz

#5208 Postautor: AGENCIK » 11 września 2008, o 06:23

Nie ma na co tam liczyc na noclegi wszystko rezerwuja Niemcy My bedac tam bralismy 2 noclegi w Kudowie Zdrój i w tym roku jedziemy tak samo to nie jest daleko ok 60km a noclegów jest tam multum jedziemy na sobote i niedziele w 4 osoby

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#5209 Postautor: Cz@rek » 11 września 2008, o 09:55

Do Kudowy jedziecie w ciemno czy też lepiej rezerwować? I ile mniej więcej trzeba tam przeznaczyć na noclegi?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5210 Postautor: Cooper » 11 września 2008, o 12:46

Dalszy ciag donosnie Pawlickiego:

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2008/ ... zagrozone/

Ciekawsze cytaty:

Ojciec Przemysława Pawlickiego ma ogromne pretensje do Artura Mroczki, który jego zdaniem był winny upadku zawodnika Unii Leszno. - Dobrze, że rozmawiamy dzisiaj, kiedy emocje są już troszeczkę mniejsze. Jedno mogę powiedzieć, że takim zawodnikom jak Mroczka powinno się dożywotnio odbierać licencję

Dzień po tym nieszczęśliwym zdarzeniu doszło do utarczek słownych pomiędzy Piotrem Pawlickim, a trenerem Unii Leszno - Czesławem Czernickim. - W jednej z wypowiedzi podkreśliłem, że chyba zakończymy współpracę z tym trenerem. Teraz to podtrzymuję. Ten człowiek prezentuje dno. W wypowiedziach dla prasy jest wylewny i udziela wielu rad. Szkoda, że nie potrafi przekazywać dobrych rad zawodnikom. Na pewno pan Czernicki nie będzie udzielał mi rad, jak mam prowadzić swojego syna. On zaufał mi i dobrze nam się współpracuje. Nie wyobrażam sobie dalszej współpracy z Czesławem Czernickim

Troche smierdzi typowym polskim piekielkiem, slynnego stylu relacji tatus trener-syn zawodnik-trener klubowy... Niestety...

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#5211 Postautor: tezetomaniak » 11 września 2008, o 12:57

moze jeszcze Mroczka do pierdla za usiłowanie morderstwa ? Chyba Pawlicki senior po dzwonie jeszcze nie doszedł do końca do siebie...

meesha
Trener
Kontakt:

#5212 Postautor: meesha » 11 września 2008, o 14:12

Troche smierdzi typowym polskim piekielkiem, slynnego stylu relacji tatus trener-syn zawodnik-trener klubowy... Niestety...

No u Golloba też tak się zaczynało :P :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

meesha
Trener
Kontakt:

#5214 Postautor: meesha » 11 września 2008, o 14:58

Z całym szacunkiem ale porównywanie Rafała do Tomasza i papy Klimka do papy Golloba to jakieś nieporozumienie 8)
Natomiast Pawlicki junior podobnie do Golloba tylko wsiadł na motór i od razu zaczął wymiatać aż miło, a co przepraszam osiągnął Rafał Klimek w pierwszym czy drugim sezonie startów? Ósme miejsce w półfinale BK :?:

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#5215 Postautor: tezetomaniak » 11 września 2008, o 15:04

IMŚJ 2008 :lol:

meesha
Trener
Kontakt:

#5216 Postautor: meesha » 11 września 2008, o 15:10

A to był już finał w tym roku :?: 8)

Koper
Trener
Kontakt:

#5217 Postautor: Koper » 11 września 2008, o 15:23

meesha pisze:a co przepraszam osiągnął Rafał Klimek w pierwszym czy drugim sezonie startów?
Pamietam ze Rafał wygrał swoj bieg w debiucie w lidze o ile mnie pamiec nie myli bylo to ze Stala Gorzów :)

meesha
Trener
Kontakt:

#5219 Postautor: meesha » 11 września 2008, o 16:10

To Ty nie zrozumiałeś :P Porównanie nie dotyczyło tylko i wyłącznie sytuacji zawodnik - jego ojciec - trener/klub, ale dodatkowo ten zawodnik nie tylko wydawało się, że ma talent ale od samego początku startów go udowadniał. O Klimku tego się nie da powiedzieć...

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

Re: R�c�

#5220 Postautor: tezetomaniak » 11 września 2008, o 16:19

sting126, byłeś na zawodach ze piszesz o skasowaniu Pawlickiego przez Mroczkę ?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5222 Postautor: Cooper » 11 września 2008, o 18:27

ciag dalszy w tejze sprawie:

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2008/ ... -szpitala/

Junior Unii Leszno ma pretensje do Artura Mroczki jak również trenera Czesława Czernickiego. - Wygrałem start i spokojnie wygrałbym ten bieg, gdyby nie zachowanie Artura, który wywiózł mnie pod bandę. Tak się nie robi. Nie zostawił mi miejsca przy bandzie i w efekcie upadłem. Nie rozumiem również wypowiedzi trenera Czernickiego, który mówił, że powinienem zamknąć gaz. Po pierwsze to nie zdecydowałem się na jazdę na żużlu po to, aby zamykać gaz. Po drugie trener nie był na zawodach i nie mógł widzieć całego zdarzenia. A prawda jest taka, że gdybym zamknął gaz to "na szpicy" wjechałbym w bandę i skutki upadku mogłyby być jeszcze gorsze - zakończył Pawlicki.

Wszyscy obwiniaja Mroczke, ale ciekaw jestem dlaczego w takim razie wykluczony byl Pawlicki, no i czy taka afera mialaby miejsce gdyby kontuzji doznal mniej spektakularny junior.

A najezdzanie na trenera przez 16-letniego zawodnika brzmi conajmniej kiepsko...
Rozsadny komentarz do tego:

jestem kibicem Unii, ale uważam że młody przesadził z komentarzem odnośnie trenera. a największą winę ponosi otoczenie przemka, ktore juz wymusza na nim taka jazde, wywiera presje i tak sie wlasnie skonczylo. zal mi go ale moze teraz na spokojnie dojdzie do wniosku ze jeszcze nie jest Mistrzem Świata i musi sie jeszcze dużo nauczyć, a szacunku do starszych przede wszystkim.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#5223 Postautor: grzesieck » 11 września 2008, o 18:35

tezetomaniak pisze:sting126, byłeś na zawodach ze piszesz o skasowaniu Pawlickiego przez Mroczkę ?

sting126 pisze:Tak.

hahahahahhaha

czekam na riposte tezetomaniaka : D
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#5224 Postautor: Speedway » 11 września 2008, o 18:43

Łee, pewnie siedział na drugim łuku i w tumanach kurzu widział tylko pierwsze 30 metrów :P
Obrazek

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#5225 Postautor: tezetomaniak » 11 września 2008, o 19:41

grzesieck pisze:hahahahahhaha

czekam na riposte tezetomaniaka : D

weź ty sie przejdz po osiedlu i wez pare oddechów bo ci długie siedzenie przy komputerze wyraźnie nie służy.
co było w tym śmiesznego ? zadałem pytanie, otrzymałem odpowiedź i koniec tematu, a ty sie zawsze musisz wpierdzielić.