Motor Lublin w sezonie 2025
Re: Motor Lublin w sezonie 2025
KrzyczącyK1b1c pisze:Nie wiem na ile piekarnia Sainta jest weryfikowalna (nie dyskredytuję), ale póki co chyba nie ma żadnych innych informacji o Piterze w Lublinie, więc bym póki co jeszcze nie brał tego za pewnik.
Pewności brak … :) do tej pory się sprawdzały.
Tu masz tylko, że rozmawia z Motorem, a nie potwierdzenie, że się dogadal.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Tego na teraz nikt nie powie na 100%. Tym bardziej że ten ktoś nie puszcza pary z gęby.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Dlaczego? Skoro wyszedł Holder i Kubera, a wcześniej Vacul, to i wyjdzie Piter, jeśli będzie na 100% dogadany.
Jeśli piekarnia ma renomę z przeszłości, to jest to jakiś konkret :)
Saint pisze:Pewności brak … :) do tej pory się sprawdzały.
Jeśli piekarnia ma renomę z przeszłości, to jest to jakiś konkret :)
Trzeba czekać na info od piekarni Dragon_Juventino. Zlituj się Pan i coś napisz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Moja piekarnia nie wie nic konkretnego :) jedynie tyle, że na początku tygodnia ponoć w grze były już tylko dwa nazwiska, ale nie wie jakie. :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Tu raczej na pole position będzie Sparta.
Sparta raczej będzie stawiać na młodego Andersena/Drejera, skoro zatrzymują Janowskiego. Do tego mają Kowolika. Sparta to też nie jest studnia bez dna, a Malkiewicz tani nie będzie. Prędzej bym na Toruń stawial, może Zielona. A najpewniej jednak zostanie w Grudziądzu
domyślam się, że Rusko spróbuje wykorzystać, że młody już u nich był, ale jeśli będą środki z Wiktora to warto o niego powalczyć
No to powodzenia. Mają poważne szanse na awans jak nie bezpośrednio to przez baraż. Ale będą jaja jak zostaną w metalkasie. Dla Wiktora kompletnie bez sensu.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
papi pisze:ale jeśli będą środki z Wiktora to warto o niego powalczyć
Środki z Wiktora pewnie pójdą na solidnego/mocnego polskiego seniora + próbę wyhaczenia jakiegoś talenciaka z zagranicy.
Gelo pisze:No to powodzenia. Mają poważne szanse na awans jak nie bezpośrednio to przez baraż. Ale będą jaja jak zostaną w metalkasie. Dla Wiktora kompletnie bez sensu.
Oni już w tym sezonie będą próbowali awansować, żeby Wiktora mieć na Ekstraligę.
to chyba oczywiste :) ale jak nie awansują, a Wiktor zjedzie ligę niżej (bo dogada się z Polonią 3 miesiące wcześniej) to sobie zrobi krzywdę
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
No wtedy to już powinni. Będą mieli dodatkowo na juniorce Maksa Pawelczaka, który uchodzi za talent. Jeśli nie awansują z Wiktorem w 2026, to pewnie już wtedy na serio zostanie przerwana relacja bydgosko-przyjemska. No i Wiktor otrzyma kontrakt życia na u24 w Ekstralidze.
papi pisze:to chyba oczywiste :) ale jak nie awansują, a Wiktor zjedzie ligę niżej (bo dogada się z Polonią 3 miesiące wcześniej) to sobie zrobi krzywdę
Jestem zdumiony, że wśród lubelskich kibiców jeszcze ktoś boleje nad losem tych wszystkich niezbyt lotnych jegomości, którym lepiej u skompromitowanych bankrutów, wiecznych pierwszoligowców i innych falubazow, budowanych na kaprysie jednego człowieka, z patologia na trybunach.
Aż by się chciało napisać „co im w co”. Nie zamierzam udawać, że tym, którym tu za dobrze, za słabo, za nudno, za daleko, za biednie, czy cholera wie co - życzę powodzenia.
- niespokojny
- Trener
Chcą to niech idą. Dziwi mnie jedynie dyskusja nad Holderem bo wiele osób pisało że jest on nijaki, jakby ciało obce w drużynie. Przyjemski też u mnie nie wzbudza żadnych emocji, najważniejsze żeby odszedł do Bydgoszczy a nie czołowego rywala. Wrocław i Toruń nie mają napieraczy, więc nawet bez Przyjemskiego powinniśmy walczyć o mistrzostwo.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
ja nie boleję nad nim, bo jakimś fanatykiem Wiktora nie jestem. Ale ma gość talent, w wieku 19 lat zjadł całą światową juniorkę, a teraz kontynuuje dzieło zniszczenia, gdyby mając 21 lat zszedł ligę niżej to raczej nie byłby to najlepszy kierunek rozwoju.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
niespokojny pisze:Wrocław i Toruń nie mają napieraczy.
Kowolik na razie wciąga dupą Jaworskiego i Bańbora.
Ja też za cholerę nie rozumiem tych jegomości. Odchodzą, bo im za dobrze. To co wam w co :) ależ to dobre...
niespokojny pisze:Chcą to niech idą. Dziwi mnie jedynie dyskusja nad Holderem bo wiele osób pisało że jest on nijaki, jakby ciało obce w drużynie. Przyjemski też u mnie nie wzbudza żadnych emocji, najważniejsze żeby odszedł do Bydgoszczy a nie czołowego rywala. Wrocław i Toruń nie mają napieraczy, więc nawet bez Przyjemskiego powinniśmy walczyć o mistrzostwo.
Tak, ja to pisałem odnośnie Holdera. Przyjemski też jest mi kibicowsko obojętny, ale jednak patrzę na niego trochę inaczej. Holderów na rynku jest wielu, Przyjemski jest jeden.
Ale również jestem w mniejszości uważając, że odejście Przyjemskiego to nie koniec świata. Tak, to znaczne osłabienie, dużo większe niż strata Kubery i Holdera, ale nawet bez niego jesteśmy w stanie walczyć (nie znaczy wygrywać) o mistrzostwo.
- niespokojny
- Trener
papi pisze: wieku 19 lat zjadł całą światową juniorkę
To tylko pokazuje, że ta dyscyplina zwija się w szybkim tempie. 10-15 lat temu mieliśmy Wardów, Zmarzlików, Woffindenów, MJJ, Janowskich, Dudków, Pawlickich...5-7 lat temu Kubere, Drabika, Fricka, Lamberta... Każdy z nich technicznie wyglądał na gościa z innej ligi w porównaniu do Wiktora.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Tylko, że Kubera, Fricke czy Lambert jako juniorzy to tak średnio błyszczeli. W tych rocznikach Smektała był obok Drabika najbardziej regularnym juniorem świata, a wszyscy wiemy, jak się jego losy potoczyły :)
To nie ma żadnego znaczenia. Wiktor robi robotę i jak sie myśli o mistrzostwie Polski to on musi być w zespole. Wtedy odejście Holdera ma marginalne znaczenie
Wiktora nie będzie ani w Toruniu, ani we Wrocławiu, ani w Zielonej.
To kto zdobędzie to mistrzostwo? Polonia?
To kto zdobędzie to mistrzostwo? Polonia?