Motor Lublin w sezonie 2021

żużel w Lublinie

Ktorego z tych zawodnikow widzialbys w naszych barwach w sezonie 2021?

Kubera
59
19%
Smektala
10
3%
Kolodziej
30
10%
Lambert
74
24%
Lidsey
2
1%
Miskowiak
8
3%
Cierniak
82
27%
Przedpelski
1
0%
Woryna
5
2%
Kasprzak
1
0%
Prz. Pawlicki
6
2%
Wozniak
3
1%
Trofimow
2
1%
Miesiac
7
2%
Zengota
14
5%

Liczba głosów: 304

Wiadomość
Autor
blajar
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2021

#501 Postautor: blajar » 23 września 2020, o 15:21

Polska mesjaszem narodów!* :)

*W zależności od tego, komu i kiedy to pasuje.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#502 Postautor: Perez » 23 września 2020, o 16:56

Widać niektórzy dalej nie kumają ze Kuba K. Nie będzie robił zagrywek z obywatelstwem jak inny kombinator Rusko. Kuba poprostu taki nie jest i dobrze że gra fair. Karma wraca. Cierpliwości jeszcze pykniemy majstra kwestia czasu.
P.S
Coś nowego z piekarni?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Flagg
Trener

#503 Postautor: Flagg » 23 września 2020, o 17:05

Mogę Ci streścić dzień

1. Piter Pawlicki w Toruniu
2. Piter Pawlicki w Lesznie = oficjalne
3. Szymon Wozniak w Toruniu
4. Szymon raczej zostanie w Gorzowie
5. Patryk Dudek dostał ofertę z Torunia
6. Patryk Dudek dostał ofertę z Lublina
7. Patryk Dudek nigdzie się nie wybiera
8. Lambert w Toruniu
9. Jason Doyle w Toruniu
10. Jason Doyle w Zielonej
11. Kubera w Lublinie

To tak z grubsza ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#504 Postautor: Perez » 23 września 2020, o 17:10

Kurła, dobrze że ten Listopad prawie za miesiac. Dzięki za streszczenie.

Flagg
Trener

#505 Postautor: Flagg » 23 września 2020, o 17:13

Aaaaa zapomniałem o największym hicie. Nowa gwiazda forum SB, która podaje się za osobę ważną i znaną w świecie żużlowym, stwierdziła, ze w Lublinie na juniorce w 2021 śmigać będzie...UWAGA! Maciek Kuromonow.

Większej bomby już chyba w tym okienku nie będzie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

KrzyczącyK1b1c
Trener

#506 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 23 września 2020, o 17:15

Które piekarnie dziś pisały o Kuberze w LBN? :D

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#507 Postautor: Perez » 23 września 2020, o 17:17

Na juniorce w wieku 22 lat, brawo korki.

blajar
Trener

#508 Postautor: blajar » 23 września 2020, o 17:28

KrzyczącyK1b1c pisze:Które piekarnie dziś pisały o Kuberze w LBN? :D

Wczoraj chyba na PS było :) albo na SF :) Gubię się już :D
Edit: no i nie mogę znaleźć ale kojarzę akapit o Kuberze, gdzie było napisane, że blisko mu do Lublina :)
Czytał Łukasz Benz

Klops1
Senior

#509 Postautor: Klops1 » 23 września 2020, o 17:49

O Kuberze w Lublinie to piszą dwie piekarnie - z Torunia i z ZG. xD

Podobno już wszystko dodane, ustalone, kewlar szyją.

Do tego Puka w PS wczoraj też wspominał.

A Lambert miał być w Toruniu dogadany ale se więcej krzyknął, no i nie wiadomo.

Flagg pisze:Aaaaa zapomniałem o największym hicie. Nowa gwiazda forum SB, która podaje się za osobę ważną i znaną w świecie żużlowym, stwierdziła, ze w Lublinie na juniorce w 2021 śmigać będzie...UWAGA! Maciek Kuromonow.

Większej bomby już chyba w tym okienku nie będzie.

Ten sam typ wypisał Drabika w naszym składzie.

blajar
Trener

#510 Postautor: blajar » 23 września 2020, o 17:59

Racja, na PS znalazłem :) "Motor Lublin liczy, że Dominik Kubera sam zdecyduje się na odejście z macierzystego klubu, bo w Lublinie będzie mógł liczyć nie tylko na duże zarobki, ale także pięć wyścigów w każdym meczu. Samemu zawodnikowi dobrze zrobiłaby też jazda na innym torze niż w Lesznie, bo w ostatnich latach (z wyjątkiem tego sezonu) lepsze wyniki uzyskiwał na wyjazdach. Poza tym w Lublinie 21-latek miałby gwarancję startów na pozycji zawodnika do lat 24, a to także nadzieja na nieco łatwiejszy rozkład biegów."

A Lambert to miał być w Gorzowie ale więcej krzyknął i Grzyb odpuścił. Teraz jest w Toruniu bo zaczął obserwować Insta Torunia :D
Czytał Łukasz Benz

Flagg
Trener

#511 Postautor: Flagg » 23 września 2020, o 18:06

Klops1 pisze:Ten sam typ wypisał Drabika w naszym składzie.

I Rasmusa Jensena w Lesznie xD

KrzyczącyK1b1c
Trener

#512 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 23 września 2020, o 19:30

Klops1 pisze:O Kuberze w Lublinie to piszą dwie piekarnie - z Torunia i z ZG. xD podobno już wszystko dodane, ustalone, kewlar szyją. Do tego Puka w PS wczoraj też wspominał.

Z tym dogadaniem to faktycznie są takie glosy, czy beczka?

Flagg
Trener

#513 Postautor: Flagg » 23 września 2020, o 19:36

Przecież poza Kępą, Kuberą albo Rusieckim nikt Ci tego na 100% nie powie, bo nikt nie wie :)

Zresztą, przypominam tylko, ze rok temu o tej porze, to mieliśmy dogadanego Doyle'a, a potem pojechał na pielgrzymkę do Częstochowy :)

Cysiu to już dwa razy był w Lublinie, żeby kevlar przymierzyć, ale ostatecznie ten Gorzowski jednak bardziej mu pasował :)

Awatar użytkownika
rieper
Junior

#514 Postautor: rieper » 23 września 2020, o 19:38

Mam nadzieję że wszystkie dywagacje dotyczące nadania polskiego obywatelstwa dla Griszy to tylko gadanie dla zabicia czasu w okresie przedtransferowym i nikt z Was nie bierze tego na poważne. Pomysł należy rozpatrywać w kategoriach science fiction.
Sam J. Kępa to człowiek honorowy i nie chciałby korzystać z tego manewru nawet gdyby była taka możliwość.

Co do składu to nie oczekuję fajerwerków i pewnie skończy się na Zengocie i jakimś młodym Duńczyku z grupy U24. Oby tylko plotki o Cierniaku okazały się prawdziwe.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#515 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 23 września 2020, o 19:52

Flagg pisze:Przecież poza Kępą, Kuberą albo Rusieckim nikt Ci tego na 100% nie powie, bo nikt nie wie :))

Wiadomo, że nie oczekuję tu żadnych potwierdzeń. Miałem na myśli to, czy faktycznie chodzą takie "słuchy", o jakich piszą na PS czy SF :P

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#516 Postautor: Gelo » 23 września 2020, o 19:59

My jesteśmy jako klub zbyt honorowi i grzeczni wśród tej bandy cwaniaczków, wśród której przyszło nam rywalizować. Pod względem czystości sportu tęsknię za sezonem 2018. Ekstraliga pod tym względem mi się nie podoba. Co do honoru Kuby w kontekście obywatelstwa Griszy. W którymś wywiadzie Grisza został o to zapytany i nie wykluczył takiej możliwości. W reprezentacji nie jeździ z federacją jest skonfliktowany a pieniądze liczyć umie. Przecież nikt mu nie zabroni. I co ma wtedy zrobić Kępa? Unieść się honorem? Rozwiązać umowę? Bądźmy poważni. Prezes odpowiada za dobro klubu.

blajar
Trener

#517 Postautor: blajar » 23 września 2020, o 20:06

Gelo pisze:My jesteśmy jako klub zbyt honorowi i grzeczni wśród tej bandy cwaniaczków, wśród której przyszło nam rywalizować. Pod względem czystości sportu tęsknię za sezonem 2018. Ekstraliga pod tym względem mi się nie podoba. Co do honoru Kuby w kontekście obywatelstwa Griszy. W którymś wywiadzie Grisza został o to zapytany i nie wykluczył takiej możliwości. W reprezentacji nie jeździ z federacją jest skonfliktowany a pieniądze liczyć umie. Przecież nikt mu nie zabroni. I co ma wtedy zrobić Kępa? Unieść się honorem? Rozwiązać umowę? Bądźmy poważni. Prezes odpowiada za dobro klubu.

Rzekłbym więcej. Z tego, co do mnie dochodziło to sam Grisza by chciał i to nie tyle ze względu na siebie,co na syna, który jako obywatel Polski miałby szersze możliwości rozwoju w świecie sportu.
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
papi
Trener

#518 Postautor: papi » 23 września 2020, o 20:27

A o tym Dudku, który ma ważna umowę to gdzie piszą? To takie same bzdury jak zeszłoroczna plotka o Koldim, który też miał ważny kontrakt.
Chyba ze 2 osoby wyżej juz to napisały, ale i ja mam dość żużla w wykonaniu ligowym. Z 4 która jest w PO, najbardziej lubię Falubaz, ale w sumie jest mi totalnie obojętne kto i jaki medal zdobedzie, nawet nie bardzo mi się chce to ogladac. Od czytania głupot o pogłoskach też już się odechciewa... Sezon krótki, ograniczony niemal wyłącznie do ligi polskiej i zawodów indywidualnych, a mimo to pełen kontrowersji i ośmieszania działaczy, w dodatku zakonczony kolejna, absurdalna zmiana przepisów. Jedyny plus, przynajmniej dla mnie, to że ze względu na mało transmisji pokazano takie zawody jak GP Challenge, MPPK czy zawody indywidualne juniorow, które w ostatnich latach chyba nie były transmitowane w TV.

Flagg
Trener

#519 Postautor: Flagg » 23 września 2020, o 20:33

Dobra, bo się uparłeś na te kontrakty. Nikt nie ma ważnych kontaktów na sezon 2021.
Covid wszystko zmienił. Tak samo w Lublinie Grisza i Wiktor negocjowali warunki od nowa. To, że prezesi tak mówią, to zwykła zasłona dymna. Nie wiem, czy ma to związek z aneksami finansowymi, czy z czymś innym, ale już w kilku źródłach słyszałem potwierdzenie, że po tym sezonie te wieloletnie umowy są gówno warte. Stąd plotki o Emilu, stąd Kasprzak może polecieć że Stali, stąd Toruń rozważa rezygnację z Doyle'a. W teorii każdy zawodnik jest do wyjecia

Awatar użytkownika
papi
Trener

#520 Postautor: papi » 23 września 2020, o 20:35

Zawsze jest do wyjęcia, kontrakt można wykupić tak jak zrobił Wrocław z Fricke. O ile się nie mylę Covid zmienił kontrakty tylko na ten sezon, nie ma nic do przyszłorocznych i zachowują one ważność. To Ty zyjesz w sferze marzeń i uparles się że zobaczysz Dudka w Lublinie. Owszem, przyjedzie z Falubazem, prawdopodobnie raz w sezonie
Emil może odejść, choć to mało prawdopodobne, bo najdłużej że wszystkich walczył o swoje z klubem, nie wiadomo w jakiej atmosferze i na jakich warunkach zgodził się podpisać aneks. Kasprzak może odejść, bo nikt go w Stali nie chce. Z Doylem to jakiś absurd, może Jack postawił warunek, że chce jeździć z bratem, ale jeśli znów postawia na Chrisa to będą na dobrej drodze żeby znowu startować ligę nizej
Ostatnio zmieniony 23 września 2020, o 20:42 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.

Flagg
Trener

#521 Postautor: Flagg » 23 września 2020, o 20:41

Bredzisz. Nigdzie nie napisałem, że Dudek rozmawia z Motorem. Napisałem jedynie, że chciałbym go w Motorze, a to co innego. O ofercie z Lublina i Torunia dla Patryka napisano na SB, a jak nie zauważyłeś, to mój post miał charakter humorystyczny, więc dodałem również info o Dudku.

A czy wierzysz w ważność kontaktów czy nie, to już nie moja brozka. Jednak w tej kwestii ufam bardziej ludziom, ktorzy mi tą informację przekazali, niż Tobie.

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#522 Postautor: MIERZWIN » 23 września 2020, o 20:42

Abstrahując od przyszłorocznego składu...
Medaliki ogłosiły przedłużenie umowy sponsorskiej z tegorocznym mecenasem tytularnym.
Mam nadzieję, że nasz klub nie zrobi tego samego i coś się jednak zmieni w przyszłym sezonie... :cool:
od 1988 tylko SPEEDWAY

blajar
Trener

#523 Postautor: blajar » 23 września 2020, o 20:42

papi pisze:A o tym Dudku, który ma ważna umowę to gdzie piszą? To takie same bzdury jak zeszłoroczna plotka o Koldim, który też miał ważny kontrakt.
Chyba ze 2 osoby wyżej juz to napisały, ale i ja mam dość żużla w wykonaniu ligowym. Z 4 która jest w PO, najbardziej lubię Falubaz, ale w sumie jest mi totalnie obojętne kto i jaki medal zdobedzie, nawet nie bardzo mi się chce to ogladac. Od czytania głupot o pogłoskach też już się odechciewa... Sezon krótki, ograniczony niemal wyłącznie do ligi polskiej i zawodów indywidualnych, a mimo to pełen kontrowersji i ośmieszania działaczy, w dodatku zakonczony kolejna, absurdalna zmiana przepisów. Jedyny plus, przynajmniej dla mnie, to że ze względu na mało transmisji pokazano takie zawody jak GP Challenge, MPPK czy zawody indywidualne juniorow, które w ostatnich latach chyba nie były transmitowane w TV.

Oj Ty zaraz tak patetycznie i poważnie. Nie umiesz się bawić :P
Przecież wszyscy (mam nadzieję) tu wiemy, że to całe pismakowe czy piekarniane pierdzielenie o tym, czy tamtym zawodniku to wróżenie z fusów i składanie puzzli na podstawie szczątkowych informacji i domysłów. Nawet nie wspominam celowych zagrywek samych klubów czy menedżerów zawodników. Mało nauczek z lat poprzednich? Czekam spokojnie na listopad, co nie przeszkadza mi pobawić się w przewidywanie i pokomentować doniesień prasowych, czy "piekarnianych". Dreszczyk emocji jeszcze nikomu krzywdy nie zrobił.
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
papi
Trener

#524 Postautor: papi » 23 września 2020, o 20:47

Flagg pisze:A czy wierzysz w ważność kontaktów czy nie, to już nie moja brozka. Jednak w tej kwestii ufam bardziej ludziom, ktorzy mi tą informację przekazali, niż Tobie.

A ja wierzę w oficjalne komunikaty i wypowiedzi prezesów, a nie pierdoly z forum anonimowych użytkowników. O spekulacjach nt ważnych kontraktów napisałem w poprzedniej, edytowanej wiadomosci

Flagg
Trener

#525 Postautor: Flagg » 23 września 2020, o 21:07

Kasprzak może odejść, bo nikt go nie chce, ale jak Kasprzak chciałbym zostać, to co? Może zostać, czy jednak nie? Czy te kontrakty zobowiązują jedynie zawodników, a kluby już nie? :)

No i skąd wiesz, na jakich zasadach podpisał aneks Dudek, który był jednym z tych, który dość głośno bronił stawek zawodników. A sam kontrakt Patryka jest ponoć śmiesznie niski w porównaniu do Janowskiego, Pawlickiego czy Kołodzieja

Przed sezonem wszedł nowy regulamin finansowy, który kompletnie zmienił stawki za jakie jeżdżą zawodnicy i to jest regulamin który na tę chwilę obowiązuje, dopóki Elipa nie zmieni go ponownie. Natomiast kontrakty wieloletnie były podpisywane, gdy obowiązywał stary regulamin. Prawnikiem nie jestem, ale mogę się jedynie domyślać, że jak podpisujesz np. 3 letnią umowę w oparciu o regulamin płac obowiązujący w danym momencie, to gdy ten regulamin się zmienia, to Twój kontrakt tak jakby traci na ważności. Zauważ, ze w samym kontrakcie, klub również musi wpisać kwoty wynagrodzenia na maksymalnie 6 lat (można sobie to zobaczyć we wzorze kontraktu opublikowanym przez GKSŻ na sezon 2020). Jeśli więc klub nie jest w stanie spełnić warunków zapisanych w tym kontrakcie, to traci on na ważności.