2.08.2009 Orzeł Łódź-Kmż Lublin
Re: 2.08.2009 Orzeł Łódź-Kmż Lublin
niestety tak to wyglada. trzeba poszukac kogos na tamten tor.
bartosch pisze:Gawrzyk pisze:A jak szukac to oprocz Sundstroma jest jeszcze ciekawy zawodnik Keni Larsen.
Bartosz a na czym stanelo ze Skipim?
Larsen jest oki chociaz cos ostatnio przygasl, jednak problem z nim jest taki, ze nie bardzo rwie sie do polskiej ligi. co do Skipa to mysle, ze juz w tym sezonie bedzie mozna zobaczyc go na polskich torach.
Kenni Larsen - fakt, i w brytyjskiej PL i w lidze dunskiej ma kapitalne wystepy w okolicach kompletow - ale i miewa padaki, ze zbiera zera i jedynki. Ciekaw bylem jego wystepu na jakims "polskim" torze - no i czerwcowym polfinale DMSJ w Pardubicach nie blysnal:
I. Czechy - 56:
1. Matej Kus 14 (3,3,3,3,2)
2. Jan Holub 8 (2,2,2,2)
3. Michael Hadek 13 (3,3,1,3,3)
4. Filip Sitera 11 (2,3,2,2,2)
5. Martin Gavenda 10 (2,3,2,3,d)
II. Dania - 55:
1. Leon Madsen 13 (2,3,3,3,2)
2. Kenni Larsen 6 (0,1,d,2,3)
3. Nicolai Klindt 12 (2,2,3,2,3)
4. Patrick Hougaard 14 (3,2,3,3,3)
5. Rene Bach 10 (3,1,3,2,1)
III. Adria 19+3:
1. Renato Cvetko 1 (1,0,0,0,0) 1
2. Matic Voldrih 12+3 (3,2,2,2,1,2)
3. Dalibor Bot 0 (0,0,0,0) 0
4. Nikola Pigac 4 (1,1,0,2,d)
5. Ladislav Vida 2 (0,1,1,0)
IV. Finlandia - 19+2:
1. Aki Pekka Mustonen NS
2. Timo Lahti 6 (1,1,1,1,1,1)
3. Joni Kitala 1 (1,0,d,-,-,-)
4. Kalle Katajisto 7 (0,1,1,1,3,1)
5. Jari Mäkinen 5+2 (1,2,0,1,0,1)
Tak czy inaczej - Sundstroem, Larsen, Skidmore czy Michael Jensen (niezle zadebiutowal w Allsvenskan) to wiecej, niz Jonas Messing - ktory niestety jest jednym z najslabszych sklasyfikowanych zawodnikow zaplecza szwedzkiej ligi, a jak jedzie u nas - to widzimy. Po Lambercie tez cudow nie mozna sie spodziewac. Na play-offy obecny sklad - jezeli chcemy w nich powalczyc a nie tylko pojechac - to za malo.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
to Opole to nie takie pewne. Na dobra sprawe, mozemy jeszcze trafic na kazdego z trojki Krosno, Opole, Miszkolc.
1 miejsce Łodzi pewne, ostatnie Rawicza i przedostatnie Piły raczej też. I teraz, wg moich typow:
-Krosno zgarnia 3 punkty za Rawicz
-przegrywamy w Łodzi (realista jestem :p)
-Opole 2 pkt, a Miszkolc bonus i sytuacja jest taka:
1. Łódź 25
2. Lublin 16
3. Miszkolc 16
4. Krosno 15
5. Opole 15
6. Piła 10
7. Rawicz 8
Jedyny problem taki, ze nie wiem co sie dzieje w przypadku takiej samej ilosci punktow
ALE jesli to Opole zgarnie bonusa, a nie Miszkolc to sytuacja sie zmienia...
W ten sposob, wszystko jest otwarte
1 miejsce Łodzi pewne, ostatnie Rawicza i przedostatnie Piły raczej też. I teraz, wg moich typow:
1. Łódź 25
2. Lublin 16
3. Miszkolc 16
4. Krosno 15
5. Opole 15
6. Piła 10
7. Rawicz 8
Jedyny problem taki, ze nie wiem co sie dzieje w przypadku takiej samej ilosci punktow
tak a propo łodzi to nie spodziewałbym się jeszcze rok, 2 temu, że taki Burza czy średni Dym mogliby zrobić takie pkt w Miszkolcu
a jak dojdą Eriksson, Gustafsson i Sajfudinov to naprawde może być ciężko w Play- offach zakładając oczywiście że dojdziemy do finału z nimi 
MaRiUsZ
-
madziqx3lbn
Z Łodzią to my szans nie mamy 
Ważne jest teraz tylko żebyśmy utrzymali się na 2 miejscu
Chociaż chłopaki w Pile pokazali jak się jeździ, ale na Łódź i tak jesteśmy za słabi .
Ważne jest teraz tylko żebyśmy utrzymali się na 2 miejscu
Chociaż chłopaki w Pile pokazali jak się jeździ, ale na Łódź i tak jesteśmy za słabi .
mustafa pisze:Opole tak jak było, tak jest słabe, a z Piszczem i na wyjeździe i u nas byłby zupełnie inny wynik.
Czy ja wiem czy Opole takie slabe jak bylo wczesniej... Moim zdaniem zanotowali wlasnie zwyzke formy i najlepiej swiadcza o tym wyniki uzyskane u nas i w Pile. U siebie sa chyba jeszcze mocniejsi niz Krosno (przynajmniej dla naszych riderow), a i co do dwucyfrowki Piszcza w Opolu wielkiej pewnosci nie ma.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
zycho pisze:to Opole to nie takie pewne. Na dobra sprawe, mozemy jeszcze trafic na kazdego z trojki Krosno, Opole, Miszkolc.
1. Łódź 25
2. Lublin 16
3. Miszkolc 16
4. Krosno 15
5. Opole 15
6. Piła 10
7. Rawicz 8
zakladajac ze przegramy w Łodzi, a opole wygra z miszkolcem - jedziemy z opolem. jezeli opole wygra wiecej jak 30 oczkami (malo prawdopodobne) jedziemy z miszkolcem.
- tezetomaniak
- Trener
eh gdybysmy mieli Hynka to dwumecz z Miszkolcem bralbym w ciemno 
eh gdybysmy mieli Crumpa to zwycięstwo w lidze brał bym w ciemno.
A mi sie wydaje. ze Miszkolc celowo przegral z Lodzia bo chca zajac 3 miejsce przed PO bo chca z Krosnem jechac w 1 rundzie (minimalnie w plecy w Krosnie i pogrom u siebie) a Krosno zajmie 4 miejsce poniewaz ma bonusa na Opolu chociaz uwazam, ze dla Miszkolca korzystnie było by pojechac z Opolem bo jadą tam w za tydzien i potem znow w Opolu w 1 rundzie PO.
zycho pisze:1. Łódź 25
2. Lublin 16
3. Miszkolc 16
4. Krosno 15
5. Opole 15
6. Piła 10
7. Rawicz 8
Przy takiej samej ilosci zdobytych punktów meczowych decyduje dwumecz. Dopiero później biegi z całego sezonu.
Dlatego na 95% tabela przedstawiona przez Ciebie bedzie tą własciwą.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Jest jeszcze jedna mozliwosc - Krosno moze sobie wybrac rywala.
Prawdopodobnie nie chca w PO jechac z Miskolcem. Jesli wola jechac z Lublinem - oddadza bonus (lub nawet przegraja) w zaleglym (chyba dzis jada) meczu z Rawiczem.
Nie zapominajmy tez, ze calkiem realne jest zwyciestwo Miskolca w Opolu
Prawdopodobnie nie chca w PO jechac z Miskolcem. Jesli wola jechac z Lublinem - oddadza bonus (lub nawet przegraja) w zaleglym (chyba dzis jada) meczu z Rawiczem.
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."
Może jestem nadmiernym optymistą, ale wg mnie przy pewnych potknięciach Łodzian i dobrej jeździe Piszcza, Jacy i Tomka, jesteśmy w stanie nawiązać walkę w niedzielnym meczu. Wiadomo - murowanym faworytem jest Orzeł ale warto podjąć walkę.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
I nie zapominajmy Tor W Łodzi jest identyczny do toru w Lublinie:P
Susic pisze:Jest jeszcze jedna mozliwosc - Krosno moze sobie wybrac rywala.
9 Krister Jacobsen
10 Roman Chromik
11 Kenneth Hansen
12 Tomasz Łukaszewicz
13 Josef Franc
14 Mateusz Kowalczyk
15 Claes Nedermark
16 Jan Jaros
Czy takim składem Krosno odpuszcza mecz? Odpowiedx jest prosta: nie. Jeśli juz przyjada ci zawodnicy to nie obchodzi ich (zwłaszcza stranieri) z kim krosno bedzie jechało w PO, oni to przyjechali zarobić. A więc KSM wygra za trzy i tabela wygląda tak:
1. Łódź 25
2. Lublin 16
3. Miszkolc 16
4. Krosno 15
5. Opole 15
6. Piła 10
7. Rawicz 8
Co do zwycięstwa Miszkolca w Opolu. Nie wierze w to. Opole u siebie jeszcze nie przegrało a Miszkolc wygrał tylko w Rawiczu ze słabiusienkim Kolejarzem. Poza tym 1/4 to sie nie martwie, niewazne czy z Opolem czy z Krosnem wygrac trzeba, ale w 1/2 jedziemy na wyjazd (przy zajeciu 2 miejsca) bez Piszczyka. I to mnie trapi. Chociaz wynik z Miszkolca jest optymistyczny.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
... a jesli Miszkolc wygra w Opolu? to jedziemy z Krosnem ...
i wykluczyć tego nie można
)
i wykluczyć tego nie można
jednak Krosno nie odpuscilo i decydujacy bedzie mecz Miszkolca w Opolu. Szczerze watpie zeby Opole zdobylo bonusa. Ale tez watpie zeby Miszkolc wygral ten mecz, wiec pozostaje sie szykowac na Opole.
Chyba ze Opole wygra za 3 pkt
to wtedy mamy Miszkolc juz w 1/4 PO 
Albo Miszkolc wygra, wtedy przed nami Krosno...
Chyba ze Opole wygra za 3 pkt
Albo Miszkolc wygra, wtedy przed nami Krosno...
Najprawdopodobniej trafimy na Opole. Patrzac po punktach to najmniej wygodny przeciwnik bo na nim nie mamy bonusa. Z drugiej strony na moj gust Opole ma najslabszych zawodnikow z trojki Krosno Opole Miszkolc. Tacy zawodnicy jak Jacek na tych rywalach powinni oddawać max dwa punkty, niezaleznie gdzie jadą czy u siebie czy na wyjezdzie. Na dzis, tak jak od poczatku sezonu Lodz jest poza drugoligowym nawiasem. Szkoda, bo my mamy LEPSZYCH zawodników, którzy nie wiedziec czemu tego nie pokazują.
Gelo pisze: Z drugiej strony na moj gust Opole ma najslabszych zawodnikow z trojki Krosno Opole Miszkolc. Tacy zawodnicy jak Jacek na tych rywalach powinni oddawać max dwa punkty, niezaleznie gdzie jadą czy u siebie czy na wyjezdzie.
Oj uważaj Gelu bo zaraz dołączysz do najbardziej napinajacego się uczestnika forum
I nie wiem czy dasz sobie psychicznie z tym faktem radę
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
asekuracyjnie napisalem "na moj gust" a o gustach sie ponoc nie dyskutuje 
Jak dla mnie to mecz w Opolu był nieporozumieniem. U siebie z Opolem też nie pokazaliśmy klasy, ale nie było tragedii. Więc szanse z Opolem w PO oceniam wysoko 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
To i ja moge dolaczyc do "napinaczy", bo ani z Opolem, ani z Krosnem - o ile nikt juz nam nie wypadnie ze skladu - nie moze byc problemu. Schody zaczna sie pozniej - bo nie mowiac o Lodzi - juz Miszkolc w pelnym skladzie z Rymlem, Screenem, Wlasowem czy Hauzingerem moze byc zapora nie do przejscia. Chyba ze dojdzie nam jakies mocne ogniwo - taki dajmy na to junior na jakies 8 punktow - jak nie, to w finale z Lodzia pojada Wegrzy.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Zaden Screen nie pojedzie w skladzie Miszkolca to raz, a dwa - jesli mamy bac sie Wegrow w dwumeczu to lepiej od razu poprosmy GKSZ o azyl i zakonczenie sezonu 2 sierpnia 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Kaj Laukkanen jest wolny ale startował w tym roku tylko na imprezach w Finlandii, na eliminacji DPŚ i turnieju w niemczech. Karol miałby z kim kurzyć w parkingu :p a co do juniorów to może Sweetman albo Smith z Leszna ;d jest też sporo ciekawych duńczyków i szwedów ale trzeba chcieć i mieć $$.