TÅ» Motor Lublin 60:30 KSÅ» Krosno - 9 kwietnia 2006 !!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Mateusz111
Junior

#51 Postautor: Mateusz111 » 18 marca 2006, o 19:34

ermen pisze:Nie oszukujmy sie, Krosno to słabeusz w I lidze i jeśli nie w tym meczu to kiedy wypróbować Michaluka?

To samo jeśli chodzi o Daniela. Jak nie w tym meczu to kiedy ma jeszcze sobie pojeździć? Tym bardziej że jest to mecz w Lublinie :D

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#52 Postautor: grzesieck » 18 marca 2006, o 19:37

no akurat Daniel to jeszcze bedzie mial okazje zeby sobie pojezdzic, bo jakos nie uwazam zeby Suchanek okazal sie lepszy od niego na polskich torach.

9. Brhel
10. Knapp
11. Rempała
12. Shields
13. Åšwist
14. Michaluk
15. Tomicek
16. Jeleniewski

58:32
METHANOL ADVENTURE TEAM

Snys
Zawodowiec

#53 Postautor: Snys » 18 marca 2006, o 19:51

9.Brhel
10.Knapp
11.Rempała
12.Shields
13.Swist
14.Tomicek
15.Michaluk
16. Jelen

Nie ma co sie oszukiwac,jak mamy ostro walczyc o e-lige to takie spotkanie trzeba wygrać dość wysoko. Stawiam 56:34

ps. jak to jest z tymi juniorami ? nadal 15 moze swobodnie zastępować 14 ? Bo gdzies "obiło mi sie o wzrok" ze 14 ma wiecej biegów obowiązkowych i lepiej zeby to był junior teoretycznie "lepszy" (tym bardziej ze Jelen nie bedzie mogl jechac za juniora z rez. zwyklej).

Kalhorn
Junior

#54 Postautor: Kalhorn » 18 marca 2006, o 20:20

A ja mam nadzieję, że pojedziemy w najsilniejszym zestawieniu i w każdym meczu jechać będą najlepsi zawodnicy, a nie będą one odpuszczane tak jak w ostatnich latach (zresztą nie tylko ostatnich). Od tego mamy taką liczbe zawodników, żeby nie jechali tak jak w poprzednim roku "Franek" i spółka.. bo nie było zawodnika, który miałby ich zastąpić. Przed nami jeszcze sparingi oraz treningi (które mam nadzieje, że się odbędą mimo niesprzyjającej aury) i jeśli jacyś zawodnicy krajowi, w tym juniorzy nie popiszą się, a rewelacyjnie będą jeździli rewelacyjnie, to nie ma chyba sensu puszczac tych którzy będą zdecydowanie słabsi. Co da naszym juniorom jazda 30 m za przeciwnikiem? A zresztą kolejny argument. Gdzie, jeśli nie w meczu z Krosnem mielibyśmy sprawdzić jak radzą sobie na naszym torze zawodnicy tacy jak Shields, Norris, Tomicek i Messing? Jeśli ich wyniki byłyby zadowalające (Messinga tylko na sparingach) to osobiście dałbym im szanse. Powinniśmy wiedzieć jak na naszym torze będą spisywać się zawodnicy, którzy nie mieli okazji się jeszcze na nim ścigać (czwórka wymieniona powyżej). Przecież lubelski tor jest aż tak specyficzny, że niektórzy zawodnicy nawet po 2 sezonach się do niego przyzwyczaić nie mogą :twisted: ... oczywiście w najbardziej extremalnych przypadkach.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#55 Postautor: grzesieck » 18 marca 2006, o 20:37

Snys pisze:ps. jak to jest z tymi juniorami ? nadal 15 moze swobodnie zastępować 14 ? Bo gdzies "obiło mi sie o wzrok" ze 14 ma wiecej biegów obowiązkowych i lepiej zeby to był junior teoretycznie "lepszy" (tym bardziej ze Jelen nie bedzie mogl jechac za juniora z rez. zwyklej).

junior spod 14-tki musi wystartowac minimum 2 razy w meczu, a nie raz jak to bylo dotychczas.

dobrze mowie?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Speedway-Mati
Zawodowiec

#56 Postautor: Speedway-Mati » 18 marca 2006, o 21:19

9.Shields
10.Knapp
11.Rempała
12.Brhel
13.Åšwist
14.Messing
15.Pavlić
16. Jeleniewski
Obrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#57 Postautor: bkapusta » 18 marca 2006, o 21:22

Sorry, ze jestem upierdliwy ale chyba nie ma sensu typowac skladu z Pavlicem skoro wiadomo, ze w tym terminie nie pojedzie;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#58 Postautor: kilar » 18 marca 2006, o 21:51

ermen pisze:Nie oszukujmy sie, Krosno to słabeusz w I lidze i jeśli nie w tym meczu to kiedy wypróbować Michaluka?

Ja tam wcale bym Krosna nie skreslal. Moze i na wyjazdach bedzie im ciezko o jakiekolwiek punkty, ale u siebie sa w stanie powalczyc z kazdym. Jezeli jeszcze dojdzie do nich Baran, to beda cholernie grozni na tym swoim specyficznym torze.

A Michaluk to niech sie objezdza w Lidze Poludniowej. Na Krosno dzialacze powinni zaprosic dwojke pozostalych juniorow zza granicy.

A i jeszcze mam takie pytanie. Moze juz ktos o tym wspominal (nie chce mi sie wertowac tych stron na forum :wink: ). Ilu maksymalnie obcokrajowcow danej druzyny moze wystapic w meczu :?:

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#59 Postautor: Kubbas » 18 marca 2006, o 22:14

kilar pisze:A i jeszcze mam takie pytanie. Moze juz ktos o tym wspominal (nie chce mi sie wertowac tych stron na forum :wink: ). Ilu maksymalnie obcokrajowcow danej druzyny moze wystapic w meczu :?:

8 bo wiecej sie do skladu nie zmiesci- od tego sezonu nie ma juz ograniczen i cala druzyna moze skadac sie z obcokrajowcow

Awatar użytkownika
Boss

#60 Postautor: Boss » 18 marca 2006, o 22:33

Wg. mnie Kanpp jest chyba najpewniejszy i to on powinien wystąpić w parze z juniorem. Co do Maćka Michaluka jak najbardziej powinien wystąpić, bo jak nie z Krosnem to kiedy? Nie trzeba ściągać Norrisa, Brhel i Shields spokojnie na Krośnian powinni wystarczyć. Można by było też wybrać tryb oszczędnościowy wystawiając Jelenia w pierwszym składzie za Brhela albo Adama, iż uważam, że Daniel powinien 2-cyfrówkę przywieść, zaś na rezerwie może Polaka? Co do wyniku myślę skoro mamy walczyć o ekstraklase to musimy ich pocisnąć :twisted: około 15-20 pkt.

I opcja:
Åšwist
Brhel
J. Rempała
Knapp
Tomicek
Michaluk
Jeleniewski

II opcja:
Shields/Brhel
Åšwist
Jeleniewski
J. Rempała
Knapp
Tomicek
Michaluk
Polak<A może Mordel? Albo Franek:P...>
Co ja widzÄ™, co ja widzÄ™ TÅ» Lublin w e-lidze

Kalhorn
Junior

#61 Postautor: Kalhorn » 18 marca 2006, o 23:07

A ja chcę zobaczyć Andreasa Messinga.. i już ;) Skoro praktycznie nieznany w Lublinie zawodnik osiąga naprawde dobre wyniki w lidze Duńskiej, to należałoby go sprawdzić u nas (na naszym torze). W moim mniemaniu.. mają startować najlepsi. Jeśli oczywiście na treningach będą wymiatać nasi juniorzy, to oczywiście to oni powinni wystartować w pierwszym meczu. Tylko, że niestety na przedsezonowe treningi sie nie zapowiada :/

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#62 Postautor: grzesieck » 18 marca 2006, o 23:23

bkapusta pisze:Sorry, ze jestem upierdliwy ale chyba nie ma sensu typowac skladu z Pavlicem skoro wiadomo, ze w tym terminie nie pojedzie;-)

dla mnie to jest jasne, dla Ciebie tez, ale jak widac wielu sprawia trudnosc zrozumienia i przyjecie tego faktu ; ]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#63 Postautor: Nazir » 19 marca 2006, o 02:04

Porażający skład naszych rywali: i TŻ:
1. Wardzała 9. Świst
2. Łukaszewicz 10.Rempała
3. Rymel 11. Knapp
4. ÅšlÄ…czka 12. Shields
5. Wilk 13. Brhel
6. Malek 14. Michaluk
7. Gavenda 15. Tomicek
8. Bęben 16. Jeleniewski

Lublin - Krosno 58:32

Awatar użytkownika
Anioł

#64 Postautor: AnioÅ‚ » 19 marca 2006, o 03:24

miałem nic juz wiecej nie pisać na temat meczu Motor-KKŻ,ale....
przed sezonem,kiedy zawodnicy nie wyjeżdzali na tor i tak naprawde nei wiemy jak prezentująsie poszczególni zawodnicy już większość zna wynik i kto ile pkt zdobędzie...
wiadomo Świst i Rempała przychodzą z "wyzszych" lig,czyli z pkt nie powinno byc źle(wg mnie ok.12-13 na głowe)później Knapp,którego stać spokojnie na 10,a dalej...wielkie NIEWIADOME???
podobnie jak w "mojej drużynie",gdzie każdy mozę zrobić "dyche" i "piękne"2 pkt....
bo jak porównywać Wardzałe (słabiutko w elidze)do Twistiego i Jacora???
Wilu w zeszłym sezonie ,chyba 7 pkt w 6 biegach...
Tomasz podobnie...
Trojan po kontuzjii....sam chyba nie wie na co go stać..
obco (Jeroszka,Rymel) wielki znak zapytania???
o juniorach nie będe pisał;/bo i po co ...??

ALE PANOWIE!!!!TO JEST SPORT!!!!!

A TYM BARDZIEJ POCZĄTEK SEZONU I.........

WSZYSTKO SIE MOŻE ZDARZYC.......jak to wyśpiewałą A.Lipnicka

proponuje poczekać do 9 kwietnia!!
do zobaczenia na stadionie!!!

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#65 Postautor: neir1 » 19 marca 2006, o 09:18

Anioł pisze:ALE PANOWIE!!!!TO JEST SPORT!!!!!
A TYM BARDZIEJ POCZĄTEK SEZONU I.........
WSZYSTKO SIE MOŻE ZDARZYC.......jak to wyśpiewałą A.Lipnicka
proponuje poczekać do 9 kwietnia!!
do zobaczenia na stadionie!!!

w tamtym sezone przed meczem z rzeszowem mialem tez duze nadzieje i tez tak mowilem ale strasznie sie rozczarowalem
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah ;)"

hayabusarider

#66 Postautor: hayabusarider » 19 marca 2006, o 09:46

A na jakim zespole mamy zrobić sporo punktów na naszym torze jak nie na Krośnie??.
Musimy pojechać w składzie nie najsilniejszym,lecz takim aby te 20 pkt zrobić wiecej niż przeciwnik.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#67 Postautor: czaszka » 19 marca 2006, o 09:54

Kalhorn pisze:A ja chcę zobaczyć Andreasa Messinga.. i już ;) Skoro praktycznie nieznany w Lublinie zawodnik osiąga naprawde dobre wyniki w lidze Duńskiej, to należałoby go sprawdzić u nas (na naszym torze).

Wreszcie rozsądny głos :P 8) Trzeba go koniecznie sprawdzić i nie wyobrażam sobie żeby w tym meczu mógł pojechać Tomicek, a Messing nie.On ma być naszym podstawowym juniorem i musi poznać tor wcześniej, a nie dopiero jak będziemy jechać jakiś trudniejszy mecz. Dlatego nie rozmumiem dlaczego mamy objeżdżać swój drugi garnitur młodzieżowy :roll: Para juniorów na mecz z Krosnem to wg mnie Messing i Michaluk/Tomicek. Oby słowo się rzekło :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#68 Postautor: Gelo » 19 marca 2006, o 11:40

W dobie, kiedy przyznaje si ępunkty bonusowe za dwumecz nie ma miejsca na eksperymenty. Trzeba z Krosnem pojechać w najsilniejszym składzie i możliwie wyśrubować wynik, bo mecz w Krośnie zawsze jest wielką niewiadomą. Maciek jeszcze nie jest gotowy do walki o punkty .

Awatar użytkownika
FantyÅ›
Szkółkowicz
Kontakt:

#69 Postautor: FantyÅ› » 19 marca 2006, o 12:07

Gelo pisze:W dobie, kiedy przyznaje si ępunkty bonusowe za dwumecz nie ma miejsca na eksperymenty. Trzeba z Krosnem pojechać w najsilniejszym składzie i możliwie wyśrubować wynik, bo mecz w Krośnie zawsze jest wielką niewiadomą. Maciek jeszcze nie jest gotowy do walki o punkty .

Ale i Maćkowi trzeba dać spróbować jazdy na prawdziwym żużlu.A Krosno też nie ma na tyle mocnych juniorów więc szanse Maćkowi trzeba dać na ten mecze :wink:
Tż Sipma Lublin-Mój Klub

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#70 Postautor: Cz@rek » 19 marca 2006, o 13:06

A ja się głównie obawiam o stan toru na tym meczu.Zima nie odpuszcza
a jeszcze ma być dosypana nowa nawierzchnia a ta jak wiadomo
musi się uleżeć.A czasu coraz mniej...
Dlatego w tym meczu postawiłbym na doświadczonych zawodników.

bartexs1
Senior

#71 Postautor: bartexs1 » 19 marca 2006, o 13:08

spoko spoko w maju będzie Rafał Klimek to wszystkim pokaże jak się jeździ ;) na bank będzie lepszy od Michaluka...

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#72 Postautor: Metalliczny » 19 marca 2006, o 14:52

bartexs1 pisze:spoko spoko w maju będzie Rafał Klimek to wszystkim pokaże jak się jeździ ;) na bank będzie lepszy od Michaluka...

A skąd ta pewność? Może jakieś argumenty przedstawisz?

Zulu
Junior

#73 Postautor: Zulu » 19 marca 2006, o 15:09

Gelo pisze:W dobie, kiedy przyznaje si ępunkty bonusowe za dwumecz nie ma miejsca na eksperymenty. Trzeba z Krosnem pojechać w najsilniejszym składzie i możliwie wyśrubować wynik, bo mecz w Krośnie zawsze jest wielką niewiadomą. Maciek jeszcze nie jest gotowy do walki o punkty .

Podzielam w 100 % zdanie Gela. Nie eksperymentować, tylko pojechać najsilniejszym składem i zdobyć maximum punktów w Lublinie, bo na wyjeździe łatwo nie będzie. Sporządziłem zestawienie występów naszych jeźdźców na tamtejszym torze z ostatnich 10 lat. Jak widać, na osiem spotkań WSZYSTKIE :shock: były w plecy, a najlepszy nasz wynik to 42 punkty. Nie muszę dodawać, że już kilka razy jechaliśmy tam jako faworyci, więc mając na uwadze główny cel lubelskiej drużyny w sezonie 2006, lekceważenie Wilków - nawet w meczu u siebie - byłoby co najmniej głupotą. Poza tym będzie to pierwszy mecz w sezonie i póki co nikt nie może dać głowy, że forma naszych zawodników wystarczy, aby pokonać teoretycznie bardzo słabe Krosno.

1996

23.06.1996
KKÅ» - LKÅ» Lublin 50 : 40

1997

28.09.1997
Stal II ŻKS - LKŻ Inter Lublin 51: 39

1998

27.09.1998
Leżajsk 1525 - LKŻ Lublin 48 : 42

1999

3.10.1999
Leżajsk 1525 - LKŻ Lublin 58 : 31

2000

2.07.2000
ŻKS - LKŻ Lublin 56 : 34

2001

12.08.2001
Judyta Å»KS Krosno – TÅ» Lublin 72 : 18

2002

18.08.2002
KSÅ» Krosno – TÅ» Sipma Lublin 58:32

2005

03.04.2005
KSÅ» Krosno – TÅ» Sipma Lublin 50:40
Ostatnio zmieniony 19 marca 2006, o 15:22 przez Zulu, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
ciapek
Kontakt:

#74 Postautor: ciapek » 19 marca 2006, o 15:19

popieram Zulu , eksperymentować to powinniśmy na sparingach albo na koniec sezonu, gdy już nic nie będziemy mieli do stracenia !!
-->~Tż LuBlIn~<--
Obrazek

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#75 Postautor: yamahaR1 » 19 marca 2006, o 16:14

Oczywiście, że meczu z Krosnem nie można olać i jechać oszczędnościowo. Louis do Krosna pewnie nie pojedzie a kto zagwarantuje, że Shields czy Norris zrobią na tamtym specyficznym torze dobre wyniki ?? W Lublinie trzeba wygrać jak najwyżej, jeżeli rzeczywiście w tym sezonie wszystko jest poukładane i budżet jest wystarczający na zawodników, których zakontraktowaliśmy to pora skończyć z tym oszczędzaniem. Co do Michaluka to szczerze mówiąc będzie miał jeszcze czas żeby się rozjeździć, na początku sezonu (jeżeli w ogóle pierwszy mecz się odbędzie) tor będzie trudny, Messing i Tomicek będą już bardziej rozjeżdżeni poza tym są bardziej doświadczeni. Moim zdaniem Messinga trzeba sprawdzić koniecznie teraz a nie dopiero w najtrudniejszym meczu.
Norris/ Shields
Rempała
Brhel
Knapp
Åšwist
Messing
Tomicek
Jeleniewski