Nasi rywale - 2021
Re: Nasi rywale - 2021
Piekarnie z Zielonej Góry donoszą, że przejście Vaculika do Gorzowa nie jest wcale przesądzone i negocjacje ze Słowakiem trwają. Gdyby udało im się go przekonać, to byłby niezły numer. No i z tego Dream Teamu Grzyba robi się powoli już tylko "dream". Miał być Lambo, miał być Vacul, a moze się okazać, że pojadą Kasprzakiem i Karczmarzem :)
PS donosi, że Woźniak zostaje w Gorzowie.
PS donosi, że Woźniak zostaje w Gorzowie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
To wezmą Doyla albo Zagara i też będą zadowoleni ;)
- niespokojny
- Trener
Flagg pisze:PS donosi, że Woźniak zostaje w Gorzowie.
No to KK u nas
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
niespokojny pisze:
No to KK u nas
Mam nadzieję, że to jeden z tych związków, który nie ma szans dojść do skutku. Przez dwa lata my chcieliśmy, on nie chciał, teraz on może chcieć ale mam nadzieję, że my nie chcemy :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Jeżeli Cierniak i Kubera to prawda, to bez względu na to kto będzie polskim seniorem, nie powinno być tak źle. PO są w zasięgu.
Dawać jeszcze Lambo do tego kociołka :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
- niespokojny
- Trener
Michelsen
Lambert
Hampel
Kubera
Laguta
Cierniak
Lampart
Taki sklad uznalabym za spory sukces mimo ze nie gwarantuje niczego :).
Lambert
Hampel
Kubera
Laguta
Cierniak
Lampart
Taki sklad uznalabym za spory sukces mimo ze nie gwarantuje niczego :).
Taki skład to ja bym uznał za mistrzostwo świata i okolic. Kuba nadrobiłby dwa pierwsze okienka w Elidze z nazwiązką. Zresztą nawet wyjęcie jednego z dwójki Lambert/Kubera by mnie w zupełności satysfakcjonowało.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Na profilu Speedway Studio na FB pojawiła się informacja, że jazda Leona Madsena z polską licencją to jedynie formalność, a nie spekulacja.
Wkrótce IMP będą mieć lepszą obsadę niż cykl Grand Prix.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
CKM1946
- Zawodowiec
To fejk jest raczej. Były takie plany ale ok 2 lat temu tylko Leon sie dogadał z Hansem Nielsenem i Duńską federacją i temat się skończył.
- niespokojny
- Trener
Jezeli dojdzie do naturalizacji obcokrajowcow to poziom zenady osiagnie szczyt i ja sie z tego bajzlu wypisuje. Moze jeszcze niech akty urodzenia zaczna preparowac jak w Afryce.
Masz tyle lat na ile się czujesz. Moim zdaniem Karczmarz i Czugunow (pan młody!) zasługują na jeszcze jeden rok w roli juniora.
Madsen Polakiem? Nie wydaje mi się. Musiałby zrezygnować z GP i startować w eliminacjach krajowych do challengu przecież. Dzikiej karty też nie dostanie, bo jest za dużo Polaków. Duzers pewnie wypadnie ale czeka już Kasprzak.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Ekstraliga wprowadzając sztuczne ograniczenia składu sama zachęca do kombinowania tak szczerze mówiąc.
P.S Gelo, Madsen wystarczy żeby się utrzymał w TOP 6 i nie musi od nowa sie kwalifikować.
P.S Gelo, Madsen wystarczy żeby się utrzymał w TOP 6 i nie musi od nowa sie kwalifikować.
Gelo pisze:Madsen Polakiem? Nie wydaje mi się. Musiałby zrezygnować z GP i startować w eliminacjach krajowych do challengu przecież. Dzikiej karty też nie dostanie, bo jest za dużo Polaków. Duzers pewnie wypadnie ale czeka już Kasprzak.
Tylko na jakiejś podstawie musiałby się jeszcze w tych eliminacjach krajowych znaleźć ;) Jak nasza federacja podchodzi do takich zawodników, to się przekonał Gleb, który dla reprezentacji polski nie istnieje. Jestem przekonany, że Leonard Madsoński nie miałby nawet okazji w tych eliminacjach wystąpić.
CKM1946 pisze:P.S Gelo, Madsen wystarczy żeby się utrzymał w TOP 6 i nie musi od nowa sie kwalifikować.
Wypaść z TOP 6 nie jest trudno... Teraz Madsen jest na 5 miejscu. Za nim z niewielką stratą punktową Vaculik, Emil i Artiom. Jako Duńczyk ma pewną dziką kartę, jako Polak, wypada z SGP na zawsze.
CKM1946 pisze:Ekstraliga wprowadzając sztuczne ograniczenia składu sama zachęca do kombinowania tak szczerze mówiąc.
No ok. Tylko miałby startować jako kto w GP? Polak czy Duńczyk?
Raf pisze:Wypaść z TOP 6 nie jest trudno... Teraz Madsen jest na 5 miejscu. Za nim z niewielką stratą punktową Vaculik, Emil i Artiom. Jako Duńczyk ma pewną dziką kartę, jako Polak, wypada z SGP na zawsze.
1. Za kilka dni bedzie wiedzieć, czy jest w TOP 6 czy nie :) Przecież nie musi tej polskiej licencji zdawać jutro :)
2. Nie postawiłbym złamanego grosza na to, że nie dostałby DK jako Polak. Wystarczy, że ktoryś ze sponsorów cyklu stwierdzi, że fajnie jakby jednak Madsen jechał i po sprawie :)
Jednak wydaje mi się, że to fake news. Madsen ma za dużo do stracenia na zmianie licencji. A do zyskania właściwie nic.
No ok. Tylko miałby startować jako kto w GP? Polak czy Duńczyk?
To chyba nie ma znaczenia. Przecież zawodnicy zdobywają kwalifikacje imienne, a nie dla federacji. Jak zmieni licencję, to pojedzie jako Polak.
Jeśli w lidze jako Polak, to w GP również musiałby korzystać z naszej licencji.Gelo pisze:No ok. Tylko miałby startować jako kto w GP? Polak czy Duńczyk?
Otóż to. Na logikę musiałby startować w polskich eliminacjach.
Flagg pisze:Raf pisze:Wypaść z TOP 6 nie jest trudno... Teraz Madsen jest na 5 miejscu. Za nim z niewielką stratą punktową Vaculik, Emil i Artiom. Jako Duńczyk ma pewną dziką kartę, jako Polak, wypada z SGP na zawsze.
1. Za kilka dni bedzie wiedzieć, czy jest w TOP 6 czy nie :) Przecież nie musi tej polskiej licencji zdawać jutro :)
2. Nie postawiłbym złamanego grosza na to, że nie dostałby DK jako Polak. Wystarczy, że ktoryś ze sponsorów cyklu stwierdzi, że fajnie jakby jednak Madsen jechał i po sprawie :)
W tym roku tak... a co z kolejnymi latami?
Gelo pisze:Otóż to. Na logikę musiałby startować w polskich eliminacjach.
Ale po co? Konczy cykl w TOP 6 to oznacza, że wywalcza sobie imienne miejsce w przyszłorocznym cyklu. Nie jako Polak, nie jako Duńczyk, ale jako Leon Madsen. Do przyszłorocznego cyklu zgłasza się Leon Madsen i przedstawia polską licencję, wiec reprezentuje barwy Polski w tym cyklu.
W tym roku tak... a co z kolejnymi latami?
A kto mu w 2022 zabroni zmienic licencji ponownie na duńską jesli będzie taka potrzeba? :)
Hehe… no tak. Madsen będzie jeździł rok jako Polak i rok jako Duńczyk... Już widzę to obrzucanie mięsem na stadionach w Polsce :D Swoją drogą to jest patologia. W każdym normalnym sporcie, chcąc zmienić reprezentację, musisz liczyć się z minimum dwuletnią karencją na występy międzynarodowe. W Żużlu da się wszystko :D
Najlepsze by było, jakby Madsen dostał dziką kartę przeznaczoną dla Duńczyka i koniec końców w przyszłym roku jeździł jako Polak :D Trolling level hard.
Najlepsze by było, jakby Madsen dostał dziką kartę przeznaczoną dla Duńczyka i koniec końców w przyszłym roku jeździł jako Polak :D Trolling level hard.
Ostatnio zmieniony 29 września 2020, o 13:55 przez Raf, łącznie zmieniany 1 raz.
Flagg pisze: To chyba nie ma znaczenia. Przecież zawodnicy zdobywają kwalifikacje imienne, a nie dla federacji. Jak zmieni licencję, to pojedzie jako Polak.
Ma znaczenie. Kwalifikacje polskich zawodników do GP nie są uznaniowe. Są Złote Kaski, potem ewentualnie Challenge. Tak jest od kilku lat. Oczywiście organizator GP mógłby przyznać dziką kartę Madsenowi Polakowi. Ale tu pojawia się problem czterech Polaków. Patrząc jak organizatorzy notorycznie trzaskają nas z liścia i jak pilnują parytetów - mało realne. I nie ma czegoś takiego jak nie Polak nie Duńczyk - Leon Madsen. Każdy zawdnik żeby móc startować - musi mieć licencję. A ta niestety ma juz charakter narodowy.
Ostatnio zmieniony 29 września 2020, o 13:59 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.