Motor Lublin w sezonie 2019

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
garsija

Re: Motor Lublin w sezonie 2019

#51 Postautor: garsija » 26 września 2018, o 11:15

Chyba że akurat gada z Grudziądzem, wtedy trzeba poczekać;)

Ja jestem za Zagarem. Gość potrafi zrobić show na trasie i od lat poniżej pewnego poziomu nie schodzi.

Natomiast duże NIE dla Nickiego. Punktów pewnie sporo by przywiózł ale liczy się jeszcze identyfikacja z miastem, klubem, kibicami itp. Myślę; ze w klubie też mocno zwracają uwagę na takie rzeczy.

CKM1946
Zawodowiec

#52 Postautor: CKM1946 » 26 września 2018, o 11:16

Zagar zostaje w Częstochowie.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#53 Postautor: papi » 26 września 2018, o 11:19

garsija pisze:Natomiast duże NIE dla Nickiego. Punktów pewnie sporo by przywiózł ale liczy się jeszcze identyfikacja z miastem, klubem, kibicami itp.

awansowaliśmy do Eligi po 23 latach. Jeśli nie chcemy za rok znowu wylądować ligę niżej to przestańmy pisać bzdury o uśmiechniętych buźkach i identyfikacji z miastem. Na taki klucz doboru może sobie pozwolić Wrocław, Toruń czy Leszno. My musimy na ten moment sprzątnąć z rynku wszystko co najlepsze.
Żeby było jasne, ja też chce widzieć w składzie zawodników, których lubię. Ale przede wszystkim chce widzieć Ekstraligę w Lublinie.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#54 Postautor: $korzen$ » 26 września 2018, o 11:28

Nicki jest pol-inwalida a kase zapewne bedzie zyczyl sobie ryczaltem. Zwlaszcza, ze jestesmy beniaminkiem. Nie wiem, czy to dobry pomysl. 42 lata stuknie w przyszlym sezonie. Nie wiem....

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#55 Postautor: Fantys » 26 września 2018, o 11:33

Jak tak dalej pójdzie do listopada będzie na stukane z 50 stron składu na 2019 :)

Ja mam nadzieję , że zarząd zbuduje skład na utrzymanie że przygoda w PGE nie potrwa rok . Mam marzenia co do składu , jednak czekam na okienko transferowe .

Zaratustra
Kadrowicz

#56 Postautor: Zaratustra » 26 września 2018, o 11:37

Jest jeszcze opcja ponownego powiększenia ligi do 10 drużyn. Nie wiem, jakby to wtedy wyglądało, ale może obyłoby się bez bezpośrednich spadków ;)

Jak się popatrzy, kto będzie występował za rok w I lidze, to nie zdziwiłbym się wcale takim pomysłom...

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#57 Postautor: Dobromir » 26 września 2018, o 11:42

$korzen$ pisze:Nicki jest pol-inwalida a kase zapewne bedzie zyczyl sobie ryczaltem. Zwlaszcza, ze jestesmy beniaminkiem. Nie wiem, czy to dobry pomysl. 42 lata stuknie w przyszlym sezonie. Nie wiem....

W Ekstralidze większość grajków co robią średnią powyżej 2,0 ma ryczałt.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#58 Postautor: kibicLBN » 26 września 2018, o 11:54

Co do Dawida Lamparta to nabrałem większego szacunku i cenię jego wkład w awans, ale nie oszukujmy się,że nie aż tak jak Masters ale troszeczkę słabiej pojechał w tym sezonie niż można było oczekiwać, zwłaszcza w domowych meczach, dlatego ja to w żaden sposób w elidze nie jestem sobie w stanie wyobrazić, większe szanse już daję Miesiącowi chociaż i to jest ogromne wyzwanie dla faceta.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

garsija

#59 Postautor: garsija » 26 września 2018, o 12:02

papi pisze:
garsija pisze:Natomiast duże NIE dla Nickiego. Punktów pewnie sporo by przywiózł ale liczy się jeszcze identyfikacja z miastem, klubem, kibicami itp.

awansowaliśmy do Eligi po 23 latach. Jeśli nie chcemy za rok znowu wylądować ligę niżej to przestańmy pisać bzdury o uśmiechniętych buźkach i identyfikacji z miastem.

A gdzie tu widzisz bzdury? To moje zdanie na temat Dzika w Lublinie i ani moje moje zdanie na nie, ani Twoje na tak nie jest bzdurą tylko opinią. Analogiczna sytuacja była przed rokiem z Hancockiem, chcieliśmy go w Lbnie mimo, że "złotówa", szok że wybrał Rzeszów, a później głosy jak to dobrze, że wzięliśmy AJ, który wykręcił najlepszą średnia w lidze, był tańszy i idealnie wkomponował się w drużynę.

Nie sztuka przepłacić za Pedersena. Poszukajmy młodszego gościa, na fali wznoszącej, z szansami na top 8 ligi, który nie zepsuje klimatu w zespole i nie zdemoluje budżetu.

bartollo
Senior

#60 Postautor: bartollo » 26 września 2018, o 12:05

Korzen, Vaculik to super zawodnik ale to nie jest pewniak pokroju Zmarzlika, Dudka, Woffindena, Pedersena itd. Na srednia 2.4-2.5.

Mam nadzieje, ze bedziemy mieli 3 prowadzacych pare. W tym sezonie mielismy zdecydowanego lidera - Jonssona i prowadzacego pare Lamberta. Gdyby Miesiac fantastycznie nie odpalil w PO to bymy kiblowali w Nice lidze.

Slyszy sie duzo na temat ze Kolodziej i KK chcieliby zmienic klimat. Gdyby udalo sie wyrwac dwoch Polakow na takim poziomie, to pozniej moznaby czekac na rozwoj wypadkow i wziac Holdera albo Zagara na odbudowanie. A moze nawet Pedersena. W najgorszym wypadku probowac Thomsena, Michelsena - moze by ktorys odpalil?

rumburaque
Szkółkowicz

#61 Postautor: rumburaque » 26 września 2018, o 12:06

papi pisze:

awansowaliśmy do Eligi po 23 latach. Jeśli nie chcemy za rok znowu wylądować ligę niżej to przestańmy pisać bzdury o uśmiechniętych buźkach i identyfikacji z miastem. Na taki klucz doboru może sobie pozwolić Wrocław, Toruń czy Leszno. My musimy na ten moment sprzątnąć z rynku wszystko co najlepsze.
Żeby było jasne, ja też chce widzieć w składzie zawodników, których lubię. Ale przede wszystkim chce widzieć Ekstraligę w Lublinie.

Już był sezon że zebraliśmy wszystko co najlepsze, no prawie z Piterem Gwizdem na czele i wyszło jak wyszło. Skład moim zdaniem powinien opierać się też na charakterze, osobowości zawodnika, dlatego ja kibicuję Kołodziejowi z całego serca. To jest po prostu GOŚĆ!!! Nicki oczywiście też charakterny tylko trochę w czarnej wersji natomiast medialnie jak najbardziej tak. Dla mnie 11 zawodników to: (plus pkt jakie mogą zdobyć)
1 Kołodziej (10)
2 Pedersen (+10)
3 Vaculik (10)
4 AJ (+7)
5 Woryna (+7)
6 Lambert (+7)
7 Miesiąć (+5) jak będzie miał furmankę jak w finale
8 D.Lampart (+4)
9 W.Lamprt (+3)
10 Peroń (1)
11 Bober (+3)
Jestem za tym aby dać Emilowi szansę, zawsze jest lepiej jeździć i być w drużynie eligi i tutaj się rozwijać, ma chłopak papier na jazdę a Dudki, Jankowskie i Pawlickie (wyjątek II liga raz) szlifu nie zdobywali na wypożyczeniu do ligi niżej. Niechaj równa do najlepszych.
Ps.
Fajnie byłoby wcisnąć jeszcze Lebiediewa, lubię gościa i raczej nasz tor zawsze jemu pasuje.
Ostatnio zmieniony 26 września 2018, o 12:10 przez rumburaque, łącznie zmieniany 1 raz.

Zaratustra
Kadrowicz

#62 Postautor: Zaratustra » 26 września 2018, o 12:10

Hehe, przy takim zestawieniu to można medal atakować...

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#63 Postautor: tezetomaniak » 26 września 2018, o 12:14

garsija pisze:Nie sztuka przepłacić za Pedersena. Poszukajmy młodszego gościa, na fali wznoszącej, z szansami na top 8 ligi, który nie zepsuje klimatu w zespole i nie zdemoluje budżetu.

Niech ktoś to wydrukuje i zaniesie do klubu ;)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#64 Postautor: kibicLBN » 26 września 2018, o 12:15

Zaratustra pisze:Hehe, przy takim zestawieniu to można medal atakować...

A kto powiedział że nie zaatakujemy? Jakiegoś bana mamy na medal czy jak?

Do jakiego klubu, tego na Gliwickiej 72?