Ostateczna rozgrywka: ZKŻ Zielona Góra : TŻ Sipma Lublin
- WojtekF
- Szkółkowicz
Michas napisał: [quote]nie zapomnijmy ze w rundzie finalowej wiekszosc druzyn ktorA JECHALA NA WYJAZD NIOE JECHALA W NAJMOCNIEJSZYCH SKLADACH I Z obcokrajowce wiec nie ma co sie jarac tym ze zielona kogos tam do 33 rozwalila[/quote]. Jesteś w błędzie. Rybnik(35 punktów w Zielonej) i Bydgoszcz(34 punkty w Zielonej) jechały akurat w najmocniejszych składach, dopiero Leszno(33 punkty) jechało bez Adamsa. W związku z tym Zielona jest nadal faworytem dwumeczu, ale w Zielonej panuje ogromna nerwówka, gdyż 14 punktów to niby niedużo, ale zdobyć je trzeba. Pozdrawiam.
P.S. Nikt się nie jara tym, iż Zielona zdobyła 55 p. z Rybnikiem czy 56 z Bydgoszcą, tylko stwierdza fakt, iż tak jak Falubaz jest na wyjazdach słaby tak u siebie jest mocny.
P.S. Nikt się nie jara tym, iż Zielona zdobyła 55 p. z Rybnikiem czy 56 z Bydgoszcą, tylko stwierdza fakt, iż tak jak Falubaz jest na wyjazdach słaby tak u siebie jest mocny.
- WojtekF
- Szkółkowicz
Ania napisała [quote]Ja jestem zagorzałą fanką naszej lubelskiej drużyny od 3 miesięcy zaledwie i już wiem na pewno że jak zechcą a wiem że barrrrdzo chcą to poijadą na maksa możliwości.. Widać że chłopaki są w dobrych formach, Daniel popracował z panem Markiem Kempą i na efekty nie trzeba było długo czekać.. Według mnie nasi dadzą radę Zielonogórzanom.. Szkoda mi trochę Lee bo jest naprawde miłym chłopakiem.. Natomiast bardzo będę się cieszyć jak nasi wygrają w Zielonej Górze nie tylko ze względu na awans ale również ze względu na "pana" Śwista który to uważa że nasi nie reprezentują sobą zbyt wiele, choć nie sądze że nawet jak awansujemy zrobi mu się choćby głupio z powodu tych wypowiedz, jest zbyt zadufany w sobie żeby dostrzec z jak gróźnym przeciwnikiem stanął w batalii o ekstralige.. Zauwarzyłam też że z całej zielonogórskiej drużyny właśnie on jeden nie potrafi uszanować przeciwnika.. Mam nadzieje że będzie płakać kiedy nasi awansują [/quote]
Odpowiedź: Świst da z siebie wszystko i Falubaz wygra w dwumeczu, gdyby jednak było inaczej to Świst nie będzie za Zieloną Górą płakał tylko będzie szukał nowego pracodawcy ekstraligowego, a z tą postawą na torze na pewno go znajdzie.
2) Wypowiedzi w stylu "Lublin nie reprezentuje sobą nic wiele" wywołują tylko dodatkową mobilizację. Przynajmniej wiem, jak na mnie takie słowa działają. Więc szczerze mówiąc Lublinianie powinni być wdzięczni Świstowi za dodatkową mobilizację.
Odpowiedź: Świst da z siebie wszystko i Falubaz wygra w dwumeczu, gdyby jednak było inaczej to Świst nie będzie za Zieloną Górą płakał tylko będzie szukał nowego pracodawcy ekstraligowego, a z tą postawą na torze na pewno go znajdzie.
2) Wypowiedzi w stylu "Lublin nie reprezentuje sobą nic wiele" wywołują tylko dodatkową mobilizację. Przynajmniej wiem, jak na mnie takie słowa działają. Więc szczerze mówiąc Lublinianie powinni być wdzięczni Świstowi za dodatkową mobilizację.
Z reguły nie bawie się w typowanie wyników ale biorąc pod uwagę ostatni mecz, to poza Peterem i Piszczykiem, którzy pojechali powyżej przecietnej, nasi zawodnicy punktowali na poziomie meczu wyjazdowego. Z moich obliczeń (wcale nie optymistycznych) wynika, że możemy zdobyć ok 11 punktów mniej niż w pierwszym meczu, co daje wynik w granicach 49:41, 50:40 dla ZG.
Zobaczmy wyniki pierwszego meczu:
- Mariusz Franków 6 - taki dorobek jak najbardziej do powtórzenia - jego norma.
- Sebastian Trumiński 3 - obawiam się, że może być podobnie
- Grzegorz Knapp 7 - tak jak w przypadku Franka - norma "wyjazdowego" Grzecha.
- Tomasz Piszcz 13 - tu nie mam wątpliwości, że będzie mniej - stawiam 8 pkt (w 6 startach)
- Peter Karlsson 15 - dajÄ™ Karlikowi 13 (6)
- Dawid Stachyra 1 - stawiam na 0
- Daniel Jeleniewski 7 - stawiam na 3
To daje 40 punktów. Jak widać moje kalkulacje raczej są na wyrost na "minus". Liczę po cichu na lepszy występ Seby.
Zobaczmy wyniki pierwszego meczu:
- Mariusz Franków 6 - taki dorobek jak najbardziej do powtórzenia - jego norma.
- Tomasz Piszcz 13 - tu nie mam wątpliwości, że będzie mniej - stawiam 8 pkt (w 6 startach)
To daje 40 punktów. Jak widać moje kalkulacje raczej są na wyrost na "minus". Liczę po cichu na lepszy występ Seby.
tatran pisze:Ciekawe czy Świst jest taki mocny tylko w gębie i na torze?
Chciałbym zobaczyć jak za taką pyskówke kiedyś ktoś mu ząbki policzy
:lol:
Świst już swoje dostał. Miał połamaną szczękę po wypadku w Austrii (wpadł na betonowa trybunę). Zawsze doceniałem go za to, że potrafił wrócić do sportu po tamtym karambolu, ale jego wypowiedzi świadczą o nie do końca wyleczonej głowie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
abi
- WojtekF
- Szkółkowicz
Gelo napisał: [quote]- Mariusz Franków 6 - taki dorobek jak najbardziej do powtórzenia - jego norma.
[/quote]
A oto moja prognoza jeśli chodzi o Wasz zespół:
Franków, Trumiński- w sumie 5(z czego większość Frankowa)
Piszcz, Knapp- w sumie 12(jeden z nich pojedzie być może w 6 startach)
Karlsson- 12(6)
Jeleniewski-2 lub 3
Stachyra- raczej 0 choć ma szansę na 1 punkt na Marcinkowskim
Zauważ Gelo, iż tak jak prawie nikt z Zielonogórzan nie znał specyfiki Waszego toru(Suchecki, Marcinkowski, Okoń w ogóle w Lublinie nie jeździli, Kłopot dawno temu), o tyle tutaj sytuacja będzie odwrotna. Jeleniewski raz jechał w ZG, Piszcz Franków Knapp bardzo dawno temu, Trumiński, Stachyra w ogóle. Pozdrawiam
[/quote]
Karlsson- 12(6)
Jeleniewski-2 lub 3
Zauważ Gelo, iż tak jak prawie nikt z Zielonogórzan nie znał specyfiki Waszego toru(Suchecki, Marcinkowski, Okoń w ogóle w Lublinie nie jeździli, Kłopot dawno temu), o tyle tutaj sytuacja będzie odwrotna. Jeleniewski raz jechał w ZG, Piszcz Franków Knapp bardzo dawno temu, Trumiński, Stachyra w ogóle. Pozdrawiam
-
łukasz
WojtekF pisze:Gelo napisał:- Mariusz Franków 6 - taki dorobek jak najbardziej do powtórzenia - jego norma.
Karlsson- 12(6)
Jeleniewski-2 lub 3
chyba nie bardzo sie orientujesz bo okon jezdzil u nas pare lat temu.
a jesli chodzi o franka to jak jezdzil w pile to byl u was i ztego co wiem to dal sie zapamietac kibicom jako niezly "walczak"...
Tak zauważyłem. Ale Piszcz i Franków jeździli u Was tak samo dawno jak u nas Świst. "Twistiemu" jak widać to nie przeszkadzało. Jeleń jeździł (to chyba za dużo powiedziane) u Was w tym roku, czyli tak jak Marcinkowski u nas. Alanowi nic to nie pomogło. Wiem, że Wasz tor jest specyficzny, ale się pocieszam, że jak zawodnik jest w formie pojedzie dobrze wszędzie. Franków i Seba - razem 5 punktów? Możliwe. Obyś sie mylił.
- WojtekF
- Szkółkowicz
Podałem prognozę punktową Lublinian teraz podam Zielonogórzan:
Huszcza 6
Kłopot 10
Åšwist 13
obcokrajowiec 10
Okoń 13
Suchecki 7
Marcinkowski 1
To wprawdzie wraz z prognozą dla Lublinian daje sumę większą niż 90, ale 2 punkty w tą czy w tą w tej sytuacji wielkiej różnicy nie robi. Proponuję następujące metody prognozowania:
Dla Falubazu:
(Liczba punktów zdobytych z Bydgoszczą podczas play off+liczba punktów zdobytych z Rybnikiem podczas playoff)*0,53. Zakładam, iż kluby te są przeciętnie o 6% lepsze od Lublina. Falubaz w playoff jeździł już z Okoniem i Kłopotem i miał formę znacznie lepszą niż w rundzie zasadniczej(przynajmniej u siebie)
Dla TŻu:
0,6*Gdańsk(średnia z obu meczy)+0,2*Gorzów(średnia z obu meczy)+0,2*Rzeszów(1 mecz w którym jeździł już Kuciapa).
Wprawdzie Falubaz był w tym sezonie słabszy od Wybrzeża i Wasi zawodnicy jechali do Gdańska z zamiarem odjechania meczu, ale specyfiki Gdańskiego toru nie znaliźcie(bo to spadkowicz) i tak samo nie znacie specyfiki toru zielonogórskiego. Pozdrawiam
Huszcza 6
Kłopot 10
Åšwist 13
obcokrajowiec 10
Okoń 13
Suchecki 7
Marcinkowski 1
To wprawdzie wraz z prognozą dla Lublinian daje sumę większą niż 90, ale 2 punkty w tą czy w tą w tej sytuacji wielkiej różnicy nie robi. Proponuję następujące metody prognozowania:
Dla Falubazu:
(Liczba punktów zdobytych z Bydgoszczą podczas play off+liczba punktów zdobytych z Rybnikiem podczas playoff)*0,53. Zakładam, iż kluby te są przeciętnie o 6% lepsze od Lublina. Falubaz w playoff jeździł już z Okoniem i Kłopotem i miał formę znacznie lepszą niż w rundzie zasadniczej(przynajmniej u siebie)
Dla TŻu:
0,6*Gdańsk(średnia z obu meczy)+0,2*Gorzów(średnia z obu meczy)+0,2*Rzeszów(1 mecz w którym jeździł już Kuciapa).
Wprawdzie Falubaz był w tym sezonie słabszy od Wybrzeża i Wasi zawodnicy jechali do Gdańska z zamiarem odjechania meczu, ale specyfiki Gdańskiego toru nie znaliźcie(bo to spadkowicz) i tak samo nie znacie specyfiki toru zielonogórskiego. Pozdrawiam
-
radzio_
ja w rewanzu stawiam 47:43 dla TÅ»-tu
tyle, ze najchetniej widzialbym zestawienie:
Franków-Trumiński
Karlsson-Knapp
Piszcz-junior
trzeba jednak zapomniec o wygranej w pierwszym meczu i pojechac tam po zwyciestwo. w meczach o wszystko przestaje sie czasem liczyc kto jest faworytem czy kto jedzie u siebie (zeszloroczne baraze, ostatnie spotkanie Unii i WTS-u). potrzebna bedzie ogromna determinacja, wola walki i wzajemne wsparcie w zespole, a zawitawszy do Zielonej Góry, pożegnamy pierwsza lige.
tyle, ze najchetniej widzialbym zestawienie:
Franków-Trumiński
Karlsson-Knapp
Piszcz-junior
trzeba jednak zapomniec o wygranej w pierwszym meczu i pojechac tam po zwyciestwo. w meczach o wszystko przestaje sie czasem liczyc kto jest faworytem czy kto jedzie u siebie (zeszloroczne baraze, ostatnie spotkanie Unii i WTS-u). potrzebna bedzie ogromna determinacja, wola walki i wzajemne wsparcie w zespole, a zawitawszy do Zielonej Góry, pożegnamy pierwsza lige.
- staleczkaaa
- Kontakt:
harry pisze:Przypominam, że Sebek Trumiński też jeżdził w Zielonce co prawda w 1998 jako świeży junior ale za to ciekawie ( 0,3,0,2+1,0). Pojechał z takimi tuzami jak Huszcza!, Smoter, Walasek! i Kujawa! Oby teraz ciutkę lepiej!!!
Co to były za zawody, bo na pewno nie liga. Ostatni występ Sebka w ligowym meczu na zielonogórskim torze miał miejsce w 2000 r. - 1 (0,1), kiedy reprezentował barwy Kolejarza Opole.
harry pisze:Przypominam, że Sebek Trumiński też jeżdził w Zielonce co prawda w 1998 jako świeży junior ale za to ciekawie ( 0,3,0,2+1,0). Pojechał z takimi tuzami jak Huszcza!, Smoter, Walasek! i Kujawa! Oby teraz ciutkę lepiej!!!
A jak dla mnie to mogłby tak w niedziele pojechać,nie musi lepiej. Widac z tego ze Franek z którym prawdopodobnie znów bedzie w parze ma juz w takiej sytuacji 3 pkt.
Ostatnio zmieniony 12 października 2004, o 22:28 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
musze stwierdzic ze po lekturze gorzowskiego forum czuje wsparcie...
jak milo czuc wsparcie
...a swoja droga ciekawe dlaczego Gorzow tak nam kibicuje...
Derby z Gorzowem, w Zielonej derby z Gorzowem, derby z Gorzooooowem, za roczek derby z Gorzowem!
Będę jedank trzymał kciuki za TŻ !!!
Jeszcze tej jesieni, jeszcze tej jesieni, TÅ» Lublin lige zmieni![]()
Mam nadzieję, że nie dacie sobie wydrzeć ekstraligi, bo nic tak nie cieszy ludzi w Gorzowie, jak Falubaz zbierający po głowie
czy ktos wybiera sie na to spotkanie?
Ja sie wybieram! Jak chcecie mnie znalezc, to szukajcie w sektorze kibicow gosci
Bede sie staral tez znalezc w sektorze gosci, w niedziele musi wygrac
jak milo czuc wsparcie
Derby z Gorzowem, w Zielonej derby z Gorzowem, derby z Gorzooooowem, za roczek derby z Gorzowem!
To dobrze ze Falubaz czuje się faworytem.Pewność siebie zazwyczaj lubi być zgubna.
My nie mamy nic do stracenia a możemy tylko zyskać.
Dlatego Nasi Zawodnicy powinni sprężyć się na maksa,podjąć ostateczny wysiłek i zdobyć upragnioną ilość punktów.
Myślę że atut ZG jakim jest własny tor zrównoważy się z ich napięciem psychicznym i to ich pogrąży ostatecznie.
Mamy więc podwójną przewagę punktami oraz "luźniejszym" podejsciem do meczu.
No i mamy ks.Kiełbasę który Pobłogosławi nasze Waleczne Koziołki
My nie mamy nic do stracenia a możemy tylko zyskać.
Dlatego Nasi Zawodnicy powinni sprężyć się na maksa,podjąć ostateczny wysiłek i zdobyć upragnioną ilość punktów.
Myślę że atut ZG jakim jest własny tor zrównoważy się z ich napięciem psychicznym i to ich pogrąży ostatecznie.
Mamy więc podwójną przewagę punktami oraz "luźniejszym" podejsciem do meczu.
No i mamy ks.Kiełbasę który Pobłogosławi nasze Waleczne Koziołki
-
Siwek Patataj
Jak to widzÄ™ tak:
Oto moja prognoza na niedzielę przy założeniu, że tak właśnie będą ustawione pary.
Przepraszam, że wklejam to co wrzuciłem na SB, ale nie chce mi się raz jeszcze wszystkiego pisać od nowa:
----------------------
Przed poprzednim meczem typowałem wynik 51:39 dla Motoru. Pozwoliłem sobie rozpisać bieg po biegu. Pomyliłem się nieznacznie. Teraz także pozwoliłem sobie rozpisać pojedynek bieg po biegu i... i widzę malutką szansę. Choć realnie oceniam, że Falubaz jest faworytem dwumeczu to dodać muszę, że jest szansa, malutka przy odpowiednim ustawieniu par, by Motor stanął do walki o ekstraklasę przeciwko Falubazowi jak równy z równym. Oto moja prognoza przy założeniu, że... pary będą wyglądały następująco:
1. Huszcza (2,3,2,3,1) 11
2. Kłopot (0,2,0,1) 3
3. Åšwist (2,3,2,3,3) 13
4. Pedersen (3,0,3,1,3) 10
5. Okoniewski (3,1,2,3,2) 11
6. Marcinkowski (0,1,R,R,R) 1
7. Suchecki (3,0,0,0) 3
9. Karlsson (3,2,2,3,2,2) 14
10. Knapp (1,1,1,3,0,1) 7
11. Piszcz (1,3,1,2,2,0) 9
12. Franków (0,RT,RT,1,0) 1
13. Trumiński (2,0,0,RT) 2
14. Stachyra (1,0,R,R,R) 1
15. Jeleniewski (2,1,1,0) 4
Z powyższego wychodzi wynik...52:38 dla Falubazu, a więc remis w dwumeczu. Nic nie naciągałem, pisałem uczciwie starając obiektywnie ocenić szanse poszczególnych zawodników w poszczególnych biegach. Być może będą różnice u poszczególnych zawodników, ale najważniejsze są sumy punktów w poszczególnych parach. Być może Huszcza zrobi mniej a Kłopot więcej, ale generalnie sumy punktów w poszczególnych parach odpowiadają rzeczywistej sile ich rażenia.
Wydaje się nie realne? Rozpiszcie sobie bieg po biegu i zobaczycie, czy to jest nierealne. Wg mnie jest jak najbardziej realne. Da się zdobyć te 38 punktów (choć wciąż to o 1 punkt za mało by swobodnie wejść do ekstraklasy) nawet w zasadzie 3 zawodnikami Motoru (Karlsson, Piszcz, Knapp)+ uciułanie przez resztę 8 punktów. To jest jak najbardziej możliwe.
Jeśli ktoś chce rzeczowo popolemizować, to niech przedstawi mi swoją prognozę, z rozpisaniem bieg po biegu, podywagujemy sobie, gdzie ewentualnie widzimy rozbieżności.
Najwięcej kontrowersji zapewne wzbudzą tylko 3 punkty Kłopota. Ale zauważcie proszę, że Huszcza ma ich aż 11. W zasadzie wydaje mi się realnym, że para ta zdobędzie w sumie ok. 14 punktów. Być może rozłoży się to Huszcza 7, Kłopot 7, nie zmienia to jednak faktu, że będzie to para, na której zawodnicy Motoru powinni jakieś punkty zrobić, zwłaszcza na rezerwach taktycznych.
Przy takim ustawieniu Motoru, gdzie:
Karlsson-Knapp - to para, która może wygrywać biegi,
Piszcz-Franków - to para, która może remisować, ewentualnie przegrywać 4:2,
Trumiński-Jeleniewski - to para, która pewnie przegrywać będzie 1:5, ale może raz przyjadą na 2:4
i umiejętnym korzystaniu z rezerw taktycznych
zdobycie w Zielonej Górze 38 punktów jest teoretycznie możliwe.
Przypomnę raz jeszcze, że sam mam nikłą nadzieję na awans Motoru do ekstraklasy i pokonanie Falubazu w dwumeczu barażowym, ale... rozpisując sobie teraz wszystko na kartce papieru widzę, że walka może być ostra, bezpardonowa i trzymająca w emocjach aż do ostatniego biegu. O zdobycze punktowe Karlssona, Piszcza i Knappa jestem raczej spokojny. Te 30 punktów razem powinni uzbierać, w sumie przecież w 18 startach (każdy po 6 biegów).
Gdyby przeproszono się ze Śledziem, zrobiono za niego ZZ, to o 39 punktów jestem spokojny. Każdy z ww trójki pojechałby po 7 razy. Ale myślę, że ten wariant nie zostanie zastosowany z kilku względów, także fair play.
Gdy będziemy znali już dokładne składy obu drużyn, rozpiszę sobie wszystko raz jeszcze. Stawiałym na takie zestawienie par, bo przy takim ustawieniu naprawdę Motor ma szanse stworzyć widowisko, w którym do ostatniego biegu ważyć się mogą losy kto w przyszłym roku wystartuje przeciwko KKŻ-etowi Krosno, a kto będzie oglądał na torze moich faworytów: Hampela, Miśkowiaka i Gapę.
lucki73
Przepraszam, że wklejam to co wrzuciłem na SB, ale nie chce mi się raz jeszcze wszystkiego pisać od nowa:
----------------------
Przed poprzednim meczem typowałem wynik 51:39 dla Motoru. Pozwoliłem sobie rozpisać bieg po biegu. Pomyliłem się nieznacznie. Teraz także pozwoliłem sobie rozpisać pojedynek bieg po biegu i... i widzę malutką szansę. Choć realnie oceniam, że Falubaz jest faworytem dwumeczu to dodać muszę, że jest szansa, malutka przy odpowiednim ustawieniu par, by Motor stanął do walki o ekstraklasę przeciwko Falubazowi jak równy z równym. Oto moja prognoza przy założeniu, że... pary będą wyglądały następująco:
1. Huszcza (2,3,2,3,1) 11
2. Kłopot (0,2,0,1) 3
3. Åšwist (2,3,2,3,3) 13
4. Pedersen (3,0,3,1,3) 10
5. Okoniewski (3,1,2,3,2) 11
6. Marcinkowski (0,1,R,R,R) 1
7. Suchecki (3,0,0,0) 3
9. Karlsson (3,2,2,3,2,2) 14
10. Knapp (1,1,1,3,0,1) 7
11. Piszcz (1,3,1,2,2,0) 9
12. Franków (0,RT,RT,1,0) 1
13. Trumiński (2,0,0,RT) 2
14. Stachyra (1,0,R,R,R) 1
15. Jeleniewski (2,1,1,0) 4
Z powyższego wychodzi wynik...52:38 dla Falubazu, a więc remis w dwumeczu. Nic nie naciągałem, pisałem uczciwie starając obiektywnie ocenić szanse poszczególnych zawodników w poszczególnych biegach. Być może będą różnice u poszczególnych zawodników, ale najważniejsze są sumy punktów w poszczególnych parach. Być może Huszcza zrobi mniej a Kłopot więcej, ale generalnie sumy punktów w poszczególnych parach odpowiadają rzeczywistej sile ich rażenia.
Wydaje się nie realne? Rozpiszcie sobie bieg po biegu i zobaczycie, czy to jest nierealne. Wg mnie jest jak najbardziej realne. Da się zdobyć te 38 punktów (choć wciąż to o 1 punkt za mało by swobodnie wejść do ekstraklasy) nawet w zasadzie 3 zawodnikami Motoru (Karlsson, Piszcz, Knapp)+ uciułanie przez resztę 8 punktów. To jest jak najbardziej możliwe.
Jeśli ktoś chce rzeczowo popolemizować, to niech przedstawi mi swoją prognozę, z rozpisaniem bieg po biegu, podywagujemy sobie, gdzie ewentualnie widzimy rozbieżności.
Najwięcej kontrowersji zapewne wzbudzą tylko 3 punkty Kłopota. Ale zauważcie proszę, że Huszcza ma ich aż 11. W zasadzie wydaje mi się realnym, że para ta zdobędzie w sumie ok. 14 punktów. Być może rozłoży się to Huszcza 7, Kłopot 7, nie zmienia to jednak faktu, że będzie to para, na której zawodnicy Motoru powinni jakieś punkty zrobić, zwłaszcza na rezerwach taktycznych.
Przy takim ustawieniu Motoru, gdzie:
Karlsson-Knapp - to para, która może wygrywać biegi,
Piszcz-Franków - to para, która może remisować, ewentualnie przegrywać 4:2,
Trumiński-Jeleniewski - to para, która pewnie przegrywać będzie 1:5, ale może raz przyjadą na 2:4
i umiejętnym korzystaniu z rezerw taktycznych
zdobycie w Zielonej Górze 38 punktów jest teoretycznie możliwe.
Przypomnę raz jeszcze, że sam mam nikłą nadzieję na awans Motoru do ekstraklasy i pokonanie Falubazu w dwumeczu barażowym, ale... rozpisując sobie teraz wszystko na kartce papieru widzę, że walka może być ostra, bezpardonowa i trzymająca w emocjach aż do ostatniego biegu. O zdobycze punktowe Karlssona, Piszcza i Knappa jestem raczej spokojny. Te 30 punktów razem powinni uzbierać, w sumie przecież w 18 startach (każdy po 6 biegów).
Gdyby przeproszono się ze Śledziem, zrobiono za niego ZZ, to o 39 punktów jestem spokojny. Każdy z ww trójki pojechałby po 7 razy. Ale myślę, że ten wariant nie zostanie zastosowany z kilku względów, także fair play.
Gdy będziemy znali już dokładne składy obu drużyn, rozpiszę sobie wszystko raz jeszcze. Stawiałym na takie zestawienie par, bo przy takim ustawieniu naprawdę Motor ma szanse stworzyć widowisko, w którym do ostatniego biegu ważyć się mogą losy kto w przyszłym roku wystartuje przeciwko KKŻ-etowi Krosno, a kto będzie oglądał na torze moich faworytów: Hampela, Miśkowiaka i Gapę.
lucki73
- staleczkaaa
- Kontakt:
jak milo czuc wsparcie ...a swoja droga ciekawe dlaczego Gorzow tak nam kibicuje...
hehe pare motywow jest
- nasze uczucie do sasiadow z poludnia woj. lubuskiego...
- derby 2005.. to co kibice lubia najbardziej (komplet na trybunach, ta atmosfera..)
- na ostatnim spotkaniu w Lublinie z tego co slyszalem bardzo dobrze zostala przyjeta pewna grupa kibicow z Gorzowa
Nadal trzymamy kciuki.. dacie rade!!!
TÅ» Lublin! TÅ»!!
Pozdrawiam..