Mecz: KM Intar Ostrów - TŻ Sipma Lublin 41:49

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Gość

#51 Postautor: Gość » 1 czerwca 2004, o 20:04

Ja szczerze kibicuje Stali Rzeszów , chciałbym żeby o oni weszli na 4 miejsce do playoffów !!! Bo na wyjazd do Rzeszowa to można pojechać w 300 osób , pozatym Rzeszów bardzo lubi przegrywać z nami na własnym torze.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#52 Postautor: GIGI » 1 czerwca 2004, o 20:05

Gelo pisze:Powiedziałbym, że pierwsza trójka jest wyrównana. Pozostała trójka - Wy, Grudziądz i Rzeszów również, ale już dużo słabsza. Obawiam się,zę na finiszu to Rzeszów wejdzie do czwórki. Chyba są najmocniejsi

Fakt , albo Rzeszów albo Grudziądz, Intaru w pierwszej 4 nie widzę

Awatar użytkownika
michalw

#53 Postautor: michalw » 1 czerwca 2004, o 21:53

GIGI pisze:
Gelo pisze:Powiedziałbym, że pierwsza trójka jest wyrównana. Pozostała trójka - Wy, Grudziądz i Rzeszów również, ale już dużo słabsza. Obawiam się,zę na finiszu to Rzeszów wejdzie do czwórki. Chyba są najmocniejsi

Fakt , albo Rzeszów albo Grudziądz, Intaru w pierwszej 4 nie widzę

to na swoje nieszczescie ujrzysz. Wy sobie piszecie ze macie 4 wyrównanych seniorów i karlssona, a my mamy 3 wyrównanych seniorów i ogóra z klingbergiem. Zobaczymy w niedziele czy piszcze jest w takiej świetnej formie jaką aktualnie prezentuje w anglii czy w troche gorszej.

Niklas Klingberg 2,474 11,750
Tomasz Jędrzejak 2,313 12,333
Artur Pietrzyk 1,935 10,000
Przemysław Tajchert 1,750 7,000
Adam Fajfer 1,591 7,000
Sebastian Brucheiser 6 13 8 1 9 0,692 1,500
Marcin Liberski 0,333
Chyba nie jest jeszcze uwzgledniony mecz z gnieznem u siebie.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#54 Postautor: GIGI » 1 czerwca 2004, o 22:34

michalw pisze:Zobaczymy w niedziele czy piszcze jest w takiej świetnej formie jaką aktualnie prezentuje w anglii czy w troche gorszej.

Hmm , Piszcze ?? a kto to?? Piszcz powinien być ok ;) Oj a czy ja mówię że na 100% wygramy?? POjedziemy i zobaczymy ;)

Wy macie Gdańsk u siebie - baty, Gorzów na wyjeździe - baty, Rzeszów na wyjeździe też baty ;)

Do zobaczenia w Ostrowie w NiedzielÄ™ ;)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#55 Postautor: Cooper » 1 czerwca 2004, o 22:40

Racjonalnie rzecz biorąc, będzie bardzo ciężko, ale... przed meczem z Gdańskiem dawałem naszym 45% szans. Więc może się nie znam:) Myślę, że ze stratą juniorów już możemy się pogodzić. Warto przeanalizować w jakich paarch powinnismy pojechac. Ten uklad w Lublinie nie byl glupi=skuteczny, szczegolnie przy braku juniorow. Tylko, ze wtedy duza odpowiedzialnosc spada na Piszcza. Moze by go z Knappem zamienic na stanowisku "samotnego jezdzca"?:) Przy obecnych parach szanse sa mniej wiecej takie (moim skromnym zdaniem):
Karlsson z Knappem: powinni zrobic okolo 22-25
Sledz i Frankow: hmm, to troche zagadka, ale stwiam, ze 13-15 wyrobia
Piszcz i Wrona: no coz, wszystko zalezy od Tomkaale sam minimum 8 powinien wyjezdzic, czyli ta para powinna przyniesc 8-10 punktow. Jak latwo zauwazyc wynik bedzie sie miescil w granicach 43-50 punktow zdobytych przez naszych. Hmm, a moze bedzie remisik:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
michalw

#56 Postautor: michalw » 1 czerwca 2004, o 22:42

gdansk u siebie baty??????? masz jakies przecieki???? a pozostale mecze, tez juz nas na porazke skazujesz??czyli jestes wielkim prorokiem, jesli tak to napewno niezle jestes obłowiony w wszelkich zakladach. W sumie.......po co jezdzic, skoro ty mozesz uzupelnic wyniki spotkan do konca sezonu, a moze i nawet wiecej, kto to wie.....................

Gość

#57 Postautor: Gość » 1 czerwca 2004, o 22:46

MichalW - Tego meczu nie przegracie ! ZOSTANIECIE OBJECHANI PO CAŁOŚCI !!!!! Nie porównój waszych seniorów z naszymi , bo mi się płakać chce.Dostaniecie w dupsko aż miło.Frankie Franków was wyleczy , Piszczo po orbicie powalczy , Knapp nie odpuści , Rybka lubi pływać to i popłynie po torze jak należy , Peter w jedną ręką w kieszeni może jechać , a juniory się wykurują !!!

Awatar użytkownika
michalw

#58 Postautor: michalw » 1 czerwca 2004, o 22:57

Hollywood pisze:MichalW - Tego meczu nie przegracie ! ZOSTANIECIE OBJECHANI PO CAŁOŚCI !!!!! Nie porównój waszych seniorów z naszymi , bo mi się płakać chce.Dostaniecie w dupsko aż miło.Frankie Franków was wyleczy , Piszczo po orbicie powalczy , Knapp nie odpuści , Rybka lubi pływać to i popłynie po torze jak należy , Peter w jedną ręką w kieszeni może jechać , a juniory się wykurują !!!

frankow juz nas raz wyleczyl...........z 1 ligi. wiec czekam na jego kolejne tak udane wystepy. Dobrze ze ci sie juz chce płakac, bo nagły atak płaczu po meczu mogłby cie potem nawet zabic. widze ze (delikatnie mowiac) juz wam odp.......ala :P najlepiej odrazu przyznajcie sobie extralige, bo po co jezdzicie z takimi jak my- przecietnymi pierwszoligowcami.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#59 Postautor: GIGI » 1 czerwca 2004, o 23:03

michalw pisze:gdansk u siebie baty??????? masz jakies przecieki???? a pozostale mecze, tez juz nas na porazke skazujesz??czyli jestes wielkim prorokiem, jesli tak to napewno niezle jestes obłowiony w wszelkich zakladach. W sumie.......po co jezdzic, skoro ty mozesz uzupelnic wyniki spotkan do konca sezonu, a moze i nawet wiecej, kto to wie.....................

Prorokiem nie jestem , poprostu widziałem co Gdańsk pokazał u nas, a co wy pokazaliście ;) Ekipa z Trójmiasta to jest naprawdę najlepsza druzyna w lidze i jeszcze tylko Gorzów może powalczyć z Gdańskiem, ale nie ,,zbieranina" ;)

PS. Ja wcale nie twierdzę że my na pewno wygramy z wami ;)

maly

#60 Postautor: maly » 1 czerwca 2004, o 23:20

Będzie cieżko ale kto Wygra mecz TŻ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrowienia dla wszystkich kibicow z Lublina 8)

KOZIOŁEK

#61 Postautor: KOZIOŁEK » 1 czerwca 2004, o 23:35

Widzę, że kibice z Ostrowa po dwóch wygranych z rzędu ponosi FANTAZJA! :lol: :!:Wygramy z wami bo wasi zawodnicy krajowi poza Ogórem który jest naprawde klasowym jezdzcem nie są wcale tacy mocni!Wasz stranieri też odbiega klasą od naszego Petera i to też ma duży wływ na końcowy rezultat!Sprawa juniorów to może być klucz do zwycięstwa !

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#62 Postautor: GIGI » 2 czerwca 2004, o 00:20

Czy ktoś ma jakieś bliższe info czy Karlik pojedzie do Ostrowa???

Ja osobiście nie dopuszczam mysli że jedziemy w krajówce;)

Awatar użytkownika
czarny

#63 Postautor: czarny » 2 czerwca 2004, o 09:36

Na szczęście niejedni już nas obcokrajowcami straszyli (Grudziądz) a co z tego wyszło to było doskonale widać. :P Poczekamy, obaczymy.

Nie ma co porównywać chyba - w Gorzowe zbierzecie baty, zbierzecie też w Rzeszowie.

Poczekamy, obaczymy.

Uważam, że się mylisz. Wy jesteście dużo słabsi od trzech drużyn prowadzących w tabeli, ale ponieważ my jesteśmy z tej trójki najsłabsi na wyjazdach (chyba) daje Wam szansę pokonania nas u siebie. Sądzę też, że od Wybrzeża dostaniecie u siebie, bo są bardzo mocni. A wynik dowodzi tylko tego, że nasi wspięli się na wyżyny swoich umiejętnosci.

My mamy zamiar zrobić dokładnie to samo w meczach z Wami i z Gdańskiem jak również w każdym innym spotkaniu!

Jak rozumiem tych trzech to Fajfer, Klkingberg i... ?

Klingberg i... Adam Jaziewicz, o którym niestety wielu zapomina, a który bije na głowę naszych obecnych młodzików.

nas nie trzeba sprowadzać na ziemię, bo my po niej stąpamy

Być może działacze, ale kibice chyba nie. Lektura niniejszego tematu będzie chyba dostatecznym tego dowodem. Sprowadzenie na ziemię miało oznaczać tylko to, że nie wszystko musi być tak cacy i że skoro przegraliśmy u Was wysoko to u siebie też przegramy bo Wy jesteście taaaacy dobrzy...

Powiedziałbym, że pierwsza trójka jest wyrównana. Pozostała trójka - Wy, Grudziądz i Rzeszów również, ale już dużo słabsza. Obawiam się, że na finiszu to Rzeszów wejdzie do czwórki. Chyba są najmocniejsi

Poczekamy, obaczymy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#65 Postautor: Talib » 2 czerwca 2004, o 10:14

czarny napisał:

"Oraz potwierdzenie faktu, że liga w tym roku jest wyrównana i losy awansu do czołowej czwórki będą się liczyły do ostatniego meczu. "

I liga w tym sezonie nie jest wyrównana. Są w niej trzy bardzo już wyraźne grupy: Gdańsk, Gorzów i Lublin walczące o awans; Ostrów, Grudziądz i Rzeszów walczące o 4 miejsce i outsider w postaci Gniezna.

Losy awansu do pierwszej czwórki będą rzeczywiście się ważyły do końca, ale tylko jeśli chodzi o "czwartego do brydża", czyli będzie to rozgrywka pomiędzy Ostrowem, Grudziądzem i Rzeszowem.

Nie mam nic przeciwko temu żeby Ostrów awansował do pierwszej czwórki bo bedę miał bliżej na wyjazd TŻ-u :) , ale kalendarz macie nie najlepszy.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#66 Postautor: GIGI » 2 czerwca 2004, o 10:23

Gawrzyk pisze:a kto mow ze na pewno wygramy.
ja poki co nikogo takiego nie widzialem.
to jest sport. w 2002 r. tez jechalismy na pozarcie w celu wywalczenia 37 punktow, a jak sie skonczylo to pamietasz. chyba ze jeszcze wtedy na zuzel nie chodziles :P

mecz bedzie ciekawy, zaciety, a wygra lepszy danego dnia. mysle ze strat z lublina jednak nie odrobicie.

Ot i Gawrzyk trafił w sedno !!! Nikt nie mówił że napewno wygramy, nie wiem o co ludzim z Ostrowa biega !!

Awatar użytkownika
czarny

#67 Postautor: czarny » 2 czerwca 2004, o 10:24

W 2002 wygraliście... już napisałem wcześniej, więc nie będę sie powtarzał. A wspomniany rok był już moim piętnastym spędzonym na żużlu więc nie ma co się obawiać... 8)

Napisałeś: a kto mow ze na pewno wygramy.

poświęcam się i przypomnę kilka wypowiedzi:

Jinxsior pisze:Prawdopodobnie na takiej ze Gdansk jest cztery razy silniejszy od Ostrowa i dla tego nasi chlopcy zrobia tam wiecej pkt niz w lublinie.

Hollywood pisze:Po przemyśleniu dogłębnym tego tematu zmieniam zdanie , a mianowicie TŻ z Lublina powiezie kolegów z Ostrowa m/w 39:51 !!!

ZOSTANIECIE OBJECHANI PO CAŁOŚCI !!!!!

KOZIOŁEK pisze:Wygramy z wami bo wasi zawodnicy krajowi poza Ogórem który jest naprawde klasowym jezdzcem nie są wcale tacy mocni!

innych nie chce mi się szukać, bo nie mieszczą się w przeglądzie tematu :P 8)

-----
Talib pisze: liga w tym sezonie nie jest wyrównana.

A ja myślę, że jest, czego potwierdzenie znajdziesz już w najbliższą niedzielę 8) Niestety z przykrością to mówię, ale Wasza wygrana z Rzeszowem była niezłym przypadkiem i cieszcie się, że wykorzystaliście taaaką okazję bo na pewno już drugi raz się nie powtórzy. A już na pewno nie w Ostrowie :P 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
czarny

#68 Postautor: czarny » 2 czerwca 2004, o 10:27

GIGI pisze:
Gawrzyk pisze:a kto mow ze na pewno wygramy.
ja poki co nikogo takiego nie widzialem.
to jest sport. w 2002 r. tez jechalismy na pozarcie w celu wywalczenia 37 punktow, a jak sie skonczylo to pamietasz. chyba ze jeszcze wtedy na zuzel nie chodziles :P

mecz bedzie ciekawy, zaciety, a wygra lepszy danego dnia. mysle ze strat z lublina jednak nie odrobicie.

Ot i Gawrzyk trafił w sedno !!! Nikt nie mówił że napewno wygramy, nie wiem o co ludzim z Ostrowa biega !!

Hmm... myślę, że podobnie jak Wy, oceniamy swoje możliwości w najbliższej konfrontacji. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę :roll:

a przykłady przytoczyłem wcześniej 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#69 Postautor: Gelo » 2 czerwca 2004, o 10:27

Na szczęście niejedni już nas obcokrajowcami straszyli (Grudziądz) a co z tego wyszło to było doskonale widać. :P Poczekamy, obaczymy.

Nikt Was nie straszy - mieliście okazję oglądać Petera w Lublinie. Także Gdańszczanie twierdzili, że Kościecha jako drugi zawodnik w lidze będzie go robił. A jak wyszło, hmmm. Teraz szacuneczek i czołobicie. Peter jest znakomitym zawodnikiem. Mimo to jak zapewne zauważyłes większość lublinian typuje mu dorobek w przedziale 12-15, czyli dopuszczamy możliwosc straty punktów. Ale na mniejszy jego dorobek niż 12 bym nie liczył (oczywiscie jeżeli nic sie nie stanie nieprzewidzianego). Pokonać go może Ogór, bo Klingberg już chyba nie.
My mamy zamiar zrobić dokładnie to samo w meczach z Wami i z Gdańskiem jak również w każdym innym spotkaniu!

W porządku - róbcie to samo, ja tylko mam wątpliwości czy macie na to środki żeby wygrać z Wybrzeżem, powalczyć w Gorzowie i Rzeszowie. Mówiąc kolokwialnie - z czym do ludzi? Ze wszystkich meczów największe prawdopodobieństwo to wygranie z nami.
Klingberg i... Adam Jaziewicz, o którym niestety wielu zapomina, a który bije na głowę naszych obecnych młodzików.

Nie no bez jaj. To tak jakbym napisał, że jechaliśmy bez naszego lidera Truminskiego, bo na treningach jest teoretycznie lepszy od Frankowa.
Być może działacze, ale kibice chyba nie. Lektura niniejszego tematu będzie chyba dostatecznym tego dowodem.

Przejrzałem cały temat i nie wiem co Ci się nie podoba. Obie strony liczą na zwycięstwo i co w tym dziwnego. To raczej Wasi kibice bujają w obłokach, bo z tego co pamiętam mieliście nas rozjechać w Lublinie w krajowym składzie. Uważam, że jesteśmy uprawnieni do optymizmu. Mamy realną szansę na baraże, jako jedyni pokonaliśmy Wybrzeże, Intar rozjechaliśmy bez problemu, a mogliśmy jeszcze wyżej. Chyba z tym nie masz zamiaru polemizować? Jedynym Waszym atutem jest to, że jedziecie u siebie. I nic więcej. A czy ten atut wystarczy? - możliwe. Ja wiem, że będzie nam bardzo ciężko.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#70 Postautor: mikas » 2 czerwca 2004, o 10:32

Oj Czarny Czarny, widze,że Tobie dogodzilibyśmy dopiero wtedy, gdyby każdy z nas napisał,że jedziemy do Ostrowa na pożarcie. Niestety tak nie jest i mamy realne szanse powalczyć u Was o 2pkt. Łatwo coprawda nie będzie ale nigdy na wyjazdach nie jest łatwo. Myśle,że wynik zmiesci się w granicach 50-40,40-50 jednak ze wskazaniem na gospodarzy.
Pozdrawiam Ostrów.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#71 Postautor: meesha » 2 czerwca 2004, o 10:32

No właśnie, kto tu mówi, że jedziemy po pewne zwycięstwo :?: Ku pokrzepieniu serc i zwiększeniu pewności siebie dla kibiców z Ostrowa porównanie średnich biegowych zawodników Intaru u siebie i TŻ-tu na wyjeździe:

Jędrzejak 2,62
Klinberg 2,60
Tajchert 2,33
Pietrzyk 2,30
Fajfer 1,81

Karlsson 2,76
Śledź 1,71
Knapp 1,68
Franków 1,50
Piszcz 1,16

Żebyście jednak nie popadli w samozachwyt to weźcie pod uwagę, że takie dane mają jakąś wartość tylko jeśli się je odpowiednio zinterpretuje. Wasze mecze u siebie to: Gorzów, Grudziądz, Rzeszów i Gniezno. Nasze wyjazdy to: Rzeszów, Gniezno, Gorzów i Gdańsk. Już z tego zestawienia widać, czyje wyniki (mimo, że "słabsze") mają większą "wartość bojową". Oczywiście wszystko to zweryfikuje tor w niedzielne popołudnie... A słyszałem, że pogoda nie bardzawa ma być w ten łikend :(

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#72 Postautor: GIGI » 2 czerwca 2004, o 11:00

meesha pisze: Oczywiście wszystko to zweryfikuje tor w niedzielne popołudnie... A słyszałem, że pogoda nie bardzawa ma być w ten łikend :(

Kurde nie prorokuj , bo mam zamiar się wybrać do Ostrowa i nie chcę na darmo kasy wyrzucić ;)

harry
Trener

#73 Postautor: harry » 2 czerwca 2004, o 11:05

Ja mam nadzeję, że bedzie lało jak z cebra bo złe wieści przyszły. No chyba że te wieści "załatwił" Ostrow ale może sie uda. :evil: :evil: :evil:

meesha
Trener
Kontakt:

#74 Postautor: meesha » 2 czerwca 2004, o 11:14

To nie moje proroctwa :) Gdzieś w telewizorni widziałem prognozę pogody na niedzielę i ma padać prawie w całej Polsce. Pocieszam się tym, że oni tam przeważnie mówią na odwrót. Nie mają to być żadne burze tylko przelotnie. Może tak jak w Lublinie przed meczem z Ostrowem, żeby warunki były podobne: ściana wody przez pół godziny a później słoneczko :) Nasz tor nie zniósł tego zbyt dobrze, w Ostrowie ponoć mają lepszy więc zobaczymy 8)

Harry, mam nadzieję, że to nie to o czym myślę :?: :?

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#75 Postautor: GIGI » 2 czerwca 2004, o 11:20

harry pisze:Ja mam nadzeję, że bedzie lało jak z cebra bo złe wieści przyszły. No chyba że te wieści "załatwił" Ostrow ale może sie uda. :evil: :evil: :evil:

harry możesz jaśniej????