Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Re: Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Na ostatnim okrążeniu ostatniego biegu Bańbor stracił awans do SGP2. Odpadł też Łobodziński.
W grze zostają Przyjemski i Krawczyk.
W grze zostają Przyjemski i Krawczyk.
Niesamowite, że nikt mu nie powiedział, że 2 miejsce daje mu awans? Bo z relacji ludzi na TT wynika, że upadł atakując Bednara.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Wiedziec to jedno, a zastosowac sie to drugie. Akurat w przypadku Bartka jestem sklonny uwierzyc ze poszedl na calosc zapominajac o wszelkich kalkulacjach.
Bartek ma jeszcze za gorącą głowę i emocje niekiedy biorą górę.
Z drugiej strony. Każdy z nas miał 17 lat. Jeszcze się uspokoi.
A i pewnie będzie fala komentarzy w internecie - jakby jechał Paluch to by awansował. No to powinien lepiej wystąpić w SK ;)
Z drugiej strony. Każdy z nas miał 17 lat. Jeszcze się uspokoi.
A i pewnie będzie fala komentarzy w internecie - jakby jechał Paluch to by awansował. No to powinien lepiej wystąpić w SK ;)
Bartek będzie chyban pierwszym rezerwowym. Biorąc pod uwagę, że to juniorzy, to jest pewnie niemała szansa, że w jakieś rundzie pojedzie xD
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
To bardziej jak pewne.
Szkoda. Niefrasobliwość hard level. Ale młody jest. Nie możemy potępiać braku kalkulacji
No niestety, ma coś z charakteru Piotrka Pawlickiego. Troszkę za bardzo wyszczekany jak na takiego młodzieńca. Ale w moim odczuciu jest jednak bystrzejszy i przez to lepiej rokuje. Oby bilans przebojowości, odwagi ale też rozsądku dały dobry efekt.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Wiktor z awansem. Będzie 3 Polaków w podstawowej stawce - Przyjemski, Krawczyk i Szostak o którym zapomniałem.
No i Bańbor raczej nie ma co liczyć na stałego dzikusa, bo awans wywalczyło po trzech Duńczyków i Polaków, więc organizatorzy zapewne będą chcieli dołożyć reprezentanta nieoczywistego kraju jak Grmek, Koessler, Bednar albo Slater Lightcup. Co ciekawe nie ma żadnego Kangura, więc Tate Zischke staje się jednym z głównych kandydatów.
Bandzior rok temu w magazynie Eleven powiedział, że zawsze startuje po to, aby wygrać. Mówił to w kontekście chyba finału MIMP, ale jak widać funkcjonuje to u niego podobnie w odniesieniu do pojedynczych wyścigów. Szkoda, że się nie udało, ale być może kalkulacja przyjdzie z wiekiem, a ma jeszcze kilka lat na juniorskie triumfy.
We wczorajszym finale SEC co prawda nie jechał żaden z naszych zawodników, ale chcę zwrócić uwagę na przepiękny biało-złoty kevlar Thomsena. Brakuje mi indywidualnych "strojów" w zawodach ligowych. Nadawało to niepowtarzalnego klimatu speedwayowi, teraz jakieś to wszystko wygładzone i hermetyczne. Dobrze, że załapałem się na końcówkę romantycznego żużla, bo w dzisiejszych czasach za cholerę nie połknąłbym bakcyla.
Bandzior rok temu w magazynie Eleven powiedział, że zawsze startuje po to, aby wygrać. Mówił to w kontekście chyba finału MIMP, ale jak widać funkcjonuje to u niego podobnie w odniesieniu do pojedynczych wyścigów. Szkoda, że się nie udało, ale być może kalkulacja przyjdzie z wiekiem, a ma jeszcze kilka lat na juniorskie triumfy.
We wczorajszym finale SEC co prawda nie jechał żaden z naszych zawodników, ale chcę zwrócić uwagę na przepiękny biało-złoty kevlar Thomsena. Brakuje mi indywidualnych "strojów" w zawodach ligowych. Nadawało to niepowtarzalnego klimatu speedwayowi, teraz jakieś to wszystko wygładzone i hermetyczne. Dobrze, że załapałem się na końcówkę romantycznego żużla, bo w dzisiejszych czasach za cholerę nie połknąłbym bakcyla.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Brakuje mi indywidualnych "strojów" w zawodach ligowych. Nadawało to niepowtarzalnego klimatu speedwayowi, teraz jakieś to wszystko wygładzone i hermetyczne.
Wydaje mi się, że w Danii części drużyn nie ma swoich kevlarów i zawodnicy jeżdżą we własnych. Moim zdaniem wygląda to tandetnie, jak zresztą cała SpeedwayLigaen.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Kwestia indywidualna, oczywiście.
Ja za tym tęsknię, ma to też na pewno związek z tym, że to było moje dzieciństwo.
Fajnie było też pokręcić się po parkingu po zawodach polując na autografy, teraz dzieciaki nie mają tej możliwości.
Świat idzie do przodu, każdy sport i jego organizacja się zmienia. Z mojej perspektywy nie zawsze na dobre.
Podobnie mam z koszykówką. Trudno mieć pretensje do zawodników, że potrafią skuteczniej niż kiedyś rzucać z dystansu, ale dla mnie współczesny basket jest przez to ciężki do oglądania, po prostu nudny.
Ja za tym tęsknię, ma to też na pewno związek z tym, że to było moje dzieciństwo.
Fajnie było też pokręcić się po parkingu po zawodach polując na autografy, teraz dzieciaki nie mają tej możliwości.
Świat idzie do przodu, każdy sport i jego organizacja się zmienia. Z mojej perspektywy nie zawsze na dobre.
Podobnie mam z koszykówką. Trudno mieć pretensje do zawodników, że potrafią skuteczniej niż kiedyś rzucać z dystansu, ale dla mnie współczesny basket jest przez to ciężki do oglądania, po prostu nudny.
Nasi trafili trudną (jeśli rozważamy jazdę bez Wiktora) grupę w ćwierćfinałach DMPJ
1. Ostrów
2. ZIelona Góra
3. Toruń
4. Lublin
Bez pomocy Przyjemskiego może być trudno przejść dalej
1. Ostrów
2. ZIelona Góra
3. Toruń
4. Lublin
Flagg pisze:Nasi trafili trudną (jeśli rozważamy jazdę bez Wiktora) grupę w ćwierćfinałach DMPJ
1. Ostrów
2. ZIelona Góra
3. Toruń
4. Lublin
A czemu mamy jechać bez Wiktora? Pozna dodatkowe tory extraligowe.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
boxing pisze:Flagg pisze:Nasi trafili trudną (jeśli rozważamy jazdę bez Wiktora) grupę w ćwierćfinałach DMPJ
1. Ostrów
2. ZIelona Góra
3. Toruń
4. Lublin
A czemu mamy jechać bez Wiktora? Pozna dodatkowe tory extraligowe.
W zeszłym roku weszliśmy do półfinału i nawet tam nie korzystaliśmy z Cierniaka. OK, inna sytuacja, Cierniak nie potrzebował objeżdżenia. Ale Wiktor też ma napięty terminarz. Nie wiem, czy pojedziemy z Wiktorem, czy bez. Napisałem jedynie, że bez niego bedzie raczej cięzko o awans :)
Ja bym objeżdżał tych, którym przyda się poznanie torów extraligi i jest jakaś realna perspektywa na karierę. Wiktor, Bartek Bańbor, Bartek Jaworski, Dawid Grzeszczyk.
Dzisiaj I Runda 1/4 DMPJ.
Motor w Ostrowie pojedzie w najmocniejszym składzie: Przyjemski, Bańbor, Jaworski, Grzeszczyk.
Motor w Ostrowie pojedzie w najmocniejszym składzie: Przyjemski, Bańbor, Jaworski, Grzeszczyk.
Cieszę się, że przekonałem sztab szkoleniowy do swojej koncepcji :)
Jedziemy bez Przyjemskiego, za niego Wierzchowski.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
"Oszczędności w Motorze. Gwiazda poza kadrą"
"Coraz mniej startów dla Przyjemskiego. W Bydgoszczy zacierają ręce?"
- tezetomaniak
- Trener
"Senator postawił na swoim? Motor z problemami, Przyjemski odmawia startu"
A tymczasem nasi juniorzy zrehabilitowali się za Ostrów:
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/relac ... onej-gorze
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/relac ... onej-gorze
Miło się patrzy na punkty Jaworskiego i Grzeszczyka.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Linka się naciąga, coraz trudniejsza sytuacja naszych juniorów.
„10:25
Wiemy już, że zawody nie rozpoczną się o godzinie 11. Jak poinformowali organizatorzy - o tej porze ma się zacząć dopiero trening, a po jego zakończeniu wystartuje (miejmy nadzieję) rywalizacja o medale Mistrzostw Europy Par. Na chwilę obecną cały czas trwają prace mające na celu przygotowanie toru..”
„10:25
Wiemy już, że zawody nie rozpoczną się o godzinie 11. Jak poinformowali organizatorzy - o tej porze ma się zacząć dopiero trening, a po jego zakończeniu wystartuje (miejmy nadzieję) rywalizacja o medale Mistrzostw Europy Par. Na chwilę obecną cały czas trwają prace mające na celu przygotowanie toru..”
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~