Skład na sezon 2005
-
kamillublin
W sumie Kuciapszczak to niezły zawodnik jak na 1 lige oczywiści ale ja wolałbym Słabonia ( nie dlatego że wygrał dziś łańcuch herbowy)
Tż 2005
Słaboń / Kuciapszczak
Piszcz
Czerwiński - chodzą słuchy ze za staszewskiego do czewy przejdzie
Knapp
Karlsson
Kępa
Stachyra
Franków i Jeleń
Tż 2005
Słaboń / Kuciapszczak
Piszcz
Czerwiński - chodzą słuchy ze za staszewskiego do czewy przejdzie
Knapp
Karlsson
Kępa
Stachyra
Franków i Jeleń
kamillublin pisze:Skład na rok 2005:
Obcokrajowiec:
Karlsson
Seniorzy:
Trumiński
SawinaFlis
Staszewski
Jędrzejak
Skórnicki
Juniorzy:
K.Kępa
K.ZÄ…bik
Trener: Merek Kępa
i jedziemy do ekstraligi:-)
Sawina - dobre sobie
Skórnicki - j.w
ZÄ…bik - chyba ma wazny kontrakt w Toruniu na przyszly rok...albo moze to Marcin JaguÅ›
METHANOL ADVENTURE TEAM
grzesieck pisze:Moi kandydaci do wzmocnienia TÅ»-ciku w przyszlym roku:
- Arkadiusz Kalwasiński - jako junior na zasadzie wypożyczenia
- Piotr Åšwiderski
- Krzysztof Słaboń
- Damian Baliński
- Åukasz Jankowski
- Zbigniew Czerwiński?
- Krzysztof Buczkowski - o ile to realne...
- Krzysztof Stojanowski
- Adrian Gomólski - o ile to realne...
- Tomasz Jędrzejak
- Karol Baran
Kalwasinski? Jedyna jego zaleta to chyba torunska szkolka zuzlowa ale prymusem w tej szkolce to raczej nie byl
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
w sumie nie wiadomo jakie transfery będą ale jedno jest pewne trzeba o tym myśleć jak najszybciej najlepiej od jutra !! żeby sie nie okazało znowu że ktoś przejdzie w ostatniej chwili i będzie się tłumaczył że nie zdążył przygotować sprzętu, do tego dojdzie słabo przepracowana zima itp. Oczywiście w przypadku Frankowa było to zastępstwa za Roberta
ale trzeba podejść profesjonalnie do transferów i mam nadzieje że na wiosne pogoda będzie lepsza i będzie można jakiś sparing odjechać żeby już w 1 meczu być przygotowanym w 100%
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
Co do Twoich propozycji grzecieck - Baliński na lidera - Absolutnie!!!!!! Wykluczone!!!!!! Jeszcze połowę zawodników w płot wywiezie i dopiero będziemy mieli od Józków gadane co nasi zabijacy wyprawiają na torze. Jankowski - też nie sądze, Czerwiński - przed tym sezonem brałbym go z pocałowaniem ręki, teraz jakoś mnie nie przekonuje. Baran też jest nierówny. Teraz mi wpadła do głowy jedna myśl, zawodnik, którego chciałbym zobaczyć w plastronie z koziołkiem w sezonie 2005 jest Rafał Dobrucki. Ale to chyba nierealne, cóż pomarzyć można
- motorlublin
- Szkółkowicz
pomarzyć dobra rzecz ale przy możliwościach naszego głównego sponsora
to raczej zmian wielkich spodziewać się nie można, lepiej dosprzętowić tych co mamy, no może jakiś senior zeby była walka o miejsce w składzie
juniorzy niech jeżdzi Dawid i Kacper bo czołówka juniorów w zasadzie jest już po słowie z drużynami e-ligowymi
to raczej zmian wielkich spodziewać się nie można, lepiej dosprzętowić tych co mamy, no może jakiś senior zeby była walka o miejsce w składzie
juniorzy niech jeżdzi Dawid i Kacper bo czołówka juniorów w zasadzie jest już po słowie z drużynami e-ligowymi
T. Bajerski
To chyba jakiś żart? Stanowcze NIE!
P.Staszek
Jak już to na rezerwe... Za rok awansujemy, a on nie nadaje się na walkę
K. Słaboń
Jedyna sensowna propozycja, a nawet Å›wietna! W Åancuchu Herbowym objechal Walaska i Protasa, a nie sÄ…dze aby chciaÅ‚ grzać Å‚awÄ™ we WrocÅ‚awiu.
-
Gość
A Ja bym na przyszly sezon zostawil JELENIA!
Moze nie w podstawowym skladzie ale na rezerwie (z mozliwoscia walki o 1 sklad)
Widac ze wspolpraca z Markiem Kepa wychodzi mu na dobre. Daniel znacznie poprawil swoja jazde (jazda po bandzie) i w przyszlym sezonie moze poczynic znaczne postepy!
Bardzo podobnie wygladala sytuacja Michala Robackiego ktory w ostatnim wieku jako junior nie pokazal nic specjalnego a w nastepnym sezonie po przejsciu na seniora byl liderem Bydgoszczy. Moim zdaniem podobnie moze byc z Jeleniem poniewaz juz nie raz pokazal ze jezdzic potrafi i przy odp. sprzecie jest w stanie powalczyc naprawde z kazdym.
To ja juz wole zeby wrocił Daniel Lipniacki & Konrad Kurtz.
Nie no Bajreski
:D:D - on widzi wogole jeszcze cos na to "podbite" oko ?:D
Widac ze wspolpraca z Markiem Kepa wychodzi mu na dobre. Daniel znacznie poprawil swoja jazde (jazda po bandzie) i w przyszlym sezonie moze poczynic znaczne postepy!
Bardzo podobnie wygladala sytuacja Michala Robackiego ktory w ostatnim wieku jako junior nie pokazal nic specjalnego a w nastepnym sezonie po przejsciu na seniora byl liderem Bydgoszczy. Moim zdaniem podobnie moze byc z Jeleniem poniewaz juz nie raz pokazal ze jezdzic potrafi i przy odp. sprzecie jest w stanie powalczyc naprawde z kazdym.
motorlublin pisze:Budowę drużyny na przyszły sezon powinien zacząć nowy trener.
Czas na Marka Kępę!!!
Moje propozycje transferowe to:
T. Bajerski ,P.Staszek i K. Słaboń.
Nie no Bajreski
Ostatnio zmieniony 17 października 2004, o 22:24 przez Kubbas, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Gość
Hollywood pisze:
9. Tomasz Jędrzejak
10. Grzegorz Knapp
11. Zbigniew Czerwiński
12. Tomasz Piszcz
13. Mikael Max
14. David Stachyra
15. Adrian Gomólski
rez.
Sebastain Trumiński
Daniel Jeleniewski
Kacper Kępa
Co do Jedrzejaka i Maxa to jestem przeciwny. Jedrzejak nie pokazuje nic specjalnego w 1 lidze chociaz mozliwe tez ze wroci do Czestochowy. a co do Maxa to mysle ze o wiele lepiej zostawic Karlssona...
Niestety ale nie ma co pisac pomyslow o tym zeby za rok jezdzil u nas Gomolski powiewaz ma on popdpisany kontrakt w GNIEZNIE !!
- motorlublin
- Szkółkowicz
Kubbas pisze:A Ja bym na przyszly sezon zostawil JELENIA!
Bardzo podobnie wygladala sytuacja Michala Robackiego ktory w ostatnim wieku jako junior nie pokazal nic specjalnego a w nastepnym sezonie po przejsciu na seniora byl liderem Bydgoszczy. Moim zdaniem podobnie moze byc z Jeleniem poniewaz juz nie raz pokazal ze jezdzic potrafi i przy odp. sprzecie jest w stanie powalczyc naprawde z kazdym.motorlublin pisze:Budowę drużyny na przyszły sezon powinien zacząć nowy trener.
Czas na Marka Kępę!!!
Moje propozycje transferowe to:
T. Bajerski ,P.Staszek i K. Słaboń.
Nie no Bajreski:D:D - on widzi wogole jeszcze cos na to "podbite" oko ?:D
NIE ROZÅšMIESZAJ MNIE...
-
Gość
Kubbas sorry z całym szacunkiem dla Ciebie ale twoja wiedza jest płytka.
TOMASZ JĘDRZEJAK SEZON 2004 śr.bieg 2,153 śr.mecz 11,545
MIKAEL MAX - wrócił do starej dobrej formy , jego ostatnie występy w Gp bardzo dobre.Jest lepszy od Karlssona bez dwóch zdań.
ADRIAN GOMÓLSKI - nie wiem czy wiesz , o czymś takim jak klauzule kontraktowe , obowiązują wtedy gdy drużyna awnasouje bądź spada do niższej ligi , wtedy kontrakty sie odnawia.Także nic straconego.
ZBYSZEK CZERWIŃSKI - bardzo dobry młody perspektywiczny zawodnik.
TOMASZ JĘDRZEJAK SEZON 2004 śr.bieg 2,153 śr.mecz 11,545
MIKAEL MAX - wrócił do starej dobrej formy , jego ostatnie występy w Gp bardzo dobre.Jest lepszy od Karlssona bez dwóch zdań.
ADRIAN GOMÓLSKI - nie wiem czy wiesz , o czymś takim jak klauzule kontraktowe , obowiązują wtedy gdy drużyna awnasouje bądź spada do niższej ligi , wtedy kontrakty sie odnawia.Także nic straconego.
Kubbas sorry z całym szacunkiem dla Ciebie ale twoja wiedza jest płytka. TOMASZ JĘDRZEJAK SEZON 2004 śr.bieg 2,153 śr.mecz 11,545
Co do pierwszego masz rację - Ogór rzadko nawalał. Co do drugiego - chyba jednak Peter nie jest gorszy. To nie ten sam Max który łapał się do piątki GP, mimo, że ma kryzys za sobą. Peter jest jednak pewniejszy.
ja bym był bardzo ostrożny - zawodnik jeszcze nie jest ukształtowany i nic nie wiadomo co z niego będzie - zwłaszcza po zmanie klubu.
Tylko że słaby. To nie jest zawodnik ktory będzie nam na kazdym torze wykręcał po 10 oczek. Naprawdę - biednych nie stać na słabych zawodników. Trzeba zebrać środki i kupić kogoś z górnej półki.
-
Gość
To są oczywiscie hipotetyczne rozważania.
Jeśli chodzi o juniorów , potrzeba nam jednego na bank.
Kto do wzięcia z tych dobrych ??? myśle że jedynie właśnie
Gomólski , Nowaczyk , - z e-ligi nikt z juniorów nie odejdzie do 1-wszej.
Oczywiście najlepszy jest Buczkowski ale mozemy o nim zapomnieć.
Co do Stranieri jest pole manewru , jabym obstawał przy zmianie na innego , nie dlatego że nie lubie Karlssona albo nie szanuje , ale dla ubarwienia rozgrywek.Zresztą mysle że po Karlssona sięgnie jakiś klub ekstraligowy na " drugiego w składzie stranieri ".
Seniorzy - powiem szczerze Franków jest niepewny , oczywiście można mu dać szanse ale jak będzie kasa trzeba sie wzmacniać.
Jeśli chodzi o juniorów , potrzeba nam jednego na bank.
Kto do wzięcia z tych dobrych ??? myśle że jedynie właśnie
Gomólski , Nowaczyk , - z e-ligi nikt z juniorów nie odejdzie do 1-wszej.
Oczywiście najlepszy jest Buczkowski ale mozemy o nim zapomnieć.
Co do Stranieri jest pole manewru , jabym obstawał przy zmianie na innego , nie dlatego że nie lubie Karlssona albo nie szanuje , ale dla ubarwienia rozgrywek.Zresztą mysle że po Karlssona sięgnie jakiś klub ekstraligowy na " drugiego w składzie stranieri ".
Seniorzy - powiem szczerze Franków jest niepewny , oczywiście można mu dać szanse ale jak będzie kasa trzeba sie wzmacniać.
Panowie jeśli chodzi o juniora to o wzmocnienie na 99% nie mamy szans. Zawodników w tej kategorii wiekowej w klubach trzymają oprócz kontraktów przecież także szkoły, rodziny. Zresztą na tych najlepszych Hliba, Gomólskiego, Buczkowskiego ostrzą sobie zęby ekstraligowcy, a finansowo ich ofert to napewno nie przebijemy. Jeśli chodzi o seniora to przydałoby się tutaj wzmocnienie. Kierunek wrocławski uważam za jak najbardziej słuszny. Świderski, czy też Słaboń bardzo by nam się przydali. Ja widziałem jeszcze w naszym składzie Mariusza Puszakowskiego, ale podobno jest on bliski powrotu do Torunia. A może Robert Flis 
Własnie z tym juniorem marne szanse na jakis niezly transfer.
Nalezy miec nadzieje, ze Dawid sie odblokuje, bedize robil swoje punkty i wchodzil wreszcie z gazem w 1-szy łuk. Chociaz z drugiej strony łatwo nam o tym mowic, my nie ryzykujemy zdrowiem, czy czasem zyciem. Wydaje mi sie ze potrzeba mu jeszcze troche czasu.
I Kacper bedzie nabieral doswiadczenia, chłonął tajniki żużla niczym gąbka. A mysle ze jest to mozliwe... W koncu co Kepa to Kepa
Pozdro
Nalezy miec nadzieje, ze Dawid sie odblokuje, bedize robil swoje punkty i wchodzil wreszcie z gazem w 1-szy łuk. Chociaz z drugiej strony łatwo nam o tym mowic, my nie ryzykujemy zdrowiem, czy czasem zyciem. Wydaje mi sie ze potrzeba mu jeszcze troche czasu.
I Kacper bedzie nabieral doswiadczenia, chłonął tajniki żużla niczym gąbka. A mysle ze jest to mozliwe... W koncu co Kepa to Kepa
Pozdro

- jas
- Senior
- Kontakt:
dokladnie tak jak napisal Krychs - junorow trzymaja w klubach jeszcze otoczenie, szkola, etc. a poza tym nie widze zadnego dobrego, ktorego bylibysmy w stanie zdobyc. o Hlibie mozemy zapomniec - nie ta bajka. podobnie z Buczkiem, ale o niego wg. mnie moznaby sprobowac powalczyc. ale lepszym wyjsciem wg. mnie bedzie rok jeszcze przemeczyc sie z Dawidem, bo w 2006 juz bedzie jezdzil Klimek (a zaoszczedzone pieniadze przeznaczyc na sprzet, dla szkolki i juniorki).
biorac pod uwage nasze mozliwosci finansowe to chcialbym taki sklad i mysle, ze jest on nawet realny:
9. Slabon lub Swiderski (zalezy ktorego bedzie chcial Wrocek wypozyczyc, ale wolalbym Slabego)
10 Piszcz
11 Knapp
12 Trumna + Jelen obaj walczcy o to miejsce w skladzie
13 Karlik
14 Stachyra
15 Kepa
konieczna jest tez zmiana trenera. mysle, ze przy innym z Dawida daloby sie jeszcze zrobic sredniego juniora. mam nadzieje, ze bedzie nim Marek Kepa.
mysle tez, ze mozna by sie zakrecic wokol Andy'ego Smitha. chociaz nie wiem na ile jest to mozliwe. wtedy wskoczylby on pod numer 12, a Jelen Trumna byliby rezerwowymi.
biorac pod uwage nasze mozliwosci finansowe to chcialbym taki sklad i mysle, ze jest on nawet realny:
9. Slabon lub Swiderski (zalezy ktorego bedzie chcial Wrocek wypozyczyc, ale wolalbym Slabego)
10 Piszcz
11 Knapp
12 Trumna + Jelen obaj walczcy o to miejsce w skladzie
13 Karlik
14 Stachyra
15 Kepa
konieczna jest tez zmiana trenera. mysle, ze przy innym z Dawida daloby sie jeszcze zrobic sredniego juniora. mam nadzieje, ze bedzie nim Marek Kepa.
mysle tez, ze mozna by sie zakrecic wokol Andy'ego Smitha. chociaz nie wiem na ile jest to mozliwe. wtedy wskoczylby on pod numer 12, a Jelen Trumna byliby rezerwowymi.
Ostatnio zmieniony 17 października 2004, o 23:29 przez jas, łącznie zmieniany 1 raz.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!