Pozaligowe występy lubelskich zawodników

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Flagg
Trener

Re: Pozaligowe występy lubelskich zawodników

#4676 Postautor: Flagg » 31 sierpnia 2023, o 09:11

Ale zachwyty by były jakby na miejscu Andrzejewskiego był Rachubik lub Młynarski

Zresztą przestańcie sobie dopowiadać słowa, które nigdzie nie padły. Kto mówi o zachwytach? Napisałem, że zrobił na mnie dobre wrażenie. Chłopak, który był porównywany do licencji na sztukę awansował do finału MIMP, wystartował w nim, nie przyjeżdzał 50 metrów za rywalami. Wygrał z Karczewskim, Sadurskim czy Curzytkiem. Jak na gościa, z którego śmiano się 3 miesiące temu to wcale nie najgorszy wynik.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4677 Postautor: Cooper » 31 sierpnia 2023, o 09:15

RavLit pisze:Andrzejewskiego broni tylko wiek, pojechał dużo lepiej niż na u24, ale mimo wszystko nic ponad przeciętność.
Na mnie w ogóle ten finał zrobił przygnębiające wrażenie. Fakt, że zabrakło dwóch najlepiej 'jeżdżących' juniorów, Cierniaka i Krawczyka, ale pozostała śmietanka niestety w zdecydowanej większości przystosowała się do strategii - start i spokojnie do mety. Nawet jeśli tor na niewiele pozwala, to coś próbować trzeba, a nie tylko raz wjadę w szprycę i dalej mam alibi. Bańbor i Ratajczak pokazali, że można, mały plusik Bańdur, ale o tym wiedziałem już wcześniej, reszta niestety mocno nieciekawa. Może i sylwetki na motocyklach poprawne, po łatwym do jazdy torze nie rzuca, ale zadziorności, przewidywania przeciwnika, pomysłu na atak bardzo niewiele.

Mi się jeszcze Paluch podobał, dwa ataki na drugim łuku naprawdę profeska i technika.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#4678 Postautor: niespokojny » 31 sierpnia 2023, o 09:16

W kolegium zuzlowym Puka twierdzil ze on na szrocie jezdzi, bo Sparta inwestuje tylko w juniorow w ktorych wierzy czyli tych kupionych. I lyse opony na mdmp podobno zakladaja.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Flagg
Trener

#4679 Postautor: Flagg » 31 sierpnia 2023, o 09:24

niespokojny pisze:W kolegium zuzlowym Puka twierdzil ze on na szrocie jezdzi, bo Sparta inwestuje tylko w juniorow w ktorych wierzy czyli tych kupionych. I lyse opony na mdmp podobno zakladaja.

Nie tylko Sparta. Jest taki chłopak co nazywa się Oskar Kręglicki. Jest z Lublina, obecnie w szkółce Wilków Krosno. Bardzo fajnie radzi sobie obecnie w 250cc. Zaczynał w szkółce Motoru. Bardzo szybko się z niej ewakuował przenosząc się do tej szkółki pod Częstochową (i w tym roku trafił do Krosna), bo wsparcie sprzętowe w Motorze jest zerowe. Oczekiwania są takie, że zawodnik bedzie sobie załatwiać wszytko sam. Od sprzętu po google i kask. Zresztą o tym samym mówiła swego czasu mama Filipa Zaborka w audycji 5:1.

Nie oceniam, czy to dobrze, czy źle. Kazdy moze miec swoje zdanie na ten temat.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#4680 Postautor: Kargolo » 31 sierpnia 2023, o 09:57

Flagg pisze:...więzienie Kasprzaka...

Niech Grzyba pozdrowi ;)

Karczewski strasznie się zwinął od zeszłego sezonu.
Ratajczak jest świetny na dystansie, będzie z niego dobry zawodnik jak Roman nauczy go startować.
W Andrzejewskim nie dostrzegłem nic szczególnego. To że jechał w tym finale pokazuje tylko jaki był jego poziom.

Większość stawki tak jak piszecie. Mam wrażenie, że 15-20 lat temu taki poziom był np. w eliminacjach Brązowego Kasku albo w lepszych rundach MDMP.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#4681 Postautor: Saint » 31 sierpnia 2023, o 10:11

Cooper pisze:
RavLit pisze:Andrzejewskiego broni tylko wiek, pojechał dużo lepiej niż na u24, ale mimo wszystko nic ponad przeciętność.
Na mnie w ogóle ten finał zrobił przygnębiające wrażenie. Fakt, że zabrakło dwóch najlepiej 'jeżdżących' juniorów, Cierniaka i Krawczyka, ale pozostała śmietanka niestety w zdecydowanej większości przystosowała się do strategii - start i spokojnie do mety. Nawet jeśli tor na niewiele pozwala, to coś próbować trzeba, a nie tylko raz wjadę w szprycę i dalej mam alibi. Bańbor i Ratajczak pokazali, że można, mały plusik Bańdur, ale o tym wiedziałem już wcześniej, reszta niestety mocno nieciekawa. Może i sylwetki na motocyklach poprawne, po łatwym do jazdy torze nie rzuca, ale zadziorności, przewidywania przeciwnika, pomysłu na atak bardzo niewiele.

Mi się jeszcze Paluch podobał, dwa ataki na drugim łuku naprawdę profeska i technika.

Paluch jedzie na granicy faulu a to się z dorosłymi bedzie kończyć jak z Kołodziejem bodajże. Jak by na miejscu Bartka wczoraj bardziej doświadczony zawodnik i nie odpuściłby to obaj siedzieliby w płocie z winy Palucha. Korzysta z tego, że młodzi odpuszczają - mi się jazda Palucha podoba coraz mniej …

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4682 Postautor: Cooper » 31 sierpnia 2023, o 10:22

No nie wiem, odniosłem inne wrażenie. Wjeżdżał ostro, ale kontrolował sytuacje, oczywiście każdy może się położyć, ale dla mnie jego ataki to była esencja żużla, w kontakcie ale fair.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#4683 Postautor: papi » 31 sierpnia 2023, o 10:27

Ale jakby się położyli to miałbyś wątpliwości kogo wykluczyć? Bo wg mnie to były ataki na granicy, nie zmusiły przeciwników do diametralnej zmiany toru jazdy, ale kontakt był na tyle duży, że przy upadku Paluch by wyleciał.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4684 Postautor: Cooper » 31 sierpnia 2023, o 10:32

No wyleciałby Paluch na 95%, ale wciąż mi się te jego ataki podobały i jestem pod wrażeniem umiejętności :) Zresztą Bańbor w ogóle nie odpuścił i też fajnie nad motocyklem zapanował, zresztą nie tylko w tym wyścigu na drugim łuku.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#4685 Postautor: Saint » 31 sierpnia 2023, o 10:36

Cooper pisze:No nie wiem, odniosłem inne wrażenie. Wjeżdżał ostro, ale kontrolował sytuacje, oczywiście każdy może się położyć, ale dla mnie jego ataki to była esencja żużla, w kontakcie ale fair.

Widziałeś na żywo czy w tv ?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4686 Postautor: Cooper » 31 sierpnia 2023, o 10:37

Na żywo i to z bliska akurat.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#4687 Postautor: Saint » 31 sierpnia 2023, o 10:41

Cooper pisze:Na żywo i to z bliska akurat.

Stad moje pytanie - nic podchwytliwego;) Ja widziałem w tv i na zwolnieniach i powtórkach wyglądało, że wpakował sie w Bartka konkretnie - to nie był delikatny kontakt i odprowadzenie. Dobrze, że Bartek niezle panuje nad maszyną. Ale może właśnie tv wypaczyła obraz dlatego zapytałem. Jestem ciekawy czy nie zweryfikujesz zdania jak będziesz miał okazję zobaczyć to samo w tv. Ja już na żywo nie dam rady. ;)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4688 Postautor: Cooper » 31 sierpnia 2023, o 10:49

No w tv na pewno przy powtórkach wyglądało to bardziej "agresywnie" - na żywo było to płynne, zgrabne i świetne technicznie. Widać, że Gorzów, oprócz wyjątkowych mieszkańców, uczy też wyprzedzania tam gdzie jest to teoretycznie niemożliwe.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#4689 Postautor: Saint » 31 sierpnia 2023, o 10:50

Cooper pisze:No w tv na pewno przy powtórkach wyglądało to bardziej "agresywnie" - na żywo było to płynne, zgrabne i świetne technicznie. Widać, że Gorzów, oprócz wyjątkowych mieszkańców, uczy też wyprzedzania tam gdzie jest to teoretycznie niemożliwe.

Mieszkańców i przedsiębiorców.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#4690 Postautor: papi » 31 sierpnia 2023, o 11:07

Pewnie uczą tego w przerwie między kontrolowanymi wywrotkami ;)

Flagg
Trener

#4691 Postautor: Flagg » 31 sierpnia 2023, o 12:28

Paluch wczoraj ogólnie miał sporo szczęścia.

a) Lotny, który sedzia puścil
b) Dwa razy wjazd pod rywala. Jakby trafił na Woźniaka, to byłoby 2xW
c) W 13 biegu wyszedł słabiutko ze startu i raczej byłby 4 na wyjściu z łuku, jakby Grzelak był troszkę bardziej cierpliwy (pomijając zasadność jego wykluczenia).

Jak na drugiego Zmarzlika, to chłopak wciąz nie przekonuje. Ale wciaż młody jest, wiec ma jeszcze czas.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#4692 Postautor: RadeKas » 31 sierpnia 2023, o 12:36

Ostatecznie się zbalansowało to szczęście w biegu dodatkowym.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Kaman
Kadrowicz

#4693 Postautor: Kaman » 31 sierpnia 2023, o 18:20

Cóż dzisiejsze DMPJ naszych młodych kiepskie... nawet bardzo.

Flagg
Trener

#4694 Postautor: Flagg » 31 sierpnia 2023, o 18:24

Dlaczego? Jaworski sobie fajnie radzi przecież.

Pamiętajmy, że Grzeszczyk ma 15 lat, a to już jest półfinał. Rywale to nie licencje na sztuki, tylko już konkretni zawodnicy

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#4695 Postautor: Kargolo » 31 sierpnia 2023, o 18:26

Grzeszczyk duże problemy na starcie, Rachubik już raczej nic nie wyciśnie z kariery, bo nie zrobił żadnych postępów przez ostatnie dwa lata.
Bartosze poprawnie. Porażki z trójką z Grudziądza i z Curzytkiem nie są powodem do wstydu.
I tych dwóch Bartków chciałbym zobaczyć jako parę ekstraligową w kwietniu. Bez kombinowania i wynalazków.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Kaman
Kadrowicz

#4696 Postautor: Kaman » 31 sierpnia 2023, o 18:36

Młody musi ogarnąć "Lamparta" :D

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4697 Postautor: kibicLBN » 3 września 2023, o 06:00

Finały ekstraligi 17 i 24 września. 16.09 jest Vojens, tam lubi popadać, a pierwszy finał będzie u nas :roll: ciekawe jak to zawodnicy poukładają logistycznie i czy w ogóle turniej odbędzie się planowo w sobotę. Tam jest lotnisko w Esbjerg albo Odense i połączenie do Polski? Czy pozostaje Hamburg albo Kopenhaga?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#4698 Postautor: papi » 3 września 2023, o 07:38

O 10.25 lot z Kopenhagi do Warszawy. Z Hamburga jest jakis poranny, ale z przesiadka. Zawsze jest też opcja na kołach

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4699 Postautor: kibicLBN » 3 września 2023, o 07:50

Wiem że żużlowcy są przyzwyczajeni, tylko jazdy to jest kilkanaście godzin. A następnego dnia nie mecz rundy zasadniczej z Krosnem czy innym Grudziądzem, tylko było nie bylo finał i dobrze jakby zawodnik był w dobrej dyspozycji.
Po Rydze Lindgren przyznał że w Toruniu czuł się zmęczony.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

waha
Junior

#4700 Postautor: waha » 3 września 2023, o 09:31

Prywatnego jeta trzeba brać. Na trzech drogo nie wyjdzie :)