brak słów
Stadion
Re: Stadion
[quote="Shack"]http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,11352559,Klotnia_o_swiatlo_na_stadionie_przy_al__Zygmuntowskich.html
brak słów
i niech ktoś jeszcze powie że D.S jest osobą wiarygodną i odpowiedzialną
a o meczach przy świetle będzie można pomarzyć wszak aspekt finansowy nie będzie się zgadzał jeśli wg prezesa za oświetlenie trzeba będzie płacić ok 50 tys miesięcznie
a i sejsmit zakupiono nie z środków kmż jeśli wierzyć wypowiedziom osób z MOSIRU, w takim razie co zrobił na tę/tą chwilę D.S????????????????
brak słów
w takim razie co zrobił na tę/tą chwilę D.S????????????????
Kupił na potrzeby klubu opla zafire na gazik ziemny i szuka 2-giej
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
Nic.
Na taczke go.
Do tego MOSiRowcy, na bank pod jego namowa, nakupili osadu po jakims trzesieniu ziemi.
Na taczke go.
Do tego MOSiRowcy, na bank pod jego namowa, nakupili osadu po jakims trzesieniu ziemi.
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
-
Zaratustra
- Kadrowicz
A mi się to nawet zaczyna podobać. Finanse podobno na najbliższy czas mamy dopięte (mimo braku szumnie zapowiadanych konferencji ze sponsorami
), więc scenariusze rodem z Barei w wykonaniu naszego prezesa, mogą jedynie wlać w nasze serca trochę uśmiechu 
Shack pisze:http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,11352559,Klotnia_o_swiatlo_na_stadionie_przy_al__Zygmuntowskich.html
<rotfl> co za gość:D:D:D:D
Brawo wicek Hołysz
szach i mat w trzech ruchach. Pinokio na łopatkach.
Pewnie chciał zaoszczędzić na windymena
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
a i sejsmit zakupiono nie z środków kmż
R O T F L
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
i jak klub LW KMZ może być wiarygodny po takich wypowiedziach prezesa D.S wobec kibiców, sponsorów , zarządców miasta Lublina
mamy J.Z dzięki któremu to wszystko się jakoś kręci i to on na tą chwilę powinien zostać prezesem p.o , a D.S powinien być odsunięty jak najszybciej dla dobra lubelskiego żużla
mamy J.Z dzięki któremu to wszystko się jakoś kręci i to on na tą chwilę powinien zostać prezesem p.o , a D.S powinien być odsunięty jak najszybciej dla dobra lubelskiego żużla
simona pisze:mamy J.Z dzięki któremu to wszystko się jakoś kręci i to on na tą chwilę powinien zostać prezesem p.o , a D.S powinien być odsunięty jak najszybciej dla dobra lubelskiego żużla
Jak masz zamiar jeszcze pieprzyć takie głupoty to weź idź już spać. Podaj przykłady czym zasłużył się J.Z.
Czy dla dobra? To można dyskutować.
Ale niestety, sprawdza się to co większość mówi o naszym preziu: co tekst to jakaś kontrowersja.
A to nie pomaga budować pozytywnego wizerunku. Tylko w tym tygodniu spektakl z oświetleniem i jazda na MOSiR jaki to on zły. A okazało się, że klub nie jest w innej sytuacji niż inni, a światło nie kosztuje 50 tys. miesięcznie, tylko rocznie. Normalnie jak w tym dowcipie o rowerach na placu Czerwonym...
Tylko po co musieli skompromitować ludzie z Mosiru Sprawkę? Nie mógł nasz prezio załatwić tego od razu?
Ale niestety, sprawdza się to co większość mówi o naszym preziu: co tekst to jakaś kontrowersja.
A to nie pomaga budować pozytywnego wizerunku. Tylko w tym tygodniu spektakl z oświetleniem i jazda na MOSiR jaki to on zły. A okazało się, że klub nie jest w innej sytuacji niż inni, a światło nie kosztuje 50 tys. miesięcznie, tylko rocznie. Normalnie jak w tym dowcipie o rowerach na placu Czerwonym...
Tylko po co musieli skompromitować ludzie z Mosiru Sprawkę? Nie mógł nasz prezio załatwić tego od razu?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2012/ ... wietlenie/
Mam pytanie do forumowiczów, czy ma ktos znajomego redaktora na syfach? Jeśli tak to proszę niech inne tytuły wymyśla dla wypowiedzi Dariusza pliss
Boze widzisz i nie grzmisz
Mam pytanie do forumowiczów, czy ma ktos znajomego redaktora na syfach? Jeśli tak to proszę niech inne tytuły wymyśla dla wypowiedzi Dariusza pliss
Boze widzisz i nie grzmisz
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Przejrzyj po kolei portale internetowe.. "Redaktorka" w sieci dawno zeszła na psy. Masz wejść na portal i otworzyć link
To główne zadanie dla "redaktorów", a to co tam znajdziesz nie ma już (często) żadnej interesującej prawdziwie treści.
Może mają płacone od kliknięć (w link oczywiście
)
Może mają płacone od kliknięć (w link oczywiście
Muppet Show trwa dalej

A teraz już trochę bardziej serio.
Wydaje mi się, że miasto, jako gospodarz obiektu powinien zapewnić na obiekcie niezbędne media. Także możliwość korzystania z oświetlenia. Chodzi dokładnie o opłacenie zabezpieczenia u dostawcy odpowiedniej mocy, aby można było uruchomić oświetlenie - opłata, o której ktoś już wcześniej pisał. Klub powinien jedynie płacić za faktycznie zużytą energię.
Tak samo jak każdy - ewentualny - inny użytkownik. A przecież na stadionie grają piłkarze, którzy także mogliby korzystać z oświetlenia (tak wiem, nie spełnia ono jakichś tam norm narzuconych przez PZPN, ale przypuszczam że normy te mają związek z komfortem dla telewizji. Oświetlenie na Zygmuntowskich na pewno oświetli na tyle murawę, że spokojnie będzie można na niej rozgrywać mecze wieczorami). Dodatkowo można przecież organizować koncerty i wykorzystywać stadion także do innych celów...
A jeśli już miasto chce się uprzeć, że to klub ma płacić "abonament", to powinien jednocześnie oddać zarząd nad stadionem klubowi, tak aby ten mógł czerpać z niego zyski (choćby teoretycznie).
Oczywiście powyższa wypowiedź, w tym momencie, nie ma większego znaczenia. Trzeba było się o to martwić w momencie podpisywania umowy... albo choćby ją przeczytać
PS. ...tylko żeby było normalnie (jak wyżej) to wszystko musi być normalnie - normalne stawki za użytkowanie obiektu, a nie 1 zł rocznie
Wydaje mi się, że miasto, jako gospodarz obiektu powinien zapewnić na obiekcie niezbędne media. Także możliwość korzystania z oświetlenia. Chodzi dokładnie o opłacenie zabezpieczenia u dostawcy odpowiedniej mocy, aby można było uruchomić oświetlenie - opłata, o której ktoś już wcześniej pisał. Klub powinien jedynie płacić za faktycznie zużytą energię.
Tak samo jak każdy - ewentualny - inny użytkownik. A przecież na stadionie grają piłkarze, którzy także mogliby korzystać z oświetlenia (tak wiem, nie spełnia ono jakichś tam norm narzuconych przez PZPN, ale przypuszczam że normy te mają związek z komfortem dla telewizji. Oświetlenie na Zygmuntowskich na pewno oświetli na tyle murawę, że spokojnie będzie można na niej rozgrywać mecze wieczorami). Dodatkowo można przecież organizować koncerty i wykorzystywać stadion także do innych celów...
A jeśli już miasto chce się uprzeć, że to klub ma płacić "abonament", to powinien jednocześnie oddać zarząd nad stadionem klubowi, tak aby ten mógł czerpać z niego zyski (choćby teoretycznie).
Oczywiście powyższa wypowiedź, w tym momencie, nie ma większego znaczenia. Trzeba było się o to martwić w momencie podpisywania umowy... albo choćby ją przeczytać
PS. ...tylko żeby było normalnie (jak wyżej) to wszystko musi być normalnie - normalne stawki za użytkowanie obiektu, a nie 1 zł rocznie
Zadam troche idiotyczne pytanie, ale kompletnie nie znam sie na tej kwestii. Te ok 48 tys. to oplata za samo podlaczenie pradu? Ta suma nie zawiera "oswietlenia w trakcie trwania spotkan" ?
Mnie martwi zupełnie co innego. Z tego artykułu widać wyraźnie, że pan prezes wprawił w co najmniej mocną irytację urzędników z Mosiru i pana Prezydenta. A przecież przed nimi jeszcze sporo współpracy. Jak to ma dalej iść?
Bo ta konferencja to ewidentna próba skompromitowania prezesa. A jeszcze podobno(dzisiaj takie info dostałem?)właśnie w tym listopadowym dokumencie pan prezes podpisuje zgodę tylko na 4500 osób na stadionie. Czyli nie straż pożarna ani policja tylko mosir z prezesem uzgodnili tak mało ludzi na stadionie? Ktoś tu znowu kłamie?
Bo ta konferencja to ewidentna próba skompromitowania prezesa. A jeszcze podobno(dzisiaj takie info dostałem?)właśnie w tym listopadowym dokumencie pan prezes podpisuje zgodę tylko na 4500 osób na stadionie. Czyli nie straż pożarna ani policja tylko mosir z prezesem uzgodnili tak mało ludzi na stadionie? Ktoś tu znowu kłamie?
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
To juz nawet nie 5000 tylko 4500 ? 
$korzen$ pisze:Zadam troche idiotyczne pytanie, ale kompletnie nie znam sie na tej kwestii. Te ok 48 tys. to oplata za samo podlaczenie pradu? Ta suma nie zawiera "oswietlenia w trakcie trwania spotkan" ?
Przypuszczam, że niewiele osób to wie, skoro jeszcze do niedawna nikt nie zdementował tekstu o 40-50 tys./miesiąc.
Generalnie ktoś to kiedyś tłumaczył, że jest opłata za to, że elektrownia utrzymuje gotowość od oświetlenia takiego stadionu, gdyż jest to znaczna ilość prądu i ot tak o nie można jej wygenerować. Przypuszczam, że samo podłączenie prądu wiele nie kosztuje, ale skoro trzeba to oświetlenie włączyć to potrzebna jest umowa o dostarczenie takiej ilości energii - i tu był cały problem.
Ciekawostką może być to, że przy stadionie narodowym funkcjonuje "mała" elektrownia, która działa na potrzeby stadionu i kilku uliczek na wokół niego. Tłumaczono, że moc jaką jest w stanie wygenerować ta "elektrownia" spokojnie wystarczyłaby do zapewnienia prądu w 50 tysięcznym miasteczku.
Oczywiście ciężko narodowy porównywać do tego na Zygmuntowskich, ale pokazuje to ile energii może czerpać takie oświetlenie.
dumbli pisze:Mnie martwi zupełnie co innego. Z tego artykułu widać wyraźnie, że pan prezes wprawił w co najmniej mocną irytację urzędników z Mosiru i pana Prezydenta. A przecież przed nimi jeszcze sporo współpracy. Jak to ma dalej iść?
Kuriozalna sytuacja, w ktora srednio chce mi sie wierzyc, ale z Dariuszem to nigdy nic nie wiadomo. Nie dosc, ze sami musimy wygospodarowac 50 tys, to jeszcze sami sobie zawezamy publike a co za tym idzie kapital? Nie wierze, ze w tym klubie ktos jest az takim idiota, zeby strzelac sobie az tak w kolano... no chyba, ze ktos albo sami chcemy sie "udupic"
Z tego co wiem, to ta kwota około 50 tysięcy rocznie jest takim jakby abonamentem w ramach którego, oprócz gotowości do oświetlenia stadionu firma energetyczna zapewnia jakąś ilość jednostek rozliczeniowych. Ile tych jednostek jest, czy wystarczy tego na jeden mecz czy na pięć - nie wiem.
Tyle powinności... Ale z czego one wynikają?istred pisze:miasto, jako gospodarz obiektu powinien ... Klub powinien ... A jeśli już miasto chce się uprzeć, że to klub ma płacić "abonament", to powinien...
4500 to prawda i wynika to z umowy, której Jaśnie Panujący Pan Prezes chyba nie czytał przed podpisaniem. Ile jeszcze musi nakłamać, żeby w końcu go wyrzucić...
Cała ta umowa z MOSiRem wszystko wyjaśnia - prezes WIEDZIAŁ, ze bedzie musiał podpisac umowe z PGE już w listopadzie, tak samo jak WIEDZIAŁ, ze będzie mógł wpuścic niecałe 5000 na mecz. Jakies watpliwości co do tego pana?
Cała ta umowa z MOSiRem wszystko wyjaśnia - prezes WIEDZIAŁ, ze bedzie musiał podpisac umowe z PGE już w listopadzie, tak samo jak WIEDZIAŁ, ze będzie mógł wpuścic niecałe 5000 na mecz. Jakies watpliwości co do tego pana?
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Torsen pisze:Tyle powinności... Ale z czego one wynikają?istred pisze:miasto, jako gospodarz obiektu powinien ... Klub powinien ... A jeśli już miasto chce się uprzeć, że to klub ma płacić "abonament", to powinien...
Z zasad najmu, który reguluje podobne stosunki i mojego poczucia uczciwości
Oczywiście, skoro została podpisana umowa regulująca te stosunki inaczej, to nie ma tematu - co napisałem.
A żeby było jaśniej, to zamiast "powinno", można czytać "w moim przekonaniu lepiej by było gdyby"
Klub negocjował z Polską Grupą Energetyczną w Lublinie żeby w ramach sponsoringu dostarczyła za darmo prąd potrzebny do oświetlenia toru, ale kilkumiesięczne rozmowy skończyły się fiaskiem.
Pewnie znowu przeczytam o nadinterpretacji i o byciu zwolennikiem DS, ale to troche rozjasnia (przynajmniej mi) cala sytuacje.
O mosirach nie napisze ani slowa, wielcy laskawcy od siedmiu bolesci...
A prawdziwy show bedzie 20 marca, gdy Start otrzyma licencje na start
Pewnie znowu przeczytam o nadinterpretacji i o byciu zwolennikiem DS, ale to troche rozjasnia (przynajmniej mi) cala sytuacje.
O mosirach nie napisze ani slowa, wielcy laskawcy od siedmiu bolesci...
A prawdziwy show bedzie 20 marca, gdy Start otrzyma licencje na start
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
A kiedyś jak było beznadziejnie i energię elektryczną dostarczały zakłady państwowe nie było by takiego problemu, ale przecież prywaciarstwo jest super 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Tymczasem wiemy juz, dlaczego Lublin nie dostal ESK. Jednym z atutów miał byc nasz przyszly park maszyn
http://img638.imageshack.us/img638/4558/dsc00147pl.jpg
http://img638.imageshack.us/img638/4558/dsc00147pl.jpg