MOTOR Lublin - GKM Grudziądz 20.07.2014 r. godz. 19.00
Re: MOTOR Lublin - GKM Grudziądz 20.07.2014 r. godz. 19.00
Przede wszystkim należy zaklepać goscia na juniora a nie robić sobie żarty z Dąbrowskim. Jakoś ta kontuzja Borowicza mi śmierdzi. Na juniorach lodzi można a nawet trzeba popróbować zrobienie punktów
Mam w ogóle wrażenie, że ten cały cyrk organizowany jest dla zawodników i działaczy, a kibice są tylko kulą u nogi.Tor sie robi dla zawodnikow, nie dla kibicow, takie realia tego sportu.
Dlatego nie chodzę tam, gdzie mnie nie chcą
Misionis pisze:Dlaczego nikt nie bierze pod uwagę, że możemy wygrać w Gnieźnie? Przydałoby się trochę wiary w tą drużynę.
No ja o tym walkuje od poczatku sezonu, ale nikt mnie nie slucha
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Hehe no Sprawka swego czasu mial w czterech literach czy bedzie nas tysiac czy piec tysiecy wiec cos w tym jest
No ale tez nie przesadzajmy, skoro jest faktycznie 2:5 w strone betonu to co ma zrobic Marian? isc na przekor chlopakom? My sobie ten los zgotowalismy nie wczoraj a w Rybniku i Lodzi i bede to powtarzal do usranej smierci. Teraz kwestia zasadnicza jest to, zeby cos zrobic z Woodwardem i Miskowiakiem. Eksperymentowanie z torem na teraz jest bez sensu, goscia na juniorze mamy odgornie zablokowanego ale Madej na prawde fajnie wczoraj jechal. Jedyne co nam pozostaje to wstrzasnac Woodwardem i zrobic trening pod niego. No ale jak Miskowiak bedzie dawal sie wozic Jamrogom czy mlodym Drabikom to pewnie i to nie pomoze. Oprocz tego trzeba zaryzykowac i zmienic ustawienie par:
Watt
Kudriaszov
Miskowiak
Woodward
Lampart
Madej
jakis ogorek
Trzeba Miskowiaka postawic pod sciana, albo sie ***** bierze do roboty i jedzie jak lider albo robi z siebie pajaca jak w biegu z Kosciuchem. Albo kreci kolo kompletu albo spuszcza nas do II ligi i znowu skazuje sie w zimie na mordercza walke o zalegly hajs. Przy zalozeniu, ze Lodz pojedzie w skladzie:
Lindbaeck
Chrzanowski
Korniszon
Puszakowski
Doyle
Mazur
Drabik
Miskowiak jedzie 2x na Lindbaecka, 1x na korniszona i 1x na Doyle w samej koncowce.
Watt jedzie 2x Doyle, 1x Lindbaeck, 1x Korneliussen
Lampart 2x na Korneliussena i tylko 1x na Doyle bo nie zakladam, zeby Lodz miala opcje na taktyczna
Takze wszystko w rekach naszych "liderow"
No ale tez nie przesadzajmy, skoro jest faktycznie 2:5 w strone betonu to co ma zrobic Marian? isc na przekor chlopakom? My sobie ten los zgotowalismy nie wczoraj a w Rybniku i Lodzi i bede to powtarzal do usranej smierci. Teraz kwestia zasadnicza jest to, zeby cos zrobic z Woodwardem i Miskowiakiem. Eksperymentowanie z torem na teraz jest bez sensu, goscia na juniorze mamy odgornie zablokowanego ale Madej na prawde fajnie wczoraj jechal. Jedyne co nam pozostaje to wstrzasnac Woodwardem i zrobic trening pod niego. No ale jak Miskowiak bedzie dawal sie wozic Jamrogom czy mlodym Drabikom to pewnie i to nie pomoze. Oprocz tego trzeba zaryzykowac i zmienic ustawienie par:
Watt
Kudriaszov
Miskowiak
Woodward
Lampart
Madej
jakis ogorek
Trzeba Miskowiaka postawic pod sciana, albo sie ***** bierze do roboty i jedzie jak lider albo robi z siebie pajaca jak w biegu z Kosciuchem. Albo kreci kolo kompletu albo spuszcza nas do II ligi i znowu skazuje sie w zimie na mordercza walke o zalegly hajs. Przy zalozeniu, ze Lodz pojedzie w skladzie:
Lindbaeck
Chrzanowski
Korniszon
Puszakowski
Doyle
Mazur
Drabik
Miskowiak jedzie 2x na Lindbaecka, 1x na korniszona i 1x na Doyle w samej koncowce.
Watt jedzie 2x Doyle, 1x Lindbaeck, 1x Korneliussen
Lampart 2x na Korneliussena i tylko 1x na Doyle bo nie zakladam, zeby Lodz miala opcje na taktyczna
Takze wszystko w rekach naszych "liderow"
Jakoś w to 2:5 nie wierzę co do przyczepnego toru. Woodward i Misiek ok, ale też przecież Kudriaszow ostatnio wypowiadał się dla itvl, że przyczepny tor mu pasuje. Już mamy 3:2 (bo zdanie juniorów się nie liczy). Watt to profesjonalista i jak będzie wcześniej wiedział na co się szykować to da radę. Lampart jest w gazie i też pojedzie na przyczepnym, w końcu to Rzeszowiak.
- Łoptymista
- Trener
Ludzie, ten tekst o 5 chcących betonu to kit i sciema.
- niespokojny
- Trener
Moze na wode kasy nie ma? Taki czarny humor;-)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Przecież Lampart też w wywiadzie po którymś meczu mówił, że "przyczepniejszy mu pasuje". Woodward na betonie a Woodward na przyczepnym to dwaj zupełnie inni zawodnicy. Andriej raczej też woli przyczepniej. Misiek podobno chce przyczepny. Watt pojedzie chyba na każdym torze. Juniorzy za to na żadnym torze punktów nie gwarantują. Przykro mi to pisać, ale Marian nie ma jaj żeby zaryzykować negatywną reakcję sędziego czy komisarza.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Marian? raczej Ci, co siedza u sterow tego klubu. Przeciez juz pod koniec tamtego sezonu bylo glosno mowione, ze od nastepnego czyli obecnego sezonu w Lublinie bedzie beton. Jak pokazuje historia, to sie dla nas praktycznie zasze konczylo zle, oby tym razem bylo inaczej.
Kargolo pisze:Przecież Lampart też w wywiadzie po którymś meczu mówił, że "przyczepniejszy mu pasuje". Woodward na betonie a Woodward na przyczepnym to dwaj zupełnie inni zawodnicy. Andriej raczej też woli przyczepniej. Misiek podobno chce przyczepny. Watt pojedzie chyba na każdym torze. Juniorzy za to na żadnym torze punktów nie gwarantują. Przykro mi to pisać, ale Marian nie ma jaj żeby zaryzykować negatywną reakcję sędziego czy komisarza.
Przykro to powiedzieć, ale trener coś kręci.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Widziałem na meczu że coś się dzieje w pozyskiwaniu nowych sponsorów. Nie wiem czy to jednorazowo na mecz ale OYU to chyba pierwszy raz na murawie zawitał.
Może w końcu coś się zaczyna dziać in plus... Przecież to firma ogólnoświatowa.
Ciekawe kto ich załatwił.
Może w końcu coś się zaczyna dziać in plus... Przecież to firma ogólnoświatowa.
Ciekawe kto ich załatwił.
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"
Na ostatnie mecze potrzebujemy Jasia Stachyry i mowię to poważnie ,musimy zrobić taki tor jak kiedyś inaczej mozemy witac 2 ligę ,może ktoś w klubie przeliczy w końcu ,ze lepiej przepłacić gościa na pozycji juniorskiej niż jechać baraż !!
niespokojny pisze:Moze na wode kasy nie ma? Taki czarny humor;-)
trzeba dluzszy waz, motopompe i zassac z bystrzycy
mozna oswietlenie zasilic z agregatu zamiast placic ZE to mozna i wode zassac z rzeki zamiast z mpwiku
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Jak zobaczyłem wczoraj tor, to najpierw złapałem się za głowę, a potem dałem już sobie na luz, bo wiedziałem, że zwycięstwo na takim torze z Grudziądzem graniczy z cudem. Wynik był taki, jaki musiał być. Z Łodzią przy takim torze będzie może bardziej na styku, ale też typowałbym ze wskazaniem na gości 
Indywidualnie wszystko zostało już w temacie napisane.
I jeszcze jedno. Piszemy, że powinno się robić tor przyczepny, że teraz trzeba naszymi szarpnąć, zmobilizować, zorganizować normalne treningi. A czy wiemy na pewno, że działacze nie "jadą" już tylko na oparach i tak na prawdę jedyne, co chcą jeszcze w tym naszym żużlowym "rukwidołku" zrobić, to nie zadłużyć się za bardzo? Bo dla kogoś patrzącego z boku, nasz klub wygląda, jak zlepek żużlowców, którzy nie stanowią drużyny i zlepek działaczy, którym nie chce się przed konkretnymi meczami dopinać wszystkiego na tip top z treningami włącznie.
Jak dla mnie, to nasz klub w tej lidze zaczął się strasznie męczyć i nie jestem przekonany, czy na dłuższą metę jest tutaj dla nas miejsce.
Indywidualnie wszystko zostało już w temacie napisane.
I jeszcze jedno. Piszemy, że powinno się robić tor przyczepny, że teraz trzeba naszymi szarpnąć, zmobilizować, zorganizować normalne treningi. A czy wiemy na pewno, że działacze nie "jadą" już tylko na oparach i tak na prawdę jedyne, co chcą jeszcze w tym naszym żużlowym "rukwidołku" zrobić, to nie zadłużyć się za bardzo? Bo dla kogoś patrzącego z boku, nasz klub wygląda, jak zlepek żużlowców, którzy nie stanowią drużyny i zlepek działaczy, którym nie chce się przed konkretnymi meczami dopinać wszystkiego na tip top z treningami włącznie.
Jak dla mnie, to nasz klub w tej lidze zaczął się strasznie męczyć i nie jestem przekonany, czy na dłuższą metę jest tutaj dla nas miejsce.
- niespokojny
- Trener
Zaratustra, nie można tak podchodzić do tematu. W 2009 Grudziądz był o linijkę od spadku do II ligi, a też się sporo czasu już w niej bujał. Od tamteg czasu powolutku pną się do góry.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Kibic nie powinien tak podchodzić do tematu, kibic powinien wymagać i bić należyte brawo, wiem
Ja po prostu nie widzę tego "spięcia d*py", które jest potrzebne, by zespół w kryzysie mógł się podźwignąć. Nie mówię, że nie mamy szans na utrzymanie. Mamy na to szansę, przede wszystkim jeszcze wszystko zależy od nas samych, a nie od szczęśliwego zbiegu okoliczności, ale nie wiem... Przestałem czuć klimat na dobry żużel w Lublinie (znowu). Jest to moje subiektywne odczucie oparte na "wrażeniu", że wszystko "dzieje się" na zasadzie będzie, co ma być i wuj, a nie na zasadzie, zrobimy wszystko, żeby się udało.
Ja po prostu nie widzę tego "spięcia d*py", które jest potrzebne, by zespół w kryzysie mógł się podźwignąć. Nie mówię, że nie mamy szans na utrzymanie. Mamy na to szansę, przede wszystkim jeszcze wszystko zależy od nas samych, a nie od szczęśliwego zbiegu okoliczności, ale nie wiem... Przestałem czuć klimat na dobry żużel w Lublinie (znowu). Jest to moje subiektywne odczucie oparte na "wrażeniu", że wszystko "dzieje się" na zasadzie będzie, co ma być i wuj, a nie na zasadzie, zrobimy wszystko, żeby się udało.
Nadszedl chyba czas, zeby wlasnie spiac ta dupe (cos jak rok temu przed wyjazdem do Ostrowa) i wygrac za 3 z Lodzia.
Łoptymista pisze:Ludzie, ten tekst o 5 chcących betonu to kit i sciema.
Jeżeli mam pisać kłamstwa to w ogóle bym nie zabierał głosu-taka moja natura. Powiem więcej jeden z postronych ludzi jeszcze zapytał trenera czy będzie "kopa" odpowiedz trenera krótka: u mnie była a u ciebie...
- stefanzdzialek
- Senior
tck pisze:niespokojny pisze:Moze na wode kasy nie ma? Taki czarny humor;-)
mozna oswietlenie zasilic z agregatu zamiast placic ZE to mozna i wode zassac z rzeki zamiast z mpwiku
Pamiętajcie z KIM Marian podpisywał umowę na 2014 r. może ma klauzulę że karę za nieregulaminowe przygotowanie toru nałożoną na KMŻ pokryje z własnej kieszeni. Ja bym się nie zdziwił i było by to racjonalne wytłumaczenie tego maniakalnego trzymania się betonu. 2 x bozia dała szansę, nie odwołać, 32 na plusie jedziemy.
stefanzdzialek pisze:tck pisze:niespokojny pisze:Moze na wode kasy nie ma? Taki czarny humor;-)
Pamiętajcie z KIM Marian podpisywał umowę na 2014 r. może ma klauzulę że karę za nieregulaminowe przygotowanie toru nałożoną na KMŻ pokryje z własnej kieszeni. Ja bym się nie zdziwił i było by to racjonalne wytłumaczenie tego maniakalnego trzymania się betonu. 2 x bozia dała szansę, nie odwołać, 32 na plusie jedziemy.
Hahaha ale wymyśliłeś. Z tą klauzulą to nawet w Korei Północnej by na taki pomysł nie wpadli.
Zaratustra pisze:Kibic nie powinien tak podchodzić do tematu, kibic powinien wymagać i bić należyte brawo, wiem![]()
Dobrze powiedziane.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Tor, tor, tor
i jeszcze jak długo będziecie wałkować temat toru? A ja myślałem, że to zawodnicy są odpowiedzialni za wynik drużyny. W Grudziądzu jakoś pojechali i nawet Cam zrobił tam rekord wynikowy a na własnych śmieciach co? A no i gó.....o. W Loko beton i remis. Widzę że to my chyba bardziej robimy z tej całej sytuacji niepotrzebny pisk pisząc wiecznie o torze. Tego nawet już się nie chce czytać. Wychodzi na to że trener nie wie nic i cały zarząd również tylko kibice lubelscy zrobili by kopę a problem jak po dotknięciu zaczarowanej różdżki minął by od tak! To nie wina toru tylko braku pieniędzy bez których wiele się nie zdziała. Jak można zbudować dobrą drużynę walczącą o najwyższe cele kiedy w skarbcu NUL. Jak wygrywamy to nikt nie pisze o torze a kiedy przegrywamy to jedyne co nie którzy potrafią zrobić to narzekać i biadolić na Wardzałę i brak kopy. Nara!
Oczywiście, że zawodnicy jeżdżą, ale jak się ma słabszą drużynę to tylko torem można się ratować i tylko tym można zniwelować różnicę umiejętności. A jak się to robi pokazaliśmy w 2012, ale równie dobrze pokazała nam to Łódź w tym roku w meczu z nami. Myślisz, że Łódź wygrała z nami bo mieli w składzie lepszych zawodników? Bo byli po prostu cwani. A nam tego brakuje z różnych powodów.
$korzen$ pisze:Marian? raczej Ci, co siedza u sterow tego klubu. Przeciez juz pod koniec tamtego sezonu bylo glosno mowione, ze od nastepnego czyli obecnego sezonu w Lublinie bedzie beton. Jak pokazuje historia, to sie dla nas praktycznie zasze konczylo zle, oby tym razem bylo inaczej.
Trener ma zapisane w kontrakcie, że nikt ( w sensie działacze) mu sie nie moze wtrącać do przygotowania toru, dlatego za tor możemy miec pretensje tylko do niego. Też trenera lubię, ale chyba czas na szybką zmianę i faktycznie widziałbym u nas Jasia Stachyrę, jeśli Marianowi nie da sie przetłumaczyć, że na takim torze jak w niedzielę II liga pewna.
Co do tego 2:5 to nawet jeśli to prawda to powiedzmy sobie szczerze juniorzy i tak nie jada nic bez względu na nawierzchnię więc jest tylko 2:3. Biorąc pod uwage fakt, że Misiek chce przyczepny tor a jego punkty sa mega ważne gdyz jedzie z juniorem i przy braku jego "3" przeciwnicy nam odjeżdżają/odrabiają straty to jego głos powinien być decydujący i liczyć sie podwójnie. Na przyczepnym nie pojedzie co najwyżej Lampart, ale ten jeden punkt w każdym biegu powinien przywozić nawet na kopie, więc dla mnie jego zdanie powinno byc drugorzędne.