Sparringi 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#451 Postautor: wojtas » 7 kwietnia 2006, o 22:30

Czarek pisze:Porażka w Grudziądzu pewna, chyba, że Louis pojedzie, co nie jest ponoć brane pod uwagę.

Zalozmy wory pokutne i udajmy sie pod Sciane Placzu z tego powodu.
Bez przesady Czarku. Nie ma co wyrokowac tak wczesnie.
Jesli rzeczywiscie nam w tym sezonie nie wyjdzie (odpukac) to bedziesz sobie mogl pojezdzic do woli po wszystkich ktorzy patrzyli na sparingi troche inaczej, ale jest na to jeszcze za wczesnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#452 Postautor: DonKamizi » 7 kwietnia 2006, o 23:13

czaszka pisze:
Gelo pisze:Mesio ładnie - podobał mi się już na treningu crossowym u nas. Myślę, ze niezaleznie od wyników w lidze warto sie z tym chłopakiem związać na dłuzej niż jeden sezon - bo do niego należy przyszłość.

No proszę i kto to mówi :P Jeszcze niedawno sie wyśmiewałeś z zakontraktowania Messinga a teraz już trzeba podpisaywać z nim kontrakt na dłużej :shock:

Tak Czaszka ja doszperałem się do tego viewtopic.php?t=1909&postdays=0&postorder=asc&start=3625

Teraz widać jak największy ekspert na forum zmienia zdanie po jednym sparingowym występie :lol: :lol: :lol:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

sledzio

#453 Postautor: sledzio » 7 kwietnia 2006, o 23:31

Chłopaki dajcie na looz to tylko sparing, zobaczymy jak w niedziele pojada i już wtedy można mówić kto jak jedzie czy cos w tym stylu.
Pozdrawiam

Shack
Administrator

#454 Postautor: Shack » 7 kwietnia 2006, o 23:40

Warto dodać, że Tomicek wyjechał pierwszy raz na tor w pierwszym biegu. Reszta trenowała przez godzine wcześniej. Próby toru nie było. Messing po radzie swojego mechanika (z Lublina) zszedł zębatkami niżej po drugim swoim starcie.

Koper
Trener
Kontakt:

#455 Postautor: Koper » 7 kwietnia 2006, o 23:47

Shack
Administrator

#456 Postautor: Shack » 8 kwietnia 2006, o 00:13

zdjęcia ze sparingu

http://foto.zuzel.info/

lubjap

#458 Postautor: lubjap » 8 kwietnia 2006, o 09:55

"O czym po tym" jak mówią 8)
CO wyście tacy marudni?
To tylko sparing i nie ma się czym sugerować.
Może on najwyżej dać wykładnie kto powinen w jakim kierunku pójść dalej w przygotowaniach do sezonu :lol: :lol: :lol: :lol:
Głowy do góry!! :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#459 Postautor: Gelo » 8 kwietnia 2006, o 10:46

Teraz widać jak największy ekspert na forum zmienia zdanie po jednym sparingowym występie :lol: :lol: :lol:

Podobno tylko krowa nie zmienia zdania - wiec nie rozumiem sensu tej "akcji" szukania starych wpisów. Jeżeli poprawi to Twoje samopoczucie (a przy okazji czaszki i boxinga) mogę zmienić jeszcze zdanie 1000 razy - i naprawdę moja ekspercka korona mi z głowy nie spadnie. Mam wiele teorii odnośnie żużla, z ktorymi dobrze sie czuję, bo na ogół są trafne - co przy tak nieprzewidywalnym sporcie jak żużel jest sporym osiągnieciem. Jedna z tych teorii to sens inwestowania w zawodników o uznanych nazwiskach. Messing do tej teorii mi się nie komponuje - dlatego czaszka miał nosa i chwała mu za to. Ale czy to oznacza, że mam trzymać kciuki za niepowodzenia Messinga tylko po to żeby udwodnić swoje racje? To by było bez sensu. Zobaczyłem chłopaka na własne oczy, zweryfikowałem pogląd i co w tym takiego wielkiego, żeby poświecać temu aż tyle wpisów?

Sober
Senior

#460 Postautor: Sober » 8 kwietnia 2006, o 11:14

Na pewno cieszy postawa juniorów :) Messing mnie bardzo zaskoczył. Wynik Tomicka też niezły. Sądze, że gdyby trenował z resztą drużyny przed sparingiem, zrobiłby wynik podobny do Messinga. To był jego w sumie pierwszy kontakt z tak długim torem...
Ojj będziemy mieć z nich jeszcze pocieche :)

Danio

#461 Postautor: Danio » 8 kwietnia 2006, o 11:37

Jednym słowem jak za czasów ostatnich lat zawsze narzekaliśmy że nie mamy juniorów którzy przywoza punkty, tak w tym sezonie wydaje się że to będzie nie wątpliwe silny punkt naszej drużyny- i to cieszy. Co do seniorów zagranicznych Shields, Norris. Louis, jakoś mam wrażenie że też będzie nieźle. Objeżdzają się wkońcu w Anglii( najwyższej lidze) podobnie jak Tomicek który na wyspach o wiele mniej zdobywa punktów od nich a w Rzeszowie w debiucie przyzwoicie zalicza występ, więc u nas na I ligę to będzie wystarczająco dobrze. Martwi mnie niestety postawa krajowych seniorów. Tyle ile zdobył J. Rempała punktów to nawet wyśmiewany technik Super Mario podejrzewam zaliczył tyle samo albo troszkę więcej. jego występ pozostawię bez komentarza.Knapp- dostał bardzo podobno dobry kontrakt jak na I ligę, ma sprzęt a podobno wychodzą braki kondycyjne?Świst- jego jeszcze bym nie przekreślał, chyba musi tylko złapać bardziej kondycję, zapewne na extraligę to już brak jemu sił ale sądzę że w I lidze powinien średnio punktować, dlatego mam obawy czy będzie tym liderem krajowym bo wkońcu kto? Jeleń- jak powtarza Gelo w kółko, dać sobie spokój z meczami wyjazdowymi z nim w składzie. Należy sprawdzić Suchanka jak najszybciej, wtedy może Jelonek bardziej zmotywuje się do meczów wyjazdowych albo na zawsze zostanie tylko zawodnikiem własnego podwórka! ILEŻ MOŻNA LICZYĆ NA NIEGO?
dziwi mnie brak Brhela na sparingu i tak jak miałem mieszane uczucia co do tego transferu to wciąż mam.
Jeżeli to J. Rempała i Knapp mają być tymi motorami napędowymi w postaci siły krajowej naszej drużyny to przy obecnej formie nie widzę szans na extraligę i niech niektórzy wcale nie pocieszają się że to tylko sparing. Od zawodnika byłego extraligowego i byłego naszego krajowego lidera drużyny wymaga się profesjonalizmu nawet w sparingach. Mam nadzieje ze to tylko sprawa dopasowań sprzętu tak jak pisze gawrzyk, choć mam pewne obawy że to mylne bo J. Rempała jest ponoć mistrzem w dopasowywaniu sprzętu! więc jak to jest z jego formą i sprzętem?

Awatar użytkownika
marcello
Kontakt:

#462 Postautor: marcello » 8 kwietnia 2006, o 11:42

witam. macie tu kilka filmikow z wczorajszego sparingu punktowanego pomiedzy mojÄ… StalÄ…, a waszym TÅ» (z gory sorry za zbyt duzy zoom, lecz dopiero sie ucze ). Warto wlasnie zwrocic uwage na jazde Messinga ;)

wyscig 02 - Pedersen, Swist, Kuciapa, Jeleniewski
http://www.megaupload.com/?d=VSU3H3Z4

wyscig 04 - Holta, Miesiąc, J.Rempała, Michaluk
http://www.megaupload.com/?d=BS0N84KI

wyscig 08 (pierwsza odsłona) - Holta, Karpov, Jeleniewski, Swist
http://www.megaupload.com/?d=WPDH0YCM

wyscig 15 - Holta, Messing, Tomicek, Chrzanowski(d)
http://www.megaupload.com/?d=72E3CM9S

Mam cichÄ… nadzieje, ze cos widac... pozdrawiam :wink:

piotr76
Senior
Kontakt:

#463 Postautor: piotr76 » 8 kwietnia 2006, o 11:49

Nie wiem jak inni ale ja niemoge się dostać ... :?

baranek
Junior

#464 Postautor: baranek » 8 kwietnia 2006, o 11:52

u mnie bez problemu poszło, no Jeleń "ładnie" zaliczył glebe :evil:

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#465 Postautor: DonKamizi » 8 kwietnia 2006, o 12:08

marcello pisze:witam. macie tu kilka filmikow z wczorajszego sparingu punktowanego pomiedzy mojÄ… StalÄ…, a waszym TÅ» (z gory sorry za zbyt duzy zoom, lecz dopiero sie ucze ). Warto wlasnie zwrocic uwage na jazde Messinga ;)

wyscig 02 - Pedersen, Swist, Kuciapa, Jeleniewski
http://www.megaupload.com/?d=VSU3H3Z4

wyscig 04 - Holta, Miesiąc, J.Rempała, Michaluk
http://www.megaupload.com/?d=BS0N84KI

wyscig 08 (pierwsza odsłona) - Holta, Karpov, Jeleniewski, Swist
http://www.megaupload.com/?d=WPDH0YCM

wyscig 15 - Holta, Messing, Tomicek, Chrzanowski(d)
http://www.megaupload.com/?d=72E3CM9S

Mam cichÄ… nadzieje, ze cos widac... pozdrawiam :wink:

Marcello musisz poćwiczyć rączkę bo za bardzo się coś trzęsie :wink:
Zoom rzeczywiście troszkę zbyt duży i w ogóle troszkę wolniej staraj się go zmieniać bo kamera jakoś słabo łapie ostrość.
Ale jak na pierwszy raz nawet nawet.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#466 Postautor: kilar » 8 kwietnia 2006, o 12:17

W ostatnim wyscigu 5 kolek Holty :lol: oj czul oddech Messinga na swoich plecach 8)
Ladnie Andreas szalal po szerokiej :D

Awatar użytkownika
_R@fi_

#467 Postautor: _R@fi_ » 8 kwietnia 2006, o 12:18

na co na tej stronie trzeba kliknac bo jakies dziwnie to wszystko wyglada,zadnego downoland nic... :|
Obrazek
NIGDY O TOBIE NIE ZAPOMNIMY ROBERT !!!![*]

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#468 Postautor: kdsz » 8 kwietnia 2006, o 12:21

Zamknij [X] okienko z prawej strony i kliknij na download

Speedway Fan
Senior

#469 Postautor: Speedway Fan » 8 kwietnia 2006, o 12:31

Gdyby Messing w 15 biegu pojechał z Holtą te 5 okrązen to byc może by go wyprzedził ;)

Awatar użytkownika
volf

#470 Postautor: volf » 8 kwietnia 2006, o 12:34

_R@fi_ pisze:na co na tej stronie trzeba kliknac bo jakies dziwnie to wszystko wyglada,zadnego downoland nic... :|
Po prawej stronie powinien upływać czas oczekiwania w sekundach !! Póżniej jak ktos pisał jak dojdzie do zera naciśnij X w tym miejscu i bedize ci sie ściągało :)

Mateusz111
Junior

#471 Postautor: Mateusz111 » 8 kwietnia 2006, o 12:47

Gawrzyk pisze:Najbardziej widoczny był brak objeżdżenia zawodników. Kilkukrotnie z 2:4 robiło się 5:1

Dobry przykład z biegu 2. Świst prowadzi przez dwa okrążenia a potem błąd i mija go Pedersen.
Najlepsze jest to że z całej drużyny najlepsi byli juniorzy :wink:

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#472 Postautor: marcin_lub » 8 kwietnia 2006, o 13:06

Sory ale żeby Rempała dał tak się zrobić juniorowi to chyba cos nie tak?! Panowie nie oszukujmy się ale czy to sparing czy mecz doświadczony zawodnik z eligi nie tak powinien zachowywać się na torze...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#473 Postautor: bkapusta » 8 kwietnia 2006, o 13:13

marcin_lub pisze:Sory ale żeby Rempała dał tak się zrobić juniorowi to chyba cos nie tak?! Panowie nie oszukujmy się ale czy to sparing czy mecz doświadczony zawodnik z eligi nie tak powinien zachowywać się na torze...

To Ja prosze o uzasadnienie dlaczego w sparingu nie powinien...

...?

Bo Ja szczerze mowiac nie widze logicznego powodu.

Przeciez doskonale wszyscy wiemy jakie ma umiejetnosci i wiemy, ze jest zawodnikiem lepszym od tych juniorow. Nie po to jest sparing zeby wozic punkty. Niech sie rozjezdza, popsrawcaja sprzet, i jeszcze raz rozjerzdza.

On ma w meczach wozic punkty, sparingi maja zupelnie inny cel.

Wiec prosze logicznie mi uzasadnij dlaczego nie powinien.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
marcello
Kontakt:

#474 Postautor: marcello » 8 kwietnia 2006, o 13:22

DonKamizi pisze:Marcello musisz poćwiczyć rączkę bo za bardzo się coś trzęsie :wink: Zoom rzeczywiście troszkę zbyt duży i w ogóle troszkę wolniej staraj się go zmieniać bo kamera jakoś słabo łapie ostrość.
Ale jak na pierwszy raz nawet nawet.
hehe, o siłe mojej reki jestem spokojny 8) to raczej przed meczowe piwko dalo sie we znaki :lol: a tak ogolnie to fakt, zoom cyfrowy zbytnio nie nadaje sie w aparacie do krecenie, moglem nie robic az tak wielkich zblizen, coz, filmik jest. Dzieki za wskazówki. Messing = bdb zakup, "przyszlosciowy" zawodnik. pozdr

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#475 Postautor: marcin_lub » 8 kwietnia 2006, o 13:50

bkapusta pisze:
marcin_lub pisze:Sory ale żeby Rempała dał tak się zrobić juniorowi to chyba cos nie tak?! Panowie nie oszukujmy się ale czy to sparing czy mecz doświadczony zawodnik z eligi nie tak powinien zachowywać się na torze...

To Ja prosze o uzasadnienie dlaczego w sparingu nie powinien...

...?

Bo Ja szczerze mowiac nie widze logicznego powodu.

Przeciez doskonale wszyscy wiemy jakie ma umiejetnosci i wiemy, ze jest zawodnikiem lepszym od tych juniorow. Nie po to jest sparing zeby wozic punkty. Niech sie rozjezdza, popsrawcaja sprzet, i jeszcze raz rozjerzdza.

On ma w meczach wozic punkty, sparingi maja zupelnie inny cel.

Wiec prosze logicznie mi uzasadnij dlaczego nie powinien.

Jeżeli uważasz że tak właśnie powinien wyglądać sparing, że nic nienormalnego nie ma w tym że doświadczony zawodnik daje sie objechać juniorowi, że ten sam doświadczony zawodnik zdobywa 2 punkty s spotkaniu no to ok. To jest Towje zdanie. Moje zdanie jest takie że doświadczonemu zawodnikowni nie wypada przegrać z juniorem bo traci jednak troszke swoją renome. W każdej dyscyplinie sportu u meczach sparingowych każdy chce się pokazać z jak najlepszej strony. Takie jest moje zdanie, jeśli ktoś ma inne, sznuję.
Pozdrawiam