nie wiem, obrazek mi sie nie otwiera :]
Stadion
Re: Stadion
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
Smirnek_
- Senior
I tu jest zawarta odpowiedź dlaczego została wprowadzona ta ustawa. Dla mniej kumatych proponuję spojrzeć, który koncern piwny jest oficjalnym sponsorem EURO 2012.Cooper pisze:Wiecie do czego zmierzam? W UK kojarze, ze jest bodajze Carlsberg o voltazu 4%.
Łe miałem właśnie o tym pisać, to mnie wyprzedziliście.
Wie ktoś może jak tam prace remontowe na naszym śnieżnym stadionie?
Wie ktoś może jak tam prace remontowe na naszym śnieżnym stadionie?
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2012, o 12:55 przez KeslleY, łącznie zmieniany 1 raz.
"...pocieszać po porażkach, cieszyć po zwycięstwach..."
Dzisiaj widziałem trzech osobników w ubraniach cywilnych, z łapami w kieszeniach oglądali miejsca, gdzie mają montować słupy oświetleniowe. Zero ubrań roboczych czy sprzętu.
- Kaka
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Smirnek_ pisze:I tu jest zawarta odpowiedź dlaczego została wprowadzona ta ustawa. Dla mniej kumatych proponuję spojrzeć, który koncern piwny jest oficjalnym sponsorem EURO 2012.Cooper pisze:Wiecie do czego zmierzam? W UK kojarze, ze jest bodajze Carlsberg o voltazu 4%.
Podczas Euro na stadionach jak i w najblizszym otoczeniu stadionow i tak nie bedzie mozna kupic piwa.
http://www.rmf24.pl/raport-euro2012/fak ... nId,360974

-
Koper
- Trener
- Kontakt:
29 lutego 2012 ma być już gotowe oświetlenie toru żużlowego:
http://www.itvl.pl/news/oswietlenie-sta ... ie-na-czas
Jest też informacja o kratach i sjenicie. Nie mogło zabraknąć pytania o...piwo
http://www.itvl.pl/news/oswietlenie-sta ... ie-na-czas
Jest też informacja o kratach i sjenicie. Nie mogło zabraknąć pytania o...piwo
Brawo! Dosypią wiosną nową nawierzchnię! Ciekawe czy do czerwca zdążą zrobić tor.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
- Egon
- Zawodowiec
Przecież obowiązku sprzedaży piwa nie będzie. Będzie możliwość, ale jeśli organizator nie będzie chciał, to chyba nie będzie do tego zmuszony. My się boimy..no tak, jak zwykle myślimy nie w tą stronę co trzeba.
Jeśli nawierzchnia zostanie dosypana na wiosnę to gratulacje. W ubiegłym roku została dosypana glinka i były cuda z torem, w tym dosypią sjenitu
a nuż się uda
A kraty..ja z tej wypowiedzi wywnioskowałem, że zostaną. Policja co roku dokłada..czemu teraz mieliby wszystko zdjąć. A oddzielanie sektorów kibiców miejscowych takimi zasiekami jak teraz to już totalna paranoja. Zostaje tylko podłączyć pod prąd i rzucić kilka ptaków, żeby było widać, że się można usmażyć.
Jeśli nawierzchnia zostanie dosypana na wiosnę to gratulacje. W ubiegłym roku została dosypana glinka i były cuda z torem, w tym dosypią sjenitu
A kraty..ja z tej wypowiedzi wywnioskowałem, że zostaną. Policja co roku dokłada..czemu teraz mieliby wszystko zdjąć. A oddzielanie sektorów kibiców miejscowych takimi zasiekami jak teraz to już totalna paranoja. Zostaje tylko podłączyć pod prąd i rzucić kilka ptaków, żeby było widać, że się można usmażyć.
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Zaraz zaraz a co ma policja do stadionu??? przecież oni nie pilnują porządku na stadionie podczas trwania meczy tylko wynajęta firma ochroniarska.
Czy ktos mi wytłumaczy po jakiego h..a się wtrajają.
Na dobra sprawe to ich powinno h....j obchodzić czy sa kraty czy ich niema
oni maja zapewnic porządek poza stadionem a nie na nim
ps. komuna nigdy nie odejdzie
edit by grzesiecek - jezeli nie chcesz narazac sie forumowym polonistom, to proponuje na przyszlosc zebys uzywal formy 'meczów' : )
Czy ktos mi wytłumaczy po jakiego h..a się wtrajają.
Na dobra sprawe to ich powinno h....j obchodzić czy sa kraty czy ich niema
ps. komuna nigdy nie odejdzie
edit by grzesiecek - jezeli nie chcesz narazac sie forumowym polonistom, to proponuje na przyszlosc zebys uzywal formy 'meczów' : )
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
-
alfkrystian
- Szkółkowicz
Racja ,a ja mam zastrzeżenia
jeszcze do tych H....w , powinno być CH......w
Na pewno chodziło o helikoptej 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
ale problem leży gdzie indziej - jaki przepis/ustawa reguluje, że policja wyznacza - bezpieczna krata ma od np. 350 cm i wyżej, a do tej wysokości jest niebezpieczna i stadion nie moze zostac dopuszczony? Odpowiadam - takiego przepisu nie ma i wszelkie obostrzenia w tej kwestii to tylko i wyłącznie "widzi mi się" policji, które jako organizator imprezy miałbym w głębokim poważaniu. Mówię to od dawna - kraty powinny być jak nie usunięte w ogóle to przynajmniej skrócone o połowę. Jeżeli ktoś uwaza ,że jest to skuteczny środek bezpieczeństwa uniemożliwiający rzucanie przedmiotami lub wtargnięcie kibiców na boisko/tor - jest debilem do kwadratu.
- tezetomaniak
- Trener
eksperci ds bezpieczeństwa imprez masowych 

Gelo pisze:które jako organizator imprezy miałbym w głębokim poważaniu.
nie bardzo wiem co jest w tym śmiesznego. kto w ciągu ostatnich 10 lat widział policjanta na służbie w obrębie stadionu na meczu żużlowym w Lublinie a nawet jakby się któryś zabłąkał to w jakim celu?
Ja widzę niemal na każdym. Stoją chłopaki (w mundurach niemal galowych) w budzie sędziowsko-spikerskiej i przez lornetkę obczajają trybuny 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Gelu, policja dopuszcza stadion do organizowania na nim imprez masowych albo nie dopuszcza, koniec tematu. Ponieważ chcemy, żeby był dopuszczony, to jej zalecenia trzeba spełnić bez względu na to, kiedy ostatnio widziałeś policjanta na stadionie.
Gelo pisze:Torsen pisze:Gelu, policja dopuszcza stadion do organizowania na nim imprez masowych albo nie dopuszcza, koniec tematu. Ponieważ chcemy, żeby był dopuszczony, to jej zalecenia trzeba spełnić bez względu na to, kiedy ostatnio widziałeś policjanta na stadionie.
Ale ja tego nie neguje - napisalem jedynie, że nie ma zadnych przepisów lub nawet wytycznych dla policji jaka krata jest bezpieczna a jaka nie na meczu żużlowym. Oni mogą stadionu nie dopuscić do meczu ze wzgledu na obniżenie krat ale to nie ma żadnego umocowania w przepisach. Dlatego ja bym kraty obciął do połowy i pozniej (chociażby per analogiam) starał sie ich przekonać ze nie ma to wpływu na bezpieczenstwo lub jego brak. a i tak finalnie to nie policja decyduje czy mecz moze sie odbyc czy nie - oni mogą mieć najwyzej wlasnie sugestie, bo nawet o wymogach trudno tu mówić.
Policja wydaje opinie, ktora dla organu wydajacego zezwolenie (wójta, burmistrza albo prezydenta miasta) nie jest wiazaca. To ze lubelska milicja jest popieprzona zadajac grodzenia kratami wszystkiego i coraz wyzej to jedno, dwa ze wladze miasta nie potrafia sie postawic to dwa. Nikt nie udowodnil zaleznosci pomiedzy wysokoscia kraty a iloscia harcow na plycie boiska tudziez innych ekscesow. Na Globusie tez do monitoringu psiarnia zazyczyla sobie podsluch w liczbie kilkunastu mikrofonow - po co?? na co??
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...

witam wszystkich czy ma ktoś aktualne fotki z prac w parku maszyn
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Ja mam fotkę z rozpoczęcia prac przy instalacji masztów oświetleniowych

-
arturek111
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Koper pisze:Ja mam fotkę z rozpoczęcia prac przy instalacji masztów oświetleniowych![]()
Mam nadzieje że nie Zrobiłeś foty parku maszyn. A jak Zrobiłeś to nawet nie pokazuj, bo trzy strony to zajmie lub więcej.
P.S
Byłem Widziałem
To fakt grupa pracowników pracowała dość intensywnie - cięcie, kopanie, jednym słowem praca wre. nawet jeden z taczką naginał i to załadowaną
nawet jeden z taczką naginał i to załadowaną .
A ta taczka była załadowana czymś? czy kimś?
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
-
arturek111
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Witam
Wiem co, a raczej kogo na myśli
. Niestety była załadowana urobkiem z dziury z przed tunelu - prawdopodobnie pod maszt oświetlenia. Ale tak czy inaczej dobrze że się coś dzieje.
Wiem co, a raczej kogo na myśli
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
luCas pisze:U nas slupy beda za trybunami, a nie jak w Grudziadzu miedzy torem a widzami.
Przeanalizowałem zapisy w specyfikacji i wychodzi mi na to że na drugim łuku słupy u nas będą tuż za torem. Trudno aby były za trybuną której tam nie ma
Zaznaczyłem czerwonymi kropami punkty w których mają stanąć maszty:

Oczywiście na torze nie będą maszty stały, ale tak mniej więcej to pewnie będzie wygladać.
A tutaj foty z pracy palownicy:
Przyjęta koncepcja zakłada lokalizacje słupów z zewnetrznej
strony skarpy, w odległosci 1 m od styku muru oporowego skarpy i drogi dojazdowej.
Dotyczy to czesci gdzie widownia usytuowana jest na skarpie i dla tego rozwiazania
zaprojektowano 16 słupów stalowych wysokosci 18 m z poprzeczka szerokosci 5 m, na której
znajda sie projektory w dwóch rzedach w ilosci 10 sztuk, których wysokosc nad rzednymi
toru zawsze bedzie wynosiła 22 m.
Od strony zachodniej toru słupy znajda sie bezposrednio na żelbetowych stopniach, które
wznosza sie one niewiele nad poziomem toru, ich ilosc to 5 sztuk, wysokosc każdego 12 m,
beda również miały poprzeczke szerokosci 5 m, na której znajda sie projektory w dwóch
rzedach w ilosci 10 sztuk, wysokosc nad rzednymi toru wyniesie zawsze 13,8 m.
W sumie słupów przyjeto 21 sztuk, 16 wysokich – 18 m długosci oraz 5 wysokosci 12 m.
Słupy beda znajdowały sie we wzajemnych odległosciach od 18,6 m do 31 m.
Oswietlenie toru żużlowego zrealizowane bedzie (101+6) szt projektorami 1000W i 102 szt
projektorami 2000W.
Według uzgodnien z Inwestorem oswietlenie jest tak dobrane, aby można było oswietlac tor
żużlowy czterostopniowo. Stopien 1 oswietlenie o nateżeniu 200lx, stopien 2 oswietlenie
dla treningu o nateżeniu 500lx, stopien 3 zawody bez transmisji TV nateżenie 900 lx i
stopien 4 zawody z transmisja TV nateżenie 1100lx. Wyboru stopnia oswietlenia dokonuje z
tablicy TSO obsługa.
a pod daszkiem trybuny krytej nic ?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Początkowo była mowa, że tam projektory miały być podwieszone pod dachem ale w specyfikacji nie ma o tym ani słowa, czyli pewnie wystarczą te projektory które będą zainstalowane na masztach.