Ekstraliga 2025
Re: Ekstraliga 2025
Nie było żadnego argumentu żeby wtedy proponować Robertowi coś więcej niż bycie rezerowym. Jak wieść gminna niesie miał wtedy inne priorytety. Potem poszedł do słabego Rybnika gdzie natłukł punktów. Nikt nie wie czy w Lublinie rozwinąłby się do dzisiejszego poziomu. Talent ogromny. Ale trzeba uczciwie przyznać że sezon ekstraligowy w Motorze był rozczarowujący.
Jak za 2 lata zostanie ten sam skład to narzekać raczej nie będę, na starość chyba człowiek się zżywa albo przyzwyczaja. Ale gdyby ktoś z jakiegoś powodu miał odejść - to dla mnie Bewley czy Thomsen zdezydowanie "na tak". Co nie zmienia faktu, że za numer z Krawczykiem dałbym Duńczykowi czerwoną kartkę. Ale akcje na torze potrafi robić niesamowite.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Kiedyś Hampel był marzeniem, super że się spełniło.
Koldiego też bardzo chciałem w Motorze, ale teraz już za późno.
Jeśli coś mielibyśmy zmieniać to cieszyłbym się chyba tylko z Lamberta i Janowskiego, bo bardzo ich lubię i zawsze im kibicuję jeśli nie jadą przeciwko Motorowi czy przeciwko reprezentacji Polski w przypadku Lambo.
Priorytetem jest zatrzymanie Dominika Kubery. To powinien być główny cel przy kompletowaniu składu na każdy kolejny sezon.
Co do gorzowskiego komucha to odciski na czubku głowy na nic się zdały. Bardzo się cieszę, że tak to się pięknie potoczyło :)
Koldiego też bardzo chciałem w Motorze, ale teraz już za późno.
Jeśli coś mielibyśmy zmieniać to cieszyłbym się chyba tylko z Lamberta i Janowskiego, bo bardzo ich lubię i zawsze im kibicuję jeśli nie jadą przeciwko Motorowi czy przeciwko reprezentacji Polski w przypadku Lambo.
Priorytetem jest zatrzymanie Dominika Kubery. To powinien być główny cel przy kompletowaniu składu na każdy kolejny sezon.
Co do gorzowskiego komucha to odciski na czubku głowy na nic się zdały. Bardzo się cieszę, że tak to się pięknie potoczyło :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Kargolo pisze:Jeśli coś mielibyśmy zmieniać to cieszyłbym się chyba tylko z Lamberta i Janowskiego
Patrząc na tegoroczne publiczne negocjacje Janowskiego z Rusko, nie zdziwiłbym się, gdyby Magic za rok był do wyciągnięcia
Gelo pisze:Nie było żadnego argumentu żeby wtedy proponować Robertowi coś więcej niż bycie rezerowym. Jak wieść gminna niesie miał wtedy inne priorytety. Potem poszedł do słabego Rybnika gdzie natłukł punktów. Nikt nie wie czy w Lublinie rozwinąłby się do dzisiejszego poziomu. Talent ogromny. Ale trzeba uczciwie przyznać że sezon ekstraligowy w Motorze był rozczarowujący.
Dokładnie. Na sezon 2020 była wizja składu nie zakładająca Lamberta w podstawie. Za Jonssona przyszedł Zagar, a za Lamparta - Jamróg (później Hampel). Opcja z regularnie jeżdżącym Lambertem wymagałaby jazdę składem:
Michelsen
Łaguta
Zagar
Hampel/Jamróg/Miesiąc
Dowolny zawodnik z polską licencją o niskich wymaganiach płacowych który nie robiłby problemów z brakiem jazdy (i za niego wskakiwałby Lambert).
Wizja była inna. Dużo mniej ryzykowna. Anglik na sezon 2020 miałby jedynie sens jakby już wtedy wprowadzono u24. Lambert poszedł do Rybnika. Schudł, życie prywatne poukładał. Odstawił pewne produkty. Potem zmienił się regulamin i Toruń dał mu szansę na u24.
A na chwilę obecną, żeby Lambert opuścił Toruń to tam chyba musiałoby nastąpić bankructwo. Albo nagła obniżka formy Anglika I utrzymanie tego stanu przez co najmniej dwa sezony. Zatem jego temat w kontekście Motoru jest mało prawdopodobny. Mimo, że w sumie chciałbym go jeszcze zobaczyć w lubelskich barwach ;).
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Obok Drabika, można chyba zaliczyć Lamberta do zawodników, których w Motorze nie udało się "zresocjalizować". Z perspektywy czasu zajebiście szkoda.
No ja zdecydowanie jeśli kogoś miał bym się pozbyć to Holdera i Przyjemskiego. Nie żebym coś do nich szczególnego miał, ale zwłaszcza Jack to tylko niezły poziom sportowy - ale nic poza tym. Mało widowiskowy, mało lubelski, ot członek drużyny. Bardziej niż za Lambertem tęsknię za Jarkiem i aż żal serce ściskał że oddaliśmy go, jak Hampel wymiatał w tym sezonie, a zwłaszcza w pierwszej połowie. I to chyba jedyny zawodnik którego mi brakuje.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Za Holderem mocnym argumentem jest wiek i chyba nadal nienasycona ambicja. Tak naprawdę Motor jest pierwszym klubem, w którym odnosi sukcesy drużynowe. Lindgren za chwile będzie miał 40-stkę i w końcu nadejdzie moment spadku formy, bo kiedyś musi.
KrzyczącyK1b1c pisze:Obok Drabika, można chyba zaliczyć Lamberta do zawodników, których w Motorze nie udało się "zresocjalizować". Z perspektywy czasu zajebiście szkoda.
ja na Lamberta patrzę zupełnie w innym świetle. To w Lublinie debiutował, zaliczył dwa bardzo dobre sezony, zdobył medal w SEC. Ekstraliga po części pewnie przez sprawy pozasportowe była lekką wpadką, ale nie uważam żeby można było go w jakikolwiek sposób wkładać do worka z Drabikiem jako zawodnika, z którym współpraca nie wyszła. My też byliśmy klubem, który się budował, pewnie gdyby Hampel został zakontraktowany wcześniej to Lambo byłby brany pod uwagę ze względu na duży talent. Wyszło inaczej, ja tutaj ani klubu nie winię, ani nie dopartuje się porażki w odejściu Roberta. Mam do niego bardzo dużo sympatii choć wiem, że pewnie już do nas nie wróci
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
papi pisze:ale nie uważam żeby można było go w jakikolwiek sposób wkładać do worka z Drabikiem jako zawodnika, z którym współpraca nie wyszła
Nie napisałem, że współpraca nie wyszła, ale, że nie udało się go "zresocjalizować". O delikatnie mówiąc niesportowym trybie życia Lambo w 2019 mówiło się od dawna i Kępa w tym przypadku nie zdołał przekonać zawodnika do tego, by wziął się za siebie. W tym znaczeniu resocjalizacja w Motorze nie nastąpiła. Tak samo jak Kepa nie przekonał Drabika do zmiany sposobu bycia. W przypadku Lambo przemiana miała miejsce już w Rybniku, ale wtedy było za późno na powrót do Lublina. Symboliczny był mecz ROW-u w Lublinie w 2020 roku, gdy Lambo zdobył 14 w 7.
Ja bardzo żałuję, że Grzegorz Zengota nie miał szansy debiutu w naszych barwach. Chciałbym go kiedyś jeszcze zobaczyć na torze w naszym kevlarze, ale pewnie nigdy to się nie wydarzy.
KrzyczącyK1b1c pisze:Za Holderem mocnym argumentem jest wiek i chyba nadal nienasycona ambicja. Tak naprawdę Motor jest pierwszym klubem, w którym odnosi sukcesy drużynowe. Lindgren za chwile będzie miał 40-stkę i w końcu nadejdzie moment spadku formy, bo kiedyś musi.
Serio? Hancock miał więcej I dalej był w formie zanim skończył.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Perez pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Za Holderem mocnym argumentem jest wiek i chyba nadal nienasycona ambicja. Tak naprawdę Motor jest pierwszym klubem, w którym odnosi sukcesy drużynowe. Lindgren za chwile będzie miał 40-stkę i w końcu nadejdzie moment spadku formy, bo kiedyś musi.
Serio? Hancock miał więcej I dalej był w formie zanim skończył.
Protas też, ale to nie oznacza, że nie możemy mieć jego wieku gdzieś z tyłu głowy. Szczególnie względem chłopaka o 12 lat młodszego i już teraz o podobnych możliwościach (Freddie raczej już progresu nie zrobi).
No ale pytanie za 100 punktów brzmi:
Czy Robert Lambert rozwinął by się tak, gdyby nie odejście z Lublina w 2020? Może musial dostać bodziec?
Czy Robert Lambert rozwinął by się tak, gdyby nie odejście z Lublina w 2020? Może musial dostać bodziec?
- niespokojny
- Trener
Na Lamberta za duży wpływ ma życie prywatne. Z tego co gdzieś czytałem, to jego dziewczyna z Torunia pilnuje żeby sportowy tryb życia prowadził. Nie wiem na ile to prawda, ale takie plotki słyszałem.
Ktoś wyżej powiedział, że nie ma zawodnika którego by widział w Lublinie a gwarantowałby taki sam lub lepszy poziom sportowy jak Ci którzy dla nas już jeżdżą. I niestety zgadzam się z tym. Wspomnianego Lamberta powrotu bym chciał, ale to nierealne przynajmniej przez najbliższe 2 lata. Z innych to tylko Janowskiego lubię w miarę, ale Rusko na pewno odebrałby to osobiście i obawiam się że ikony z Gorzowa i Wrocławia w jednym klubie to już by było trochę za dużo, a Kuczera zamiast co tydzień to codziennie by pisał o sponsoringu SSP. Janek Kołodziej był obok Hampela moim marzeniem, ale on miał chyba kiedyś nie po drodze z Cierniakami... no i jeśli zostaje w I lidze to chyba tam się szykuje na karierę po karierze. Największym efektem wow więc byłaby jazda lubelskiego wychowanka na poziomie Bańbora. Jaworski rokuje, mam nadzieję że mu Motor znajdzie klub do ligowej jazdy. Być może trzeba byłoby mu nawet o sprzęt zadbać. To byłby taki kolejny krok do przodu i mam nadzieję, że klub nie porzuci szkolenia nawet jak wejdzie przepis o zagranicznym juniorze. Tu centrala powinna coś wymyślić i wprowadzić namacalne nagrody za wygranie MDDMP albo ELU24.
Ktoś wyżej powiedział, że nie ma zawodnika którego by widział w Lublinie a gwarantowałby taki sam lub lepszy poziom sportowy jak Ci którzy dla nas już jeżdżą. I niestety zgadzam się z tym. Wspomnianego Lamberta powrotu bym chciał, ale to nierealne przynajmniej przez najbliższe 2 lata. Z innych to tylko Janowskiego lubię w miarę, ale Rusko na pewno odebrałby to osobiście i obawiam się że ikony z Gorzowa i Wrocławia w jednym klubie to już by było trochę za dużo, a Kuczera zamiast co tydzień to codziennie by pisał o sponsoringu SSP. Janek Kołodziej był obok Hampela moim marzeniem, ale on miał chyba kiedyś nie po drodze z Cierniakami... no i jeśli zostaje w I lidze to chyba tam się szykuje na karierę po karierze. Największym efektem wow więc byłaby jazda lubelskiego wychowanka na poziomie Bańbora. Jaworski rokuje, mam nadzieję że mu Motor znajdzie klub do ligowej jazdy. Być może trzeba byłoby mu nawet o sprzęt zadbać. To byłby taki kolejny krok do przodu i mam nadzieję, że klub nie porzuci szkolenia nawet jak wejdzie przepis o zagranicznym juniorze. Tu centrala powinna coś wymyślić i wprowadzić namacalne nagrody za wygranie MDDMP albo ELU24.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Vaculik lub Thomsen to nazwiska które mogły by się sprawdzić w Motorze tylko, że nie ma takiej potrzeby i oby jej nie było jak najdłużej....
Mam podobnie jak wielu tu piszacych. Ciezko znalezc kogos na rynku transferowym kim bylibysmy zaintereseowani i realnie podjarani.
Niebywale.
Gdzie te ankiety przedsezonowe z lista tworzona przez grzesiecka. Baran, Rempaly, Kosciuchy... Lezka sie w oku kreci ;)
Niebywale.
Gdzie te ankiety przedsezonowe z lista tworzona przez grzesiecka. Baran, Rempaly, Kosciuchy... Lezka sie w oku kreci ;)
Vaculik tak. Thomsen za głupotę nie powinien mieć tu wstępu. I bardzo podatny na kontuzję.
Janowski, Bewley, Lambert, Dudek, Vaculik, Fricke, Parnicki, Douglas. Z tego bym wybierał, jeśli dalej budżet pozwoli. Odkąd jesteśmy na szczycie to rynek zawodników wydaje się bardzo wąski, bo mało kto tu pasuje. Jechałem ze skarbem kibica i wyłuskałem tylko 8 nazwisk.
Dziwnie będzie jak przyjdzie tu kiedyś jakiś Woźniak, Kowalski albo Jensen.
Janowski, Bewley, Lambert, Dudek, Vaculik, Fricke, Parnicki, Douglas. Z tego bym wybierał, jeśli dalej budżet pozwoli. Odkąd jesteśmy na szczycie to rynek zawodników wydaje się bardzo wąski, bo mało kto tu pasuje. Jechałem ze skarbem kibica i wyłuskałem tylko 8 nazwisk.
Dziwnie będzie jak przyjdzie tu kiedyś jakiś Woźniak, Kowalski albo Jensen.
Janowski, Bewley, Dudek, Lambert - to byłyby nazwiska które chciałbym widzieć gdybyśmy mówili o jakichś zmianach w Motorze. Nie wydają się być jednak zbyt realne, więc pewnie prędzej byłaby mowa o Vaculiku (którego średnio lubię jako żużlowca) albo Thomsenie (szklanka). No chyba że będzie potrzeba iść po kogoś tańszego z niższej ligi, wtedy do Douglasa dorzuciłbym Łoktajewa.
Motor mocny
- tezetomaniak
- Trener
Czarka nie ma, to mogę zaproponować Loktajeva
Jak już znudzą się medale to trzeba szukać zawodników robiących dużo wiatru na torze. Douglas to taki gorszy Doyle, pytanie gdzie jest jego realny sufit. Moim zdaniem nie jest przesadnie wysoki.
Jestem ciekawy jaki sezon zrobi Loktajev w Bydgoszczy. Jak zanotuje kolejny progres to ciężko żeby nie szedł do eligi, nawet w przypadku braku awansu Polonii.
Jestem ciekawy jaki sezon zrobi Loktajev w Bydgoszczy. Jak zanotuje kolejny progres to ciężko żeby nie szedł do eligi, nawet w przypadku braku awansu Polonii.
tylko on chyba na 2 lata podpisał
- tezetomaniak
- Trener
kibicLBN pisze:No ja zdecydowanie jeśli kogoś miał bym się pozbyć to Holdera i Przyjemskiego. Nie żebym coś do nich szczególnego miał, ale zwłaszcza Jack to tylko niezły poziom sportowy - ale nic poza tym. Mało widowiskowy, mało lubelski, ot członek drużyny. Bardziej niż za Lambertem tęsknię za Jarkiem i aż żal serce ściskał że oddaliśmy go, jak Hampel wymiatał w tym sezonie, a zwłaszcza w pierwszej połowie. I to chyba jedyny zawodnik którego mi brakuje.
Szczególnie z Przyjemskim to świetny pomysł patrząc z perspektywy juniora i u-24 na lata .
Z perspektywy Jaworskiego nawet bardzo dobry.
tezetomaniak pisze:Woźniak w Stali też ;)
ale Woźniak odszedł, bo klub mu pokazał drzwi, a nie dlatego, że on się uparł żeby opuścić Stal. Fricke też kiedyś chciał odejść z Falubazu ;)