Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#3876 Postautor: Hela » 5 września 2012, o 11:57

meesha pisze:Nie to, żebym był "za", gdyż wręcz przeciwnie, jestem "przeciw" ;) ale wedle tego posratatanego regulaminu jest tak:
**mecz o 18 - tor gotowy do jazdy o 17 - ok, wszyscy szczęśliwi i jedziemy "namase",
**mecz o 18 - zastrzeżenia do stanu toru o 17:59 - gospodarze mają minetę, tfu - minutę na przygotowanie go wedle zaleceń sędziego, jeśli zdążą to 12 tysia kary ("pacz" Grudziądz)
**mecz o 18 - gospodarze kończą przygotowanie toru o 18:01, albo o 18:59 - tak czy siak "w ciągu godziny od rozpoczęcia meczu" - kara 50 tysięcy, albo i dwieście ("pacz" Lublin).

I tak to niestety wygląda. Możemy sobie protestować jako klub (a nuż ktoś nagrał materiał wideło jak sędzia Substyk dopuszcza tor do meczu godzinę przed, a następnie ulega naciskom drużyny gości), albo możemy sobie protestować jako kibice i nie przyjść na następny mecz (jak to się mówi "zagłosować nogami").
Po tym co widać na meczach polskich żulowych lig wszelakich, a mówię tu o spadającej na łeb, tudzież (Eugeniusz) na szyję frekwencji, ludzie mają dosyć tej szopki i wypinają się żopą czy też rzycią do tego "czegoś"

Tak więc panowie działacze - więcej tego grrrówna, a tłumy was pokochają. Jego mać...

Wydaje mi się ze zapedziles się w tym uproszczeniu. Nie wyobrażam sobie bowiem sytuacji aby sędzia powiedział ze tor mu nieodpowiada na 1 minutę przed prezentacja i wówczas zarządził prace. Nie wyobrażam sobie również aby zrobil to na 30 minut przed prezentacja. Czas na to jest na godzinę przed prezentacja, wtedy gdy sędzia ma obowiązek odebrać tor. I wtedy jest sprawa jasna, albo ok i jedziemy zawody w czasie, albo nie ok i wtedy zarządza prace. Jeśli je zarządza to klub ma czas do godziny rozpoczęcia zawodow. Jesli tor jest nadal nieregulaminowy to organizator ma kolejna godzine. jesli sie wyrobi to jedziemy zawody ale wtedy jest kara od 50k do 200k. Jeśli minie godzina a tor nadal jest do kitu wtedy kara jest walkower.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Koper
Trener
Kontakt:

#3877 Postautor: Koper » 5 września 2012, o 13:07

W przypadku tego konkretnego meczu prace na torze na pewno rozpoczęły się znaczne później niz 1h przed meczem.

meesha
Trener
Kontakt:

#3878 Postautor: meesha » 5 września 2012, o 13:08

Nie wyobrażam sobie bowiem sytuacji aby sędzia powiedział ze tor mu nieodpowiada na 1 minutę przed prezentacja i wówczas zarządził prace. Nie wyobrażam sobie również aby zrobil to na 30 minut przed prezentacja.

Ale ja nie piszę o tym jak było (bo jak już wspomniałem nie wiem, a tylko słyszałem od innych). Próbuję ludziom tu wyjaśnić co oznacza "przygotowanie toru w godzinie rozpoczęcia meczu" oraz "w ciągu 1 godziny od rozpoczęcia" bo widzę, że jest problem z rozróżnieniem tych kwestii...
Napisałem w zasadzie to samo co Ty dalej, tylko chciałem bardziej obrazowo :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#3879 Postautor: sadychor » 5 września 2012, o 17:58

Hela wlala w moje serce nadzieje, ze nie jest tak debilnie jak zinterpretowalem post meeshy.
Wychodzi na to, ze jesli sedzia nie ma pretensji do 1 godziny przed rozpoczeciem prezentacji, to potem juz sobie moze ...
Ja natomiast zrozumialem, ze jest nastepujaco: sprawiedliwy krazy sobie jak mucha nad ... i nic nie mowi, ma prawo "za piec dwunasta" zakwestionowac tor i po herbacie.
meesha pisze:(...)**mecz o 18 - tor gotowy do jazdy o 17 - ok, wszyscy szczęśliwi i jedziemy "namase",

O tym samym pisze Hela. U nas wszystko podobniez bylo cacy.
meesha pisze:**mecz o 18 - zastrzeżenia do stanu toru o 17:59 - gospodarze mają minetę, tfu - minutę na przygotowanie go wedle zaleceń sędziego, jeśli zdążą to 12 tysia kary ("pacz" Grudziądz)

To juz neguje i stwierdza, ze jest niedopuszczalne, ale mialo u nas miejsce.
meesha pisze:**mecz o 18 - gospodarze kończą przygotowanie toru o 18:01, albo o 18:59 - tak czy siak "w ciągu godziny od rozpoczęcia meczu" - kara 50 tysięcy, albo i dwieście ("pacz" Lublin).(...)

To jest sytuacja hipo(popo)tetyczna, ale mozliwa. Jesli o 17tej Substyk zarzadzilby rownanie toru (45cio minutowe), sprawy by nie bylo.
Racja czy e tam :?:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#3880 Postautor: Hela » 5 września 2012, o 22:21

Koper pisze:W przypadku tego konkretnego meczu prace na torze na pewno rozpoczęły się znaczne później niz 1h przed meczem.

To bardzo ważna informacja. Zakładając ze miało być jak pan bóg przykazał, sędzia na godzinę przed zawodami nie odebrał toru, nakazał doprowadzenie go do regulaminowego stanu gospodarzom. Organizator nie zaczął od razu, a tak jak piszesz znacznie później niż 1h przed zawodami poprawiać tor. W efekcie ten nie byl gotowy o godzinie rozpoczęcia zawodów. Sędzia dalej nakazał prace, organizator wyrobił się w godzinę, obyło się bez walkowera.

Biorąc pod uwagę to co piszecie, obserwacje własne i interpretację literalna regulaminu to moim zdaniem najbardziej realny scenariusz. Pisze to nie w obronie kogokolwiek, ale na zdrowy rozum próbuje dojść skąd ta kara. Odrzucam opcję ze gksz, sędzia jest ponad prawem i może wszystko. Na wszystko musi być jakieś uzasadnienie -i moim zdaniem sytuacja mogła tak wyglądać.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.

Koper
Trener
Kontakt:

#3881 Postautor: Koper » 5 września 2012, o 23:06

A ja nie odrzucam też takiej ewentualności że godzinę przed meczem sędzia nie nakazywał organizatorowi prac na torze w celu regulaminowego przygotowania nawierzchni, tylko taką dyspozycję wydał znacznie później pod naciskiem ekipy Orła Łódź.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#3882 Postautor: Hela » 5 września 2012, o 23:22

Pewnie, Twoje prawo. Ja też nie odrzucam, że na Marsie jednak jest życie 8)

Koper
Trener
Kontakt:

#3883 Postautor: Koper » 5 września 2012, o 23:57

Pozostawię bez komentarza co bardziej jest prawdopodobne, czy to co ja nie odrzucam odnośnie wpływu ekipy gości na decyzje sędziego, czy to co Ty odnośnie życia na Marsie 8)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#3884 Postautor: Maxx » 6 września 2012, o 08:31

Koper pisze:A ja nie odrzucam też takiej ewentualności że godzinę przed meczem sędzia nie nakazywał organizatorowi prac na torze w celu regulaminowego przygotowania nawierzchni, tylko taką dyspozycję wydał znacznie później pod naciskiem ekipy Orła Łódź.

Skłaniam się ku takiemu właśnie scenariuszowi. Nie wydaje mi się prawdopodobne, żeby organizator zlekceważył czy też zignorował decyzję sędziego jeśli ta zapadła znacznie wcześniej niż przed samym rozpoczęciem meczu.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#3885 Postautor: Hela » 7 września 2012, o 18:31

Koper pisze:Pozostawię bez komentarza co bardziej jest prawdopodobne, czy to co ja nie odrzucam odnośnie wpływu ekipy gości na decyzje sędziego, czy to co Ty odnośnie życia na Marsie 8)

Ale nie kwestionuję ewentualnego wpływu, czy wywieranej presji. Presja na sędziów, jest, była i będzie. Od czasu jak przyjadą na stadion, poprzez czas przed zawodami, same zawody, a często nawet po. Ale nie o tym rzecz. Dywagujemy od dłuższego czasu, w jakim momencie została podjęta decyzja. Ja myślę, że w momencie odbioru toru, Ty twierdzisz że dyspozycje poprawiania toru wydał niedługo przed prezentacją. W tym się różnimy.

Koper
Trener
Kontakt:

#3886 Postautor: Koper » 8 września 2012, o 01:01

Jak widzisz po wpisach w tym temacie nie jestem odosobniony w mojej opinii.

go!
Trener

#3887 Postautor: go! » 8 września 2012, o 02:14

Hela pisze: Presja na sędziów, jest, była i będzie. Od czasu jak przyjadą na stadion, poprzez czas przed zawodami, same zawody, a często nawet po.

a skad wiesz? Znasz osobiscie jakiegos? Wywieralas kiedys presje na kims takim? Nawet po?
"Wywieranie presji" to dosyc nieprecyzyjne okreslenie.. :/

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#3888 Postautor: truskawa » 8 września 2012, o 02:23

Jest dwóch sędziów z Lublina, z czego jeden międzynarodowy, to nie jest wielkie halo znać i się spytać któregoś z nich 8)
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

go!
Trener

#3889 Postautor: go! » 8 września 2012, o 02:50

ja sie nie znam, ale chetnie spytalabym

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

Re: Robert Miśkowiak

#3890 Postautor: ravajas » 8 września 2012, o 12:40

Kargolo pisze: to jest właśnie Daugavpils: Lebiediew 10, Puodżuks 9, Gieruckis 9. Mistrzowie toru w Daugavpils :D
Jutro trzymam za nich kciuki najmocniej jak potrafię! :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#3891 Postautor: Jinxsior » 9 września 2012, o 06:31

Wiem wiem, minimalizm nie jest dobrym rozwiazaniem. Ja jednak jestem za Gnieznem, jesli przegraja w Dauga to niestety, ale z nami beda MUSIELI wygrac. Wiadomo ze awans z pierwszego miejsca to rewelacja. Badzmy jednak realistami i cieszmy sie barazami. Jesli wygramy za trzy dzisiaj z GKM to wystarczy nam remis w Gnieznie do barazy. Jesli bedziemy bardzo ambitni to wygramy w Gnieznie i wtedy wchodzimy z pierwszego bez wzgledu na dzisiejszy wynik w Dauga.

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#3892 Postautor: Remus » 9 września 2012, o 06:59

ravajas pisze:
Kargolo pisze: to jest właśnie Daugavpils: Lebiediew 10, Puodżuks 9, Gieruckis 9. Mistrzowie toru w Daugavpils :D
Jutro trzymam za nich kciuki najmocniej jak potrafię! :)

Dzisiaj wszyscy jesteśmy Łotyszami :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#3893 Postautor: Jinxsior » 9 września 2012, o 13:15

Wiadomo ze ciezko ustrzelic remis. Wytlumaczcie mi tylko po co Gniezno ma przegrac w Dauga ?? My tak czy inaczej musimy wygrac w Gnieznie jesli myslimy o awansie z pierwszego miejsca, remis tez moze nam uratowac baraz. Uwazam ze Gniezno, wyda ostatnie pieniadze na mechanikow na jakies motocykle z extraligi na mecz z nami , jesli by dzisiaj przegrali na Lotwie.

meesha
Trener
Kontakt:

#3894 Postautor: meesha » 9 września 2012, o 14:14

Przeniosłem ostatnich parę postów bo nie wiem skąd się ta dyskusja wzięła w "miśkowym" temacie :)

Z tego co mi się wydaje my szanse na baraże mamy jakieś zupełnie śladowe :) Albo zajmiemy 1. albo 3. miejsce.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
agu87

#3895 Postautor: agu87 » 9 września 2012, o 16:37

Mam pytanie.
Załóżmy, że Gniezno przegra dziś za 3 a my wygramy za 3.
Za tydzień Gniezno z nami wygra, ale my zgarniemy bonusa a Grudziądz wygra za 3.
Wszystkie drużyny mają wtedy po 24punkty. Kto będzie na którym miejscu?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3896 Postautor: Cooper » 9 września 2012, o 16:47

Jakim cudem po dwoch porazkach z Gnieznem mielibysmy zgarnac bonusa?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
agu87

#3897 Postautor: agu87 » 9 września 2012, o 16:50

yyyyy.
Faktycznie :P
Za bardzo się nakręciłam już :P

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#3898 Postautor: Rusek » 9 września 2012, o 16:53

I Start raczej za 3 to dziś nie przegra, u siebie wygrali bodajże 60-30.
Ale liczę na to że dziś Start zgarnie tylko 1 pkt :)
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3899 Postautor: kibicLBN » 11 września 2012, o 16:25

Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#3900 Postautor: dannie » 11 września 2012, o 20:40

Rzadko czytuje komentarze pod artykułami na różnistych portalach, ale tym razem zerknąłem i nawet miło się zaskoczyłem:

W niedzielę w lubelskiej drużynie jedzie Woodward zamiast Łukaszewskiego. Prezes Sprawka postanowił bojkotować regulamin rozgrywek I ligi. Info pewno 100% KMO.

100 pkt :lol:
Obrazek