Swoją drogą, na początku sezonu GKSŻ wydał orzeczenie, w którym Start Gniezno otrzymał -3pkt meczowe, po czym zawiesił wykonanie kary.
Jeśli nie uwzględnią naszego odwołania i nie zawieszą kary finansowej to będzie przewał stulecia.
Inna kwestia to jaki mamy przygotowywać teraz tor przy Zygmuntowskich? Jesteśmy skazani na beton? Jakaś paranoja się wytworzyła. Żużel schodzi na psy i kwestia kilku lat jak to wszystko pierdyknie z hukiem.
Lubelski klub w sezonie 2012
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
Dla Grudziadza.
Dla Lublina
Przeciez mecz nie zaczal sie z godzinnym opoznieniem jak juz, wiec o co tym pajacom chodzi
Poza tym jak sie sedzia budzi na 0,5 godziny przed zawodami, bo mu goscie jeczal, a sam jest na stadionie na kilka godzin przed meczem i sam nie ma watow do toru...
Poprzednicy juz napisali, ze to jawna kpina itp, wiec wypada sie pod tym tylko podpisac

w sprawie popełnienia przewinienia dyscyplinarnego przez Grudziądzkie Towarzystwo Żużlowe w związku z zawodami o DM I ligi drużynami GTŻ Grudziądz a Lechma Start Gniezno w dniu 3.06.2012 roku.
o r z ek a
1 winę Grudziądzkiego Towarzystwa Żużlowego w popełnieniu przewinienia dyscyplinarnego, polegającego na naruszeniu art. 331 pkt. 18a Regulaminu Sportu Żużlowego (zwanego dalej: RSŻ) tj. za nieregulaminowy stan toru stwierdzony przez sędziego zawodów, w regulaminowym czasie odbioru toru przed zawodami,
2 nałożenie na Grudziądzkie Towarzystwo Sportowe za czyn opisany w pkt 1 sentencji kary pieniężnej w kwocie 12.000,00 (słownie: dwanaście tysięcy) złotych - na podstawie 311 pkt. 6 RSŻ w zw. z art. 307 ust 1 pkt a oraz w zw. z art. 311 pkt 18 a RSŻ.
Dla Lublina
w sprawie popełnienia przewinienia dyscyplinarnego przez Stowarzyszenie Klubu Motorowo-Żużlowego „LUBLIN”
o r z e k a
1. winę klubu Stowarzyszenie Klubu Motorowo-Żużlowego „LUBLIN” w naruszeniu art. 331 pkt. 18b RSŻ, tj. za nieregulaminowy stan toru stwierdzony przez sędziego zawodów w godzinie rozpoczęcia zawodów i dostosowanie toru do wymogów regulaminowych w czasie do 1 godziny po godzinie rozpoczęcia zawodów w związku z meczem DM I Ligi Lubelski Węgiel KMŻ Lublin – Orzeł Łódź rozegranym w Lublinie w dniu 15 lipca 2012 r.,
2. nałożenie na Stowarzyszenie Klubu Motorowo-Żużlowego „LUBLIN” kary pieniężnej w kwocie 50.000,00 (słownie: pięćdziesiąt tysięcy) złotych - na podstawie 311 pkt. 6 RSŻ w zw. z art. 331 pkt. 18b RSŻ.
Przeciez mecz nie zaczal sie z godzinnym opoznieniem jak juz, wiec o co tym pajacom chodzi
Poprzednicy juz napisali, ze to jawna kpina itp, wiec wypada sie pod tym tylko podpisac
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Kargolo pisze:Dlaczego Grudziądz dostał 12 tys a my 50 tys?
Nie wiem jak jest w przypadku Lublina, ale na pierwszy rzut oka widać, że kara też jest przesadzona. Ale w przypadku GKMu to kara jest już całkowicie z kapelusza. W Grudziądzu jaki tor jest każdy wie, mniejszy lub większy beton, przed meczem z Gnieznem nie było żadnych prac na torze, a podobno sędzia dopiero po meczu zmienił ocenę toru.
Bodajże 3 września w Łodzi jest zebranie członków I i II ligi razem z GKSŻ w sprawie ustalenia regulaminu na nowy sezon. Jest to dobra okazja by tego przykurcza Szymańskiego złapać za klapy w sprawie kary finansowej dla naszego klubu.

Manitou pisze:Zapłacimy 50 tysi jak Gniezno wybuduje oświetlenie! O tak! Prawo musi być równe dla wszystkich, a nie jednych karzą na potęgę, a innym przedłużają warunkowe licencje
i zostaną przywrócone kary punktowe z przed sezonu co dla niektórych zespołów
Było to już wyjaśniane kilka razy - nasz tor żeby się nie rozrywał musi dostać wodę - Łódź chciała sobie go osuszyć i założyli sobie pętle na szyję. Ale nawet tor który się rozrywa nadaje się do jazdy. Jak oglądałem we wtorek mecz Hammarby - Indianerna to nasz tor w porównaniu z tamtym to stół. I o dziwo jednym z lepszych zawodników była Adrianna Miedzińska. A ten sędzia to jakiś początkujący bolek. Dla mnie wyglada to tak - tam w Lublinie mają bogatego sponsora - dowalmy im a może się uda coś wyłudzić. Dlaczego Grudziądz dostał 12 a my 50? Czy przyjeli przelicznik - kazde pól centymetra luznej nawierzchni - 5 tysięcy czy może przelicznik - jedna dziura - 3 tysiace? To jest paranoja. Ktoś sie zagalopował już w swojej głupocie. Ale w sumie skoro ktoś wpadł na pomysł, żeby w najwyższej klasie mógł jeździć tylko jeden facet z Grand Prix a ligę niżej dwóch - to mnie już nic nie zdziwi.
Ja jestem ciekaw jakich argumentów użyto aby wymierzyć nam ta karę. Mam nadzieję że zostanie to opublikowane. Teraz rozumiem dlaczego Wardzała zrobił taki a nie inny tor na Gniezno. Kurde oby nasi działacze nie przestraszyli się zbytnio. Nie chce mi się oglądać zawodów takie jakie są w Łodzi, gdzie na mecze przychodzi o połowe mniej kibiców niż w Lublinie. 
jerry78 pisze:Swoją drogą, na początku sezonu GKSŻ wydał orzeczenie, w którym Start Gniezno otrzymał -3pkt meczowe, po czym zawiesił wykonanie kary.
Jeśli nie uwzględnią naszego odwołania i nie zawieszą kary finansowej to będzie przewał stulecia.
Inna kwestia to jaki mamy przygotowywać teraz tor przy Zygmuntowskich? Jesteśmy skazani na beton? Jakaś paranoja się wytworzyła. Żużel schodzi na psy i kwestia kilku lat jak to wszystko pierdyknie z hukiem.
Nic dodać, nic ująć Jerry. Wysokość nałożonej kary jest zagadką i w kontekście tego, że na GTŻ nałożono karę 15 tys. zł za praktycznie to samo nibyprzewinienie, oczywistym jest, że są równi i równiejsi. Gdyby ktoś w lidze angielskiej tak nazwijmy to "restrykcyjnie" podchodził do tematu przygotowania toru to tamtejsza liga już dawno przestałaby istnieć. Dla mnie ta sprawa to jeden wielki smród i tyle. Może warto zastanowić się nad zmianą nazwy GKSŻ na AMBER G...KSŻ. Syf.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Jeśli chodzi o wysokość kar, to są one różne ze względu na różne przewinienia.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Hela pisze:Jeśli chodzi o wysokość kar, to są one różne ze względu na różne przewinienia.
To jeszcze sprawdź jaką karę powinien otrzymać sędzia tych zawodów Substyk. Jego przewinienia są oczywiste. Przez jego nieudolne poprawianie toru, spowodował, że ten tor stał się bardzo niebezpieczny i zagrażał zdrowiu zawodników. Do tego przyczynił się do wkur...nia kilka tysięcy osób na trybunach, które musiały patrzeć na jego nieudolne próby wykazania się przed praktykantem.
cały stadion śpiewa w niedzielę gksż gksż j........j......... gksż
i macha szalikami