Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#376 Postautor: Torsen » 11 maja 2006, o 20:53

Mawiik pisze:Tak dla przykladu to gosc ktory wbiegl na murawe podczas polfinalu ligi mistrzow dostal 60 000 euro grzwny

A nasi rodzimi bywalcy murawy są niewypłacalni. Nie posiadają majątku, nie mają oszczędności, nie mają wynagrodzenia za pracę, bo nie pracują. Co proponujesz?
Biednego społeczeństwa to nawet za mordę nie można wziąć, bo nie ma nic do stracenia. Lubelszczyzna jest tu z pewnością czerwoną latarnią.
Jak nic delegalizacja rozgrywek piłkarskich jest w tym smutnym kraju jedynym sposobem ;)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#377 Postautor: bkapusta » 11 maja 2006, o 20:56

Torsen pisze:Jak nic delegalizacja rozgrywek piłkarskich jest w tym smutnym kraju jedynym sposobem ;)

Dobrze gada, polac mu.

Z tym tlumaczeniem klubow - ze nie maja stadionow, pieniedzy, Panstwo nie pomaga, Policja nie pomaga to ja np. chce od dzis byc neurochirurgiem - nie mam narzedzi, nie mam umiejetnosci, nie mam wiedzy ale rzadam zeby umozliwiono mi bezkarne babranie skalpelem w ludzkich mozgach!
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#378 Postautor: dannie » 11 maja 2006, o 20:57

Torsen duzo Twoich spostrzezen jest trafnych ale te teksty z delegalizacja pilki noznej to juz sa denerwujace ;) ...czemu miec za zle dyscyplinie, najpopularniejszej dyscyplinie swiata, ze banda idiotow zrobila sobie z niej okazje do bijatyk?

na meczach zuzlowych tez zdarzaja sie burdy (Gorzow, Zielona Gora, Gdansk...) i to oznacza, ze koniec? konczymy ze speedwayem? chyba nie o to chodzi... sport jest dla ludzi i trzeba zadbac zeby byl tylko dla nich a bedzie dobrze :)
Obrazek

Mawiik
Szkółkowicz
Kontakt:

#379 Postautor: Mawiik » 11 maja 2006, o 20:58

Torsen pisze:
Mawiik pisze:Tak dla przykladu to gosc ktory wbiegl na murawe podczas polfinalu ligi mistrzow dostal 60 000 euro grzwny

A nasi rodzimi bywalcy murawy są niewypłacalni. Nie posiadają majątku, nie mają oszczędności, nie mają wynagrodzenia za pracę, bo nie pracują. Co proponujesz?

Do kamieniolomow :D

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#380 Postautor: Torsen » 11 maja 2006, o 21:02

dannie pisze:Torsen duzo Twoich spostrzezen jest trafnych ale te teksty z delegalizacja pilki noznej to juz sa denerwujace ;) ...czemu miec za zle dyscyplinie, najpopularniejszej dyscyplinie swiata, ze banda idiotow zrobila sobie z niej okazje do bijatyk?

Z tego co wiem, Zbigniew Boniek popiera moje poglÄ…dy w tym temacie :)
Poza tym, piłka nożna w wydaniu polskim, a tym bardziej lubelskim, nie ma nic wspólnego z "najpopularniejszą dyscypliną sportu na świecie". Ja też lubię pooglądać w TV reprezentację Brazylii i Barcelonę, wierz mi :)

facett

motor

#381 Postautor: facett » 11 maja 2006, o 21:02

to zdelegalizujmy skorumpowana służbe zdrowia ,policje,oświatę,polityków gdybyśmy pszli tym torem trzeba by wysadzic ta planete i juz.czemu całe spoleczenstwo ma byc terroryzowane ze male grupki bandytów?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#382 Postautor: istred » 12 maja 2006, o 15:17

Nie wiem, czy jesteś prawnikiem - Twoja uwaga dotycząca sugerowania sędziom sposobu orzekania i to przez ministra, będącego jednocześnie prokuratorem generalnym, sugeruje, że raczej nie - ale zaryzykuję.
Jeszcze nie, ale jestem na dobrej drodze:)
Gdyby w wyniku burd na stadionie ktoś ucierpiał i poniósł, dla uproszczenia, szkodę majątkową, komu według Ciebie należałoby przyznać legitymację bierną w procesie o odszkodowanie? Bo moim zdaniem organizatorowi imprezy, który mógłby dopiero w drodze powództwa regresowego dochodzić swojej szkody od bandyty, który naruszył dobra chronione prawem. I to by znaczyło, że za porządek na prywatnej imprezie, jaką jest mecz, odpowiada organizator (tak też jest w istocie).
Rozumiem o co chodzi, jednak nie znam na tyle przepisów żeby Ci dokładnie odpowiedzieć, mogę się kierować tylko własnym poczuciem sprawiedliwości. Stadion jest miejscem publicznym dlatego uważam, że poszkodowany powinien się domagać odszkodowania bezpośrednio od bandyty, na takiej samej zasadzie: jeśli ktoś zostaje okradziony na ulicy to nie domaga się odszkodowania do policji, która ma dbać o zapewnienie bezpieczeństwa na ulicach, tylko od złodzieja. Tak samo: jeśli ktoś zostanie okradziony w prywatnym mieszkaniu to nie domaga się odszkodowania od właściciela mieszkania. Tak ja uważam, być może przepisy mówią zupełnie inaczej.
Słusznie piszesz, że prezesi są od zarządzania klubem. Ale zapewnienie bezpieczeństwa jest jednym z obszarów, którymi trzeba zarządzać.
Tylko moim zdaniem "zapewnienie bezpieczeństwa" ogranicza się do stosowania się do obowiązującego prawa w tej dziedzinie. Zainstalowanie monitoringu, określona liczba ochroniarzy itd. Gdy wojewoda wydaje zezwolenie na organizowanie imprezy tym samym uznaje, że organizator zapewnił bezpieczeństwo.
Jeśli zaś prezesi boją się kiboli (czemu osobiście się nie dziwię, ale ja nie jestem prezesem klubu), to znaczy, że nie nadają się do pełnienia swoich funkcji.
Zgadzam się, jednak rzeczywistość jest zupełnie inna i myślę, że bardzo ciężko jest ją zmienić.
A monitoring, no cóż, założyło się, bo kazali.
Prezesi mogą tak myśleć, ale dzięki temu policja powinna wyłapywać bandytów. I dzięki temu sądy mogę mieć podstawę do skazania.

Co do sugerowania przez Ministra Sprawiedliwości żeby sędzowie wydawali wyższe wyroki, to jak wcześniej pisałem podobna sytuacja miała z pedofilami, a także z katowaniem dzieci przez dorosłych... tyle kojarzę z mediów jak to się zakończyło nie wiem, ale pamiętam że w jakimś przypadku została zmieniona kwalifikacja czynu z pobicia ze skutkiem śmiertelnym na morderstwo ze szczególnym okurcieństwem(?).

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#383 Postautor: bkapusta » 12 maja 2006, o 15:31

istred pisze:Co do sugerowania przez Ministra Sprawiedliwości żeby sędzowie wydawali wyższe wyroki, to jak wcześniej pisałem podobna sytuacja miała z pedofilami*, a także z katowaniem dzieci przez dorosłych...** tyle kojarzę z mediów jak to się zakończyło nie wiem***, ale pamiętam że w jakimś przypadku została zmieniona kwalifikacja czynu z pobicia ze skutkiem śmiertelnym na morderstwo ze szczególnym okurcieństwem(?).****

*szczerze mowiac nie pamietam zeby cos takiego bylo z pedofilami, zapisy dot. pedofili w Polskim kodeksie sa bardzo precyzyjne i nie ma tu pola do popisu nawet dla takich kreatywnych politykow jak Ci w MS.

**to byla instrukcja Prokuraatora generalnego dla prokuratorow, zeby stawiali wlasnie taki zarzut. Zmiana kwalifikacji prawnej na etapie postepowania przygotowawczego i aktu oskarzenia niewiele zmienia. Sad i tak zrobi co zechce.

***skonczylo sie jak zwykle ;-) Instrukcja wydana pod publiczke politycy pokazali szarym obywatleom, ze chce surowszych kar - a to sie podoba. Nie zmienia to faktu, ze poprostu papier scierpi wszystko a prawnicy doskonale wiedza, ze na papierze sie konczy bo nie da sie zrobic zabojstwa z pobicia (czasami sie da ale to wyzsza szkola jazdy).

****tak jeden Prokurator w jednej z "medialnych" spraw pod wplywem Ministra zmienil zarzut, ale nie ma to wplywu na rzeczywistosc. Zwykle chciejstwo Ministra nie zmieni rzeczywistosci ;-)

Prawda jest taka - na sedziow nikt nie ma wplywu. Cierpi Prokuratura bo jest instytucja hierarchiczna w ktorej funkcjonuje zasada bezwzglednego podporzadkowania przelozonym [i statytstyce ale to drogie dzieci w innym odcinku:P] a przelzonym wszystkich prokuratorow jest polityk, obecnie Minister Ziobro. Co Pan kaze, sluga musi ;-)

Wspomnialem jeszcze o statytstyce nalezy pamietac, ze to krolowa wymiaru sprawiedliwosci. Sady zrobia wszystko aby statystyka byla odpowiednia, zwlaszcza mlodzi sedziowie / asesorzy[a Ci najczesciej sadza chuliganow] wobec czego nienalezy liczyc na zmiane kwalifikacji prawnej czy surowsze kary ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
istred
Trener

#384 Postautor: istred » 12 maja 2006, o 15:47

No, wyczerpująca odpowiedź i to mi się podoba 8), takim razie nie podejmuje dalszej dyskusji w tym kierunku:). Nie zmienia to jednak faktu, że uwolnieniem stadionów od bandytów powinno zająć się Państwo, gdyż to ono ma odpowiednie narzędzia do zwalczania tego problemu.
np. chce od dzis byc neurochirurgiem - nie mam narzedzi, nie mam umiejetnosci, nie mam wiedzy ale rzadam zeby umozliwiono mi bezkarne babranie skalpelem w ludzkich mozgach!
Prezes klubu sportowego to nie zawód zaufania publicznego 8)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#385 Postautor: bkapusta » 12 maja 2006, o 16:34

istred pisze:No, wyczerpująca odpowiedź i to mi się podoba 8), takim razie nie podejmuje dalszej dyskusji w tym kierunku:).

Trzysta zlotych sie nalezy 8) 8) 8)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#386 Postautor: Torsen » 12 maja 2006, o 17:48

istred pisze:nie znam na tyle przepisów żeby Ci dokładnie odpowiedzieć, mogę się kierować tylko własnym poczuciem sprawiedliwości.

Nie przesadzaj, możesz się też kierować ustawami :) Art. 5 ust. 1 ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych:
Art. 5. 1. Organizator imprezy masowej jest obowiązany do zapewnienia bezpieczeństwa osobom obecnym na imprezie oraz porządku podczas trwania imprezy.
To nam w zasadzie załatwia sprawę odpowiedzialności za bezpieczeństwo na stadionie, czyli istotę sporu.
A z odpowiedzialnością za szkodę to chyba się rozpędziłem. Organizator odpowiada za szkody wyrządzone policji, straży miejskiej, straży pożarnej itd, a od odowiedzialności za szkody wyrządzone uczestnikom imprezy jest zobligowany się ubezpieczyć. Ale ubezpieczyciel odpowiada chyba tylko wtedy, kiedy organizator odpowiadałby na podstawie kodeksu cywilnego. W tym zaś brak podstawy do obciążenia organizatora imprezy odpowiedzialnością za zachowania osób trzecich. A zatem również punkt dla Ciebie.

facett

motor

#387 Postautor: facett » 16 maja 2006, o 20:15

jak mamy grac lige jak w polsce mamy 1 nowoczesny stadion w kielcach...co moze zrobic paszkiewicz z motoru gdy panstwo nie umie zapewnic egzekwowania prawa i bandycui ktorzy dymili na meczu z avia maja wszystko gdzies a ich nazwiska nawet nie trafia do bazy na tzw zakaz stadionowy.jak klub ma zapewnic niewpuszczenie tych ludzi jak sa jakies debilne przepisy ktore powoduja ze klub nie moze dostac nazwisk ludzi ktorzy rozrabiali na stadionie i miescie... mimo dowodow w postaci nagran.......:(.a potem a pretensje ze klub ma zapewnic spokoj...pytam sie jak jesli odpowiednie instytucje ktore sa do tego powołane nie robia tego co do nich nalezy.oto właśnie "państwo prawa"

keram

#389 Postautor: keram » 26 maja 2006, o 10:02

O czym my wszyscy tutaj piszemy. Stadionu żadnego w tym mieście nie będzie chyba,że go sami zbudujemy. Nawet na ten nie ma żadnych pieniędzy by coś choć trochę ulepszyć. Nasi rajowie z jaśnie panującym nieomylnym prezydentem wszystko wiedzą lepiej i ja pisze Kurier utopią prawie 900 tysięcy w fontanie. Nie ma na szkolenie młodzieży nie ma na dmuchane bandy co podnoszą bezpieczeństwo. Mają na durne zasieki jakieś ogrodzenia, a nie na to co trzeby. Sądzę, że w niedzielę pokażą się całą lawą na meczu wszak już na jesieni wybory. Pokażmy im jakie jest nasze kibiców o ich poczynaniach zdanie, wiadomo w jaki sposób. Może ten debilyzm się wreszcie skończy, a jak nie to niech chociaż nie przychodzą na mecz bo wszyscy na nich będą gwizdać.

facett

motor

#390 Postautor: facett » 27 maja 2006, o 22:20

wiem jak kibice Motoru(stadion) i Montexu (hala) "kochaja" prezydenta lublina dziwi mnie tylko ze ludzie chodzacy na zuzel nie reaguja powiedzcie mi szczerze czy uwazacie ze pruszkowski to wasz przyjaciel i osoba kochajaca i wspierajaca sport czy nie?

meesha
Trener
Kontakt:

Re: motor

#391 Postautor: meesha » 27 maja 2006, o 22:31

facett pisze:dziwi mnie tylko ze ludzie chodzacy na zuzel nie reaguja powiedzcie mi szczerze czy uwazacie ze pruszkowski to wasz przyjaciel i osoba kochajaca i wspierajaca sport czy nie?

Poczekaj do jutra :D 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Koper
Trener
Kontakt:

Re: motor

#392 Postautor: Koper » 27 maja 2006, o 22:34

meesha pisze:
facett pisze:dziwi mnie tylko ze ludzie chodzacy na zuzel nie reaguja powiedzcie mi szczerze czy uwazacie ze pruszkowski to wasz przyjaciel i osoba kochajaca i wspierajaca sport czy nie?

Poczekaj do jutra :D 8)
Bedzie jakis transparent? Jestem ciekawy ale zaczekam cierpliwie do jutra :)

meesha
Trener
Kontakt:

#393 Postautor: meesha » 27 maja 2006, o 22:43

Nic nie będzie, tak se tylko napisałem :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Czarek
Trener

#394 Postautor: Czarek » 29 maja 2006, o 08:46

Odniosłem wczoraj wrażenie, że stadion przypomina coraz bardziej więzienie, kraty-zasieki, monitoring, strażnicy w wierzycce (buda na głównej trybunie)...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#395 Postautor: bkapusta » 29 maja 2006, o 08:49

Hyhyhy niedlugio bedzie sektor dla frajerow i sektor dla grypsery.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Mawiik
Szkółkowicz
Kontakt:

#396 Postautor: Mawiik » 29 maja 2006, o 08:58

Moze mi ktos powiedziec po jakiego ch*** sa te barierki w srodku sektoru :?: :?: :?:
Na dodatek gosci juz sie bardziej odgrodzic chyba nie da,na girze przejsc sie nie da,na dole bramy,a z tylu sektora siatka.

BR
Senior

#397 Postautor: BR » 29 maja 2006, o 10:08

Czarek pisze:Odniosłem wczoraj wrażenie, że stadion przypomina coraz bardziej więzienie, kraty-zasieki, monitoring, strażnicy w wierzycce (buda na głównej trybunie)...

:lol: i gilotyna tfu... maszyna startowa ;-)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#398 Postautor: grzesieck » 29 maja 2006, o 11:48

Mawiik pisze:Moze mi ktos powiedziec po jakiego ch*** sa te barierki w srodku sektoru :?: :?: :?:

miejsca stojace : )
METHANOL ADVENTURE TEAM

Czarek
Trener

#399 Postautor: Czarek » 29 maja 2006, o 11:52

Mawiik pisze:Moze mi ktos powiedziec po jakiego ch*** sa te barierki w srodku sektoru :?: :?: :?:

Jak ktoś przed nimi siądzie to mu zasłaniają, więc musi stać i wtedy o nie opiera się.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Danio

#400 Postautor: Danio » 29 maja 2006, o 12:18

Stadion to juz przypomina fortece jak dla więźniów odbywających wyroki :D wszędzie kraty i przeważnie beton :D a na torze kartoflisko, może zmieńmy dyscyplinę z żużla na arenę zmagań z Bykami np. :D