Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#3726 Postautor: ravajas » 19 lipca 2012, o 15:12

Cooper, czemu Ty znowu jęczysz ;) Przecież Sprawka bardzo rozsądnie i dość roztropnie podchodzi do tematu. Mam wrażenie, że w tym roku on robi to, co do niego należy. Powiedział, że chce spotkać się z prezydentem, Bogdanką i INNYMI SPONSORAMI, a więc nie jest tak, ze uzależnia awans od obiecanek tylko miasta i kopalni. Ponadto, gdyby nie oglądał się na nic tylko awansował a potem wystąpiłyby kłopoty to zaraz podniósłby się lament, że przeszarżował, że z czym do ludzi, że jak się nie ma miedzi to się w I lidze siedzi itp. Trzymam gorąco kciuki za niego, za klub i za wszystkich, którym na sercu leży powodzenie żużla w Lublinie. Tobie przecież też leży, ale mam wrażenie, że trochę się czepiasz.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3727 Postautor: Cooper » 19 lipca 2012, o 15:31

Co z tego ze sie chce spotkac? I co jak prezes Taras i prezydent Zuk powiedza, ze nie chca extraligi, to DS zarzadzi brak awansu?

Zeby moc pytac innych, trzeba sobie najpierw odpowiedziec na pytanie "co ja zrobilem, zeby klub byl gotowy na extralige". Spolke moze tez ma miao zalozyc za pana Darka?

Dla mnie to naturalne, ze na takie spotkanie prezes klubu powinien sie udac perfekcyjnie przygotowany, z jasnym planem zmian organizacyjnych (spolka!), deklaracjami sponsorow itp. itd. a nie z tekstem" wszystko zalezy od miasta i kopalni".
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#3728 Postautor: sadychor » 19 lipca 2012, o 16:06

No to poczytaj sobie w przedostatnim numerze TZ ilez ta zuzelinfowa Valhalla w postaci SSA robi dobrego w E-lidze. Czepiliscie sie jak pijany plota.
Koles po prostu nie jest tak glupi jak niektorzy go maluja. Juz Pila i Ostrow awansowaly pietro wyzej. Zwykly wywiad nt. planow wlodarzy klubu, tj. spotkania z mecenasami sportu w Lublinie, juz jest odbierany jak lament itp. Ludzie po to maja jezyki, zeby rozmawiac. Ja spodziewam sie konkluzji w stylu : jedziemy o Elige, nie zostawimy klubu itp.
Skad od razu to zalozenie, ze DS wejdzie na kolanach na spotkanie. Moze zagra tak - patrzcie, daliscie tyle i tyle, druzyna jest ok, klub wyplacalny (oby), wiec co :?: Odmowicie pomocy :?: :mrgreen: :mrgreen: I ktos tu ma Nelsona na j**ach :-P
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Shack
Administrator

#3729 Postautor: Shack » 19 lipca 2012, o 16:12

sadychor, pytam powaznie, to jakas Twoja rodzina ?

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#3730 Postautor: sadychor » 19 lipca 2012, o 16:14

Nie. A Twoja wymordowal :?: Moze przynajmniej psa rozjechal :?:
Obrazek

Shack
Administrator

#3731 Postautor: Shack » 19 lipca 2012, o 16:15

nie, a chwieja od Ciebie kupowal ?

najwieksi krytykanci juz zamilkli bo nic to nie daje, a Ty dalej cukrzysz.
Tyle czasu prezes milczal, nie moglo tak zostac ?

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#3732 Postautor: sadychor » 19 lipca 2012, o 16:21

Nie, nie dzialam w handlu. Lecimy dalej :?: :mrgreen:

Przezylem juz x prezesow na czele kilku roznych klubow organizujacych speedway w tym miescie. I wiesz co :?: Zawsze to byl czlowiek najmniej kompetentny, zlodziej, klamca, oszust i beznadziejny zarzadca. W opinii ciagle tych samych osob. Prezesy sie zmieniaja, lamenciarze (czesto gesto potrafiacy penisa zdzialac) sa ciagle ci sami. I zawsze maja recepte na wszystko.

Rozumiem, +2 do fajnosci, witamy w gangu opozycyjnym itp, ale czy speedway w Lublinie tak zle sie ma, ze ciagle trzeba narzekac :?:
Ja uznalem, ze to jest passe 8) :D
Obrazek

kapsel

#3733 Postautor: kapsel » 19 lipca 2012, o 16:33

A ja się pytam gdzie jest sportowa spółka akcyjna????????????? bo o ile zgodzę się z D.S co do rozmowy z głównymi sponsorami klubu(czyli miasto i kopalnia) bo musi być znane ewentualne finansowanie w razie awansu o tyle nie wiem dlaczego nie ma ssa bo jak dobrze pamiętam to już 2 lata temu mieli ją zakładać

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#3734 Postautor: RadeKas » 19 lipca 2012, o 16:57

Dawno dobrej napinki na Sprawke nie bylo, ale widze, ze forum dalej w formie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#3735 Postautor: sadychor » 19 lipca 2012, o 17:03

Shack pisze:(...)
najwieksi krytykanci juz zamilkli bo nic to nie daje, a Ty dalej cukrzysz. (...)

Ze przeprosze - co robie :?:
Obrazek

Shack
Administrator

#3736 Postautor: Shack » 19 lipca 2012, o 17:31

sadychor pisze:
Shack pisze:(...)
najwieksi krytykanci juz zamilkli bo nic to nie daje, a Ty dalej cukrzysz. (...)

Ze przeprosze - co robie :?:

http://www.sjp.pl/cukrzysz

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#3737 Postautor: RadeKas » 19 lipca 2012, o 17:34

Inny przyklad.

Jasio wysłał list do swoich dziadków. Dziadek czyta list babci na głos: "Kochani dziadkowie, wczoraj poszedłem pierwszy raz do szkoły i miałem godzinę wychowawczą. Wychowawczyni powiedziała, że musimy zawsze mówić prawdę więc się Wam do czegoś przyznam.W te wakacje jak byłem u was to zszedłem do piwnicy nasrałem do słoja z kompotem i odstawiłem z powrotem na półkę. Jasio" Dziadek skończył czytać, huknął babkę w ucho i mówi: A mówiłem ci "Gówno"! Ale ty "scukrzyło się, scukrzyło się"!!!!!
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#3738 Postautor: sadychor » 19 lipca 2012, o 18:00

Czyli generalnie jak nie narzekasz, nie medrkujesz i kibicujesz klubowi to jestes fanboyem DS i srasz dziadkom do konfitur :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#3739 Postautor: lombard » 20 lipca 2012, o 07:32

Gorące głowy a niektórym bardzo przeszkadza, że w Lublinie tez można 8) Ale do rzeczy: to bardzo dobrze, że się spotkają bo takie są zasady świata biznesu, nawet opartego na świadczeniu usług rozrywkowych typu speedway. Dla niewtajemniczonych: nie jesteśmy gotowi na extraligę, ale jeśli komuś by bardzo zależało (bo teoretycznie szansa jest) i sypnie dodatkowe powiedzmy 2 mln. to można się pokusić. Po to potrzebne jest spotkanie. A nawet jak pogadają przy herbacie i się rozejdą, to to spotkanie jest potrzebne choćby do rozmów pod kątem przyszłego sezonu. Obie strony klub-sponsor posługują się argumentami. Argument sponsora: nie awansowaliście. Argument klubu: nie wyłożyliście większej kasy. Ot i cała filozofia. A resztę sobie dopowiedzcie. 8)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3740 Postautor: Cooper » 20 lipca 2012, o 08:34

Zeby byla jasnosc- niczego zlego w spotkaniu z glownymi sponsorami nie widze. Zreszta wydawalo mi sie, ze prezes jest z nimi na biezaco w kontakcie. Pomijam fakt, ze Bogdanka przygotowala duza premie za awans, wiec pytanie jej czy chce extraligii jest troche naiwne. Ale wiadomo o co chodzi - o kase. Draznie mnie tylko, ze klub jako jedyne zrodla finansowania postrzega kopalnie i miasto, ktore ta kopalnie zalatwilo. I wymusza wziecie odpowiedzialnosci przez te dwa podmioty. Po co wtedy prezes klubu? Zrobic z KMZ klub miejski i nie beda potrzebne konsultacje, kto czego chce w przyszlym roku.

Poza tym fajnie byloby uslyszec w takim wywiadzie, ze klub jest gotowy organizacyjnie na extralige i jedyna kwestia pozostaje zwiekszenie budzetu. A tak to znowu mamy klasyczne wyciaganie reki i liczenie na to, ze miasto i Bogdanka to dwie czarodziejskie rozdzki na wszystkie problemy.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3741 Postautor: istred » 20 lipca 2012, o 10:33

Cooper pisze:Co z tego ze sie chce spotkac? I co jak prezes Taras i prezydent Zuk powiedza, ze nie chca extraligi, to DS zarzadzi brak awansu?

Zeby moc pytac innych, trzeba sobie najpierw odpowiedziec na pytanie "co ja zrobilem, zeby klub byl gotowy na extralige". Spolke moze tez ma miao zalozyc za pana Darka?

Dla mnie to naturalne, ze na takie spotkanie prezes klubu powinien sie udac perfekcyjnie przygotowany, z jasnym planem zmian organizacyjnych (spolka!), deklaracjami sponsorow itp. itd. a nie z tekstem" wszystko zalezy od miasta i kopalni".

Ależ Sprawka już jakiś czas temu wypowiadał się, że SA nie powstaje, bo miasto i Bogdanka nie chcą zostać akcjonariuszami.
Czyli dokładnie jak piszesz - Sprawka oczekuje, że to miasto z Bogdanką tę spółkę założą.

Ja dalej ciekaw jestem jak wygląda budżet klubu - ile procent to miasto, ile Bogdanka, ile bilety i ile pozostali sponsorzy. Warto byłoby też, żeby Dariusz pochwalił się ilu sponsorów pozyskał samodzielnie.

I fajnie, że Dariusz mówi o podejściu biznesowym to sponsorów, tylko mam wrażenie, że co innego mówi, a co innego robi.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3742 Postautor: Cooper » 20 lipca 2012, o 10:56

Nawet jesli miasto z Bogdanka nie chca zakladac spolki, to czy nam sie to podoba czy nie w Extralidze przepisy wymagaja takiej formy dzialalnosci. Wiec to pozostaje w gestii klubu.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#3743 Postautor: mikas » 20 lipca 2012, o 11:06

Dokładnie, a do tego założenie spółki to nie jest kwestia kilku dni...
Dodatkowo w razie awansu te dwa podmioty mają w ręku argument, że one owszem chętnie by pomogły bardziej, ale klub sie nie wywiązał z zobowiązań (przypominam, że Bogdanka poważnie ponaglała w sprawie spółki już w marcu ubiegłego roku a nawet wczesniej). Nie ma spółki = nie ma kasy. A obiecanki, że szybko sie założy byleby dali tylko kase można włożyc między bajki i nikt tu nie bedzie naiwny, żeby w to wejść. Kolejna sprawa, że kasa będzie potrzebna już w październiku, listopadzie, bo w Ekstralidze nie buduje się składu w styczniu na promocjach jak do tej pory preferował pan Dariusz a zaraz po zakonczeniu sezonu.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3744 Postautor: $korzen$ » 20 lipca 2012, o 12:04

Idealne podsumowanie Mikas, zwlaszcza kontekst Spolka Akcyjna = wieksza kasa = awans = Ekstraliga w Lublinie. Temac nieco przygasl, mi tez sie nie chcialo odgrzewac tego drazliwego kotleta, ale jak juz Mikas zaczal to wbijcie sobie do glowy... nie ma SA = Nie ma Ekstraligi. Poprawilem wam humor na weekend 8) ?

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3745 Postautor: bkapusta » 20 lipca 2012, o 16:39

mikas pisze:Dokładnie, a do tego założenie spółki to nie jest kwestia kilku dni...
Dodatkowo w razie awansu te dwa podmioty mają w ręku argument, że one owszem chętnie by pomogły bardziej, ale klub sie nie wywiązał z zobowiązań (przypominam, że Bogdanka poważnie ponaglała w sprawie spółki już w marcu ubiegłego roku a nawet wczesniej). Nie ma spółki = nie ma kasy. A obiecanki, że szybko sie założy byleby dali tylko kase można włożyc między bajki i nikt tu nie bedzie naiwny, żeby w to wejść. Kolejna sprawa, że kasa będzie potrzebna już w październiku, listopadzie, bo w Ekstralidze nie buduje się składu w styczniu na promocjach jak do tej pory preferował pan Dariusz a zaraz po zakonczeniu sezonu.

Mecenas nie wiem jak w Lublinie, ale u nas spółkę to się zakłada w kilka dni :)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#3746 Postautor: sadychor » 20 lipca 2012, o 16:44

To jeszcze nie slyszales ile sie zaklada stowarzyszenie ;) ;) :D
A w ogole nie wtrancaj sie :wink: , wersja mikasa brzmi dramatycznie i zlowieszczo i tak ma byc 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#3747 Postautor: truskawa » 20 lipca 2012, o 17:27

Od początku istnienia KMŻ wiele ludzi złowieszczy, że się czegoś nie da zrobić, bo jest za mało czasu i za późno i apokalipsa. Kilka przykładów z głowy, które mi utkwiły w pamięci, bo wielu osobom spędzały sen z powiek:

zbudowanie drużyny do MDMP;
modernizacja bandy;
oświetlenie;
przygotowanie toru do sezonu;
brak przedsezonowych treningów/sparingów;
sugerowanie układów na linii trener- zawodnicy i brak reakcji klubu na słabe wyniki;
zbudowanie budżetu na kolejne sezony;
zrobienie nowej maszyny startowej

Z tym wszystkim klub sobie poradził i nie wciskajcie mi kitu, że jest za późno na SA i inne pierdoły
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3748 Postautor: $korzen$ » 20 lipca 2012, o 17:35

Czy tylko ja nie wiem o tym, ze mamy nowa maszyne startowa? :shock: :shock:

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#3749 Postautor: Hayden » 20 lipca 2012, o 17:38

a mamy?
Motor mocny

harry
Trener

#3750 Postautor: harry » 20 lipca 2012, o 17:43

lombard pisze: Dla niewtajemniczonych: nie jesteśmy gotowi na extraligę

Pytam z czystej ciekawości. Nie jesteśmy gotowi na extralige bo???

Bo mi się wydaje że to trochę juź legenda z tą niegotowością. Była już próba dyskusji na ten temat i kilku ludzi już próbowało wmawiać że jeszcze za wcześnie itp. Po kilku konkretnych kontrargumentach przeciwnicy awansu zamilkli a sam prezes obwieścił, że udaje się na konsultacje do głów koronowanych, czyli nawet i on zrozumiał że coś jest na rzeczy.

Czyli nie jesteśmy gotowi bo???
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski