Motor Lublin w sezonie 2022

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#3701 Postautor: Gelo » 18 stycznia 2023, o 08:49

Nie - nie za specjalnie piecze. Chodzi o honor i brak hipokryzji. Z rozkoszą pojadę do Częstochowy i popatrzę jak Zmarzlik goli kapitana. Co do tęczy - już mamy jednego "tęczowolubnego". Ja też lubię tęczę - pod warunkiem, że chodzi o zespół rockowy.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#3702 Postautor: kdsz » 18 stycznia 2023, o 09:04

To wasze jeżdżenie po Drabiku staje się nudne. Podobnie zresztą jak kółko modlitewne pod wezwaniem św. Mikkela.
W całym sezonie Maksym ewidentnie zawalił dwa mecze (z dwudziestu) i natrzaskał z bonusami prawie 200 punktów. Moim zdaniem w ramach prowadzonej działalności gospodarczej wypełnił swoje zadanie i walnie przyczynił się do mistrzostwa Polski. Oczywiście umordował swoimi humorami sztab trenerski i finalnie chyba dobrze się stało, że odszedł. Ale oddajmy cesarzowi co cesarskie. Fantastyczny bilans Motoru w sezonie 2022 to też zasługa Drabika.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3703 Postautor: Gelo » 18 stycznia 2023, o 09:09

Nie wiem kim są WY ale ja się nie zaliczam do krytyków Drabika. Poza tym, że czubek - sportowo zrobił swoje. Pojechał nawet lepiej niż należało się spodziewać po takiej przerwie.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#3704 Postautor: kdsz » 18 stycznia 2023, o 09:10

Gelu, Ciebie nie miałem na myśli.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

go!
Trener

#3705 Postautor: go! » 18 stycznia 2023, o 09:58

Perez pisze:Ale Gela dupa piecze. Brakuje tylko aby Mikkel założył tenczowa opaskę.

Stety, czy niestety, nie ma znaczenia, ale z logicznego punktu rozumowania Gelo ma 100% racji. Sprzymierzency naszych nieprzyjaciol sa naszymi wrogami i tego zadne sentymenty nie zmienia, podobnie jak matematyki przy dodawaniu punktow na koniec kazdego meczu.

Flagg
Trener

#3706 Postautor: Flagg » 18 stycznia 2023, o 10:05

Gelo pisze:Tylko, że Messi nie gra przeciwko Barcelonie w lidze hiszpańskiej. Lewandowski nie gra przeciwko Bayernowi w lidze niemieckiej... Także analogia z dupy... Trzeba sobie wreszcie uzmysłowić, że Michelsen wzmocnił naszego BEZPOŚREDNIEGO rywala. Nie poszedł do Ostrowa, Krosna czy Opola. Skoro nazywamy się kibicami Motoru - jedynym warunkiem kibicowania MM jest jego powrót do Lublina. To jest przynajmniej dla mnie dość oczywiste.

Ja tam nie wiem, ale ostatnio zdaje się, Barcelona grala przeciwko Bayernowi w jakiś, ponoć dość istotnych, rozgrywkach. Zresztą w przypadku Lewego weź sobie w takim razie Borussie i Bayern. Te dwa kluby chyba spełniają twoje kryterium o bezpośrednich rywalach?
I nie trzeba jakiegoś wyższego stanu świadomości, żeby sobie uzmysławiać, gdzie jeździ Michelsen i czym jest jego nowy klub. Ale też autorytatywne stawianie przez Ciebie warunków komu i dlaczego może kibicować fan Motoru podchodzi już pod groteskę. Szczególnie, że nikt nie mówi tutaj o modlitwach by MM walił duże komplety w spotkaniach z Motorem.

I dalej nie rozumiem problemu. Przecież Michelsen może sobie wykręcić średnią nawet 2.5. To nie będzie miało żadnego znaczenia, jeśli w meczach z Motorem, Włókniarz nie będzie robić wiecej niż 44 pkt. I od tego mamy chyba zawodników w naszym teamie, prawda? Chyba powinniśmy polegać na tym, żeby Zmarzlik, Kubera i spółka jechali na swoim poziomie, a nie liczyć na to, że nasi rywale będą bez formy.

Tekstów o honorze, w kontekście jazdy w naszym klubie choćby Łaguty, czy niektórych zachowań i zagrywek naszego prezesa, komentowac nie będę, bo hipokryzja w tym zakresie była na tym forum dyskutowana już wielokotnie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

asid73
Szkółkowicz

#3707 Postautor: asid73 » 18 stycznia 2023, o 10:16

Pan redaktor z Leszna na łamach PS tak pisze: "Nie przez przypadek w środowisku żużlowym na Motor Lublin mówi się "Emiraty", nawiązując do Szejków, którzy mogą kupić wszystko, co tylko chcą. " XD

Prostozautu

#3708 Postautor: Prostozautu » 18 stycznia 2023, o 10:25

asid73 pisze:Pan redaktor z Leszna na łamach PS tak pisze: "Nie przez przypadek w środowisku żużlowym na Motor Lublin mówi się "Emiraty", nawiązując do Szejków, którzy mogą kupić wszystko, co tylko chcą. " XD

To już robi się nudne. Tłumaczy się im a oni i tak plotą swoje farmazony. Mój felieton nic nie dał, głębokie wyjaśnienia speedway euforii też nie. Ciągle im się wydaje Że sukcesy Motoru to zasługa podatników...
Prosto z autu - to amatorska strona o tematyce spoortowej

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3709 Postautor: Gelo » 18 stycznia 2023, o 10:28

Ja tam nie wiem, ale ostatnio zdaje się, Barcelona grala przeciwko Bayernowi w jakiś, ponoć dość istotnych, rozgrywkach. Zresztą w przypadku Lewego weź sobie w takim razie Borussie i Bayern. Te dwa kluby chyba spełniają twoje kryterium o bezpośrednich rywalach?

Oczywiście, że tak. i jak sądzisz komu kibicowali kibice Borussii jak Lewy przyjechał z Bayernem do Dortmundu? Lewemu?
Ale też autorytatywne stawianie przez Ciebie warunków komu i dlaczego może kibicować fan Motoru podchodzi już pod groteskę. Szczególnie, że nikt nie mówi tutaj o modlitwach by MM walił duże komplety w spotkaniach z Motorem.
Nikomu niczego nie narzucam. Kibicowanie zawodnikom drużyny przeciwnej jest po prostu dla mnie niezrozumiałe. Można oczywiście być miłośnikiem żużla jako dyscypliny, delektować się jego pięknem, mieć swoje sympatie i antypatie. Niech sobie Mikkel zostanie nawet misiem świata. Ale my jesteśmy kibicami Motoru i to Motorowi powinniśmy kibicować w pierwszej kolejności - tak na logikę.
I dalej nie rozumiem problemu. Przecież Michelsen może sobie wykręcić średnią nawet 2.5. To nie będzie miało żadnego znaczenia, jeśli w meczach z Motorem, Włókniarz nie będzie robić więcej niż 44 pkt. I od tego mamy chyba zawodników w naszym teamie, prawda?
I tu jest clue tematu - nie rozumiesz problemu. Więc "autorytatywnie" wyjaśniam: Mikkel poszedł do Włókniarza - drużyny bardzo mocnej, świetnie czującej się w Lublinie (czego nie można jednoznacznie powiedzieć o Motorze w Częstochowie). Włókniarz z Mikkelem na poziomie 2,5 pkt to pewniak do czwórki jak nie trójki. A to oznacza, że możemy na nich trafić np. w półfinale i w konsekwencji przy splocie niekorzystnych zdarzeń (vide kontuzja Mikkela w Toruniu) zostajemy bez medalu. Czy teraz jaśniej?

Flagg
Trener

#3710 Postautor: Flagg » 18 stycznia 2023, o 10:37

Gelo pisze:Oczywiście, że tak. i jak sądzisz komu kibicowali kibice Borussii jak Lewy przyjechał z Bayernem do Dortmundu? Lewemu?

Strasznie wszystko spłycasz do all or nothing. Kto mówi o kibicowaniu MM w starciach z Motorem? I to kosztem kibicowania Motorowi? Ja nie mam nic przeciwko, żeby MM woził sobie komplety w 16 lub 18 meczach tego sezonu. Ale w dwóch lub czterech starciach z Motorem będę mu zyczyć samych 1:5. Tak jak z Lambertem. Fajnie się go ogląda jak robi dobre wyniki w Apatorze. Ale jak staje pod tasmą z zawodnikami Motoru, to nie ma sentymentów.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3711 Postautor: Gelo » 18 stycznia 2023, o 10:40

Niczego nie spłycam. W ostatnim akapicie poprzedniego posta wyjaśniłem chyba wszystko. Dobrze jadący Mikkel (nie tylko w pojedynku z Motorem) nie jest w naszym (lubelskim) interesie.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3712 Postautor: kibicLBN » 18 stycznia 2023, o 10:41

Gelo pisze:

Oczywiście, że tak. i jak sądzisz komu kibicowali kibice Borussii jak Lewy przyjechał z Bayernem do Dortmundu? Lewemu?

Ok, a kto tu pisał o kibicowaniu Michelsenowi w meczu z nami. Ja nie pisałem o kibicowaniu w ogóle, tylko że dobrze mu życzę. Nic więcej.
Mało tego. Nawet jak nasi będą ,, miażdżyć tę ligę przeokrutnie", to w innych drużynach siłą rzeczy znajdą się napieracze, no bo zawsze jeden wykręci średnią 1.3 a inny 2.3. I ja po prostu wolę żeby szło Duńczykowi niż młodszemu Lagucie czy Madsenowi. To chyba normalne.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3713 Postautor: Gelo » 18 stycznia 2023, o 10:44

Ale tu się zgadzamy. Ja też wolę Mikkela niż Łagutę czy Madsena. Zwracam tylko uwagę na bardzo prostą zależność: Dobry Mikkel = świetny Włókniarz. Świetny Włókniarz = bardzo trudny rywal dla Motoru w walce o medale. To samo tyczy się Łaguty czy Madsena. Nie jest moją winą, że Mikkel swoją decyzją o odejściu wrzucił się na jedną półkę z wyżej wymienionymi.
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2023, o 10:51 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3714 Postautor: kibicLBN » 18 stycznia 2023, o 10:51

A Wrocław niby łatwiejszy? No prośba.
Przez 4 lata jeden wymęczony remis we Wrocławiu i to gdy oni byli w dołku, a my jechaliśmy jak na kodach. Teraz mamy Zmarzlika i Lindgrena który tam dobrze napiera od ,,przedwojny "
Toruń też nie będzie nam tak przyjazny teoretycznie, bo straciliśmy Michelsena i Lamparta, którzy tam czuli się wyśmienicie. No ale za to Jack chyba kątów przez zimę nie zapomniał...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#3715 Postautor: Hayden » 18 stycznia 2023, o 10:58

Gelo jak to Gelo, wymyślił sobie tezę której nikt nie przestawia i teraz sam z nią walczy. Aż dziwne że nie trafił tu jeszcze Tusk i lewaki :)

Gelo pisze:Ale tu się zgadzamy. Ja też wolę Mikkela niż Łagutę czy Madsena. Zwracam tylko uwagę na bardzo prostą zależność: Dobry Mikkel = świetny Włókniarz. Świetny Włókniarz = bardzo trudny rywal dla Motoru w walce o medale.

A dobry Madsen != świetny Włókniarz? Jeden zawodnik nie przesądzi sam o wyniku drużyny. A tak w ogóle to jakie znaczenie ma czy kilku użytkowników zuzel.info uśmiechnie się pod nosem widząc jak Michelsen wozi kolejne trójki w Elidze?
Motor mocny

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3716 Postautor: Gelo » 18 stycznia 2023, o 11:01

Tu może być bardzo różnie. Nam we Wrocławiu przeważnie idzie ciężko ale oni w Lublinie też potrafią pojechać słabo. Artiom, Tai - bardzo różnie, przeważnie przeciętnie, Piter - można powiedzieć, że słabo. W Toruniu natomiast można ugrać dobry wynik dwoma zawodnikami. Toruń w Lublinie? Mizeria. Do tego dochodzi Emil, który ewidentnie nie lubi naszego toru.
Gelo jak to Gelo, wymyślił sobie tezę której nikt nie przestawia i teraz sam z nią walczy.

Gdybyś przeanalizował moje wpisy od 3 lat - zawsze obawiałem się Włókniarza - bardziej niż Gorzowa, Wrocławia i Leszna. I jestem w tym konsekwentny. Dlatego po odejściu MM akurat tam można mówić o "pieczeniu w dupie"
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2023, o 11:06 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Sebekmotor
Kadrowicz

#3717 Postautor: Sebekmotor » 18 stycznia 2023, o 11:03

Lubelscy kibice wyznaczają nowy trend - kibicują w meczach ligowych zawodnikom obcych drużyn :)))

KrzyczącyK1b1c
Trener

#3718 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 18 stycznia 2023, o 11:11

Mam nadzieję, że zawsze byliście konsekwentni i jak Paweł Miesiąc lądował w Grudziądzu, to również mu nie kibicowaliście. :)

Sebekmotor
Kadrowicz

#3719 Postautor: Sebekmotor » 18 stycznia 2023, o 11:21

Ja nie. Nie kibicuję też Lambertowi, ani Zengocie, ale szanuje i doceniam klasę sportową.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3720 Postautor: Gelo » 18 stycznia 2023, o 11:22

Paweł Miesiąc... Paweł Miesiąc... czy to ten drugoligowiec bez klubu? :)

Haron90
Kadrowicz

#3721 Postautor: Haron90 » 18 stycznia 2023, o 11:50

Wygranie dwumeczu (obu dwumeczów) z silnym Włókniarzem w gazie, dałoby mega satysfakcję. Więc why not? Chyba, że lubimy jak nasz Motor gromi do 30 drużyny w dołku. Historie drużyn, i ogólnie sportowców, są budowane na zaciętych rywalizacjach. To o nich się pamięta. Łatwe wygrane są zapominane jeszcze przed końcem sezonu. Taki off top, już nawet nie odnosząc się do samego MM.

Sebekmotor
Kadrowicz

#3722 Postautor: Sebekmotor » 18 stycznia 2023, o 12:06

Czyli jak Motor będzie wygrywał po 10 biegach 20 stoma to w ostatnich pięciu mamy naszych wygwizdywac i zacząć klaskać rywalowi? :)) Nie róbmy sobie już jaj :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3723 Postautor: Gelo » 18 stycznia 2023, o 12:10

Wydawało mi się, że oklaskiwanie przeciwnika na obchodzie toru jest już szczytem poprawności, co niektórzy określają sympatycznym ale jednak januszostwem :)

Sebekmotor
Kadrowicz

#3724 Postautor: Sebekmotor » 18 stycznia 2023, o 12:11

Oto to.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#3725 Postautor: Perez » 18 stycznia 2023, o 12:18

Gelo pisze:Nie - nie za specjalnie piecze. Chodzi o honor i brak hipokryzji. Z rozkoszą pojadę do Częstochowy i popatrzę jak Zmarzlik goli kapitana. Co do tęczy - już mamy jednego "tęczowolubnego". Ja też lubię tęczę - pod warunkiem, że chodzi o zespół rockowy.

Nasz tenczowy jeszcze Cie nie zdradził :-) a jeśli tak się stanie elaboraty z twojej strony są pewne xD
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!